Raport de activitate CPRD februarie-iunie 2011: 120 avize acordate, 13 avize retrase

Pe saitul Camerei Deputaţilor domnul Raymond Luca, preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor, a publicat raportul de activitate al CPRD pentru perioada februarie – iunie 2011 (linc), adică perioada care a urmat după expirarea termenului prevăzut de Legea 341/2004 de depunere a contestaţiilor la preschimbarea sau nepreschimbarea certificatelor de revoluţionar.

Datele principale cuprinse în raport: S-au înregistrat 1487 contestaţii (acestea pot fi de 2 feluri: se contestă preschimbarea sau refuzul preschimbării certificatului). Din acestea au fost rezolvate 183, iar în alte 149 de cazuri se vor face audieri. Restul contestaţiilor n-au fost încă analizate.

Din cele 183 dosare soluţionate, în 120 de cazuri s-a dat avizul pentru preschimbare iar în 63 de cazuri acest aviz a fost respins.

S-a retras avizul şi s-a propus Preşedinţiei României retragerea titlului de revoluţionar în 13 cazuri.

CPRD are pe rol 141 de procese.

Iată textul raportului de activitate pe larg:

Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Raport de activitate
Februarie – Iunie 2011

În perioada februarie – iunie 2011, CPRD, prin intermediul biroului tehnic, a înregistrat 1081 petiţii, fiind formulate răspunsuri pentru 980 dintre acestea.
La CPRD au fost înregistrate 1487 contestaţii, iar subcomisia de lucru a CPRD a verificat, în cadrul a 13 şedinţe, un număr de 332 de dosare. Dintre acestea au fost soluţionate definitiv 183 dosare, iar 149 au fost îndreptate spre audieri.
În această perioadă au avut loc 29 şedinţe, în urma contestaţiilor depuse au fost avizate 120 persoane, iar un număr de 63 persoane au fost respinse.
Totodată au avut loc 17 şedinţe de audieri ale persoanelor care au depus contestaţii şi au solicitat acest lucru în faţa membrilor CPRD, fiind audiate 82 persoane dintre care: 36 persoane au fost avizate favorabil în vederea preschimbării certificatului doveditor al calităţii solicitate, 39 persoane nu au obţinut avizul favorabil în vederea preschimbării certificatului doveditor al calităţii solicitate, 4 persoane nu s-au prezentat la audieri iar 3 persoane au fost amînate pentru clarificări suplimentare.
De asemenea, au fost transmise 643 de certificate, dintre care 631 de certificate au fost semnate şi ştampilate de către preşedintele CPRD, senator Raymond Luca, iar 12 certificate au fost nesemnate şi retransmise SSPR.
Pentru 13 persoane au fost retrase avizele acordate şi au fost înaintate către Preşedinţia României propunerile de retragere a titlului.
CPRD are pe rol 141 întîmpinări în justiţie.

Preşedinte
Senator Raymond Luca

Mai citeşte:
Situaţia preschimbării certificatelor de revoluţionar, raportată de Fesan
Sinteza activităţii CPRD în 2009
Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar
Raportul de activitate al CPRD pentru perioada ianuarie – iunie 2010
Efectul Adrian Viorel Nicolaescu + Raymond Luca asupra preschimbării certificatelor
CPRD critică lista revoluţionarilor apărută în Monitorul Oficial
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în cinci ani. Luca: Am avut cu domnul Nicolaescu o colaborare foarte fructuoasă (video)
„România, te iubesc! Revoluţionarii de carton” şi un comunicat a lui Raymond Luca
Raymond Luca, propus pentru şefia PNL: „1000 de contestaţii au fost înregistrate pînă pe 7 ianuarie. Nu ajunge faptul că răspund la mii de astfel de petiţii, contestaţii, sute de întîmpinări în justiţie, mai vreţi să scriu adevărate romane!”
CPRD a intrat în grevă?
Reacţii la articolul meu „CPRD a intrat în grevă?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.