Primăria Timişoara, non-combat în procesul cu proprii angajaţi

În 2009, cu mare viteză s-a judecat procesul între Sindicatul Salariaţilor din Primăria Timişoara şi Serviciile aflate în subordinea Consiliului Local Timişoara şi municipiul Timişoara, reprezentat de primar, Consiliul Local Timişoara şi diferite Direcţii subordonate Primăriei Timişoara. Procesul a făcut obiectul dosarului 875/30/2009 (linc) şi, chiar la primul termen de judecată, s-a isprăvit prin admiterea acţiunii sindicatului şi acordarea către salariaţii primăriei Timişoara şi serviciilor din subordinea acesteia a sporurilor de 25% din salariu de bază pentru suplimentul postului şi alte 25% din salariul de bază, pentru suplimentul corespunzător treptei de salarizare. Hotărîrea judecătorească a rămas definitivă prin nerecurare.

Interesant în acest proces este consensul deplin între reclamanţi şi pîrîţi. Consilierii juridici care reprezentau instituţiile date în judecată – municipiul Timişoara reprezentat prin primar, Consiliul Local Timişoara, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Timişoara, Direcţia de Asistenţă Socială Timişoara şi Poliţia Comunitară Timişoara au fost de acord cu acţiunea sindicatului şi au cerut instanţei să aprobe sporurile salariale. Ceea ce instanţa a şi făcut. Pînă la urmă, primarul dat în judecată şi consilierii juridici în cauză sînt şi ei salariaţi care urmau să beneficieze de sporurile pe care instanţa urma să le stabilească.

Cîtă vreme toate părţile au fost de acord că aceste sporuri salariale trebuie acordate, se pune întrebarea de ce a fost nevoie de acest proces. Probabil e vorba de dorinţa de a avea acoperire cu o hotărîre judecătorească, astfel ca nici un control ulterior al Curţii de Conturi să nu poată contesta caracterul legal al acestor sporuri.

Prin non-combatul în procesul cu proprii salariaţi, primarul Gheorghe Ciuhandu şi-a asigurat nu numai nişte sporuri salariale proprii ci şi simpatia salariaţilor din primărie şi instituţiile subordonate. Cu familiile lor, e vorba de cîteva mii de votanţi care se prezintă la alegeri, ceea ce contează într-un oraş în care neparticiparea la vot este de 70%.

Mai jos dau hotărîrea judecătorească despre care am vorbit, avînd evidenţiată poziţia părţilor în timpul procesului.

Un gând despre „Primăria Timişoara, non-combat în procesul cu proprii angajaţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.