Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său

CNSAS explică instanţei că nu a depus integral decît 4 din cele 7 dosare despre Gelu Voican Voiculescu. Eu vreau toate dosarele complete!

Ieri am fost la Bucureşti pentru procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu, despre care cititorii acestui blog au mai fost informaţi. Iniţial, la strigarea cauzei Gelu Voican n-a răspuns. I-am atras atenţia judecătorului că pîrîtul Gelu Voican Voiculescu e prezent şi se află în spatele sălii, judecătorul zice că e dreptul său să nu se declare prezent, chiar dacă e în sală. Am cerut depunerea unor noi înscrisuri ca dovezi suplimentare. Anume, am cerut depunerea de către CNSAS şi a restului dosarului lui Gelu Voican Voiculescu, căci însăşi CNSAS, într-un înscris depus la dosar, a arătat că a depus doar o parte din dosar. Faptul se poate oricum remarca, căci una din cele mai interesante informări din dosarul lui Gelu Voican Voiculescu, legată de Paul Goma, este incompletă. Ultima pagină din informarea lui Gelu despre Goma prezentată de CNSAS se termină în mijlocul unei propoziţii. Alte informări au fost prezentate doar în copii dactilografiate, dar poate există şi note olografe. De aceea am pretins ca CNSAS-ul să prezinte şi partea din dosar pe care a ascuns-o pînă acum. Am mai cerut şi nota de constatare a CNSAS pe care s-a bizuit adeverinţa care face obiectul procesului şi procesul verbal al şedinţei Colegiului CNSAS în care s-a votat cazul Voican-Voiculescu, iar Mihaela Mîţu, avocata lui Bivolaru, a cerut avizul departamentului juridic al CNSAS legat de acest caz (din cele ce mi-a spus, are informaţii că acest aviz a fost nefavorabil lui Gelu Voican iar Colegiul CNSAS ar fi votat împotriva acelui aviz). Totodată, fiindcă Gelu Voican Voiculescu a făcut referire într-un termen trecut la condamnarea sa în regimul comunist, am cerut ca instanţa să-l oblige pe acesta să înfăţişeze hotărîrea judecătorească prin care a fost condamnat, invocînd art. 172 alin. 2 cod procedură civilă: „cererea de înfăţişare nu poate fi respinsă dacă (…) însăşi partea potrivnică s-a referit în judecată la înscris”. Mihaela Mîţu a mai depus un certificat de grefă după o recentă hotărîre judecătorească (încă neredactată), care confirmă caracterul politic al internării psihiatrice a lui Gregorian Bivolaru în timpul regimului comunist. E vorba de sentinţa din dosarul 48765/3/2010 al Tribunalului Bucureşti (linc).

Apoi a venit în faţă şi Gelu Voican, spunînd că n-a auzit cînd s-a strigat cauza, că are probleme cu aparatul auditiv. A depus o declaraţie prin care declară fals contractul de asistenţă juridică încheiat prin poştă de avocata Mihaela Mîţu cu Gregorian Bivolaru cît şi chemarea în judecată a lui Bivolaru. Înfăţişez mai jos cele depuse de Gelu Voican, unde se pot vedea toate argumentele dînsului.

Păreri personale: Voican Voiculescu caută pretexte pentru a amîna cît mai mult această cauză, pentru a nu se putea lua măsurile ce se impun ulterior cu privire la anularea certificatului de revoluţionar conform art. 8 din Legea 341/2004, dacă e dovedit colaborator al securităţii. Totodată vrea finalizarea celuilalt proces al său, în care cere despăgubiri de 748000 de euro de la statul român (linc) pentru pretinsa prigoană politică din timpul comunismului, înainte de a se dovedi că a fost colaborator al securităţii. Voican mizează pe faptul că Gregorian Bivolaru, fiind dat în urmărire în România pentru presupuse infracţiuni (nu are nici o condamnare, dar are procese în curs la care s-a stabilit arest preventiv, mi-a explicat avocata dînsului), nu se poate prezenta personal în faţa instanţei sau a vreunui procuror român pentru a certifica că într-adevăr el a semnat contractul cu avocata Mihaela Mîţu. Contractul respectiv a fost trimis prin poştă şi la dosar s-a depus plicul poştal doveditor. Dacă avocata a completat întregul contract, inclusiv CNP-ul lui Bivolaru, şi i l-a trimis acestuia spre semnare mi se pare nerelevant. Cîtă vreme semnătura nu a fost falsificată, nu se poate spune că contractul e fals. La fel mi se pare nerelevantă eventuala expirare a cărţii de identitate româneşti a lui Gregorian Bivolaru sau eventuala atribuire a unui alt număr personal sau chiar a unui alt nume de către autorităţile suedeze. Faţă de autorităţile române Gregorian Bivolaru continuă să aibe CNP-ul şi numele stabilite la naştere, indiferent ce au hotărît autorităţile suedeze. Cu aceste date de identificare Bivolaru este inculpat în România în mai multe procese (la care tot Mihaela Mîţu îi este avocată, de aceea îi şi cunoaşte CNP-ul).

Instanţa a hotărît amînarea procesului pe 22 noiembrie, punîndu-i în vedere avocatei Mîţu să prezinte originalul contractului. Din ce am discutat cu doamna Mîţu după proces, dacă se trimite la un procuror spre verificare autenticitatea contractului avocaţial, poate dura şi 3 ani pînă se va da o soluţie şi procesul se poate relua.

Citeşte despre evoluţia de pînă acum a acestui proces:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu
Apărarea lui Gelu Voican (1). Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc
Apărarea lui Gelu Voican (2). Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican
Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru a avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru
Apărarea lui Gelu Voican (4). Fondul chestiunii
Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţii
Instanţa a respins excepţiile şi se va trece la judecarea fondului
Gelu Voican Voiculescu recuză judecătorul la procesul cu CNSAS. Procesul celor 748000 euro – amînat pe 21 noiembrie
Scor 6-0. Cererea de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă
Motivarea respingerii excepţiilor ridicate de Voican Voiculescu
Cererea de recuzare şi respingerea ei

Vezi documente din dosarul CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu publicate pe acest blog:
Gelu “748000 de euro” Voican: “Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
“Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”
Analiză a Securităţii: “Voiculescu Gelu solicită sarcini pe linie SLOMR, menţionînd pe un ton de reproş că dacă nu-l folosim cîndva se va retrage undeva la ţară şi va creşte păsări”
Gelu Voican Voiculescu, chemat la securitate pentru un presupus plan de părăsire a ţării: “Contactul avut m-a îmbogăţit în viziunea mea asupra unor realităţi sociale, resimţind că realmente există preocuparea de a se veghea asupra destinelor oamenilor”
Gelu Voican Voiculescu, amintiri despre un cetăţean dominican
Securitatea, bănuitoare faţă de Gelu Voican Voiculescu
Istoria lui Gregorian Bivolaru „în toată intimitatea devenirii sale existenţiale”, scrisă pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican explică securităţii: Gregorian Bivolaru e greu recuperabil prin reeducare. Numai un stagiu militar dur, făcut anume pentru a-l frînge, cu toate asprimile cîmpului de instrucţie la infanterie, l-ar putea lecui

Alte articole despre Gelu Voican Voiculescu:
Gelu Voican cere 748000 de euro despăgubiri de la statul român
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
Gelu Voican Voiculescu: Gîndul meu se îndreaptă spre cei disimulaţi sub infracţiuni de drept comun. Să se revizuiască situaţiile judiciare! TVR decembrie 1989 (video)

Un gând despre „Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.