Indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie – suspendate în anul 2012

Prin art. 18 din Legea 410/2011 (linc) s-a adoptat un amendament la OUG 80/2010 conform căruia în anul 2012 nu se va mai plăti indemnizaţia pentru luptătorii în revoluţie remarcaţi prin fapte deosebite. Totodată, conform art. 19 al legii, numărul călătoriilor CFR gratuite care se vor acorda revoluţionarilor scade de la 12 la 3.

OUG 80/2010 nu pomenea iniţial nimic despre revoluţionari, dar cînd parlamentul adoptă o ordonanţă a guvernului poate s-o facă cu amendamente. S-a introdus astfel amendamentul legat de revoluţionari, dar şi alte amendamente legate de îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012, încît a ieşit practic o lege complet diferită de OUG iniţială. Senatul adoptase forma iniţială a OUG, dar Camera Deputaţilor e forul decizional. Pe tema schimbării textului adoptat, opoziţia a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională.

Declaraţie deputat PSD Viorel Ştefan: „Încălcaţi cu nonşalanţă Constituţia, pentru că Parlamentul României a fost sesizat pentru modificarea articolului 11 din OUG 37/2008 şi dumneavoastră aţi adăugat o nouă lege acestei sesizări şi noi sîntem în afara cadrului de sesizare. Este neconstituţional. Vom ataca la Curtea Constituţională această lege”.

Interesant că nu e vorba de o anulare a articolului de lege legat de indemnizaţiile revoluţionarilor ci doar de faptul că nu se va plăti indemnizaţia în 2012, ca o măsură financiară în domeniul bugetar (cu alte cuvinte, că ar fi lipsă de bani pentru anul viitor). Dar în 2013 problema va fi iar în discuţie. Inevitabil vor fi proteste, nu numai acum dar şi în 2013 cînd problema va fi iar pe tapet. Astfel se va consolida în opinia publică imaginea revoluţionarilor care altă preocupare n-au decît să ceară bani de la guvern. Dar nu-i asta o metodă deşteaptă pentru compromiterea revoluţionarilor şi nu asta se urmăreşte de multă vreme?

Amendamentele la lege, inclusiv cel cu revoluţionarii, au fost propuse de ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu în 7 noiembrie 2011, iar în 8 noiembrie s-au votat. Pînă atunci n-a fost nici o vorbă despre ele şi nici o dezbatere pe acest subiect.

Legea a fost votată cu 146 voturi pentru, 104 contra şi 4 abţineri. Au votat în general pentru grupurile PDL, UDMR, minorităţi, UNPR. Au votat în general contra grupurile PNL, PSD. Votul exact al fiecărui deputat este dezvăluit pe saitul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor (linc).

Revoluţionarii cu merite deosebite şi orfanii din revoluţie de peste 26 de ani lipsiţi de venituri din motive neimputabile lor sînt singurele tagme care-şi pierd indemnizaţiile în 2012. Alte categorii care beneficiază de legi speciale, precum deţinuţii politici, deportaţii în Bărăgan sau manifestanţii braşoveni din noiembrie 1987 nu sînt afectaţi de această lege (decît eventual la partea cu biletele de tren). Deasemeni, rămîn neafectaţi răniţii, reţinuţii şi ceilalţi urmaşi ai eroilor martiri din revoluţie (copiii eroilor-martiri aveau dreptul la indemnizaţie numai „pînă la majorat sau pînă la terminarea studiilor, dar fără a depăşi vîrsta de 26 de ani”; după această vîrstă doar dacă nu au nici un fel de venit din motive neimputabile; majoritatea orfanilor revoluţiei depăşiseră deja vîrsta prevăzută în lege şi oricum nu mai primeau indemnizaţii).

100 de gânduri despre „Indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie – suspendate în anul 2012

 1. De citeva zile imi aduc in prezent trecutul…….sincer sa fiu nu stiu de ce am riscat ca sa fac parte din completul de judecata al lui ceausescu si elena(am scris cu litere mici intentionat)daca acum …dupa ce mi s-a cerut sa ies la pensie…imi taie si acest ajutor de la revolutie….pentru copii,pentru nepoti si pentru toti cei din jurul meu sint un prost……..poate ca mai bine nu iI judecam si astazi traiam mai decent decit acum.Multumesc tuturor celor care s-au inbogatit dupa revolutie ca astazi m-au marcat cu sigla prost.Ca mine sint sigur multi in aceasta tara in care democratia este un cuvint si atit…intr-o buna zi astept toti prostii sa se destepte…DESTEAPTA-TE ROMANE…ATIT CIT MAI E TIMP.Pentru dumneavoastra cu umil respect pentru mortii si ranitii revolutiei pentru urmasii acestora unul dintre putini ce nu au avut sansa sa moara asesor in completul de judecata de la Targoviste 25 decembrie 1989,maior in rezerva ZAMFIR ION……..DUMNEZEU SA NE CALAUZEASCA PASII PE LUNGUL DRUM AL UMILINTEI.

  1. Domnule Zamfir, chiar daca multi fac azi din Ceausescu un erou, eu cred ca, cel putin partial, ati facut bine ce ati facut atunci la Trgoviste. E adevarat ca majoritatea acuzatiilor aduse lui Ceausescu la acel tribunal au fost false sau umflate (pentru ca s-au bazat pe argumente nefondate aflate din presa), dar un lucru e clar…pentru mortii de la Timisoara si Bucuresti, pentru cei aruncati in groapa comuna in Cimitirul Eroilor din Timisoara, sau arsi pe ascuns la Crematoriul Cenusa, Ceausescu merita ceea ce a patit…A murit in conditii mult mai bune de exemplu decat inginerul Gheorghe Ursu – ucis prin tortura in penitenciarul din Calea Rahovei – tot cu asentimentul lui…

  1. IMI PARE RAU CA NU AI ASCULTAT GLASUL ADEVARAT NU AI VRUT TEAM RUGAT SA MA SPRIJINI IN IDENTIFICAREA CORECTA A OMULUI DE LEGATURA DIN TIMISOARA NU AI VRUT ACTUAL VOR SA MA DEA AFARA DIN CASA DE SI AM ACTE DE VINZARE CUMPARARE DIN 1980 IAR AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE DIN 1981 SECURITATEA O FACE PRIN INTERMEDIUL RUDELOR RESPECTIV SURORI DIN CARE UNA AM MAI SPUS A FOST O TURNATOARE A MEA LA SECURITATE , NU ATI VRUT CA ROMINIA SA FIE CONDUSA DE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SPUNE ACUM TOT DUPLICAT MARIUSE AI SA VINZI CARTI DE AICI INAINTE POATE DACA SCRI ADEVARUL COMPLET SI NU NUMAI . , FRONTUL DEMOCRAT ROMIN FITI ALATURI DE EL AI AUZIT DOMNULE FURTUNA PETRISOR MORAR SI CEILANTI CARE MAI SINTETI IN VIATA NE RECUNOASTEREA DUCE LA RAUTATE VENITI SA SCOATEM MANIFESTUL FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN DIN ASCUNZATOARE SI DATI PUBLICITATII SEMNEAZA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA ,NUMI PASA CE VRETI VOI A CREDE CA IMI DAU SEAMA CU NASUL IN VINT VARA VINT LA PUPA SINTETI PIERDUTII

 2. BASESCU si GUVERNUL BOC,se vede ca nu au nici cea mai mica pregatire militara.
  Daca o aveau isi dadeau seama ca functiile si scaunele lor sunt asigurate de cei cu merite deosebite.Dumnezeu sai ierte pe morti ,ranitilor sa le dea sanatate,dar daca erau numai iei,farace cu merite deosebite Ceausescu revenea la putere si atuncii???????
  Continuarea revolutiei a fost facuta de noi,dar ce sa faci intro tara cu un guvern de KK

  1. Intr-o zi veneam acasa si in poarta m-au trecut „nevoile:”.. N-am mai ajuns si a trebuit sa-mi spal toate
   hainele..! „Daca” ajungeam, ramaneam cu ele cuate (si nici nu mai consumam detergent). Care ar fi diferenta..
   Apoi (stim cu totii) cum se vindeau IN ALB certificate prin anii ’95, iar „aia” si-au tras vile, pamanturi, spatii
   comerciale (pe care nimeni nu le solicita inapoi). Evident ca printre „participanti” au fost si oameni care chiar
   si-au riscat viata si libertatea si au contribuit de buna credinta ca prin actiunile lor, cu micul lor aport au pus
   umarul la implinirea a ce credem noi ca a fost „Revolutie”. Ii deosebim ca fiind (si acum) saraci si onesti.
   Impotriva „oportunistilor” care au facut revolutia tremurind sub pat cu carnetul de partid ascuns bine, sincer
   am un „dinte”. Sa demonstreze IN CLAR ce si unde au fost si au facut. Sincer cunosc „revolutionari de
   profesie”, aciuiti pe linga SSPR care au facut o adevarata cariera.

