Uslaşi morţi, 24 decembrie 1989 (video)

Actualizare 26 decembrie 2020: Înlocuire filmare de pe youtube, care nu mai era disponibilă, cu filmare de pe platforma video bitchute.

Filmare din 24 decembrie 1989 cu uslaşii ucişi lîngă M.Ap.N.

Pentru alte filmări din timpul revoluţiei bucureştene vezi pagina Revoluţia din Bucureşti – video.

Mai citeşte:
5 ianuarie 1990: Maiorul Mihai Floca începe reabilitarea USLA
Richard Andrew Hall: Rolul USLA în reprimarea din 21-22 decembrie 1989 la Bucureşti
CPRD cere anularea certificatelor de eroi-martiri pentru 4 securişti omorîţi la revoluţie

26 de gânduri despre „Uslaşi morţi, 24 decembrie 1989 (video)

 1. Domnule Marius Mioc,

  Oricine a fost prezent in zilele respective in Drumul Taberei si a vazut pe viu scenele de cosmar prezentate de inregistrarea video postata aici, care n/are nici azi habar de ce s/a intamplat de fapt, va sustine pana la moarte ca cei de la USLA lasati cateva zile pe caldaram au fost, nu/i asa, teroristi.
  Aceasta este, pentru anumite imprejurari, pentru anumite momente, valoarea marturiilor unora dintre cei care au participat, intr/un fel sau altul, la evenimente/ o deformare, din nestiinta, din necunoastere totala a adevarului.
  Ceea ce se vede a indus unora dintre noi convingerea de nezdruncinat ca USLA si, mai general, Securitatea a constituit forta terorista.
  Astfel de inscenari / a se vedea si cazul Otopeni, dar si altele, de prin alte parti ale tarii, din fericire dezamorsate/ au fost parti ale planului diversionist pus la cale de Directia Informatii Militare avand drept scop crearea unui dusman al massei, avand identitatea Securitatii, astfel ca oamenii sa intre de frica in case. Pe acest fond, dl. Ion Iliescu si altii din jurul d/sale au jucat rolul de salvatori ai natiunii, de exponenti ai unei (pseudo/)revolutii.
  Toti cei decedati atunci, impreuna cu lt.col. Gheorghe Trosca, trebuie considerati sacrificati in aceasta operatiune. Ratiunea CURENTA nu poate sa inteleaga LEGITIMITATEA acestei operatiuni. Dar ce s/ar fi intamplat daca n/ar fi existat un astfel de pseudo/razboi? Cate batalii s/ar fi dat intre civili pentru acapararea sediului C.C./ului, a Televiziunii etc? Ce ar fi iesit?
  Acest moment al VIDULUI DE PUTERE a fost magistral speculat de echipa KGB/ista care a pus mana pe stat, folosind o gama larga de mijloace de manipulare, in primul rand de esenta mediatica, avand ca port/drapel Televiziunea si Radioul.
  Unii dintre cei antrenati in aceasta manipulare si astazi sunt convinsi ca au luptat impotriva unui dusman, in persoana Securitatii, in particular USLA.
  Revolutia s/a incheiat odata cu evacuarea celor doi Ceausescu din C.C. Ceea ce a urmat constituie efectul dramatic al ei, care iese, repet, din cadrele ratiunii UZUALE. Caci nu erau suficiente doar mortile de natura sa scoata massa in strada, ci mai erau necesare alte morti, care s/o risipeasca, s/o bage in case, sa previna incercarile unora de a provoca o serie de conflicte pe fond etnic, actiuni de autodeterminare, apoi pentru acapararea parghiilor statului. Ce s/ar fi intamplat, de pilda, daca, sa zicem, la Miercurea/Ciuc, in Sovata, Cluj etc. niste etnici maghiari ori sarbi ori germani ar fi ocupat primariile si ar fi declarat alipirea nu stiu carui judet la Ungaria, la Iugoslavia etc.? Ce s/ar fi intamplat daca dl. Nica Leon s/ar fi luat la bataie, folosind inclusiv armele, cu Dan Iosif, pentru postul de prim/ministru? O astfel de posibila situatie nu putea fi exclusa sub nici o forma si trebuia preintampinata prin orice mijloace. Din pacate, preintampinarea a necesitat, dupa cum am spus, morti in plus.
  Faptul ca dl. Ion Iliescu et Comp. au speculat momentul este o consecinta perversa a situatiei.
