Dezinformarea Paulian Păsărin, din nou la modă în blogosferă

Paulian Păsărin. Sursă foto http://bit.ly/chr4ou

În trecut, prin mai multe saituri internet s-a răspîndit un text, conţinînd pretinse dezvăluiri despre revoluţia din decembrie 1989 ale colonelului de securitate Paulian Păsărin.

Am găsit textul respectiv în mai multe locuri ale internetului, precum: blogul lui Dan Culcer (linc), saitul Partidului Naţional Democrat Creştin (linc), agenţia de presă „Aşii români” (linc), blogul lui Ovidiu Creangă (linc), forumul The Pyramide Power (linc), saitul lui Cosmin Dumitru (linc), blogul „Cartea Albă” (linc), blogul lui Andrew (linc), saitul amosnews (linc), săptămînalul „Vertical” (linc), saitul „Necenzurat” (linc), blogul „Cronici Geruliene” (linc), blogul „Ortodoxia” (linc), forumul portalul revoluţiei (linc), blogul „fă-te auzit!” (linc), blogul ANCMRR Olt (linc), blogul lui Sorin Platon (linc), blogul „Revoluţia română 89” (linc), blogul „Curat murdar” (linc)

Uneori, interviul cu Păsărin este reprodus ca un comentariu pe saiturile unor ziare sau posturi TV, la articole tratînd alte subiecte: Cotidianul (linc), România Liberă (linc), Antena 3 (linc). A fost difuzat sub formă de comentariu (complet off-topic) chiar şi pe blogul lui Ion Iliescu (linc) sau blogul lui Adrian Năstase (linc). Iată textul:

