22 Decembrie 1989 la Cluj (1). A plecat avionul de la Cluj spre Bucureşti. O s-o vedeţi pe doamna Cornea la televizor (video)

O filmare din 22 decembrie 1989 de la Cluj, făcută şi pusă pe youtube de Konczei Csilla. Comentariile mele sînt inserate la transcrierea înregistrării cu litere cursive între paranteze drepte.

Transcriere înregistrare:
0:11 Bărbat vorbind mulţimii de la balcon: Da. Ştim că dorinţa este mare, s-o vedeţi. Aţi auzit atîta timp vorbindu-se despre dînsa şi mulţi poate dintre dumneavoastră nu o cunoaşteţi. O să aveţi ocazia să o vedeţi! Actualmente este foarte, foarte ocupată. are atîtea treburi de nu-şi vede capul. Deci, dacă va sosi cumva, noi încercăm să luăm legătura cu comitetul judeţean, cu clădirea comitetului, să vină aici. Orice veste care se va primi de la Bucureşti, noi o să venim să v-o transmitem dumneavoastră.
0:47 Bărbat din mulţime: Să vină să vorbească! Să-i credem pe cuvînt?
0:52 Bărbatul de la balcon: … să o ierte pentru că a întrerupt pe timp de o oră transmisiunea, pentru că, ştiţi dumneavoastră, şi un fotbalist dacă nu se antrenează oboseşte (neînţelegibil). Staţiile din Bucureşti, nefuncţionînd atîta timp, s-au supraîncălzit [Bănuiesc că e vorba de momentul cînd Teodor Brateş a anunţat întreruperea emisiei TVR (linc)]. Azi sîntem informaţi că acuma, că acolo cu reprezentanţii judeţului Cluj, (scandări ale mulţimii) aveţi puţină răbdare. Vă rugăm. Vă rugăm foarte respectuos ca să păstraţi liniştea, să vă pot face, să vă relatez ultimile informaţii care circulă şi care le primesc şi eu. A plecat deja avionul de la Cluj, spre Bucureşti. O s-o vedeţi pe doamna Cornea la televizor în cursul acestei seri (urale, aplauze). Atenţiune, păstraţi liniştea. Ce se întîmplă? Vă atrag atenţia că în partea opusă există o maşină a miliţiei. Nu-i bruscaţi, nu aveţi treabă cu maşina miliţiei! Nu aveţi treabă! Lăsaţi-o să circule liniştită.

3 gânduri despre „22 Decembrie 1989 la Cluj (1). A plecat avionul de la Cluj spre Bucureşti. O s-o vedeţi pe doamna Cornea la televizor (video)

 1. Am cunoscut-o pe d-na Cornea,si cu toate meritele,va spun ca daca ajungea in Guvern,nu era capabila sa conduca,si se facea de ras,in fata poporului.Nici macar sediul PNTCD din Cluj nu era in stare sa-l administreze,dar mite,un Minister,Guvern,Tara?

  Pe departe,meritele d-nei Cornea nu ajung asa departe,precum cei care au luptat in munti cu arma in mana,si au avut toti prietenii,rudele,arestate in beciul Securitatii,sau la Canal.

  Cel mai mare erou al anticomunismului ramane Ion Gavrila Ogoranu,care a luptat 30 de ani in munti,cu Securitatea,erou aproape necunoscut,erou care a colaborat cu CIA,si cu parasutistii romani,trimisi din Franta de catre americani.

  D-na Cornea a fost arestata la domiciliu,pentru ca a scris niste scrisori la Radio Europa Libera,si a primit cateva palme.E de-a dreptul amuzant,daca comparam cu reeducarea-genocid Holocaust de la Pitesti,a studentiilor anticomunisti.Lor li s-au smuls unghiile,au fost batuti zilnic,au dormit pe coji de oua,li s-au pus ace sub unghii, li s-au dat fecale sa manance,sa batjocureasca Sf Liturghie,pe Maica Domnului,Familia, au fost satanizati pur si simplu.

  Sa va dau cateva nume de eroi anticomunisti necunoscuti : Octavian Voinea, Calciu Dumitreasa(mai cunoscut in USA), Traian Popescu,Octavian Tomuta,si asa mai departe.

  Acestia sunt primii dintre eroii anticomunisti.Apoi urmeaza Iuliu Maniu,Coposu, Radu Campeanu,Paul Goma,si multi altii.

  Domnul Mircea Nicolau,presedintele Fundatiei George Manu,are 23 de ani de puscarie politica anticomunista!…..

 2. ca raspuns la comentariul de sus !
  da as v-om ramine si adevaratii luptatori din Cluj di 89 anonimi .Doar 4sau 5 luptatori se cunosc dintre cei care s-au batut cu uslasi in 21 dec la Cluj la statuia Lupoaica .In rest sunt luptatori necunoscuti multi care cu adevarat si-au riscat viata in acea seara .Iata ca in asociatiile de luptatori si raniti din Cluj doar domnul Pastor ranit dar s-a retras acasa ca sidl ing. Coltor care dupa declaratiile lor ei au facut toata revolutia pe strazile laterale a clujului unde au fost superficial raniti din unele ricoseuri de gloante .Este rusinos ca acesti oameni sa manipuleze adevaratii revolutionari la Cluj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.