  Privind intamplarea din Drumul Taberei in lumina celor aratate mai sus, lt. col. Gheorghe Trosca si ceilalti militari trebuie considerati eroi, sacrificati in interesul apararii fiintei nationale. Nu trebuie amestecat sacrificarea lor cu ce vor fi facut anterior, in calitate de lucratori de Securitate, cu ce va fi facut Securitatea de la infiintare pana la acel moment.
  Acum, este dificil de apreciat daca moartea celor de la USLA, de la Otopeni, era sau nu absolut necesara acestei aparari, dar, de principiu, impotriva pericolului anarhiei, razboiului civil, incercarilor de autodeterminare nu se poate actiona decat prin risipirea massei, care nu se poate realiza decat prin forta armelor ori prin crearea unui fals dusman al massei. Prima varianta era, in conditiile de atunci, imposibil de pus in aplicare, caci Armata ar fi devenit pentru a doua oara, in ochii oamenilor, dusman. Un nou razboi massa/Armata ar fi dat apa la moara interventiei celor doua superputeri/SUA si URSS/, cu consecinte imposibil de evaluat privind supravietuirea fiintei nationale.
  Acuzatiile aduse celor care au inscenat pseudo/razboiul terorist sunt, in lumina celor expuse mai sus, nefondate, cu precizarea insa ca unele morti nu erau necesare. Aceste din urma morti n/au servit salvarii fiintei nationale, ci mentinerii in fruntea statului fara temei legic a unei echipe care a dus, dupa cum putem constata astazi, tara la dezastru. In acest sens responsabilitatea revine dlui Victor Atanase Stanculescu. Solutia logica ar fi fost, imediat dupa evacuarea celor doi Ceausescu din cladirea C.C., anuntarea revenirii la Constitutia din 1923. N/a facut/o, dar s/a grabit sa se ocupe de Economie, mai precis de stergerea unor urme, unor evidente contabile etc.
  Revenirea la Constitutia din 1923 era singura solutie legitima pentru acel moment, chiar daca monarhia este, prin esenta sa, nelegitima. Dupa toate probabilitatile, o asemenea solutie a fost avuta in vedere de DSS, in particular de dl. Iulian Vlad. Numai asa se explica de ce n/a existat o alternativa din partea DSS la echipa Brucan/Iliescu/Militaru. Crearea pe ultimii 10 metri a dlui Dumitru Mazilu drept disident a fost o actiune ramasa, practic, fara efect.
  Asa ar fi fost logic sa fie/ revenirea la monarhie. Daca dl. Iulian Vlad nu va fi gandit asa, merita din plin termenul de tradator.
  Pe noi nu trebuie sa ne intereseze decat tradarile in raport cu natiunea. Din perspectiva solutiei adoptate de dl. Victor Stanculescu, anume de a da fraiele statului echipei sus/mentionate, se poate afirma ca dsa a tradat natiunea. Asta in conditiile in care trebuie considerat erou pentru ca a participat la operatiunea ascunsa de inlaturare a lui Ceausescu.
  Ceea ce s/a intamplat in decembrie 1989 se constituie in felul acesta intr/o cascada de paradoxuri pe care cei lispsiti de exercitiul logicii n/au cum sa le inteleaga, sa faca o ordine de prioritate in evenimente, in raport cu legitimitatea lor. Nu se poate intelege, de pilda, ca sunt situatii in care pentru salvarea intregului care este natiunea, tara, statul, este necesar sacrificiul unei parti bune a lui. Aceste situatii de exceptie sunt dramatice prin efectele lasate la nivel individual. O mama care si/a pierdul copilul nu va intelege niciodata ca acesta a fost sacrificat fiindca altfel nu putea fi inlaturat Ceausescu/decat prin atatarea massei/, respectiv ca era necesara preintampinarea dezmembrarii tarii. Sacrificiul este, dupa cum spunea un constitutionalist al nostru, misterul fondator al oricarei natiuni. Din pacate, noi, romanii, nu am reusit sa ne apropiem deloc de intelegerea acestui mister.
  Ceea ce s/a intamplat in 1989 a fost o drama nationala. O drama din care ar fi trebuit sa iesim mai intariti. N/a fost sa fie asa.
  Al dvs., Valeriu Mangu