   N. Roman (ranit pe 21 dec cu gr II invalidit. si care iau indemnizatie de „participant”)

   1. Revoluţie a fost. Eu sunt istoric şi ştiu ce vorbesc. Mulţi nu cunoaşteţi definiţia revoloţiei. Oamenii îşi dau cu părerea crezând că ştiu ce spun. Nu este aşa. Românii stau FOARTE PROST LA CAPITOLUL EDUCAŢIE ! Asta e un adevăr confirmat! Ne merităm soarta! În rest vorbe goale!!!

 3. Eu sunt luptător cu merite deosebite, eram militar la unitatea din Cîmpina și am fost la Otopeni pe 23. decembrie 89, am avut norocul sa nu fiu rănit, dar nu înțeleg criteriul prin care se suspendă îndemnizația, în sensul că oricând eu și colegii mei nevătămați puteam fi în locul celor care astăzi nu mai sunt sau sunt răniți.
  Eu ași pune în cele trei camioane pe toți cei care au votat suspendarea plații, ași comanda foc, și ași trage asupra lor tot atât timp cât s-a tras și asupra noastră iar după încetarea focului i-aşi lua pe cei nevătămați și le-aşi spune: „dacă erați morți sau răniți avea-ţi dreptul la indemnizație voi sau urmașii voștri, dar dacă doriți neapărat acești bani mai încercăm o dată cu FOC de pistol mitralieră. Atunci să văd eu dacă mai au curajul să ridice mâna sau sa scoată cartela pentru a vota o astfel de lege care nu este numai împotriva revoluționarilor, ci împotriva propriului popor. E drept și faptul că mulți dintre revoluționari au obținut certificate așa cum le-au obținut.
  Îmi pare rău pentru cei afectați de legea aceasta.

  1. Adevăraţii revoluţionari au fost cei care au ieşit pe 21 Dec.89 şi noaptea de 21-22! Ceilalţi sunt nişte impostori! Ce revoluţie a mai fost după ce a fugit Ceişescu? S-au împuşcat militarii lui Moş Teacă între ei?

  2. Bravo Domnule, bine zis si propunerea mea este aceiasi; mai trebuie darmata odata acesta gloata de neispraviti veniti la putere, astia nu au invatat la scoala si nu au nici cea mai elementara logica in capul lor, ca un razboi sau o lupta se cistiga cu eroii si cu invingatorii care au ramas in viata, nu numai cu mortii, ranitii si urmasii acestora. Daca atit ii duce nintea este vina noastra ca am votat asa capacitati de intelectuali, oameni destepti. RUSINE LOR; DESTEPTATI_VA ROMANILOR, UNITI-VA si voi desteptilor de revolutionari si eliminati odata lichelele din rindul vostru, ca din cauza acestor impostori din rindul vostru a (revolutionarilor adevarati) se creaza astfef de devergente.

   1. ADEVARAT…. FARA NOI REVOLUTIONARII NIMENI NU PUTEA SA FACA NIMIC.
    Ce nu stiu astia ca inca suntem urmariti , dati afara din servicii,din case, bolnavi..etc
    S-a vazut si acum cu Basescu forta luptei noastre in frig sau caldura…iar Ponta ne arde..

  3. Ce nu stiu foarte multi ,este ca banii care se dau revolutionarilor(indiferent de statut:ranit,remarcat,etc) nu sunt din bugetul tarii!!….bineinteles aceasta este inca o manevra electorala!…ca de ..este an electoral!sunt f.multi oameni care depind de banii acestia!si sper ca mai devreme sau mai tirziu totii impostorii sa fie demascati si adusi in fata justitiei.Un An Mai Bun si Dumnezeu sa ne ajute!!!…revolutia continua!.

 4. SI ACEST GUVERN E PARTE A LOVITURII DE STAT<ATENTIE<NU IMPOTRIVA LUI CEAU CI A REVOLUTIEI.CE ASTEPTATI DE LA UN SECRETAR AL UTC<DOAR IMPOTRIVA LUI SI A CELORLALTI TOVARASI AM LUPTAT IN TIMPUL REVOLUTIEI

 5. Stimate tovarase Boc
  In Ungaria se taie drastic pensiile activistilor de partid si a tortionarilor,iar din sumele astfel strinse sint ajutati revolutionarii din 1956 si asociatiile lor.Asa procedeaza un guvern de dreapta.Comunistii si securistii din UDMR v-au ascuns acest secret?
  Asta e razbunarea comunistului Boc si a tovarasilor securisti.Toate partidele parlamentare sint cu radacini comunisto securiste.Bravo revolutionarilor care au intrat ca membri,Poftim adevarul.Ne-ati tradat.

  1. Poate asta este pedeapsa pentru ca nu am luat destul si dupa Decemrie 1989 si dupa 12 ianuarie 1990, pentru o democratie adevarata si nu una „originala” adica in fapt continuitatea sistemului comunist sub masca ‘ umana”.

 6. Acest comunist de Iliescu totusi macar ne-a respectat si ne respecta,dar guvernantii de astazi,la fel de securisti,utecisti,comunisti se respecta doar pe ei insisi.Cam scurta e memoria premierului

  1. se vede iti place cum zimbea ,daca avea la cine sa zimbeasc masini modificate surisu lui iliescu, nu intelegi politica unul ca sa intre peste tine in casa nu te injura iti vorbeste frumos te saluta te serveste cu un paharel dupa aceia intra in casa ta si iti f nevasta uite intelegi acum politica , nu ai invatato la timp paharul a avut fund dublu si nu sa spart acum suportam cosecintele , pentru ca cei ca dumneata sint multii, ai vazut si tia placut surisul am ramas … doar atit sa ai grija sa inveti politica . catre tomica

 7. L-ati vazut pe antena3 aseara pe dl Marius Oprea? Descopera cadavrele celor ucisi de securitate,gaseste securistii criminali si sistemul format din copiii fostilor tortionari si activisti blocheaza totul.Care e parerea domnului Presedinte si a domnului premier?S-a facut cu condamnarea comunismului dupa vorba lui Napoleon,CE NU POTI IMPIEDICA<PUNE-TE IN FRUNTEA EI.?
  De ce nu are CNSAS dosarele cadrelor de secu?Cine bocheaza?Cine e sistemul?
  S-a intarit deja destul regimul cadrelor lui Ceausescu ca sa inceapa razbunarea pe revolutionari printr-o provocare de acest fel?

  1. Nu am văzut emisiunea cu Marius Oprea. Teoretic CNSAS are dosarele cadrelor de securitate. Vedeţi pe saitul lor, din cînd în cînd mai declară cîte un ofiţer de securitate că a făcut poliţie politică.

 8. alooo…de ce sa luati 500 euro pe luna pt ceva ce nu meritati????
  nu am nimic cu revolutionarii adevarati…CINSTE LOR,datorita lor suntem astazi liberi,dar sunt 10000 de revolutionari FALSI.Care au profitat de proasta guvernare si au primit sute de euro gratuit.Foarte bine ca acum au sistat plata pt anul 2012..sper sa o anuleze ,sau macar sa o mai sisteze vreo 2-3 ani!!!

  1. de unde stii tu ca sunt fix 10000 de „falsi”?…de fapt doar urla invidia pe cei 500 de euro, care de fapt sunt 1900 lei….ca legea a fost facuta prost, ca s-a lungit verificarea 6 ani, astea sunt reale, dar dta. habar n-ai ce vorbesti….

  2. esti invidios si nu poti dormi noaptea de grjia celor care isi iau acum banii? omule, ei ii merita, cine esti tu sa cuantifici care dintre ei este luptator adevarat si care nu? ti-au spalat unii creierul bagandu-ti cum ca cica ar fi 10000 de revolutionari falsi, dar nimeni nu are cum sa stie asta, daca ar fi asa, ar fi fost demult depistati si taiati de pe lista asa zisii „falsi”. in realitate se incearca altceva, in caz ca nu ti-ai dat seama, si cred ca nu ti-ai dat nici tu nici altii care stiti doar sa va bagati in seama, ce incearca ei este sa va prosteasca pe fata si sa va instige impotriva revolutionarilor, o manevra pe cat de marsava si malefica pe atat de eficienta. mi-e mila de voi ca nu intelegeti, nu numai nu o veti duce voi mai bine, dar urmatorii care vor avea de suferit veti fi chiar voi. nu mai exista buni romani, exista doar concurenta intre romani si instigare, este frustrant la culme pentru cei care si-au riscat viata pentru a contribui la caderea unui sistem, pentru ca acum sa fie ei aratati cu degetul, ca si cum ar fi cel mai mare rau, ca si cum ar fi niste paraziti care traiesc pe spinarea altora, nu eroi care trebuiesc cinstiti! muriti toti de invidie, dar invidia va va ajunte din urma!

