Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu

Am mai relatat pe acest blog despre procesul pe care l-am deschis împotriva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a lui Gelu Voican Voiculescu cu scopul anulării adeverinţei emise de CNSAS conform căreia lui Gelu Voican Voiculescu nu i se poate atribui calitatea de colaborator al fostei securităţii şi a constatării faptului că, contrar concluziilor CNSAS, fostul viceprimministru în guvernul „revoluţionar” instalat în 22 decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu, a fost colaborator al securităţii. Prin acest proces doresc crearea unui precedent: pînă acum mai multe persoane au cîştigat procese cu CNSAS prin care s-a anulat concluzia instituţiei conform căreia ei ar fi colaborat cu securitatea. E cazul să existe şi situaţia inversă: încercările CNSAS de a ascunde colaboratori ai securităţii să fie anulate de instanţă.

În 1 martie 2011 am avut termen de judecată la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am prezentat, că e complicat pentru mine să merg din Timişoara la Bucureşti şi nu merită Gelu Voican Voiculescu chiar atîta efort, dar şi fiindcă ştiam că nu se va finaliza procesul ci se va dezbate cererea de conexare a dosarului în care Gregorian Bivolaru a cerut acelaşi lucru ca şi mine: anularea adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu.

Uitîndu-mă pe saitul Curţii de Apel Bucureşti observ că conexarea a fost aprobată (linc): dosarul 5800/2/2010 Bivolaru împotriva CNSAS a fost conexat cu dosarul 5744/2/2010 Marius Mioc împotriva CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu. Următorul soroc de judecată este 12 aprilie 2011.

Cred că este o soluţie firească, cauzele avînd acelaşi obiect se pot judeca mai corect împreună, evitîndu-se astfel şi posibilitatea unor soluţii contradictorii. Spre deosebire de Gregorian Bivolaru, eu l-am chemat în judecată şi pe Gelu Voican Voiculescu. Am făcut asta din 2 motive: pe de o parte, din fair-play. Nu e corect să mă judec cu CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu fără ca Gelu Voican Voiculescu să fie prezent. Sînt un adept fanatic al asigurării dreptului la apărare pentru foştii colaboratori ai securităţii. Pe de altă parte doresc ca hotărîrea pe care instanţa o va pronunţa în acest caz să-i fie opozabilă lui Gelu Voican Voiculescu.

Amintesc că într-un interviu din „România Liberă” din 28 ianuarie 2011 (linc) Gelu Voican a recunoscut că este la curent cu procesele deschise de mine şi de Bivolaru. Lucrul reieşea, cel puţin în cazul procesului deschis de mine, din îndeplinirea procedurii de citare, dar e bine că există confirmarea chiar din gura împricinatului, ca să nu existe îndoieli cu privire la asigurarea dreptului la apărare în acest caz.

Mai citeşte:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Gelu Voican cere 748000 de euro despăgubiri de la statul român
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
– La pagina Analize despre revoluţia din 1989 găsiţi şi înregistrarea video a 13 episoade dintr-o emisiune televizată la care am participat alături de Gelu Voican (apropo de afirmaţia sa din „România Liberă” – linc – că nu mă cunoaşte).

Un gând despre „Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.