Revin la lucru

Din motive medicale în ultima perioadă n-am mai scris pe blog. Am făcut o operaţie cu laser la ochi, pentru corectarea miopiei.

Acum vederea mi-a revenit, încă nu perfect, dar destul cît să pot scrie aici. Voi relua activitatea blogului. Ritmul articolelor va fi poate mai mic la început, că s-au acumulat o mulţime de alte treburi pe care le aveam de făcut în perioada asta, dar nădăjduiesc să nu-mi dezamăgesc cititorii.

7 gânduri despre „Revin la lucru

  1. Mulţumesc.
   Eu am făcut operaţia pe 7 martie şi iată după 2 săptămîni pot să scriu, dar vederea nu e chiar 100% clară, nădăjduiesc să se mai îmbunătăţească. Deocamdată am fluctuaţii în calitatea vederii şi nu vreau să mă forţez citind prea mult (de aia poate o să scriu mai puţin pe blog). Văd mai bine decît vedeam fără ochelari înainte dar mai prost decît vedeam cu ochelari. De văzut cît îmi trebuie să merg pe stradă am putut vedea imediat după operaţie.
   Operaţia propriuzisă durează 1-2 minute, nu doare (se pune anestezic local) dar simţi un miros de ars care bănuiesc că e ochiul ars de laser. Apoi trebuie să urmezi tratament cu picături în ochi, primele zile cu 3 feluri de picături, iar acum sînt în etapa a 2-a (de 1 lună) cu 2 feluri de picături.
   Din broşura clinicii Vista, perioada în care vederea ar trebui să se limpezească este de 1 lună iar ce numesc ei perioadă de recuperare pentru care pot da concediu medical este între 5 şi 15 zile. Cică 1 an după operaţie ar trebui purtaţi ochelari de soare, dar eu deja de acum nu mai simt nevoia lor, ba parcă mă încurcă.
   Sînt 2 procedee de operaţie – LASIK care înseamnă subţierea ochiului şi PRK care înseamnă tăieturi radiale în ochi. Clinica Vista unde m-am operat îşi face mare reclamă cu laserul ultramodern Allegreto care e pentru procedeul LASIK, dar pe mine m-au operat după procedeul PRK. Nici nu mi-am dat seama de asta, am iscălit în ziua operaţiei o hîrtie că îmi dau acordul, apoi mi-am dat seama că pe hîrtia aia era specificat PRK, adică alt procedeu decît ăla care credeam eu că mi se va aplica. Dar adevărul e că la clinică nu mi-au spus niciodată că îmi vor face LASIK, doar asta fusese ideea mea după reclama pe care clinica şi-o face pe internet şi prin broşuri. Pînă la urmă rezultatul final contează. Sursa mea din SUA (soră-mea) îmi zice că acolo e preferat LASIK fiindcă are perioadă de recuperare mai mică, dar că după LASIK sînt cazuri că toată viaţa trebuie apoi să-ţi pui picături în ochi. Aştept să văd dacă am scăpat complet de ochelari cu operaţia asta sau numai înlocuiesc ochelarii cu alţii cu dioptrii mai mici.

 1. Insanatosire grabnica . Din cate am inteles cei cu dioptrii mai mari vindecarea este mai greoaie . Totusi stau si ma intreb de ce marii oameni ai lumii poarta ochelari , poate multi au dioptrii mari si rezultatul nu poate fi pe masura ? sau operatia este benefica doar celor cu dioptrii mici .

 2. buna
  caut persoana interesata sa se opereze in clinica din timisoara pentru reducerea de 50%ma gaseste la adresa inasi_adela@yahoo.com
  si acum as avea si eu niste intrebari daca doriti sa-mi raspundeti
  de unde ati luat ochelarii de soare necesari dupa operatie ? si cat au costat ?
  am facut si eu controlul la acea clinica si adevarul e ca nu au fost foarte vorbareti
  nu mi-au spus deloc de ce fel va fi operatia ( prk , lasik )
  citind tot mai mult pe internet de aceasta operatie imi dau seama ca nu mi-au spus mai nimic , doar ca am dioptrii mici si operatia nu va fi cu riscuri
  ca sansele de reusita sunt de 100%
  eu sper sa mai gasesc pe cineva dispus sa se opereze sa platim mai putin
  poate citeste cineva , care spune altcuiva si tot asa si intr-un final ma cauta pe mine 🙂
  va multumesc

  1. Ochelari de soare am primit în dar de la o cunoscută. Cred că puteţi cumpăra ochelari de soare de la orice prăvălie specializată în optică, dar să spuneţi că vreţi pentru după operaţie. Sînt tipuri de ochelari care nu opresc radiaţiile ultraviolete (care sînt în afara spectrului vizibil), să luaţi ochelari care le opresc şi pe acelea. La prăvălii cred că sînt mai ieftini decît la clinică.
   Clinica oferă o reducere de 1000 lei pentru clienţii care aduc alţi clienţi, eu tot pe internet mi-am găsit pereche, vă doresc succes şi dv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.