Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Familia lui Ilie Ceauşescu continuă să stea în vilă de protocol august 19, 2011


La 21 de ani de la revoluţie, familia generalului Ilie Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu şi adjunct al ministrului apărării naţionale în decembrie 1989, continuă să stea într-o vilă de protocol din centrul capitalei, anunţă ziarul „Adevărul” (linc) într-un articol de Sorin Ghica.

Vila, de 220 metri pătraţi, este în proprietatea statului şi în administrarea Regiei Protocolului de Stat, şi a fost locuinţa familiei fratelui dictatorului din 1968. După moartea lui Ilie Ceauşescu în 2002, în vilă locuiesc văduva acestuia, fiul şi nora.

Deşi din 1989 încoace nimeni dintre locatari nu mai ocupă vreo funcţie de demnitar al statului, familia lui Ilie Ceauşescu şi-a păstrat locuinţa. După ce, din 2008, Regia Autonomă a Administraţiei Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RAAPPS) a mărit chiria, familia lui Ilie Ceauşescu a refuzat să plătească chiria mărită şi se află în proces cu statul pe acest motiv. Pînă acum s-a acumulat o restanţă la chirie echivalentă cu 22000 de euro, scrie „Adevărul”.

„Nu pot să te dea în stradă, ai dreptul prin Constituţie să locuieşti undeva”, explică ziariştilor Liliana Ceauşescu, nora lui Ilie Ceauşescu. În cadrul unui proces deschis împotriva RAAPPS, văduva generalului cere despăgubiri de 100000 lei, adică cam cît este chiria restantă.

Ziarul „Adevărul” mai afirmă cu acest prilej că, după moartea lui Milea, Ilie Ceauşescu a fost numit ministru al apărării de către fratele său, dar după 3 ore a fost arestat de Victor Stănculescu. După alte versiuni se ştia însă că Victor Atanasie Stănculescu e cel care a fost numit ministru al apărării de către Nicolae Ceauşescu, după moartea lui Milea. Se ştia însă şi faptul că ziarul „Adevărul” prezintă istoria revoluţiei conform intereselor domnului Stănculescu.

Mulţi alţi foşti demnitari se judecă cu RAAPPS pentru a rămîne în imobilele de protocol ale statului, fără a fi de acord cu creşterea chiriilor începînd din anul 2008. Printre aceştia se numără:

– Gelu Voican-Voiculescu – fost viceprim-ministru în 1990. Ocupă o vilă cu 9 camere în cartierul Aviatorilor. Are restanţe la chirie de aproape 250.000 de euro.
– Oliviu Gherman – fost preşedinte al Senatului între 1992 şi 1996. Ocupă, din 1994, un apartament într-un bloc din Şos. Kiseleff.
– Mihai Bujor Sion – fost şef al Cancelariei Prezidenţiale din anii ’90. Ocupă o vilă din strada N. Gogol, din 1990. Anul trecut, avea o restanţă la plata chiriei, de 100.000 de euro.
– Tănase Joiţa – fost procuror general al României între 2001 şi 2003, numit de Ion Iliescu, cunoscut pentru recursul în anulare introdus în cazul Chiţac-Stănculescu.

 

One Response to “Familia lui Ilie Ceauşescu continuă să stea în vilă de protocol”

  1. TAPUS CONSTANTIN Says:

    FOSTII SECURISTI SI ACTIVISTI AI FOSTULUI PCR STAU IN VILE DE LUX SI PLATESC CHIRII SIMBOLOLICE . NU DE ACEIASI ATENTIE SE BUCURA FOSTII PERSECUTATI SI DETINUTI POLITICI . RUSINE AUTORITATILOR DIN ROMANIA SI CLASEI POLITICE ACTUALE !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.