  3. de unde sti tu ka ka sunt falsi?poate k esti unul dintre ei si de frica ca vei fi descoperit te multumesti cu suspendarea.asta e fratilor chioru s iesit din nou presedinte cu sau fara voturile noastre sai dam jos fratilor din ’89 sa ne rasculam din nou sal dam jos pe hotul care nea adus criza in tara si care strica ce alti au cladit dandu-ne o recompensa pentru ceea ce am facut pentru tara asta.Asta nu e lege jumatate din revolutionari si-au incasat toti banii iar eu din iunie 2009 beneficiez de aceasta indemnizatie si ca mine sunt multi.Chioru se bucura ca scapa de unele cheltuieli sa traga iar pentru buzunaru sau.SA-L DAM JOS CU TOT CU GUVERNUL LU PESTE CARE NE DUCE DRACU DE RAPA.AM DOI COPI CU SALARIUL MEU DE 650 LEI CE POT SA LE OFER?CU TOATE DATORIILE NU LE POT DA PE ZI 1 LEU LA SCOALA.SAI IMPUSCAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egreu sa nu ai cepune pe masa.va salut pe toti fratii din ’89.

  4. ALOOOOO
   De ce nu iesi in strada cand ai ceva de spus ..poate vii pe la Universitate sati dam lectii de viata ca tu nu stii decat de REDBULL si de curve,sti ceva istorie sau ai vazut-o la TV.
   Mai cultiva-te

 9. auzi Ioane, treci la plapuma in care ai stat poate si in timpul revolutiei si nu-ti mai da cu parerea ca dai prost. Fara noi ai fi dardait mult si bine ,n-ai mai fi stiut sa folosesti internetul sa postezi mesaje ,te uitai la leka noc deca la bulgari daca nu era luat curentul si ai fi fost poate pe campuri la taiat coceni la munca patriotica. Ai uitat sau nu-ti convine ca ai fost las si n-ai pus umarul la victoria revolutiei.

 10. Cred ca e timpul (cat mai suntem in viata) sa terminam ce am inceput in ’89.Adica Revolutia, prin instaurarea unei democratii adevarate nu „originale”.Democratic,desigur.Pe scheletul Asociatiilor actuale (avem acoperire nationala)infiintam Partidul Revolutiei Romane.Daca suntem corecti cu noi insine si cu populatia,preluam (repet,democratic)puterea si in 2 ani Romania devine motorul Europei.Confiscarea averilor nejustificate asigura finantarea dezvoltarii intr-un ritm de 8-9% pe an.

 11. Toate tonomatele care urlau de furie impotriva acelei indemnizatii care ne tineau pe linia de plutire,au putut vedea aseara la OTV,ca de fapt un procent important dintre noi a decedat,iar majoritatea celor in viata sint afectati de boli.
  Mai bine inaltimile lor luau oboseala si faceau un studiu comparativ al limitei de viata-cit traiesc fosta nomenclatura securisto-comunista si revolutionari.Pe de alta parte unde s-au plasat copii fostei nomenclaturi,fata de copiii revolutionarilor.

 12. Unii zic ca nu a fost revolutie, dar in aceasta „presupusa revolutie” au murit oameni, altii au ramas marcati pe viata iar altii si-au riscat viata si nu are nimeni cum sa cuantifice cu ce traume au ramas chiar si unii dintre acestia din urma. Altii zic ca sunt prea multi revolutionari falsi, dar tot nu inteleg de ce ar trebui sa plateasca adevaratii revolutionari, luandu-li-se drepturile, din cauza celor asa zisi „falsi”? Se mai spune cum ca nu s-a luptat pentru privilegii, pai daca s-ar fi luptat pentru privilegii, aveam 20 milioane de revolutionari. Evident ca nu s-a luptat pentru privilegii, dar oamenii acestia au contribuit activ la prabusirea unui sistem si statul este dator sa le recunoasca meritele. Numai un stat nesimtit nu isi cinsteste eroii, ci si-i calca in picioare cum fac actualii guvernanti. Statul mereu a fost dator sa acorde sprijin si recunoastere eroilor si luptatorilor lui, nu-i ceva ce s-a inventat ieri, cei care ati fost asmutiti impotriva revolutionarilor cred ca nu cunoasteti prea multa istorie sau nu ati avut niciodata un bunic veteran de razboi in familie. Nici ei nu au luptat pentru vreun privilegiu, totusi statul a fost dator a le recunoaste meritele in a-si apara tara. Ce este atat de greu in a pricepe asta? Nu inteleg de ce atata valva si cum este posibil ca atatia oameni sa fie impotriva celor carora le datoreaza libertatea si democratia? Daca ei stateau bine mersi si priveau revolutia la tv si asteptau sa fie liberi si sa se bucure de privilegiile democratiei, de ce aceia care si-au riscat viata in acele zile n-ar avea dreptul la recompensare si recunoastere din partea statului? Sau are cineva impresia ca o va duce mai bine daca ar fi luate aceste drepturi revolutionarilor? Bagati-va mintile in cap oameni buni, nimeni nu o va duce mai bine, decat Boc (si secta lui) care isi va plimba copiii si nepotii cu elicopterul pe banii statului (cei pe care ii fura de la revolutionari) si de asemenea vor avea grija ca cu acesti bani sa ii santajeze cu tot felul de favoruri inca odata pe viitorii alegatori pentru a se asigura ca vor fi tot ei votati. Nu mai fiti creiere spalate si intelegeti odata ce se intampla. Va prostesc pe fata si instiga categorii sociale impotriva altora. Divide et impera. Nu-i lasati sa invinga, nu numai ca nu o veti duce mai bine, ci o veti duce mai rau, mult mai rau! Urmatorii care vor suporta consecintele acestui abuz veti fi chiar voi, multi dintre cei care urlati impotriva drepturilor revolutionarilor! Treziti-va! Toate astea nu se vor reflecta intr-un trai mai bun pentru voi. Iar cei care sunteti pur si simplu invidiosi pe acesti oameni, ar fi cazul sa va maturizati odata si sa va tratati de boala asta tipic romaneasca „sa moara si capra vecinului” care nu va va aduce niciodata vreun beneficiu! Ar trebui sa fim mai uniti, nu dezbinati unii impotriva altora, faptul ca sunt atatea voci impotriva revolutionarilor, dovedeste cat sunt de mici (la simtire) unii compatrioti!

 13. Sunt un revoluţionar tânăr. Aveam 17 ani şi jumate la revoluţie. Am protestat împotriva regimului ceauşisto-comunist începând de pe21 dec. la Intercontinental. Eram în stare să mor pentru LIBERTATE şi DEMOCRAŢIE. Am avut zile şi acum trăiesc. Nu m-am gândit atunci că voi primi ceva pt. ce am făcut. dar dacă aşa s-a hotărât, afost bine-venit. De anul trecut am început să primesc indemnizaţia şi am făcut un credit de nevoi personale pt. ca familia mea să o ducă un pic mai bine. Am lucrat ca profesor în învăţământ. De la 1 septembrie sun în şomaj şi sunt singurul întrţinător al familiei (soţie şi doi copii). Acum sunt dezamăgit. Am fost în stare să mă sacrific pt. ţara mea, m-am instruit pt a fi în continuare de folos, am o familie. M-am mutat din Bucureşti în mediul rural, pt. că acolo am găsit un post de suplinitor calificat. Şi acum c-o să fac? NU ASTA ESTE ROMÂNIA PE CARE AM VISAT-O ÎN DECEMBRIE 1989 !

  1. BRAVO TIE
   TOTI REVOLUTIONARII ADEVARATI GANDEAM ASA
   TREBUIE SA STIE SI COPII NOSTRI ADEVARATA ISTORIE
   NU DE LA TORTIONARI SAU SECURISTI

 14. Guvern de kk ,hoti,banditi,sugai dar nu numai se ating si de revolutionari .Eu doresc sa traieasca copii lor cum traiesc 95 la suta dintre copii revolutionarilor printre straini .Dar poate D-zeu acum de Cracin sa le dea copiilor CANCER, LEUCEMIE SI TOATE BOLILE care nu au tratament. Ca numai atunci putem scapa de guvernanti si de descendenti lor pe viitor si ca RomANIA sa fiie adevarat democratica .un salut tuturor revolutionarilor.

