Teodor Mărieş, reales preşedinte al asociaţiei „21 Decembrie”

În luna noiembrie 2010 adunarea generală a asociaţiei „21 Decembrie” nu a ales nici un preşedinte (linc), în condiţiile în care Teodor Mărieş anunţase că nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat. Sîmbătă 19 februarie, într-o nouă adunare generală, domnul Mărieş a fost reales preşedinte al asociaţiei „21 Decembrie”.

Vicepreşedinţi ai asociaţiei au fost aleşi Carmen Alexandrescu (carmendoro de pe youtube, care a pus acolo mai multe înregistrări filmate din revoluţie) şi Gabriel Hârtopan.

În cadrul adunării Teodor Mărieş a vorbit despre „o nouă construcţie politică”. Dînsul şi-a mai exprimat dorinţa de a intra în politică. Părerea mea este că va încerca să se alipească la un nou partid pe care-l vor face unii dizidenţi din PDL, cum ar fi europarlamentara Monica Macovei.

Iată comunicatul despre desfăşurarea adunării generale a asociaţiei „21 Decembrie”, preluat de pe saitul asociaţiei (linc):

Teodor Mărieş a fost reales, sîmbătă, cu majoritate de voturi, preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie 1989, împotriva candidaturii sale fiind exprimate trei voturi.
El va deţine această funcţie pentru următorii trei ani şi, pentru următoarele 45 de zile, îi va avea alături ca vicepreşedinţi ai asociaţiei pe Carmen Alexandrescu şi pe Gabriel Hârtopan, ultimul fiind şi candidat la preşedinţia asociaţiei, alături de Mărieş.
Alt candidat la şefia Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a fost Edmond Puşcaşu, în favoarea acestuia existînd şase voturi.
Lucian Alexandrescu şi Carmen Alexandrescu s-au aflat pe lista de propuneri dar, cu toate că au fost exprimate voturi pentru aceştia (trei voturi pentru, respectiv două), cei doi şi-au anunţat retragerea candidaturilor înaintea procedurii de vot.
La finalul procedurii, care a fost prin vot deschis, Teodor Mărieş a calificat numărul de voturi obţinut în favoarea sa drept o dovadă de solidaritate a membrilor asociaţiei, instituţie care nu a încetat, de 20 de ani, să lupte consecvent împotriva comunismului ‘şi a aflării adevărului despre crimele comise în Revoluţia din decembrie 1989′ [sic]. El le-a solicitat colegilor un răgaz de 45 de zile, pentru a-şi putea forma o nouă echipă şi a promis că, la fel ca şi pînă acum, nu va face ‘niciun aranjament sau vreun troc politic’.
Cu toate acestea, el a vorbit despre o nouă construcţie politică, care se va ridica în perioada următoare, cu sprijinul societăţii civile, exprimîndu-şi în acelaşi timp satisfacţia că nu a acceptat, în urmă cu mai bine de un an, o alianţă cu PNL, ‘partid care acum s-a făcut frate cu PSD’.
Teodor Mărieş a enumerat şi principalele obiective pe care le are pentru perioada următoare. Între acestea se regăsesc finalizarea cercetărilor privind dosarele Revoluţiei din decembrie 1989 şi ale Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 şi continuarea demersurilor la CEDO pe tema Legii lustraţiei, ‘care a fost scoasă de la naftalină în această săptămînă’. Totodată, el a promis că reprezentanţii asociaţiei ’se vor bate’ pentru dezbaterea în Parlament a proiectului de lege privind imprescribilitatea crimei, iniţiat recent de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, împreună cu deputatul PDL Sever Voinescu. Mărieş a mai spus că Asociaţia 21 Decembrie 1989 va continua să se implice în procesul de revendicare al foştilor proprietari.
‘Asociaţia 21 Decembrie 1989 rămîne o asociaţie profund anti-comunistă şi împotriva crimelor din decembrie 1989. Sper să nu vă dezamăgesc’, a adăugat el.
La reuniunea Adunării Generale a Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a fost prezent secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, George Costin, care a subliniat că procesul de ‘demascare a impostorilor Revoluţiei’ va continua.
Înainte de procedura de vot, Teodor Mărieş şi-a exprimat, totuşi, în Adunarea Generală, dorinţa de a nu mai candida, aşa cum a mai procedat la ultimele reuniuni. Membrii Adunării Generale au respins, însă, această propunere. AGERPRES/(A – Cătălina Matei)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.