Asociaţia „17 Decembrie” din Timişoara şi-a făcut sait

Asociaţia „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din revoluţie – Timişoara şi-a făcut un sait pe internet (linc).

Este asociaţia din care şi eu fac parte începînd din anul 1990, deşi în ultima vreme n-am prea ţinut legătura cu ea (cu prilejul descoperirii acestui sait am aflat şi eu de ultimele adunări generale care s-au desfăşurat). În 1991 am avut iniţiativa înfiinţării, în cadrul acestei asociaţii, a „Comisiei pentru Adevăr şi Dreptate”. Respectiva comisie a fost activă mai ales în anii ’90, avînd intervenţii în presă prin care se apăra adevărul despre revoluţie în faţa campaniilor de dezinformare şi efectuînd cercetări şi intervenţii la procuratură pentru a ajuta la tragerea la răspundere a celor care s-au făcut vinovaţi de încercarea de reprimare a revoluţiei.

Deocamdată saitul asociaţiei este destul de sărac în informaţii despre revoluţie, dar nădăjduiesc că pe parcurs se va dezvolta. Am remarcat o prezentare a eroului martir Octavian Ţintaru (linc) şi a împrejurărilor în care acesta şi-a pierdut viaţa.

Preşedinta asociaţiei este doamna Corina Untilă, rănită din data de 17 decembrie 1989. În consiliul de administraţie (linc) mai fac parte Maria Mişcov, Angela Ţintaru, Lidia Lazăr şi Mihai Drăgoi, iar secretară-casieră este Larisa Belici.

Printre membrii asociaţiei, conform celor scrise pe sait (linc), se numără 198 de răniţi în revoluţie şi 126 de urmaşi de eroi martiri.

După cum mi-a comunicat doamna preşedintă Corina Untilă, asociaţia „17 Decembrie” nu face parte din nici o structură naţională a organizaţiilor de revoluţionari, deci nici din BNR – aripa Costin, nici din BNR – aripa Maior.

Urez succes colegilor mei de asociaţie în dezvoltarea saitului pe care l-au început.

Un gând despre „Asociaţia „17 Decembrie” din Timişoara şi-a făcut sait

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.