 15. Este foarte usor daca se merge cu adevarul fara inbirligaturi exista dosare ale revolutionarilor care au fost anchetati in 1987 si inainte de 1987 condamnari dovezi sint in dosare precum in dosarul meu 1250 in loc de ranit imi da cum mia dat sint destule probe dosarul securitati din 1987 si adeverinta de ranit ranit de un betiv si multe altele ca al meu trebuie sa fie mai multe declarati din inteprinderii ce am facut eu in decembrie 1989 am scos inteprinderea la protest find alaturi de timisoara sint FRONTUL DEMOCRAT ROMIN VENITI SA SCOATEM MANIFESTUL DIN ASCUZATOARE ,TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MOARTE TIRANILOR. VA ASTEPT TEL 0720175140. din 20 de mii vor ramine 500

 16. La revolutie au participat milioane de cetateni care in prezent nu au nici un avantaj de pe urma revolutiei .Daca in 2004 erau in numar de 4000 in prezent avem peste 17.000 revolutionari care primesc pensii multi peste 2500 lei .Va asigur ca acestia din urma au abtinut aceste pensii prin spaga din care au dat si celor care le-au aprobat .S-a pus cineva intrebarea citi din acesti revolutionari cu merite deosebite au antecedente penale?Urmasi condamnatilor politici care au facut ani grei de puscarie primesc in jur de 200 lei pensie de urmasi in timp ce un asa zis revolutionar pentru 3 zile cit a stat la revolutie primenste de 10 ori mai mult.Un revolutionar adevarat nu cerseste asemenea beneficii.Sa beneficieze urmasi celor decedati, ranitii si infirmi iar restul la munca profitorilor nu la intins mina.Sa va fie rusine si voua si tovarasului Iliescu., care va sustine .

  1. stoiane stiu esti avocat ma cunosti iti cunosc dictia erai la baroul ploiesti tatal tau a lucrat ceva cu mine in agricultura era inginer agronom uite ca ne intilnim pe blogurii iata greseala raniti morti urmasi mortilor ,puteau fi chear teroristii ce zici adunati cunostintele ca nu a venit alti din afara sa lupte pentru rominia sa dea jos guvernul comunist ce zici ,am dreptate?

 17. sa va intre bine in cap ca la revolutie la nivelul intregi tari au participat peste 200 000 (doua sute mii) de oameni dar cei 20 000 sau remarcat prin fapte deosebite in conformitate cu Legea 341/2004

 18. Chiar acum am primit o instintare de la casa de pensi pentru infirmitatea mea de gradul doi am fost avasat la gradul trei ce bine imi pare ma fac bine la 60 de anii ca la 49 ma inbolnavesc exista si un certificat medico legal la dosar cauza stresul mincarea si bataia sau adunat iar acum la 60 de anii ma fac bine adresa decizia de pensionare numarul 252141 din 18 noiembrie 2011 ce bine imi pare ca ma fac bine oare ?????. sint FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ce face guvernul imi taie indemnizatia de revolutionar bravoooooooooooooooo popa sade digeaba sai dam de lucru cu revolutionarii loc de veci nu la dat undei ingroapa tot la crematoriu cenusa din bucuresti ca a ramas o dira si se merge pe ia ma iertati dar asa vad eu problema LA MULTII ANI SI SANATATE SA LASAM PE POPI SOMERII FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ESTE SINGURA SALVARE pa.

  1. ce sai faci avem un nou secretar de stat domnul vintila mester in fata guvernului nu dadea ochelari jos am discutat cu el cu multi ani inainte ce sai faci cine verifica primarile respectiv primaria comunei brazi tel 0244480700 cu drepturile revolutionarilor eu unul mam saturat acum un nou primar fost viceprimar un nou viceprimar si uite asa , imi cere titlul de proprietate ca mia dat teren si chear teren intravilan poate la dat la alti ca mie mia dat un teren plin de maracini , dar intrucit nu am avut nici un fel de pamint am acceptat ei nu cunosc legea dar conduc primarile , una la mina oare de asfel de conducatorii este nevoie ,eu unul nu am nevoie de asfel de conducatorii viceprimarul se lauda ca este inginer ,la ce este inginer, ca primaria nui nevoie de inginerii ce fel de inginer este viceprimarul extractie de titei poate facem o sonda in primarie este de specialitatea lui deci stie scapama doamne de asfel de conducatori ca duce ROMINIA IN NECAZURII AS VROI SA FIE CONTACTAT ACEST VICEPRIMAR IVAN NICOLAIE SI SA I SE SPUNA CA DE DREPT POSTUL OCUPAT DE EL NUI CORESPUNDE PROFESIONAL ASA CUM A FACUT CU MINE IN INVATAMINT , ISPECTORATUL SCOLAR PLOIESTI ,IAR LOCUL MEU OCUPAT DE UN INGINER CU DIPLOMA DAR ASTAI PACALEALA LA ROMANI DIPLOMA CA NU STIE MESERIE NU CONTEAZA DIPLOMA SA AIBA , AM AVUT ALATURI UN DECAN DE FACULTE DE LA IPG PLOIESTI CARE AVEA SI EL O SERIE DE PROIECTE A AVUT BANI LEA OMOLOGAT DAR CE FOLOS ERA DE PARERE CA SI MINE CA MULTII INGINERI DOAR CU DIPLOMA SI EL A INCERCAT LA TIMPUL RESPECTIV SA VORBEASCA UN ADEVAR NU SA PUTUT NUI NIMIC , acum vine unul la primarie si se lauda cu diploma de inginer , sa faca o sonda in primarie ai auzit domnule ivan nicolaie poate iese titei si scapam comuna de hoti din conducte stiu eu telefonati 0244480700 ivan nivcolaie se numeste , eu sintFRONTUL DEMOCRAT ROMAN cind vad ca unul se da mare si vad prostia din capul lui incerc sa io indrept daca nu vrea poate cineva care sai daea telefon 0244480700 primaria comunei brazi . vrea sa faca ceva dar asteapta sa … telefonatii si spuneti cine va informat nui ascuns nimic noroc bun FRONTUL DEMOCRAT ROMAN. SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE

   1. mi-au dat teren extra vilan plin de pietre si maracini degradat de refinaria brazi pamint care la guvern figureaza ca calitate 1 da de unde atita calitate sint hecrtare intregi distruse de rafinaria BRAZI nul ia nimenii uite pamintul tari cum se duce cine citeste poate adauga si el ceva , nu noi ne-am dus linga rafinarie si rafinaria a venit linga noi nu nea intrebat nimeni nimic nicodata si nici acum in democratie primaria primeste banii si noi cetateni primim gaza la nas si funigine in oghi poate vine mihaiela radulescu sa faca publicitate encologica cai fata frumoasa dupa ia sa se lase cu asfel de reclame patroni rafinarieii brazi, sint FRONTUL DEMOCRAT ROMAN ai auzit austria. am facut acest mic interviu ca poate nu intelegeti teren extra vilan si nu intravilan ., mai inputineaza doamne . amin.

 19. Este vorba de o actiune bine sincronizata impotriva revolutionarilor.
  Atentie!unele ste-uri,chiar din Timisoara cenzureaza comentariile care sint apropiate revolutionarilor!
  Teroristii din decembrie 89 au si ei site-uri,omniprezenti in presa!
  Probabil se apropie ora adevarului!

 20. nu va mai plangeti derbedeilor ca va pierdeti ajutoarele,daca erati adevarati revolutionari luptati pt copii si nepoti nu pt ajutoare
  tineri au fost cei care au luptat la revolutie ,insa certificate ati luat voi toti mosi care ati stat in birouri
  jigodi comuniste tot voi ati pus mana pe ajutoare si certificate de revolutionari

 21. ce revolutie ?? cred ca va-ti dat toti seama ca a fost doar o mascarada pentru a nu vedea adevarul despre lovitura de stat data de gasca lui Iliescu.si la urma nu trbuia nimeni sa primeasca nimic.eu in locul lui Boc i-as pune sa dea inapoi tot ce au primit pana acum (bani ,terenuri, spatii)

  1. Nu ne-am dat seama (apropo: se scrie „v-aţi”, nu „va-ţi”) de nici o lovitură de stat a lui Iliescu, ba sîntem mai convinşi ca niciodată că Iliescu n-a îndrăznit să pună la cale nici o lovitură de stat, doar a apărut la TVR după ce Ceauşescu fugise fără nici o contribuţie a vreunui complot. După cum spune Proclamaţia de la Timişoara: „A fost o revoluţie făcută de popor şi numai de el, fără amestecul securiştilor şi activiştilor. A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat” http://wp.me/pjejF-Lr

  2. Felicitari pentru opiniile celor trei : STOIAN ,NDBSMDNBNDF si COSTY. Si eu sunt de acord categoric cu cele mentionate de dvs. ANULAREA INDEMNIZATIEI SI A TUTUROR PRIVILEGILOR PT. REVOLUTIONARI cu exeptia celor raniti ,urmasii celor decedati si decedati (in timpul Revolutiei-Lovitura de stat) dar si acestia sa primeasca sprijin financiar in mod diferentiat si nu mai mult decat un VETERAN DE RAZBOI iar pentru toti ceilalti sa ramana doar cu certificatul de revolutionar in rama.
   Toti care am participat atunci la acasta revolta anti-comunista , ne-am dorit doar LIBERTATE.