Col (r.) Paulian Păsărin a fost şeful Serviciului de Contraspionaj. El a condus serviciul de la înfiinţarea sa, în anul 1974, până la dizolvare, în decembrie 1989. Acesta declara că în decembrie 1989 nu a fost revoluţie, iar evenimentele care au dus la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu şi chiar împuşcarea lui şi a Elenei Ceauşescu, au fost planificate cu mult timp înainte, de Uniunea Sovietică şi Statele Unite.
Paulian Păsărin a murit în anul 2007, iar apropiaţi ai săi au declarat că ultimele sale cuvinte ar fi fost: “Mi-au făcut-o şi ei mie.”.
Reporter: Domnule colonel, a ştiut Nicolae Ceauşescu ce i se pregăteşte, sau a fost luat prin surprindere de Revoluţia din Decembrie 1989 ?
Paulian Păsărin: Despre evenimentele din 1989 pot să spun adevărul, pentru că am cunoscut faţa nevăzută a lucrurilor, dar nu voi folosi termenul de revoluţie, pentru că nu împărtăşesc această variantă şi vă voi argumenta în continuare de ce.
S-a ştiut cu mult timp înainte ce va urma. Au existat informaţii în mediul oamenilor de informaţii şi nu de genul că s-ar putea, ci au fost informaţii certe.
Totul a plecat de la o greşeală a lui Nicolae Ceauşescu. La sfârşitul anilor 70, după moartea lui Brejnev, s-a pus problema cine să fie succesorul lui la conducerea Partidului Comunist din Uniunea Sovietică. Printre posibilii succesori a apărut şi Andropov, care era şeful KGB-ului în Uniunea Sovietică.
Atunci Ceauşescu a făcut greşeala (nu ştiu dacă sfătuit, sau din proprie iniţiativă, dar cred că a fost o iniţiativă personală), de a ieşi pe postul naţional de televiziune cu părerea că nu este Andropov cel mai potrivit să-l urmeze pe Brejnev la conducerea partidului. De aici au sărit scântei şi de o parte şi de alta, dar mai ales din partea lui Andropov, care a ajuns în poziţia de preşedinte al Uniunii Sovietice.
Deci înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu a fost pusă la cale la Moscova. În plan informativ, un subordonat de-al meu a venit şi mi-a spus că, în fiecare zi de marţi şi de vineri ale săptămânii, la blocul din Piaţa Aviatorilor, bloc care era al sovieticilor şi era un cămin-hotel, vin un autocar sau două cu turişti, care a doua zi nu făceau altceva decât să împânzească Bucureştiul. În urma verificării informaţiilor am constatat că turiştii verificau pieţele, magazinele, dar mai ales se familiarizau cu dispozitivele de pe traseele pe care circula Ceauşescu. Dacă bărbaţii aveau ca sarcină să monitorizeze intersecţiile şi să vadă lipsurile cu care se confruntă populaţia, femeile au mers până acolo încât îi identificau pe băieţii noştri aflaţi în dispozitiv şi încercau să le facă “ochi dulci”, în ideea de a intra în vorbă cu ei. Am mers mai departe cu verificarea şi am aflat că aceste grupuri făceau parte dintr-o divizie amplasată în Basarabia. Unii dintre ei îşi căutau anumite poziţii, din care să poată acţiona cu arme de foc. Eu îmi întăresc afirmaţia prin faptul că toţi care s-au aflat în mulţime şi asupra cărora s-a tras, au fost împuşcaţi de la înălţime, după traiectoria gloanţelor.
R: Coincid clădirile în jurul cărora au stat mai mult presupuşii turişti cu cele din care s-a tras în timpul evenimentelor din Decembrie 1989?
P. P.: Da, cele mai studiate clădiri de către respectivele persoane au fost chiar cele din care sau de pe care s-a tras în mulţime. De exemplu, în jurul Televiziunii au fost instalate acele simulatoare, iar eu cunosc un caz concret, al unui anume Popescu, de pe Zambaccian, care a mânuit tot timpul simulatorul şi a recunoscut ulterior acest lucru. Este un fost agent KGB, care a povestit că a folosit simulatorul, iar pe masă avea un pahar cu apă şi o pastilă, pe care trebuia să o ia, ca să moară, dacă acţiunea ar fi eşuat, iar el ar fi fost prins.
R: Ce se făcea, concret, cu acele simulatoare?
P. P.: Simulatoarele erau de mai multe categorii: de zgomot care imitau trecerea unui tanc, o rafală de mitralieră, o explozie, dar şi simulatoare cu efecte luminoase, cu trasoare. Deci, revenind la întrebarea iniţială, dacă s-a cunoscut sau nu ce urmează, este cert că Ceauşescu a fost informat despre faptul că urma să fie înlăturat. Astfel, pentru că ştia că i se pregăteşte ceva, nu a rămas niciodată pe timp de noapte în URSS, de câte ori s-a dus în vizită, n-a acceptat niciodată să se facă aplicaţii pe teritoriul României, împreună cu celelalte state din Tratatul de la Varşovia şi nici măcar să treacă trupele pe teritoriul ţării, singurul lucru pe care l-a acceptat fiind aplicaţiile pe hartă.
Mulţi spun că ar fi fost vorba despre o trădare a Securităţii, dar Securitatea şi-a făcut datoria, aceea de a culege informaţii, de a le verifica şi de a informa pe preşedinte despre ce se întâmplă, ori noi asta am făcut.
Trebuie precizat că eu şi cu oamenii mei ne ocupam strict de securitatea preşedintelui şi nu aveam nici o legătură cu trupele de securitate, care se ocupau de securitatea naţională.
Poate am fost acuzaţi că nu am acţionat în timpul evenimentelor din 1989, dar trebuia să te gândeşti întâi la ţară şi apoi dacă e bine sau nu să-l aperi pe Ceauşescu. Dacă ar fi acţionat Securitatea, ar fi însemnat măcel naţional. Trebuie spus că s-a afirmat că în România a fost genocid şi că sunt 62.000 de morţi, o cifră lansată dinainte de sistemul de dezinformare sovietic, ca să justifice intervenţia militară, o altă variantă pusă la cale de sovietici, dacă varianta începută ar fi eşuat. S-a acţionat cu planuri de dezinformare, s-a acţionat cu zvonuri, propagandă defăimătoare, prin Europa Liberă şi cu mobilizare de oameni, ceea ce s-a întâmplat la Timişoara şi la Bucureşti. Asta pentru că lumea era nemulţumită şi era uşor de scos în stradă. Iar la acţiune n-au participat numai sovieticii, au participat şi americanii, aceştia din urmă în partea aeriană.
R: Deci, concret, cine şi ce a hotărât îl legătură cu soarta soţilor Ceauşescu?
P. P.: Bush cu Gorbaciov s-au întâlnit în vara lui 89 la Malta şi au hotărât înlăturarea lui Ceauşescu de la conducerea României, dar s-a hotărât ca treaba să fie executată pe cale terestră de Uniunea Sovietică şi pe cale aeriană de Statele Unite. Reţeaua informativă, însă, a fost îmbunătăţită, pentru că, pe lângă serviciile secrete ruse şi americane ce au acţionat în plan informaţional, s-a colaborat şi cu serviciile de informaţii ale evreilor, sârbilor. De altfel, vreau să-i informez pe cititori că primul partid comunist care a rupt legăturile cu Nicolae Ceauşescu a fost Uniunea Comuniştilor Iugoslavi, în frunte cu Miloşevici, iar principala poartă de intrare a trupelor de comando în România, care au declanşat evenimentele de la Timişoara, a fost graniţa sârbească.
R: Am înţeles cine au fost actorii acestor scene, dar care era scopul, ce voiau, de fapt, să facă ?
P. P.: Gorbaciov voia înlăturarea lui Ceauşescu şi o Perestroika, adică schimbarea şi destinderea, care să ducă la un grad mai mare de libertate, dar tot într-un socialism cu un singur partid. De ce? Pentru că Gorbaciov era finul lui Andropov şi a fost şeful direcţiei de dezinformare din KGB, deci acţiona ca un profesionist. De altfel, la întâlnirea şefilor de state şi de guverne din Tratatul de la Varşovia, care a avut loc la Moscova, Gorbaciov s-a întâlnit separat cu fiecare şef de stat, iar când s-a întâlnit cu Ceauşescu i-a spus că trebuie făcută o schimbare, iar aşa cum s-au retras alţii (Honeker a plecat, Brejnev a plecat, Jivcov a plecat), e cazul să se retragă şi el, la al XIV-lea congres.
Răspunsul lui Ceauşescu a fost destul de categoric, cum că e treaba partidului şi a poporului său, iar atunci Gorbaciov l-a ameninţat, că-l şterge de pe faţa pământului, la care Ceauşescu a trecut şi el la ameninţări, spunând: “Dacă te mai amesteci în ţara mea îţi fac din Europa un Vietnam cum n-ai mai văzut niciodată şi-ţi cer Tezaurul, Insula Şerpilor şi Basarabia!”… Efectul discuţiei lor s-a văzut şi în întâlnirea generală, pentru că Ceauşescu a anunţat că s-a înţeles cu şefii de state şi cu primii miniştrii, ca următoarea întâlnire a primilor miniştrii să aibă loc la Bucureşti şi Gorbaciov din prezidiu i-a zis: “Să vedem dacă mai apuci!…”.
R: A fost acea întâlnire de la Moscova semnalul de începere a evenimentelor din decembrie 1989?
P. P.: Categoric! La cererea lui Gorbaciov, a pornit ofensiva şi trebuie să clarificăm ce s-a întâmplat la Timişoara. Se tot vorbeşte de cei 42 de morţi, care au fost împuşcaţi la Timişoara şi arşi în crematoriu la Bucureşti. Nu au fost oameni din Timişoara, ci oameni din trupele de comando, care trăgeau de aproape în oamenii care manifestau. Au fost depistaţi, împuşcaţi şi duşi la Morgă. Din toţi, n-a venit până acum vreo rudă să spună că le-a fost ars cineva la crematoriu. Ei erau oameni recrutaţi cu ani în urmă din străinătate, e drept români, dar despre care nu se mai ştia nimic. Ei au fost recrutaţi şi pregătiţi în Ungaria şi au fost pregătiţi special. Ei au fost cei care i-au scos pe studenţi afară cu forţa. Mulţi se tem să spună, dar eu ştiu, pentru că am cules informaţii.
R: Pe aceşti oameni din trupele de comando cine i-a împuşcat?
P. P.: Oamenii generalului Nuţă Constantin, şeful Inspectoratului General al Miliţiei i-au împuşcat, iar el a fost trimis la Timişoara de Elena Ceauşescu, pentru că Ceauşescu era în Iran. Iar ca o dovadă că aşa a fost, ungurii au făcut deja monument celor 42 de morţi în Ungaria. Când a plecat din Timişoara, Nuţă a luat cu el toate documentele şi probele pe care le avea de la acţiunea care a avut loc, inclusiv probe video. Ruşii au ştiut, însă, că acesta are probe împotriva lor, aşa că l-au interceptat în tren la Alba Iulia şi l-au urcat într-un elicopter, care a pierit într-o explozie, iar Nuţă, echipajul şi dovezile au ars. Deci, după cum vedeţi, totul a fost pus la punct, spontane fiind doar manifestaţiile oamenilor în stradă, dar şi ieşirea lor a fost provocată de cei care au organizat totul. Asta pentru ca o simulare de revoluţie a poporului să mascheze intervenţia externă.