 2. Domnule Marius Mioc,

  Germania de astazi si/a asumat trecutul nazist si, respectiv, comunist si a ajuns sa fie, poate, cea mai puternica tara din Europa. Japonia si/a asumat infrangerea din cel de/Al Doilea Razboi Mondial si este astazi una din cele mai puternice forte financiar/economice ale lumii. Anglia si/a asumat cu o jumatate de gura drama Coventry si exploatarea fostelor colonii si iata ca rezista si astazi ca monarhie. La fel SUA, cu Pearl Harbour.
  Statul roman nu si/a asumat inca operatiunile din 1989. Aceasta situatie nu mai poate sa continue. Si asa am ajuns unde am ajuns.Momentul 1989 constituie de/acum o piatra de moara legata de gatul natiunii. Lasa loc in continuare santajului si fracturarii societatii in doua. Iar prapastia dintre cele doua tabere se adanceste. In urma celor petrecute in 1989 au aparut pe de o parte profitori, iar pe de alta frustrati. Pe nenorocirea prin care a trecut si trece natiunea unii si/au cladit biografii de eroi, altii au acumulat averi colosale, iar altii au ramas schiloditi sufleteste ori fizic pe viata. Cei sacrificati in 1989/ civilii, cei din Reteaua 236, cei din cadrul Securitatii, din cadrul Militiei etc./ au ajuns obiect de negot, de capital electoral si santaj. Acum, la 21 de ani, statul trebuie sa/si asume evenimentele.
  Am intrebat acum cateva zile o fata de 21 de ani, nascuta in primavara lui 1989, ce stie despre Decembrie 1989. Mi/a spus ca nimic. Alti tineri stiu ca Ion Iliescu a fost un erou, altii ca Victor Atanase Stanculescu a fost un erou, altii ca Iulian Vlad a fost un erou, altii ca toti acestia au fost tradatori, teroristi etc. Adica o mocirla. In cele cateva discutii, majoritatea telefonice, pe care le/am avut cu dl. Iulian Vlad i/am sugerat indirect sa vorbeasca. Acelasi lucru i l/am sugerat si dlui Victor Atanase Stanculescu. Dupa cum se poate constata, ii sugerez pe aceasta cale si Excelentei Sale Presedintele Romaniei, precum si dlor Ion Iliescu, Dan Voinea, Virgil Magureanu, Teodor Brates, Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman. De/acum, toata diamica evenimentelor in coordonatele ei fundamentale este cunoscuta.Oricine poate, adunand tot ce am scris pe acest blog, sa afle ce s/a intamplat, de fapt.
  Poate insa ca unii dintre cei enumerati mai sus considera ca pentru vremurile actuale demersurile mele constituie maximum ce poate fi spus. Le raspund ca destinul unei natiuni nu se poate intemeia la nesfarsit pe minciuna. Caci o natiune nu poate sa existe daca nu are MORALA. Or, este imoral sa ascunzi la nesfarsit ADEVARUL.
  Astazi, ascunderea ADEVARULUI nu mai serveste salvarii natiunii, ci o duce definitiv in prapastie.
  Al dvs., Valeriu Mangu