 22. Noi vom fi comemorati ca eroii acestei revolutii si peste sute de ani.
  Dar si presa care ne ataca a intrat in istorie prin vorba Presedintelui-TONOMATE

 23. SE adevereste ca zicerea cu capra vecinului, la ROMANI este actualasi vehementa de parca,ce-l care o rosteste,ar obtine o cota parte din ceea ce pierde invinuitul;ESTE JALNIC si demn de mila pentru handicapul mintal daca excludem rautatea si tinem cont numai de invidie. DACA FAC PARTE din gasca,veche a SECU sau noua a pupin-BASE,este de inteles,daca nu,pacat de EI,ca vor simti si ei curand ,viata grea,intr-o forma sau alta.INVIDIOSII,trebuie sa stie ca acum 20 de ani nu se gindea nimeni la beneficii,ci la faptul ca nu se va mai intoarce acasa,asa cum din pacate cu multi s-a intimplat.PUTINII CARE s-au bucurat de atribuirea MERITELOR deosebite,au avut norocul sa detina ca probe,inscrisuri,marturii,etc,din zilele fierbinti,pe care unii le-au aruncat sau pierdut;ORICUM indemnizatia de un salariu mediu acordata,a oBLIGAT PE FIECARE SA RENUNTE LA SERVICIU; acum CINE -I mai ANGAJEAZA? SUNT LASATI MURITORI DE FOAME.poate ASA le trebuie DACA NU au stiut sa FURE, CEI careposeda NEURONUL RATACIT cred cu TARIE ca economia prin TAIERE va scoate TARA din criza si bine inteles sa nu taie de la EI.DE furturile din buget ,DE TUNURI,de miliarde,ca JAF ,le-ar intelege poate al doile-a neuron daca l-ar avea ,din pacate,insa se pare ca sunt destui oropsiti.

  1. Ai dreptate Cristian. Din pacate acesta este nivelul de educatie al romanilor, cu mici exceptii. Asta este datorita secolelor de saracie in care a trait si traeste inca poporul roman. Multi se multumesc sa se bucure de necazul altora, fara a avea curajul sa „iasa pe baricada”. Lucrurile se vor schimba in timp, dar noi nu vom mai fi atunci, vor fi urmasii nostri. LA MULTI ANI ROMANIA !

   1. un certificat de revolutionar are in spate o serie de documente obtinute in acele zile de foc si lupta,uneori si imagini si mai are si o ancheta facuta de un procuror militar caruia a trebuit sa-i dai detalii ,nume de camarazi etc,apoi acel procuror atesta faptul ca ai actionat sau ai participat la victoria revolutiei.cei care sunteti pe dinafara nu va mai dati cu parerea deoarece va afisati invidia .Intr-adevar atunci nu am fost animati de vreo recompensa ci doar de dorinta de a construi o alta viata pentru noi si urmasii nostri,dar odata cu adoptarea legii RECUNOSTINTEI AM FOST PUSI IN SITUATIA DE A ALEGE unii aveam salarii mizere iar altii incercam o bruma de afacere care nu avea sorti prea mari de succes.Acum iarasi suntem pusi in situatia de a alege .Si vom vedea cum .DA ,spunea cineva mai sus ca ne-am dorit libertate; este foarte adevarat dar nu mi se pare corect ca unii dupa ce au facut averi uriase,au devalizat totul sa traiasca la standarde inalte pe baza acelei libertati pentru care multi au platit cu viata ,iar noi cei care am ramas sa punem pe masa copiilor nostri doar idealuri si sperante.iar ratele la banci sa ne faca ca acea masa sa fie in aer liber.Rusine sa va fie tuturor celor care loviti in noi.,Sunteti magari nerecunoscatori

 24. Pe linga cei 3 ziaristi care au putut face avere ca urmare a luptei noastre,pe linga unii din pdl,un adversar invizibil si foarte siret mai avem : udmr

 25. In ziua de astazi si nu numai in romania au fost lasi,lasi si cei ce au avut curajul(nebunia)de a pasi in calea gloantelor ,nu pentru a primi drepturi .Au esit in strada cand alti te priveau de la balcon,geam s-au isi plinbau caini. Acestia si astazi spun ca nu a fost Revolutie si uita ca daca Bucurestiul nu iesea Timisoara era un oras ce astazi nu mai era pe harta.ReVOLUTIONARI nu si-au facut ei legea RECUNOSTINTEI fata de cei care au avut nebunia de a se impotrivi regimului .Sa multumiti celor care nu au murit la REVOLUTIE ca FARA EI NU SE TERMINA asa cum sa terminat.Razboaiele cat de scurte s-au lungi au fost ,au fost castigate de cei care au ramas in viata si nu de cei care au murit.

 26. Aşa este. Faptul că nu am murit cu toţii atunci răpuşi de gloanţele „TERORIŞTILOR” care acum ne conduc, deranjează foarte mult astăzi. Ăsta da popor netrebnic!

 27. Suntem un popor de masochisti ,TRADATORI ……..Nu am nicio treaba cu beneficiile legii 341/2004 CONSIDER O MARE NEDREPTATE ACESTOR OAMENI CARE AU SCAPAT TARA DE DICTATURA COMUNISTA TOATA STIMA PTR. REVOLUTIONARI

 28. Sint FRONTUL DEMOCRAT ROMIN si ma uimeste felul in care se comenteaza la ce criteri se ajunge ,daca ei cred ca sint asa treba lor dar vezi un lucru america este mare un continent lumea noua sau stiu eu cum io mai zice nu cred ca un cetatean de acolo sa vorbeasca de rau tara in care sa nascut chiar cu betele in nas si cercei in barba sint bucurosi de li se vad coastele PRIVESTE IN ROMINIA LA CITI LE VEZI COASTELE SA LE INUMERI SI CU ASTA UITATI SI VEDETI CE GINDITII NU ATI VRUT SA ASCULTATII GLASUL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ati vrut sa fiti cu FSN voi insiva sau parinti vostrii acum ce asteptati desteptarea fiecare din rominia sa faca ceva util indiferent ce numai bine sa faca dar fiecare sa gindeasca sa nu fure de la alti si locuri de munca sint destule in ROMINIA numai sa fiti alaturi de FRONTUL DEMOCRAT ROMIN cei ce va condus pina acum nu au fost interesati sa va destepte moralul ,,da doamne mai multi prostii sa o duc si eu bine ,, eu nu am fost deacord nicodata si pentru ca am desteptat oamenii am riscat de ce …..?????…. poate reusesc sa va conving noroc bunFRONTUL DEMOCRAT ROMIN, la multi anii ROMINIE .

 29. Curios sint oare indemnizatia restanta se acorda ca inteleg ca indemnizatia curenta nu se mai da deci se tine cont de legea 53 parca asa se numea se da indemnizatia restanta cum sa laudat din 2012 noroc bun rominie noroc bun revolutionarii. din parteea FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN mirica a gheorghe semneaza cine poate raspunde??????????????????????.

 30. Salut tuturor din nou…..va intreb:daca nu a fost revolutie,a fost lovitura de stat…stai ca acum pricep…adica eu am participat fara sa stiu la o lovitura de stat…da,de aceea nu imi mai primesc indemnizatia…da,spuneam eu ca sint prost…..dar pentru lovitura asta de stat ..nu imi da nimeni nimic??????pai atunci uite cum zic eu sa facem:facem o revolutie cum stim…si nu mai avem nevoie de ceva….sau asteptam sa fim judecati pentru ca am dat”lovitura de stat” si de aceea nu mai primim ceva…..ei,ce ziceti…astept propuneri..pina atunci sarbatori fericite noua la toti……si lor la fel…….noi pe la sarbatori si ei pe la inmorminari”a se vedea boc..boc”MULTI ANI PRIETENI REVOLUTIONARI SI NU NUMAI!

 31. Interesant lucru, nimeni nu spune nimic despre activiștii de partid,securiști,torționarii din închisorile comuniste care au niște pensii nesimțit de mari……Și de asemenea nu au dat niciodată socoteală în fața justiției pentru faptele lor! Din păcate în România nu am avut un proces al comunismului….În decembrie ’89 trebuia procedat ca în Ungaria revoluției din 1956! Toți activiștii de partid ,securiștii și scursurile bolșevice trebuiau aliniați la zid și executați! În felul acesta probabil că nimeni nu mai contesta astăzi revoluția și în mod sigur nu am fi avut nici astăzi masiva campanie de denigrare la adresa revoluționarilor…..Este trist faptul că tinerii sunt astăzi intoxicați de mass-media securisto-bolșevică…….România a fost o țară ok înainte de 1989…..Nimeni n-a arestat ,nimeni n-a comis abuzuri, poporul trăia bine,nimeni n-a tras în ’89,etc,etc….. Cum spunea nemuritorul nea Iancu: Bravos națiune! Halal să-ți fie! În încheiere, Un An Nou Fericit tuturor revoluționarilor și tuturor adevăraților patrioți români!