Cosmina Păsărin, fala revistei Playboy, cea mai inteligentă membră a familiei Păsărin. Sursă foto http://www.myidol.ro/cosmina-pasarin-experta-in-sex.html

De remarcat anonimatul sub care a fost răspîndit acest text. Nu se cunoaşte numele reporterului care l-ar fi interviat pe Păsărin şi se fac referiri la apropiaţi ai acestuia a căror nume deasemeni nu e dezvăluit. Probabil reporterul însuşi se ruşinează de textul interviului realizat şi de aceea nu doreşte să îl semneze.

Dezinformările din text sînt lesne de depistat. De pildă, se scrie: „Bush cu Gorbaciov s-au întîlnit în vara lui ’89 la Malta şi au hotărît înlăturarea lui Ceauşescu”. Dar orice cercetător al istoriei poate afla că Bush şi Gorbaciov s-au întîlnit la Malta în 2-3 decembrie 1989 (linc) şi nu în „vara lui ’89”. Greşeala cu privire la datarea întîlnirii de la Malta a făcut-o şi Radu Tinu (linc), ceea ce arată că incompetenţa este o boală larg răspîndită printre foştii securişti. Personal, am bănuit asta încă din 1989 (linc).

L-am remarcat pe Paulian Păsărin din 2002, după o apariţie la OTV. În februarie 2002 am publicat în revista timişoreană „VIP în Banat” un articol (retipărit şi în cartea mea „Libertatea şi politrucii” – linc, din 2003), în care semnalam una din aberaţiile emise de colonelul Păsărin, prezentă şi în interviul citat mai sus: aceea că cadavrele persoanelor ucise la Timişoara în timpul revoluţiei şi incinerate apoi la Bucureşti ar aparţine unor agenţi secreţi pregătiţi în afara ţării pentru răsturnarea regimului Ceauşescu. Este o dezinformare veche, pe baza căreia propaganda ceauşistă a încercat şi încă încearcă să pretindă că revoluţia din decembrie 1989 a fost opera agenturilor străine. Oamenii ucişi la Timişoara şi incineraţi la Bucureşti sînt cunoscuţi. Sînt simpli locuitori ai Timişoarei, în majoritate muncitori, care au fost revendicaţi de familii imediat după revoluţie. Am tratat problema aceasta în cartea mea „Falsificatorii istoriei”, iar pe acest blog în articolul „Misterul celor 40 de cadavre” (linc), unde puteţi găsi şi lista acestor morţi (40, nu 42).