 3. Marius, ia-ne mai usor. Suntem pe 17-18… Vroiam sa te intreb ce stii despre doua filme despre revolutie pe care nu le gasesc pe net nici dupa 21 de ani: „Reqviem pentru Dominic” (care are actiunea in Timisoara, din cate imi amintesc) si „Desprinderea”?!
  In legatura cu ofiterii din aceasta filmare: au fost ucisi deliberat de Militaru. Trosca il „lucrase” pe el cat si agentura GRU din care facea parte. Dumnezeu sa-i ierte!

  • O întrebare pe care mi-o pun: S-a vorbit atît de mult de dosarul Militaru, cînd naiba o să fie publicat acest dosar? Ca să discutăm pe bază de documente, nu de bîrfe.
   Ca document clar despre Militaru, eu am găsit asta: https://mariusmioc.wordpress.com/2010/03/24/in-1983-nicolae-militaru-ii-scrie-lui-nicolae-ceausescu-in-ultimii-25-ani-viata-mea-a-fost-permanent-legata-de-dumneavoastra/
   Filmele alea nu ştiu nici eu unde se pot găsi.

   • De unde vine informaţia că anume Trosca e cel care a alcătuit dosarul lui Militaru? Mi se pare îndoielnic că USLA avea sarcini de acest tip.

   • Domnule Marius Mioc,

    S/a vorbit si despre dosarul dlui Ion Iliescu. Au disparut, pur si simplu, asa cum a disparut si dosarul procesului de la Targoviste/ceea ce se gaseste azi in arhiva Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti este o copie realizata prin 2003.
    Dar dosarele respective ar putea sa existe in copii microfilmate numai daca dl. Iulian Vlad a ordonat asa ceva si a pus copiile respective la pastrare, dar nu in arhive. Sa nu va imaginati ca cei interesati ca astfel de dosare sa dispara n/au maturattoate arhivele, daca au avut posibilitatea s/o faca… Recent s/a descoperit ca a disparut dosarul de la CC al dlui Ion Iliescu…Mai ramane sa apara pe piata un dosar al d/sale gigea, ca decretul de gratiere…
    Al dvs., Valeriu Mangu

   • Despirinderea (partea a doua) o am eu. Incepe din seara de 21. Ceva secvente din partea I cu mitingul le-am gasit intr-o inregistrare a unei emisiuni de ale lui Tuca.

    O adresa de mail?

  • Mă interesează, în condiţiile în care dosarul legat de Militaru nu se găseşte, cine este persoana care îşi asumă răspunderea de a declara PUBLIC (nu în discuţii între 4 ochi) că dosarul lui Militaru a fost lucrat anume de Trosca. Acea persoană nu poate fi Valeriu Mangu, căci acesta nu avea o funcţie în cadrul DSS care să-i îngăduie să cunoască asemenea amănunte (să fiu corectat dacă greşesc).

 4. Domnule Marius Mioc,

  Asupra faptului ca Gheorghe Trosca a lucrat la dosarul Militaru s/a pronuntat inclusiv dl. Victor Atanase Stanculescu, in interviurile pe care le/a dat. Apoi exista mentiuni in lucrarile profesorului universitar Cristian Troncota. In aceasta materie nu putem lucra decat cu marturii, atata vreme cat SRI ori CNSAS nu produc nici un document. Dar nimeni dintre cercetatorii evenimentelor nu s/a ocupat serios de caz, in sensul de a cauta marturii SCRISE.
  Insinuarea dvs. din finalul postarii este imorala. Cautati, vad, intr/un mod subtil sa decredibilizati cercetarile pe care le/am facut in ultimele 18 luni, dar si sa acoperiti o rana care, in fond, nu/i a mea, ci a dvs. Caci daca, intr/adevar, dvs. ati fost retinut de Militia T.F., nu de Securitate, despagubirile pe care le primiti de la dl. Traian Sima le primiti pe nedrept de la acesta. Cu privire la demersul dvs. de a solicita despagubiri am citit pe undeva o declaratie a dvs. cum ca v/ati consultat cu sotia cui s/o solicitati. S/ar putea totusi sa ma insel, sa nu ma mai tina memoria.
  Chiar acum PRO TV difuzeaza un film despre excrocii revolutiei. M/as bucura ca in final sa nu figurati printre ei.
  Al dvs., Valeriu Mangu