  1. mai zanfire tu crezi ca nimeni nu vorbeste despre comunisti sau tu nu activezi pe blogurii sintFRONTUL DEMOCRAT ROMAN sper sa te uiti bine ca eu isumi am comentat multe dar cine sa citeasca dami un telefon 0720175140 astept telefonul tauTRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE DIN ILEGALITATE VA ASTEPT

 32. Sunt unul dintre sutele de revolutionari cu merite deoebite. In ziua de 22 DECEMBRIE 1989, pe la orele 10-10 jumatate, alaturi de inca vreo 25-30 de alti ,,neispraviti” am avut curajul nebunesc sa rupem cordonul de militieni si sa intram in sediul judetean pcr. si sa ocupam birourile primului secreta, al celui adjunct si ale celorlalti secretari. Curajul de atunci a fost alimentat si de ARMATA, care nici nu ne-a oprit dar nici nu ne-a indemnat, ci doar supraveghea MILITIA ca sa nu traga. In sediul pcr am stat vreo 2-3 zile. In fata sediului judetean pcr, la inceput mai erau vreo 100-150 de alti ,,neispraviti” care strigau lozinci impotriva TIRANULUI.. dar incepand cu orele 12-13, platforma a devenit neincapatoare…
  Pe la orele 15-16 s-a format un comitet revolutionar intitulat adinterim Frontul Salvarii Nationale dupa modelul TIMISOARA…….
  Este mult, este putin, NU STIU, dar ca om de carte marturisesc ca si acum as face la fel, pentru ca pe atunci valorile erau inversate, amintiti-va doar de fostul ministru de interne care nu avea decat 4 clase primare!!!!
  ACUM… regret ca nu s-a aplicat art. 8 al PROCLAMATIEI de la TIMISOARA.
  Multe lichele ar fi fost impiedicate sa ajunga in clasa politica- chiar si boc boc ca fost secretar utc sau base, ca fost comandant de nava care se asimila cu un prim secretar.
  Multi ziaristi, fosti fii de ,,bani gata ” un fel de beizadele, metalisti, pletosi cu evazati si nespalati, nu ar mai fi putut accede la tv-uri de 2-3 bani, ca sa ne faca politica strutului…
  Am fost un PROST care s-a lasat razvratit si de cei 322 cand de bine de rau poate mai indreptau ceva, ATUNCI noi toti REVOLUTIONARII am GRESIT

  1. eu va propun s al actionam in judecata pe Casianu ast de la Adevarul pentru plagiat .In cartile scrise de inculpat face referire la carti despre revolutie scrise de alti autori revolutionari autenti ex carte col Maleciuc de la CONSTANTA . El a luat din aceste carti asa zise marturii si l ea transcris ajungand marelescriitor despre revolutie.A mai luat si din dosarele de la parchete din declaratii a revolutionarilor fara aprobafe. ,Bita are dreptate cu base era si este un fost comunist si securist nenorocit

 33. cine a sters restul casetei ce mai ramasese la ploiesti est tu cunva marius mioc raspunde ca vreau sa stiu caseta acum este stearsa complet si ati pus si un comentator care spune de evenimente la ploiesti de dimineata iar inregistrarile arata cu totul alceva acum ce faci le stergi si pe acestea ca ce am recunoscut eu ati sters totul si acum te lauzi ca locul unde a fost torturat ghrorghe doja a fost locul unde a fost asezata statuia fecioarei maria bag seama ca esti si tu complice la stergerea istoriei la ploiesti hai respunde marius mioc spui ca esti democrat arata cu democrati doar pe hirtie nui nevoie de rii , FRONTUL DEMOCRAT ROMIN unitiva si vom cistiga lupta si respectul tel 0720175140.

  1. GENERALUL DUMITRIE POPA A STERS CASETA CA EL A VORBIT LA MICROFON SA NU SE VADA CA A FOST CONTRA REVOLUTI A STERS CASETA ACUM AM INTELES DUPA BLOGURI CA A MIRIT SAI FIE TARINA MAI GREA CA PLUMBUL DACA ATUNCI CIND A VORBIT LA MICROFON A FACUTO DIN NE STINTA SAU INTENTIONAT SEMNEAZA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MIRICA A GHEORGHE REVOLUTIONARI PLOIESTENI CE ASTEPTATII DATIMI DELEFON ALEONTE CE FACI MA CUNOSTI DIN 1989 CE FACI NICI FOTBAL NU MAI FACI NICI POLITICA CE FACI DOAR TE KKI. RASPUNDE 0720175140.

 34. nu e vorba doar despre luptatori cu merite deosebite ci si despre copii eroilor martiri si lor le au fost luati bani va rog specificati asta

 35. am scris si domnului Harry Giknavonian la Departamentul de Stat, poate ii reaminteste lui Traian Basescu
  ca este pe tronul prezidenzial si are avere el si familia lui pe sacrificiul si curajul nostru atunci in timpul
  rebeliunii impotriva regimlului ceausescu. E-Mail pe care l-am trimis d-lui Harry Giknavonian, am trimis-o
  spre cunostere si guvernului Romaniei. Poate ajunge si la Emil Boc.
  Ce vreau sa le spun domnilor care bagatelizeaza ce a fost atunci sub dictatura comunista pentru unii dintre noi, si cei care atat la Timisoara si Bucuresti au fost pe strada impotriva dictaturii comuniste. Daca in ipoteza nu reusea subsemnatul Negara Victor era demult fie impuscat si omorat. De fapt cu Ioan Alexandru, poetul crestin national si senator PNTCD, a si fost eliminat din viata politica a Romaniei. Ramane o intrebare istocica : el a fost eliminat in timpul vizitei delegatiri militare crestine a lui Apollo 13 ce vizita Romania la staruitele poetului. Sunt interese mari ca Romania sa ramana in mainile unor cercuri, dar care sdunt straine de interesele romanesti autentice. De aceea de multe ori si galagia mediatica de a „bagateliza” zilel de sange de la Timisoara si Bucuresti, manipulata de de o anumita mass-media (fie ea scrisa sau vorbita) este de la sine inteles. In orice caz : ceea ce a facut Traian Basescu si Emil Boc si cu indemnizatiile adevaratilor revolutionari este „neconstitutional”. trebuia sa se verifice fiecare caz in parte, pe baza de acte si documente. S-a facut special o astfel de tevatura ca sa „bagatelizeze” faptele reale de atunci.

  Victor Negara

  Dear Mr. Giknavorian Harry,

  When you will be in Bucharest and when will meet with Mr. President Traian Bassecu
  please to remember to him, that he is now on the presidential throne on our sacrifice and out
  courage in the time of the rebellion against Ceausescu’s rule in Bucharest..
  For more your information I send to you my E-Mail to my Christian Friends, who organize
  the National Prayer-Breakfast in the US-Congress. Thank you !

  Engineer Victor Negara

  A hard news for me.

  Dear friends,

  With the beginning of this year I have for me a hard news. The Romanian government cut the pay (ca. 440Euro/ Month).as the participant with distinct merit in the evolution of the Romanian rebellion against the Ceausescu’s dictator.Perhaps we know on the 21-th December 1989, in the Night, together with Prof.Dr.Ioan Alexandru, a remarkable Christian poet in the communist time, we were together between the “Romana” Square to the University “Square” with the Cross and with the Icon of Jesus Christ.
  The US, in that time, recognized our gesture, unique case in the all former Soviet block. In those moments of the Rebellion against Ceausescu’s rule the people from the secret police of the Ceausescu’s regime, they shot me. I seeped in my bet and my wife was in the kitchen, and she saw that a man on the window of the neighbour building ( the Hospital for eyes) someone aimed at me with a weapon with field glass. The desperately cry of my wife saved my life. One time my children ( 2 girls and one boy) were by our neighbours. In that time of the conflicts and instigations, between January 1990- May 1990, against the Romanian peasant party Christian and Democratic, my wife ( with the German nationality) together with me fixed to go to Germany. Ioan Alexandru, has received from the US-Congress on the 31-th August 1993 , the American national flag “the Old Glory” for our exploit.
  I was in London with a lot years ago; and I saw the Great Britain gives honours for its heroes. In the US too.
  I have dissatisfaction against the US. America doesn’t fight with all power against the Soviet Block. The America has have this title, “in ours eyes” : “the bulwark against the communist system”… but I saw later with very many compromises.