Din punct de vedere oficial al statului român identitatea celor incineraţi la crematoriu a fost lămurită, nu e vorba de nici un mister. Li s-a acordat titlul de eroi martiri ai revoluţiei, familiile lor au fost considerate părţi vătămate în procesele revoluţiei şi unele dintre aceste familii au primit şi despăgubiri după procesul Chiţac-Stănculescu. În primul proces al revoluţiei din Timişoara (cu Ion Coman, Radu Bălan şi alţii) au fost condamnaţi pentru morţii revoluţiei mai mulţi comandanţi ai miliţiei. Din spusele lui Păsărin, că „oamenii generalului Nuţă Constantin” sînt vinovaţi de aceşti morţi, rezultă că aceste condamnări sînt corecte.

Recent, cu sprijinul lui Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale, în comuna Popeşti-Leordeni, deasupra gurii de canal unde a fost aruncată cenuşa acestor eroi ai neamului românesc, a început construcţia unei biserici (linc). Un loc în care ar trebui să meargă şi să se roage pentru iertarea păcatelor toţi cei care au scris că aceşti eroi ar fi agenţi secreţi sau alte asemenea bazaconii.

Altă aberaţie în interviul lui Păsărin e afirmaţia că „ruşii” l-au interceptat pe generalul Nuţă în tren la Alba Iulia şi l-au urcat într-un elicopter care a pierit într-o explozie. E adevărat că generalul Nuţă a pierit într-un elicopter care a fost doborît în zilele revoluţiei, dar nu ruşii l-au interceptat în tren, ci românii, mai precis militari M.Ap.N. (despre unul din cei implicaţi – colonelul Marin Teodorescu, am scris pe blog – linc), interceptarea din tren şi urcarea în elicopter n-a fost la Alba Iulia ci la Deva, doar doborîrea elicopterului s-a făcut la Alba Iulia (şi s-a tras dintr-o unitate militară românească, nu rusească).

Găsim în interviul lui Păsărin şi clasica aruncare a vinii pentru zvonul cu cei 60000 de morţi pe forţe externe, făcută cu scopul de a dezvinovăţi FSN-ul lui Iliescu de această dezinformare. Sursa dezinformării este de altfel cartea „Revoluţie şi reformă” a lui Ion Iliescu (linc).

Marian Bătăiosu, răspîndac de minciuni pe internet

Repetarea interviului lui Păsărin pe un mare număr de saituri indică că e o campanie concertată de dezinformare. Unii dintre cei care au reprodus respectivul interviu au precizat că l-au primit pe e-mail. Recent interviul a ajuns iar la modă, fiind publicat pe saitul lui Marian Bătăiosu (linc), individ care într-o vreme se anunţa candidat la preşedinţia României, iar acum vrea să devină primar al capitalei din partea Partidului Naţional Creştin. Reapariţia interviului pe saitul lui Bătăiosu dar şi refuzul proprietarului acelui sait de a mă lăsa să comentez acolo m-a făcut să scriu acest articol.

Şi totuşi, cine este Paulian Păsărin ăsta, despre care se vorbeşte atîta?

Despre acest domn a scris şi Alex Mihai Stoenescu, în „Istoria loviturilor de stat în România”, vol. IV (II), editura Rao 2005, pag. 234. Aflăm de la Stoenescu că Păsărin are studii la Moscova şi că a pretins, într-o emisiune din 2004 la Naţional TV, că în 21 decembrie 1989 a organizat tulburarea mitingului lui Ceauşescu cu „echipe de trei-cinci oameni cu misiunea de a crea bătăi şi ţipete, să urle şi să creeze debandadă”. Acelaşi Stoenescu afirmă însă că Păsărin a fost „semnalat la Miliţia Giurgiu în 21 decembrie 1989, nu la Bucureşti”, adică un fapt care sugerează că e vorba de un simplu mitoman, din larga tagmă a vitejilor apăruţi după război care-şi atribuie fapte eroice în răsturnarea lui Ceauşescu.

Informaţii despre Paulian Păsărin găsim şi în articolul Cristinei Diac, din „Jurnalul Naţional” din 2 iunie 2009 (linc):

Despre Paulian Păsărin, şeful Miliţiei locale, se spune că înainte de a ajunge la Vîlcea, fusese ba ofiţer în garda lui Ceauşescu, ba că pilota elicopterul pre­zidenţial. Din nu­meroasele „dezăvăluiri” făcute de generalul Nicolae Pleşiţă la diverse posturi de televiziune, vîlcenii le-au reţinut pe acelea din care ar rezulta că Paulian Păsărin ar fi făcut parte dintr-un grup care complota şi intenţiona să atenteze la viaţa însuşi „tovară­şului Ceau­şescu”. „Adulmecat” rapid de vigilentele „organe” de Securitate, prezumptivii complotişti ar fi fost împrăştiaţi care-ncotro, de frică să nu-i afle „tovară­şul”. Păsărin ar fi ajuns în aceste circumstanţe la Rîmnicu Vîlcea.

