Traian Băsescu, duşman al suveranităţii naţionale a României

Corecţie: După cum mi-a fost semnalat, Adrian Cioroianu şi-a dat demisia din PNL în 2009 (linc).

Numai prin cedarea masivă de suveranitate, Europa mai poate rămîne o putere economică şi militară. (…) Cînd nu ai forţă economică, nu poţi să fii nici forţă militară. Degeaba ataci Libia, că nu cîştigi războiul, iar securitatea este fundamentală. Securitate nu se poate decît cu bani, iar banii nu pot fi făcuţi decît cu o economie performantă. O economie fragmentată cu politici diferite în 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Trebuie să decidem repede, în următorii 2-3 ani, dacă vom crea Statele Unite ale Europei sau nu„, a declarat la Sulina preşedintele Traian Băsescu (linc).

Ceea ce nu explică Băsescu e de ce competitivitatea economică se poate realiza doar într-un suprastat. Dezvoltarea economică depinde de munca şi iniţiativa oamenilor şi nu de mărimea statului. Elveţia sau Singapore sînt ţări bine dezvoltate economic, fără să fie ţări mari. Domnul Băsescu pare convins că statul trebuie să intervină ca oamenii „să trăiască bine”, să se dezvolte economia. Aceasta este şi filozofia Uniunii Europene, cu puzderia ei de reglementări. De fapt, dezvoltarea economică se face mai bine în lipsa intervenţiei statului.

Ca să cîştigăm un război cu Libia într-adevăr e folositor să fim parte a unei ţări mari, dar eu n-am înţeles niciodată de ce trebuie să cîştigăm războiul cu Libia şi de ce ne-am amestecat în problemele interne ale acestei ţări.

Interesante sînt nu numai spusele lui Băsescu ci şi reacţiile la acestea. „Cioroianu îl combate pe Băsescu” este un articol de pe saitul Radio France Internaţional (linc), tipic pentru manipularea din mass-media pe subiecte europene. Se încearcă crearea în opinia publică a impresiei că există două tabere: Băsescu, care vrea înfiinţarea Statelor Unite ale Europei, cu cedare masivă de suveranitate din partea statelor naţionale, şi Cioroianu (fost ministru de externe, fost membru PNL) care îl combate. De fapt, prin tot ceea ce spune, Cioroianu susţine ideea lui Băsescu privind necesitatea cedării suveranităţii naţionale în favoarea unui stat supranaţional european. Edificator pentru deontologia de la radio France Internaţional e că fraza „Traian Băsescu nu are o viziune clară asupra realităţii europene”, care este pusă ca subtitlu de articol şi atribuită lui Cioroianu, lipseşte de fapt din declaraţia lui Cioroianu, a cărei înregistrare audio ne-o oferă tot radio France Internaţional. Cioroianu spune la un moment dat, după ce susţine întrutotul ideea de renunţare la suveranitatea naţională, că „Traian Băsescu nu are o viziune clară asupra realităţii internaţionale” (după ce se referise la America şi licurici). Ca membru PNL se simte obligat să-l critice pe preşedinte, dar nu zice nimic concret şi nu există în spusele lui citatul pe care i-l atribuie radio France Internaţional. Ăsta-i nivelul jurnaliştilor români! (chiar dacă-i vorba de radio France Internaţional, ziariştii sînt tot români)

Revoluţia din decembrie 1989 s-a făcut pentru democraţie, pentru dreptul poporului român de a-şi alege singur soarta. Cînd a fost vorba de integrarea în Uniunea Europeană poporul român n-a avut dreptul la referendum şi nici alternativa unei forţe politice care să se opună la integrare. Mă întreb dacă acum în dezbaterea politică despre Statele Unite ale Europei poporul român va avea de ales între tabăra pro-Băsescu care doreşte renunţarea la suveranitate naţională şi o tabără anti-Băsescu care doreşte acelaşi lucru dar îl urăşte pe Băsescu. Adică, un fel de „democraţie originală”.

Mai citeşte:
Idei UE de azvîrlire a banilor pe fereastră: 1,8 miliarde euro necesare pentru desfiinţarea ghenelor de gunoi de la blocuri
Uniunea Europeană ustură la buzunar. De ce s-a scumpit evacuarea gunoiului în judeţul Timiş
Uniunea Europeană ustură la buzunar: Ne aşteaptă o nouă scumpire a asigurării auto obligatorii
Uniunea Europeană ustură la buzunar: S-a scumpit taxa pentru colectarea gunoiului la Timişoara
Înţelepciunea Uniunii Europene: Subvenţii pentru tutun în paralel cu accize şi campanii antifumat
Poruncă „ecologistă” a Uniunii Europene: Români, produceţi cît mai multe deşeuri!
Uniunea Europeană ustură la buzunar: Gazul metan. În pregătire: centralele de apartament
Am primit bani nemunciţi de la Uniunea Europeană
Uniunea Europeană interzice libera concurenţă

Un gând despre „Traian Băsescu, duşman al suveranităţii naţionale a României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.