  ………………………………………………………………………………………………….

  Apropos! Yesterday I read in the Romanian press that Mrs. Herta Mueller, the Nobel Prizes’s winner wrote to the German authorities, the decoration “The Great Cross of Germany” to the dictator Nicolae Ceasescu must be take back. In her letter Mrs. Herta Mueller wrote that on the soil of the West-Germany, in that time, the Romanian communist secret services sued with out limit against the Romanian dissidents, who lived in Germany in that time. This structure has sued and after 1990. I have had problems with these people too.

  Pray for me ! Thank you !

 36. ––Original Message––
  Date: Tue, 17 Jan 2012 15:50:26 +0100
  Subject: D-lui Presedinte Traian Basescu ( personal !)
  From: „Negara@t-online.de”
  To: procetatean@presidency.ro

  Victor Negara
  Gustav-Schulenburg Str.35
  76189 Karlsruhe
  Germania

  D-lui Presedinte Traian Basescu
  Palatul Cotroceni
  Bucuresti- Romania

  D-le Presedinte Traian Basescu,

  tevatura pe care ati declansat-o in luna noiembrie 2011 impreuna cu un grup din asa zisul grup de dialog social
  (multi dintre ei fiind fi sau nepoti de fosti cominternisti) ce tot apareau la posturile de televiziune, in vederea suspendarii indemnizatiei de revolutionar sub pretextul ca, statul roman nu poate sa suporte astfel de cheltuieli, de fapt, si in fond, aveam de-a face iarasi cu inscenare mediatica. De la cateva cateva de mii
  in 2004 s-a ajuns in ultima vreme la 17.000 de oameni in prezent.
  Va atrag atentia atat dumneavoastra cat si intregii calse politice din Romania ca, ati ajuns atat ca bogati cat
  si in varful piramidal al Romaniei, dumneavoastra, toti care alta data ati facut parte din Fontul Salvarii Nationale
  ( a se citi structuri ale securitatii si PCR ) si care prin manipulare mediatica cat si mineriadele din 1990, cat si datorita , si trebuie sa spun acest lucru, a compromisul fostilor detinuti politici, in special a lui Corneliu Coposu si Ion Diaconescu, care impotriva vointei noastre, a celor care am fost in strada si din primele zile dupa caderea lui Ceausescu, am facut parte din tineretul de atunci a PNTCD, au dus PNTCD cat si PNL la alegerile din 20 mai 1990. Ei siteau ca nu vor castiga laegerile. Si astfel FSN ca cistiga credibilitate, prion asa zile alegeri libere, atat in fata Natiunii Romane cat si-n fata lumii internationale.
  Toate acelel lucruri nu s-ar fi putut realiza daca, in zilele din 16-20 Decembrie 1989 si 21-22 Decembrie 1989 noi, majoritatea dintre noi crestini practicanti, in diferite confesiuni, atat la Timosoara cat si la Bucuresti nu am fi iesit in strada.
  V-am scris de mai multe ori sa-l faceti pe Ioan Alexandru, revolutionar cu merite deosebite post-morte,
  pentru faptul unic petrecut in tot fostul bloc comunist ca, Ioan Alexandru a iesit in fata armatei in noaptea de 21 Decembrie 1989 cu CUCEA SI ICOANA MANTUITORLUI IISUS HRISTOS, incepand din Piata Romana pana in Piata Universitatii. Mai tarziu in 1993 Ioan Alexandru va scrie o carte care se intitula : Caderea Zidurilor Ierihonului sau Adevarul despre revolutie. Alaturi de el a fost si eu, Victor Negara.
  La scriosarea mea mi-ati trimis o scrisoare lapidara, in care se amintea ca, ati dat spre solutionare Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, cand statea de fapt la indemna dumneavoastra, direct, sa faceti acest lucru.
  Acum, altii care in acele zile stateau tupulati sub pat, sa vada daca va cadea ceausescu sau nu, si acum se dau si ceva „dizidentii” de seama a Romaniei, puneti, atat dumneavoastra cat si ei, fara nerusinare, in discutie publica indemnizatiile de revolutionari, cand Statul Roman avea toate parghiile pentru a se solutiona in mod real aceasta problema in mod cinstit. Fara sa se sjunga la astfel de situatii.
  De 22 de ani va luptati ca sa bagatelizati ceea ce s-a petrecut atunci. Statele Unite ale Americii ne-au dat
  onorul : Ioan Alexandru primea pentru faptele de atunci din noaptea de 21 Decembrie 1989, Steagul American „the old Glory” ce a stat pe Capitoliu in ziua de 31 August 1993. Presedintele Germaniei, de atunci, Richard von Weitzsäcker ne-a invitat pe data de 31 Mai 1994 la Villa Hammerschmidt din Bonn.
  Cum la umbra statul roman coalitia de guvernare are nerusinarea sa-mi smulga si cei 400 de Euro, singuri bani pentru intretinerea mea. Cum am spus : se putea foarte bine a se verifica dosarele cu se cuvine si in mod real si onorabil. Iar cei care cu adevarat au “bube in cap” sau au intrat in diferitele Asociatii de revolutionari de merite necuvenite sa fie indepartati.
  In orice societate civilizata se respcta atat eroii vii cat si cei morti. Duceti-va in Marea Britanie. Duceti-va in SUA si vedeti cum sunt onorati cei care au adus cu adevarat sevicii nemului si poporului din care fac parte.
  Dar nu aveti dorinta de a se face lumina in acest sens si nici dorinta politica. Stiu motivul : unii dintre dumneavoastra urasc crestinii practicanti, si mai ales pe cei care au fost in fata tancurilor si a gloantelor in acele zile de sange din luna Decembrie 1989.
  Stiti foarte bine, multi dintre noi eram pe lista neagra, daca ceausescu nu dadea “bir cu fugitii” si omoariti. Multi cdintre cei care frecventam cursurile lui Ioan Alexandru pentru ca am fost la Petre Tutea am fost facut la ancheltel securitati ca grupare legionara. Ceea ce nu era adevarat ! Am urat comunismul si pe aceea ce l-au facut cu adevarat si l-au adus in Romania. Sunt in viata doar datorita milei si gratiei lui Dumnezeu.
  Acuma la 63 de ani ce sa fac domnule presedinte, ca dumneavoastra si structura din care ati facut parte in timpul regimului comunist mi-ati luat si mie locul ? Mineriadele din 1990 idreptate in special PNTCD urmareau in fond acet lucru.
  Va trimet mai jos si E-Mail in engleza pe care ma trimis-o celor care organizeaza la Washington micul dejun cu
  Rugaciune cat si cunoscutului dumneavoastra d-l Harry Gliknavorian, in care, am aratat gestul guvernului romn de a-mi suspenda indemnizatia. O sa-i aduc la cunostiinta despre aceste lucruri si d-nei Herta Mueller militanta ati-comunista si premiata cu premiul Nobel pentru cartile domniei sale in care dezvalui acele timpuri.
  Asa spre cunostriinta dumneavoastra : in 1990 la PNTCD am infiintat : imreuna cu Ioan Alexandru, pastorul
  Petre Dugulescu, parintele Matei Boila, grupul de rugaciune ce mai tarziu va devenii Grupul de Rugaciune
  al Parlametului . Poate nu ati stiut si acest amnunt ?
  Doresc un raspuns din partea dumneavoastra si doresc sa fiu repus in drepturile care in mod legal imi apartin de drept, ca o mica recompensa pentru ceea ce am facut noi, atat Ioan Alexandru cat si eu, atat in timpul dictaturii ceausiste cat si-n timpul evenimetelor din Romania din periada 16-22 Decembrie 1989.
  Si ca incheiere, va rog ca problema lui Ioan Alexandru sanu fie mereu lasata in suspensie, ca presedinte al Romanie, de a primi titul de “revolutionar cu merite deosebite post-morte”. Aveti puterea sa rezolvati aceasta problema. Nu sa o pasati intre dumneavoastra, sub umbrela, democratiei, si sa ziceti ca sunteti 3 puteri in stat.

  Victor Negara

  Dear Mr. Giknavorian Harry,

  When you will be in Bucharest and when will meet with Mr. President Traian Bassecu
  please to remember to him, that he is now on the presidential throne on our sacrifice and out
  courage in the time of the rebellion against Ceausescu’s rule in Bucharest..
  For more your information I send to you my E-Mail to my Christian Friends, who organize
  the National Prayer-Breakfast in the US-Congress. Thank you !

  Engineer Victor Negara

  A hard news for me.