Aşadar, măsura luată de securitate atunci cînd afla că cineva intenţionează să atenteze la viaţa lui Nicolae Ceauşescu era numirea în funcţia de şef de miliţie judeţeană!

Un alt articol din „Jurnalul Naţional” din 2 octombrie 2009 (linc) ne dă însă lămuriri:

În primăvara anului 1989, Nicolae Ceauşescu a trimis la Rîmnicu-Vîlcea o comisie de partid, cu scopul de a verifica sesizările referitoare la abuzurile imobiliare săvîrşite de (…) şi Paulian Păsărin – inspector-şef al Inspectoratului Judeţean Vîlcea al Ministerului de Interne.

Sesizările respective s-au dovedit a fi întemeiate. Cei menţionaţi au fost găsiţi vinovaţi pentru încălcarea prevederilor Legii sistema­tizării. În raportul trimis lui Nicolae Ceau­şescu la 29 mai 1989, Emil Bobu şi Ion Sîrbu au menţionat faptul că (…) „Repartizarea spaţiului locativ, realizat în blo­cul D 11, s-a făcut cu repartiţii formale, prin încălcarea prevederilor legale, supra­fe­ţe­le atribuite depăşind cu mult pe cele stabilite prin normele legale, în raport cu nu­mă­­rul de persoane care alcătuiesc familiile res­pec­­tive”. (…)

Membrii Secretariatului CC al PCR au fost de acord cu pedepsirea drastică a celor vinovaţi. Totodată, aceştia au fost eva­cuaţi din blocul D 11 (…)

Deci Păsărin e unul dintre ăia care încălcau etica şi echitatea socialistă şi de aici a pornit dizidenţa sa faţă de Ceauşescu.

Cireaşa de pe tort e faptul că pe blogul lui Sorin Platon (linc) unde fusese publicat interviul lui Păsărin şi unde am intervenit ca să explic că e vorba de dezinformări, a apărut un comentator care să mă contreze şi care a semnat însuşi „Paulian Păsărin”. În articolul de la care pornise discuţia se scria că „Paulian Păsărin a murit în anul 2007, iar apropiaţi ai săi au declarat că ultimele sale cuvinte ar fi fost: “Mi-au făcut-o şi ei mie””. Pe internet oricine îşi poate da orice nume, nu se poate şti dacă cel care comenta în 2010 pe blogul lui Sorin Platon este într-adevăr Paulian Păsărin, dar e de reţinut că afirmaţia după care Paulian Păsărin ar fi murit în 2007, cu care începe mult-răspînditul text cu „dezvăluiri despre revoluţie” ar putea fi uşor exagerată.

14 gânduri despre „Dezinformarea Paulian Păsărin, din nou la modă în blogosferă

 1. Ii clar ca daca turistii sovietici vizitau pietele au venit sa-si vanda marfa , ce spune omul asta spune de ciuda ca l-am dat jos pe ceausescu , si ca el mai sunt multi lingusitori .

 2. Poza Cosminei Pasarin nu isi are locul in acest articol, fara sens. Am dubi ca femeile din familia dumneavoastra sunt toate virgine. Dovediti lipsa de respect atat fata de familia Pasarin, dar si fata de cine citeste aceasta postare a dumneavoastra. Sunteti un roman, apartinand unei natiuni cum o numea Goga „minora” , „de secaturi”.

  1. În general nu am respect pentru falsificatorii istoriei, nici măcar atunci cînd sînt colonei de securitate. În ceea ce o priveşte pe Cosmina, îi recunosc anumite calităţi, pe care le-am şi subliniat (inteligenţa).

   1. Domnule Marius Mioc, din pacate pentru natia romana, ceea ce dumneavoastra incercati sa „deinformati” eu am trait sa vad in sala de operatii a unui spital care a operat 5 zile si 5 nopti la „rebelii” care au iesit in strada si au murit ca acum dumneavoastra sa puteti scrie minciuni. In ziua de 29 decembrie 1989, eram INCA tot la spital, iar un individ care nu stia o vorba romaneste, atletic, blond, inalt, a fost adus la sala de operatii fiinca fusese prins in jurul aeroportului, probabil cu dorinta de-asi „pierde” urmele. Deci retineti: am vazut cu ochii mei acest caz,in data de 29 Decembrie cand Ceausestii deja erau morti. de 5 zile. Tipul avea in stomac ( a fost impuscat de catre paza aeroportului militar) numai „nebunele” cum le spunem noi, acele fructe negre ce se gasesc doar in tufarisuri mici, dovada ca avea ceva vreme de cand nu mancase o mancare la un restaurant sau intr-o bucatarie normala. Cand a fost intrebat in romaneste, numele, apoi in engleza, nu a raspuns nimic…nici dupa ce a fost transferat din sala de operatii in intensiv care ( reanimare). Parerea celor care am fost in sala de operatii, a fost ca tipul respectiv, ori era ungur blond, ori rus…una din doua. Deci am vazut cu ochii mei acest caz ceea ce ma face sa-l cred mai repede pe domnul Pasarin decat pe dumneata, care , oricum esti si erai la acea vreme a revolutiei, mult mai tanar decat mine. Asa ca nu mai incercati sa o scaldati. Cat va platesc guvernantii ca sa scrieti ne-adevaruri? Sa mai continui ca vecinul meu a fost cel ce conducea elicopterul de la Timisoara si trebuia s ajunga la Bucuresti cu Gen. Nuta….iar sotia lui ne vizita des, locuind in acelasi bloc. Felicitari ca poti scrie si iti poti intretine familia, insa nu mai mintii romanii, ca nu toti sunt prosti.

