Ion Iliescu, singura persoană care are voie să susţină teoria revoluţiei spontane în mass-media bucureşteană (video)

Actualizare 26 septembrie 2017: Schimbare legătură film de pe youtube, căci legătura veche nu mai funcționa.

Documentarul „Revoluţia vă aparţine” realizat de Cornel Mihalache, difuzat la TVR (cred în decembrie 2010)

Cîteva observaţii (o parte din ele le-am împărtăşit prin e-mail şi realizatorului):

Principalele evenimente tragice din 1989 sînt moartea unor securişti şi miliţieni. La discutarea evenimentelor de la Cugir se trece sub tăcere faptul, esenţial după părerea mea, că miliţienii ucişi de populaţie deschiseseră focul asupra manifestanţilor.

Interlocutorii prezentaţi telespectatorilor ca specialişti ai revoluţiei sînt Ion Cristoiu, pe care în 1994 l-am numit „vîrful de lance al campaniei de falsificare a istoriei revoluţiei” (linc) şi Alex Mihai Stoenescu, informator plătit al securităţii (linc) ale cărui dezinformări despre 1989 le-am comentat pe larg pe acest blog (vezi pagina „Analize despre revoluţia din 1989” – linc).
Pentru a pretinde echidistanţă este arătată şi poziţia lui Ion Iliescu.

Am remarcat autovictimizarea domnilor Cristoiu şi Stoenescu, care se plîngeau că n-o să mai aibă dreptul să-şi expună părerile despre 1989 după schimbarea constituţiei, deşi anume ei sînt printre cele mai mediatizate persoane din România cînd e vorba de discutarea revoluţiei din 1989.

Filmul lui Cornel Mihalache respectă consemnul general din mass-media bucureşteană, ca, atunci cînd se discută pe tema evenimentelor din 1989, SINGURA PERSOANĂ AUTORIZATĂ SĂ SUSŢINĂ IDEEA CĂ A FOST REVOLUŢIE SPONTANĂ ESTE ION ILIESCU.

Proclamaţia de la Timişoara din 11 martie 1990 (linc) afirmă: „A fost o revoluţie făcută de popor şi numai de el, fără amestecul activiştilor şi securiştilor. A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat”.

La ora actuală, în ciuda smiorcăielilor că „vai, nu mai putem dezbate liber din cauza constituţiei”, exact cei care pun la îndoială caracterul de revoluţie autentică domină 90% din emisiunile TV despre revoluţie. Şi apoi se mimează obiectivitatea dînd cuvîntul şi lui Ion Iliescu.

Ar fi de dorit ca cei care contestă caracterul de revoluţie autentică a evenimentelor din decembrie 1989, să se refere la „minciunile Proclamaţiei de la Timişoara” sau „falsificarea istoriei prin Proclamaţia de la Timişoara”, şi să nu-l mai bage la înaintare pe Ion Iliescu ca UNIC REPREZENTANT al ideii de revoluţie spontană, pentru că asta nu este decît minciună şi manipulare (iar dacă Ion Cristoiu a scris negru pe alb că Ion Iliescu e „Robinson Crusoe al revoltei spontane” – „Jurnalul Naţional” 1 martie 2004 – asta nu înseamnă decît că Ion Cristoiu minte).

2 gânduri despre „Ion Iliescu, singura persoană care are voie să susţină teoria revoluţiei spontane în mass-media bucureşteană (video)

  1. Tribunalul de la Nürnberg, format din judecători ai tarilor învingătoare în cel de-al doilea război mondial (americani, rusi, englezi, francezi), încă din perioada de instrucție a procesului, a eliminat orice acuza (crima de război, genocid, antisemitism, xenofobie) dorite a fi puse în seama Mișcării Legionare. „Bogatele” dosare măsluite de comuniști, ca și de evrei, au căzut rand pe rand în fata adevărului. Împreună cu o alta mișcare de dreapta din Bulgaria, Mișcarea Legionara s-a aflat în afara oricărei acuzații. Singurul document al Mișcării Legionare a fost un Memoriu al Guvernului Roman în exil de la Viena, prezentat de Mihail Fotin Enescu, in calitate de delegat al acestuia, Tribunalului de la Nürnberg.
    CA RASPUNS LA MIZERIA DE CARTE ARMATA MARESALUL SI EVREII PAG 78 RANDURILE 1,2,3,4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.