  • Domnul Victor Stănculescu nu este tocmai o sursă credibilă, are şi dînsul interese legate de istoria revoluţiei care nu sînt întotdeauna compatibile cu adevărul. Ar fi totuşi folositor să indicaţi un linc în care Stănculescu să spună fără echivoc că dosarul Militaru a fost lucrat de Trosca, şi eventual să explice de unde ştie asta, dat fiind că în 1989 el era angajat al M.Ap.N., nu al D.S.S. Ar fi un indiciu că acest dosar s-a păstrat după revoluţie, inclusiv după ce Militaru şi-a pierdut funcţia în guvern.

   • Domnule Marius Mioc,

    Despre faptul ca stia ca Gheorghe Trosca lucrase la dosarele Corbii 1 si Corbii 2 dl. Stanculescu povesteste in cartea IN SFARSIT, ADEVARUL…, p. 137 si 144/145.
    Al dvs., Valeriu Mangu

   • N-am cartea respectivă, fiindcă mi-am propus să nu mai dau bani pe cărţile domnului Stoenescu. Ar fi bine dacă aţi da citatul exact despre cum se exprimă Stănculescu.
    Oricum, înainte de 1989 Stănculescu era la M.Ap.N. şi nu prea avea de unde să ştie cine a lucrat dosarul Militaru, nu era tipul de informaţie care să fie popularizat. Dacă a cunoscut dosarul Corbii, cel mai probabil l-a cunoscut după februarie 1990, cînd a devenit ministru al apărării, semn că acest dosar exista încă la acea vreme, după înlăturarea lui Militaru din guvern. Deci, dacă dosarul a dispărut, unul din cei care ar trebui să dea explicaţii despre dispariţie este însuşi Stănculescu.

 5. Domnule Marius Mioc,

  Pana acum cativa ani exista pe Internet un Curriculum vitae intocmit de mine, la cererea lui Eugen Florescu, asta prin 1999, cand fata sa se straduia sa faca un site intitulat 1001 PERSONALITATI, bineinteles contra cost. Acum nu mai gasesc acel site.
  Scriam acolo ca nu am fost membru PCR, nu am fost lucrator al Securitatii, informator si alte asemenea, nu am fost dupa 1989 membru al vreunui partid, dupa cum nu sunt nici acum, si nici membru al vreunei asociatii non/profit ori al vreunui serviciu de informatii al statului ori privat. Mai adaugam ce scoli am absolvit, ce carti am publicat.
  Din 1999 pana astazi pot adauga, la capitolul carti scrise, vreo 6, apoi faptul ca am devenit, la insistentele raposatului mare maestru Nicu Filip, membru al Lojii francmasonice pe care a infiintat/o, la tinutele careia am participat de 3 ori, dupa care am intrat, dupa cum se zice cu un termen vad universal de/acum, in ADORMIRE. De asemenea, sunt membru, la insistentele dlui Francisc Toba, al Asociatiei pe care o conduce.
  Cum parca am spus pe acest blog, m/am apucat sa cercetez evenimentele de acum 21 de ani provocat de o afirmatie a dlui Victor Atanase Stanculescu, anume ca ii pare rau doar ca a fost degradat. Afirmatia m/a interesat din punct de vedere constitutional. Din acest motiv am luat legatura cu dansul. Apoi am simtit nevoia sa stiu ce s/a intamplat in Decembrie 1989.
  In ultimele 18 luni am CITIT privitor la evenimente cca 14.000 pagini. Acesta/i motivul principal pentru care imi este dificil sa indic pe loc sursa unei afrimatii pe care o fac, dar cu memoria faptelor stau bine. Dupa cum stiti, am publicat cartea despre care am scris pe blog.
  In mod fatal a fost necesar sa stau de vorba cu o serie de oameni implicati intr/un fel sau altul in evenimente. Am aflat de la acestia mici amanunte ori, in unele cazuri, confirmari de ansamblu. M/am straduit sa fac o treaba buna. Sper sa fi si reusit.
  Pe mine nu ma anima, dupa cum am precizat deja, decat descoperirea ADEVARULUI gol/golut. Sper sa nu va deranjeze acest lucru. Si sper sa nu va deranjeze aspiratia mea de a trai intr/o lume DREAPTA.
  Al dvs., Valeriu Mangu