   2. Mă aşteptam să apară persoane ca dv. care să comenteze pe acest blog, de altfel au apărut şi în trecut. Vă întreb şi eu, similar întrebării dumneavoastră, cu cît sînteţi plătită ca să scrieţi asemenea comentarii? Nu ştiu dacă aţi inventat tot ceea ce relataţi sau numai o parte, dar oricum nu are prea mare relevanţă ce scrieţi. Un tip necunoscut a fost adus la spital în 29 decembrie, deci după revoluţie (Ceauşeştii erau morţi de 4 zile) şi despre a cărui acţiuni concrete nu relataţi absolut nimic (nu s-a găsit vreo armă la el, nu relataţi vreo acţiune concretă pe care ar fi făcut-o tipul – nici nu mai existau acţiuni relevante pentru revoluţie în 29 decembrie). Identificarea ca „rus” a individului o faceţi doar pe baza faptului că era blond şi a refuzat să răspundă la întrebări puse în limba română. Există o mulţime de motive pentru care un om aflat în stare gravă (dus la reanimare) nu răspunde la întrebări. O să public în viitorul apropiat pe acest blog o hotărîre judecătorească despre un caz de persoană care a fost omorîtă la revoluţie, bănuită de terorism, pentru că nu a vrut să răspundă la întrebări, dar s-a identificat clar persoana, care e cetăţean român, cît şi lipsa motivelor pentru care a fost împuşcată, criminalii fiind condamnaţi (apoi graţiaţi de Iliescu). Păsărin este un propagandist ceauşist care a încercat după revoluţie să creeze un partid comunist – „Partidul Muncitoresc Român” – al cărui activist şi organizator a fost. Ca orice propagandist comunist, e dispus la orice minciuni prin care ar putea să-l reabiliteze pe Ceauşescu.
    „Fosti comunisti, actuali membri ai Partidului Muncitoresc Roman, simpatizanti, simpli trecatori sau curiosi s-au adunat simbata in fata Casei de Cultura din Scornicesti, localitatea natala a tovarasului Nicolae Ceausescu. Ei au amintit de vremurile epocii de aur din Republica Socialista Romania (…) Printre cele mai populare figuri care au stat la prezidiu si au luat cuvintul s-a numarat Paulian Pasarin, fostul sef al contraspionajului, „secretar cu probleme speciale“, cum a spus el. Paulian Pasarin are acum 63 de ani si o afacere prospera. Este colonel, dar in rezerva. „Revolutia m-a prins pe undeva pe la Giurgiu. Eram intr-o misiune. Apoi am fost plecat o perioada din tara. M-am adaptat destul de usor vremurilor care au urmat pentru ca inainte faceam acelasi lucru. Printre altele, raspundeam de un Consiliu al Agriculturii. Afacerile pe care le desfasor acum sint in principal in Romania, in domeniile metalurgie, petrol si cereale“, a spus el intr-un scurt interviu acordat GdS. Paulian Pasarin a adaugat ca mai are carnetul rosu, iar anul acesta a implinit 43 de ani de cind este membru al Partidului Comunist. Dupa Revolutie a incercat sa infiinteze o filiala a Partidului Muncitoresc Roman in judetul Gorj, unde locuieste, dar, din lipsa spiritului organizatoric al comunistilor din zona, acest proiect nu a putut fi realizat atunci”.
    http://www.gds.ro/Eveniment/2002-01-28/%E2%80%9EPe+mine+m-ati+omorit,+dar+cu+tara+ce-ati+avut%3F%E2%80%9C
    (cam neclar, răspundea de contraspionaj sau de Consiliul Agriculturii? Exactitatea faptelor nu-i caracterizează pe propagandiştii comunişti)

