Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Procesul cu Gelu Voican şi CNSAS. Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru al avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Bivolaru aprilie 1, 2011


Prezint cel de-al 3-lea argument al apărării lui Gelu Voican în procesul pe care l-am deschis împotriva sa şi a CNSAS, prin care am contestat adeverinţa CNSAS care declara că Gelu Voican nu poate fi considerat colaborator al securităţii. Procesul are termen de judecată în 12 aprilie 2011. Vezi primele două argumente aduse de Gelu Voican în apărarea sa:
Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc (linc)
Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican (linc)

Vezi deasemenea, despre acest proces:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu

Iată acum al treilea argument invocat de Gelu Voican: lipsa calităţi de reprezentant a lui Bivolaru al avocatei Mihaela Cristina Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru.


Domnule preşedinte,

Subsemnatul Gelu Voican Voiculescu, pîrît în prezenta cauză în contradictoriu cu reclamantul Gregorian Bivolaru,
faţă de dispoziţiile art. 68 alin. (1) C. Pr. Civ. invoc

LIPSA CALITĂŢII DE REPREZENTANT AL RECLAMANTULUI
al advocatei Mihaela Cristina Mîţu din Bucureşti (…)

solicitînd să se depună la dosarul cauzei originalul contractului avocaţial întocmit din care să rezulte locul şi modalitatea întocmirii acestuia, precum şi dovada că reclamantul Gregorian Bivolaru se află în posesia unui exemplar original al acestuia – potrivit Legii nr. 51/1995, pentru organizarea şi exercitarea profesiei de advocat iar pînă la soluţionarea prezentei excepţii suspendarea judecării prezentei cauze, pentru următoarele

MOTIVE

În fapt,
Cererea de chemare în judecată depusă Onoratei Instanţe se pretinde a fi semnată personal de către reclamantul Bivolaru Gregorian, în condiţiile în care acesta arată că are reşedinţa în afara ţării.
Este lipsită de credibilitate această pretenţie atîta vreme cît este de notorietate publică că la data semnării (desigur anterioară depunerii în instanţă!) reclamantul Gregorian Bivolaru era urmărit de autorităţile române pentru a fi adus în faţa instanţelor de judecată.
Atîta vreme cît înţeleg să contest aşa-zisa semnătură a reclamantului urmează ca după soluţionarea mai sus invocatei excepţii instanţa de judecată să procedeze la verificarea de scripte, subsemnatul rezervîndu-şi dreptul de a se înscrie în fals la momentul considerat potrivit faţă de acesta.

La momentul prezent consider că mă aflu în prezenţa unui abuz de drept procesual, continuarea procesului în atari condiţii fiind flagrant în contradictoriu cu dispoziţiile art. 723 C. Pr. Civ., care stipulează că: „drepturile procesuale trebuiesc exercitate cu bună-credinţă şi potrivit scopului în vederea căruia au fost recunoscute de lege”.

Pe de o parte, reclamantul a solicitat azil politic în afara ţării iar pe de altă parte solicită instanţelor naţionale să constate o pretinsă încălcare a drepturilor sale de către un regim totalitar a cărei victimă am fost la rîndul meu.

Pe fondul cauzei, contestaţia reclamantului este neîntemeiată, acesta nefăcînd dovada că a cerut şi a obţinut reabilitarea sa faţă de diagnosticul „dezvoltare paranoică a personalităţii cu elemente obsesivo-fobice pe fond psihopat, neavînd discernămîntul faptelor sale”, aşa cum rezultă din chiar cuprinsul Sentinţei penale nr. 774/1989, depuse de reclamant, prin care s-a dispus „înlocuirea măsurii de siguranţă prev. de art. 114 cod pen, cu măsura prev. de art. 13 cod pen.” – respectiv externarea sa din Spitalul Poiana Mare Dolj pentru că „starea sănătăţii bolnavului (reclamantului n.n.) s-a ameliorat”, urmînd ca acesta să fie obligat „a se prezenta regulat la tratamentul medical pînă la însănătoşire”. (Codul Penal al României)

Ori în atari condiţii, acţiunea reclamantului Gregorian Bivolaru urmează a fi respinsă, ca fiind introdusă de o persoană „fără discernămîntul faptelor sale”.

În drept: art. 43 alin. (1) C. Pr. Civ.

Gelu Voican Voiculescu

Comentariul meu: Avocata Mihaela Cristina Mîţu este o veche cunoştiinţă a lui Bivolaru, care l-a reprezentat şi în alte procese. Ceea ce cred că urmăreşte Voican cu aceste cereri este prelungirea cît mai mult sau blocarea procesului. Verificarea pe scripte cerută de Voican ar însemna, conform art. 178 cod procedură civilă, ca Gregorian Bivolaru să se prezinte în faţa instanţei ca să dea o probă din scrisul său. Acesta, fiind urmărit penal şi fugit în Suedia unde a primit azil politic, probabil nu se va prezenta în instanţă personal şi astfel procesul s-ar bloca. Între timp, Gelu Voican Voiculescu nădăjduieşte să cîştige celălalt proces, în care a cerut 748000 de euro despăgubiri de la statul român, ca pretinsă victimă a regimului comunist. Orice lămurire a colaborării sale cu securitatea înainte de acel proces l-ar deranja. Totodată, Gelu Voican doreşte să beneficieze în continuare de drepturile de luptător în revoluţie, deşi art. 8 din Legea 341/2004 interzice acordarea acestor drepturi foştilor colaboratori ai securităţii.

Mai citeşte:
Gelu Voican cere 748000 de euro despăgubiri de la statul român
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
– La pagina Analize despre revoluţia din 1989 găsiţi şi înregistrarea video a 13 episoade dintr-o emisiune televizată la care am participat alături de Gelu Voican.

(va urma)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.