  • Eugen Florescu nu este fostul consilier a lui Ceauşescu, după revoluţie proprietar sau redactor şef al răposatei reviste „Democraţia”?
   Francisc Tobă a fost inculpat în dosarul revoluţiei de la Sibiu. Am scris şi pe acest blog despre dosarul dînsului https://mariusmioc.wordpress.com/2010/08/05/consiliul-superior-al-magistraturii-despre-dosarul-revolutiei-de-la-sibiu/
   Daniela Tobă este prima persoană care a încercat să mă intimideze, ameninţîndu-mă cu datul în judecată pentru cele publicate pe acest blog (vezi comentariile la https://mariusmioc.wordpress.com/2008/11/12/bebe-certificat-sare-in-apararea-lui-victor-stanculescu/ ).
   Domnule Mangu, vă învîrtiţi în nişte cercuri care nu cred că sînt interesate de adevărul despre revoluţie.

   • Cu Eugen Florescu, intr/adevar fostul consilier al lui Nicolae Ceausescu, m/am trezit intr/o zi in redactie, impreuna cu fata sa. Nu il cunosteam dinainte.
    Pe dl. Francis Toba l/am vazut la OTV imediat dupa arestarea dlui Victor Atanase Stanculescu. L/am cautat pe internet, l/am gasit. Mi/a facilitat intalnirea de la Jilava de anul trecut cu generalul degradat, precum si cu alte persoane.
    Dl. Toba m/a ajutat sa iau legatura cu dl. Aurel Dragomir, cu care am avut doua discutii mai lungi, la care dl. Toba nu a participat.
    Tot dl. Toba mi/a dat rezolutia din 1 martie 2010 privind dosarul Sibiu, de peste 200 pagini.
    Pe cine ati vrea dvs. sa intreb despre ce s/a intamplat in decembrie 1989? Copiii? Fetele de la APACA? Pe cei care au asistat la spectacolul televizat? Pe excrocii prezentati ieri de TRO TV? Pe Gorbaciov, care nu isi mai aduce aminte de Brucan? Pe Dan Voinea, care ma evita? Pe dl. Ion Iliescu, care la lansarea cu cantec a cartii sale in primavara se uita piezis la mine? Pe dl. Alex Mihai Stoenescu, cel care vrea sa/l scoata mare erou pe dl. Stanculescu? Ori numai pe dvs? Vad ca ati ajuns sa dati certificate de moralitate …
    Eu nu imi aleg sursele. Chiar si o dezinformare ma ajuta.
    O impresie la prima mana este ca foarte multi oameni din cei care au participat/ nu ma refer la cei din strada/vor sa se afle adevarul, atat ca nu vor sa spuna ei mai nimic. Oamenii inca nu inteleg sensul evenimentelor de acum 21 de ani, ratiunea lor. Dar nu/i nimic, incet/incet…
    Nu vad ce relevanta are in context faptul ca dna Toba v/a amenintat cu judecata. Este o chestiune incidenta fara semnificatie in contextul temei noastre.