   3. Din fericire, eu nu mai sunt in tara cam de multisor, asa ca nu ma plateste nimeni. Pe mine ce ma infurie cand aud afirmatii ca a fost „revolutie” ca au fost teroristi care trageau in populatie, etc etc, cand de fapt, noi scoteam gloante de armata din raniti, iar locotenentul militar, care „raspundea” de spital si care facea sex cu asistentele de la urgenta, manca si bea ca porcul, iar din cand in cand, venea la sala de operatii sa „colecteze” cartusele…sa nu mai ramana urme, probe. Deci domnule Marius, eu am trait revolutia „in sange” as putea spune, iar acei care foloseau simulatoare cu rafale de impuscaturi prin fata geamurilor salii de operatie, ca sa ne faca sa „disparem” de frica prin saloane, ca sa poata ei „muta” simulatoarele dintr-un capat de oras in celalalt nu erau nici din militie, nici din securitate fiinca majoritatea au ajuns la noi la spital raniti de populatia carora li-i se spunea ca ei ar fii teroristii. Da , au murit oameni, insa au murit cei nevinovati, care au iesit in strada „manevrati” de cei care, in 25 au luat puterea. Insa asa cum va spuneam, acel cetatean ajuns in sala de operatii si care, nu a vrut sa raspunda la nici o intrebare- si aici eu cred ca sunt mai in masura sa va spun cum reactioneaza un om in sala de operatii( aveam ceva ani de spital si stiu mult mai mult decat dumneavoastra care scrieti cu stiloul istoria tarii, cum reactioneaza un pacient) -desi „nebunelele” din stomacul lui spunea mult mai mult decat o mie de cuvinte spuse de cetateanul strain in orice grad de durere- el, care nici macar nu a scos un cuvant, un geamat. Deci cum va spuneam, acel cetatean, nici macar la reanimare nu a scos nici un cunvat nici chiar dupa ce „s-a trezit” nici dupa cateva zile din anestezie ( avusese o plaga impuscata in abdomen-nimic vital, doar ca putea face peritonita) ceea ce ne-a facut pe cei din spital, sa gandim ca se invartea in jurul aeroportului cu stomacul plin de „fructe de padure” nu ca sa vada cum aterizeaza/decoleaza avioanele, or elicopterele..ci cu totul alt scop. Nu credeti ca ipoteza noastra, a celor din spital, era indreptatita? Nu credeti ca gloantele scoase din raniti, erau cat se poate de concludente ca se trasesera din armament militar, nicidecum de catre cei din „militie” asa cum strigau toti desi cei de la militie au incercat sa se „gazduiasca” in unitatea militara vecina cu militia, iar cand s-au apropiat de gardul unitatii, militarii din unitatea respectiva au inceput sa-i impuste pe gard, fiinca militienii erau speriati de populatia care se apropiau de ei? Deci eu am trait si am scos cartuse din raniti iar dumneata ai stat arestat in Timisoara. Oare cine poate spune mai multe? Si ca sa inchei, acel locotenent de armata, care era distribuit la „paza” spitalului, a ajuns mare membru un FSN, ca apoi sa ajunga ambasador al Romaniei in …dar nu conteaza tara, fiinca atunci ati realiza unde si in ce spital lucram la acea vreme. Va garantez ca nu ma plateste nimeni, nici nu sunt in nici un partid, iar daca am facut comentul, l-am facut in cunostinta de cauza. Nu mai spun ca vecinii mei erau, asa cum mai spusesem in primul comentariu, piloti la o baza militara, or in armata…asa ca pot spune ca am fost mult mai la punct cu evenimentele decat dumneavoastra, care v-ati petrecut zilele fierbinti in arest. Sa nu credeti ca va discreditez cand spun ca ati fost in arest, insa inchis fiind, nu aveati cum sa stiti ce s-a petrecut in tara, in alte orase, or eu am petrecut timpul scotand cartuse din raniti.La final, o singura remarca mai fac: eu personal, nu-l cunosc pe domnul Pasarin, insa din ceea ce vad, dumneavoastra sunteti foarte pornit sa demonstrati ca a fost revolutie. NU A FOST REVOLUTIE domnule, desi s-a inceput la Timisoara ca revolutie, insa pana la urma,revolutia care a inceput la Timisoara atat de frumos, a fost furata si s-a transformat in LOVITURA DE STAT data de iliescu cu ai lui. Ca dovada, tara a fost vanduta pe nimic, marile intreprinderi care produceau si care trimiteau la export produse romanesti au fost falimentate, ca apoi sa fie cumparate pe nimic. Asta e CRIMA de care mi-a fost scarba , pana la urma, si am plecat din tara domnule Marius, iar atunci cand cineva spune ca a fost lovitura de stat, nu am cum sa fiu de acord cu dumneavoastra, fiinca stiu ce am trait. Doamne sa fie mai bine in tara aia, insa…nu vad curand nici o raza de soare in zona ..si ..mi-i se rupe inima cand vad ce se intampla acolo si cum ii minte pe batrani, pe saraci, pe oameni nevinovati, iar ei isi impart ciolanul, fara nici un pic de remuscare. Sanatate si numai bine.

   4. Cele 2 comentarii sînt făcute folosind nume diferite, adrese de e-mail diferite şi de pe IP-uri diferite, dar din textul comentariilor deduc că e vorba de aceeaşi persoană.
    Remarc că vă îngrijorează posibilitatea de a se identifica exact spitalul la care spuneţi că aţi lucrat, deci tot ceea ce scrieţi e neverificabil. Grija de a păstra neverificabile faptele relatate nu cred că e caracteristică a celor interesaţi de adevăr.
    Doriţi cu tot dinadinsul să scoateţi nevinovată miliţia, dar o faceţi cu argumente jalnice: „gloantele scoase din raniti, erau cat se poate de concludente ca se trasesera din armament militar, nicidecum de catre cei din “militie” asa cum strigau toti”. Armata, miliţia şi securitatea aveau gloanţe de calibru 7,62 şi armament în mare parte identic (armata avea în plus tancuri, TABuri, tunuri, rachete, dar nu cred că cu astea erau răniţi cei aduşi la spitalul dv.). Nu poţi spune doar pe baza gloanţelor că s-a tras de armată sau miliţie, iar concluziile pe care le trageţi disculpînd miliţia avînd ca singur element gloanţele extrase din răniţi arată prostie, ignoranţă crasă sau rea-credinţă.
    Prin 1990 se încerca dezvinovăţirea armatei, acum se încearcă dezvinovăţirea ministerului de interne (sugerarea implicării ruseşti face parte din acest scenariu de ascundere a criminalilor români). Încercaţi degeaba, implicarea miliţiei în reprimare e bine documentată.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2012/10/29/cum-l-a-impuscat-militianul-vasile-bandula-pe-vasile-moldovan-la-revolutie/
    Deci, dacă ofiţerul de armată pus să păzească spitalul făcea sex cu asistentele, înseamnă că a fost lovitură de stat! Eu cred că au fost minim 2 părţi implicate în activitatea respectivă. Faceţi parte dintre cele care consideră că, atunci cînd e vorba de sex, bărbaţii sînt nişte profitori neruşinaţi şi femeile nişte victime inocente? Sau poate şi asistentele erau implicate în complotul loviturii de stat?
    Că diferite întreprinderi au fost cumpărate pe nimic nu are legătură cu revoluţia ci cu guvernele de după revoluţie. În curînd se vor vinde pe aproape nimic Oltchimul şi CFR marfă, dar asta nu e vreo dovadă despre ce s-a întîmplat în 1989. E o urmare a alegerilor libere desfăşurate în 2012, care au adus la putere guvernul USL – aceasta a fost voinţa poporului şi doar într-atît e urmarea revoluţiei prin faptul că revoluţia a dat posibilitate poporului să-şi aleagă liber conducerea. Că guvernul USL va vinde Oltchim şi CFR marfă e treaba lui, a primit de la popor dreptul să guverneze ţara – dar cum poţi să spui că vînzarea CFR marfă în 2013 ar dovedi ceva despre revoluţia din 1989?
    Eu n-am fost manevrat de nimeni cînd am ieşit în stradă. Am ieşit din proprie iniţiativă avînd drept scop să-l răstorn pe Ceauşescu şi am realizat scopul propus. Dv. nu reiese că aţi fost în stradă în zilele acelea, v-aţi prezentat doar la locul de muncă, dar cu tupeu tipic miticesc vă pretindeţi atotştiutoare asupra acestui subiect. Am remarcat mai demult că ăia care au făcut revoluţia la fără frecvenţă se pretind cei mai mari cunoscători ai evenimentelor.
    Cît despre Păsărin, sînt absolut sigur că minte. Am cunoscut personal membri ai familiilor celor arşi la crematoriu, colegi cu mine la asociaţia „17 Decembrie” din Timişoara, şi ştiu că oamenii respectivi erau exact oameni din Timişoara, nicidecum „oameni din trupele de comando, care trăgeau de aproape în oamenii care manifestau (…) recrutaţi şi pregătiţi în Ungaria”.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2009/02/02/misterul-celor-40-de-cadavre/

 3. Da, cred ca e o campanie de dezinformare. Am primit interviul asta pe mail, tocmai din Franta, de la o cunostinta. Si, intr-adevar, circula cu un scop. Mi-e lehamite de tara asta, de cei care au condus-o si de cei care o conduc. Vai de capul nostru!

  1. Tovarase Mioc „se respecta ultimul ordin”.
   Las-o asa, stii si tu ca doamna are dreptate, la fel si domnul colonel, nu suntem toti in adormire, revolutii si revolutionari nu exista , atunci cand se decide se intapla si gata, restul…. umbre si praf….

   1. Radu cel frumos… De ce ti-ai luat un „indicativ” atat de… mobilizator?… De ce nu ai vrut „Stefan cel Mare”? sau…. ma intelegi, nu? … Conspiratii, haos, manipulari, teorii si actiuni subversive, ne place sa fabulam si de aceea ne ascundem sub identitati false, imprumutate, care credem noi ca ne reprezinta… O aiureala la nivel macro cand, de fapt, ar trebui sa-i trantim pe sarlatani cu burta de pamant si pe impostori sa-i luam la bataie. Jeg cumplit de nociv pentru umili, viata letargica traita de romani… Dar ne batem in presupuneri, suntem asi! Macar sanatate sa avem. Toate cele bune, atatea, cate ne mai raman!

 4. Hello there! This article could not be written any better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this post to him. Pretty sure he’s going to have a very good read. Thank you for sharing!

 5. SUNT atatea..INADVERTENTE(ca sa nu le spun..FALSURI)..acel ..rahatel de colomel..vorbeste..despre Yury Andropov…cum ca ar fi fost presedintele..URSS ului..NIMIK mai fals…aici iti poti da seama ce comentarii false avea in cerebelul lui..Andropov..nu a fost presedintele URSS ului nici nu exista pe atunci aceasta FUNCTIE! In legatura cu ce..au declarant si altii prin commentariile de mai sus imi dau seam ca..si acestia in loc sa clarfifice..niste stari de fapte..au bagat mai in CEATZA//…evenimentele de la Revolutie!

  1. Andropov a fost secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist al URSS şi preşedinte al Prezidiului Sovietului Suprem al URSS. Funcţia de preşedinte al URSS a fost creată doar în 15 martie 1990 şi singurul ocupant al ei a fost Mihail Gorbaciov.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.