 6. Pingback: Teroristii | Claudiu

 7. De citit marturiile atit ale cadrelor militare din dispozitivul de aparare al MApN cit si marturiile locatarilor din blocurile de vis-a-vis de MApN.

  Si dupa aia sa judecati singuri….

 8. Cu tot regretul cei care se aflau de fata si comentau nu aveau nici un drept sa o faca si apoi majoritatea civililor cat si cei din MApn cum puteau ei recunoaste un terorist cand erau imbuibati de alcool si trageau care si pe unde ii ducea capul . Acolo a fost un macel total rezultat in urma unei teribile dezinformari, a unei stari de tensiune psihice si a faptului ca au fost dotati cu armament toate categoriile de civili . Generalii nu trebuiau sa se afle in acele clipe la Tv ci in strada sa negocieze cu manifestanti nu sa isi pun la loc sigur fundurile grase . Oamenii erau manipulati si trimisi de colo – colo tocmai in calea gloantelor si prin mijloacele mass-media . Cat despre Usla-si am avut sa zic privilegiul de a cunoaste pe unii dupa „89 si nu am decat cuvinte de lauda , apoi trebuie inteles faptul ca si in zilele noastre daca esti militar trebuie sa executi niste ordine fie ca iti place fie ca nu, nu este acest lucru o motivare a faptelor lor insa nu trebuie bagati in aceiasi oala toti. Ei au fost scosi din cazarmi si trimisi in diferite misiuni iar cei din MApn pentru a-si acoate fata curata i-au prezentat ca fiind ei teroristi si criminali . De ce MApn nu a prezentat niciodata un raport referitor la cantitatea de munitie , felul acesteia si cantitatea de armament care au fost inmanate populatiei civile si cata din aceasta s-a recuperat . MApn-ul este direct raspunzator pentru majoritatea mortilor si nu trupele de securitate care erau haituite din toate directiile , dezarmate si apoi arestate si torturate sau si mai rau omorate inclusiv de catre cadrele MApn . Armata a facut parte din acel plan miselesc de detronare a regimului ceausist si care o data cu infaptuirea asa-zisei revolutii chipurile a trecut de partea populatiei .

 9. va rog frumos as avea nevoie de ajutor caut un om pe nume ludovic kovacs nu stim nimic de el de la revolutie . este fratele mamei mele locuia in timisoara comuna Giroc str cooperatorilor nr 46. va rog ajutatima daca stiti ceva sau daca aflati ceva de dansu

 10. Am citit cu atentie cam tot ce s-a scris, comentat , pe acest blog.
  Pentru ca „revolutia” a fost o reglare de conturi si ajustare de afaceri si puteri, nu vom sti niciodata care sunt adevarurile.
  Nu neg, ca sunt persoane care incearca sa reconstituie si sa prezinte crampeie de adevaruri dar niciodata adevaratele dedesubtiri nu vor fi stiute pentru ca, la masa tratativelor atunci, si inainte, au stat multe, multe tari cu enorm de multe interese, asa ca sa spui cine a facut aia si aia este o enorma eroare. Publicul nu este naiv, mai ales cei trecuti de 60 de ani care inteleg aceste lucruri prin prizma experientei data de varsta.
  Cred ca ar trebui regandita evaluarea capacitatilor mentale ale acestui popor . Suntem cotati la inteligenta unui copil de 3 ani, de aici si erorile de guvernare a celor care sunt rupti de realitate.
  Revolutia au facuto cele cca 30 de tari care au acum economia si resursele noastre.
  Va pierdeti in amanunte care nu au absolut nicio legatura cu realitatea.
  Daca scopul acestui blog era altul decat cel inteles de mine, imi cer scuze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.