  Dear friends,

  With the beginning of this year I have for me a hard news. The Romanian government cut the pay (ca. 440Euro/ Month).as the participant with distinct merit in the evolution of the Romanian rebellion against the Ceausescu’s dictator.Perhaps we know on the 21-th December 1989, in the Night, together with Prof.Dr.Ioan Alexandru, a remarkable Christian poet in the communist time, we were together between the “Romana” Square to the University “Square” with the Cross and with the Icon of Jesus Christ.
  The US, in that time, recognized our gesture, unique case in the all former Soviet block. In those moments of the Rebellion against Ceausescu’s rule the people from the secret police of the Ceausescu’s regime, they shot me. I seeped in my bet and my wife was in the kitchen, and she saw that a man on the window of the neighbour building ( the Hospital for eyes) someone aimed at me with a weapon with field glass. The desperately cry of my wife saved my life. One time my children ( 2 girls and one boy) were by our neighbours. In that time of the conflicts and instigations, between January 1990- May 1990, against the Romanian peasant party Christian and Democratic, my wife ( with the German nationality) together with me fixed to go to Germany. Ioan Alexandru, has received from the US-Congress on the 31-th August 1993 , the American national flag „the Old Glory” for our exploit.
  I was in London with a lot years ago; and I saw the Great Britain gives honours for its heroes. In the US too.
  I have dissatisfaction against the US. America doesn’t fight with all power against the Soviet Block. The America has have this title, “in ours eyes” : „the bulwark against the communist system”… but I saw later with very many compromises.

  ………………………………………………………………………………………………….

  Apropos! Yesterday I read in the Romanian press that Mrs. Herta Mueller, the Nobel Prizes’s winner wrote to the German authorities, the decoration “The Great Cross of Germany” to the dictator Nicolae Ceasescu must be take back. In her letter Mrs. Herta Mueller wrote that on the soil of the West-Germany, in that time, the Romanian communist secret services sued with out limit against the Romanian dissidents, who lived in Germany in that time. This structure has sued and after 1990. I have had problems with these people too.

  Pray for me ! Thank you !

  Victor Negara

 37. Am si eu o nelamurire:am 23 de ani(am terminat facultatea in 2011) iar akum in 2012 nu am nici o sursa de venit(mi au taiat si indemnizatia)Sa specifik: tatal meu a murit la revolutie (a fost sef de post omorat de unguri) Intrebarea mea ar fi urmatoarea: mai am dreptul la indemnizatie sau nu? Va rog din suflet sa mi dati un raspuns deoarece sunt foarte confuz cu noile legi.Multumesc anticipat

  1. Dacă aveţi calitatea de urmaş de erou martir nu mai aveţi drept la indemnizaţie după terminarea studiilor. Doar dacă vă înscrieţi la un masterat sau doctorat, aveţi drept la indemnizaţie pînă la 26 de ani.

 38. DOAR DOUA CUVINTE NUI BINE CUM SE PROCEDEAZA PAI RANIT PUTEA FI UN TERORIST UN TRECATOR PE STRADA CARE SE UITA LA REVOLUTIONARI SI FACEA NEBUNII SPUN DIN DIRECT PENTRU CA SPUN DIN FAPTE REALE INTIMPLATE PERSONAL MIE SI NU SPUSE DE ALTI SPUNETI CONCRET CA NU TOTI REVOLUTIONARI SINT JURISTI CE FACETI CU INDEMNIZATIA RESTANTA CA SEFI DE LIGI LEAU LUAT FDE MULT SI RESTUL CE DREPTURI SAU MAI DAT SPUNETI PE INTELESUL NOSTRU CA REVOLUTIA NU A FACUTO JURISTI SI NICI PROCURORI AVOCATI SI JUDECATORI INGINERI AU FACUTO OAMENI DE RIND CA ULTERIOR SAU INFILTRAT PRINTRE EI ASFEL DE INDIVIZI CARE DE MOMENT PAREA DE TREABA DE INTERES NATIONAL SA DOVEDIT A FI O FALSA SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN DE NU CREDETI CONTRAZICETIMA AI AUZIT TIMISOARA ATI AUZIT REVOLUTIONARI TIMISOARA RASPIUNDETI DACA SPUNETI CA SINTETI REVOLUTIONARI FURTUNA CE SPUN ASTRELE

 39. AM TRIMIS PRIN FAX ACTELE CARE DOVEDEA ASA CUN A SPUS SECRETARUL DE STAT GHEORGHE COSTIN UNDEI RASPUNSUL IL ROG SA DEA RASPUINSA FAXULUI CARE MA COSTAT BANI BANI DE MEDICAMENTE ATI AUZI DONMNULE SECRETAR DE STAT GHEORGHE COSTIN CE FACETI TOT INBIRLIGARI COMNUNISTE ASTEPT PRACTICSA PRIMESC INDSEMNIZATIA

 40. In 1989 a fost o revolutie ce s-a soldat cu demolarea comunismului.Astazi este o lupta pentru putere,fiecare lupta pentru a arata cat de :”fata mare este o mama care a nascut 12 prunci”.Ceia ce este dureros este faptul ca unii dintre cei ce doresc puterea cauta sa scoata „castanele din foc”cu mana altuia.Atunci s-a luptat,unii s-au jertfit,alti au participat la ISTORICELE EVENIMENTE in fata televizorului si cu frica in san,CE VA URMA.Cei care s-au jertfit nu mai pot comenta,lucrul pe care cei ce au participat la REVOLUTIE in fata televizorului i-l fac cu multa ardoare. Daca prin absurd s-ar intoarce societatea la ce a fost,multi vor avea pretentia:”Ca nici usturoi n-au mancat,si,nici gura nu le miroase”.Mai mult vor fi in stare sa arunce cu piatra in cei ce au infaptuit sublimul ,adica :”au inlaturat comunismul”.Pe cei vii i-i va trage prin instante,iar celor morti le vor distruge memoria, CRUCEA le va fi daramata iar RAMASITELE PAMANTESTI,vor fi aruncate la lada de gunoi.ISTORIA si TIMPUL va judeca drept,cine si cat a gresi,dar si cata contributie a adus.Undeva in SFANTA SCRIPTURA se mentioneaza:”Vai de cei ce-si pun increderea in fii oamenilor”.Nicu..

 41. cine este de vina romini care iau ales in 1987 in ajun de alegeri strigam in autobuze trenuri la rinduri pe unde puteam TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN nu votati va votati singuri soarta si romini au votat si in 1987 eu maltratat in 1989 rominia credeam ca sa desteptat odata ce a venit alaturi de FRONTUL DEMOCRAT ROMINpentru rasturnarea regimului comunist si l-am rasturnat dupa revolutie alegeri romini ce alege fosti activisti de partid securisti si scule comuniste sa nu fi spus ceva de fsn ca iti sareau in cap sint patit aici in ploiesti asai o rasplata sa o iei pe cocoasa dupa ce iti scoti vecinul din noroi uite nu se poate sa vedem lucrurile si bune si rele iar pe cel bune sa le inmultim iar pe cele rele sa le inputinam cu cine ??????>>>>>?????? de retinut un lucru citi membri activi avea PCR si cinei slujea iau votat acum cosecintele vor sa spuna ca era mai bine inainte decit acum o mare greseala terminati cu proverbul cine facve si desface toata ziua are ce face sint mai multe doar atit sint FRONTUL DEMOCRAT ROMIN am facu ceva pentru rominia tu ce ai facut intreabate si hai sa ne unim la munca nu la furat si cersit ginduri bune pentru rominia sanatate si noroc bun rominie

 42. aplauze prelungi pentru o tara saracita pentru oameni nenorociti pentru o mana de imbuibati care se bat pe ultima farama de mamaliga.Avem si un lucru bun cei mai multi escroci aparati de securisti care vor o romanie umilita si ingenunchiata.Cu maini murdare cu picioarele pline de sange au manjit o tara si un popor.Blestemele mamelor si a copiilor or sa va ajunga si dincolo de mormant.Daca noi nuputem sa va pedepsim IADUL isi va face datoria si va sterge rangetul satanic care il afisati.Asa sa va ajute D-zeu.ROMANIA NU S-A DESTEPTAT INCA

 43. Sa le suspende indemnizatiile pt totdeauna.Cel putin cei din Lugoj de la 16-21 dec.1989 nu merita niste nemernici mincinosi hoti banditi ordinari sa fie verificati pt ca in dosare toti au scris la fel in frunte cu liderul lor faimosul BD.

 44. Ponta si Antonescu acesti LoleK si Bolek ai politicii romanesti sint doua paiate obraznice papusarii sistemului ticalos sint cei care au realizat aceasta lovitura de stat dupa model si planificare de tip militar (Spetnaz). Admiratii cum se misca ca niste roboti programati care isi executa mecanic misiunea!!!

 45. catre tapus constantin tirgu jiu ai intrerupt conversatia telefonica am inteles ca ramii tot pe googal, vezi tu intelegii anumite lucrurii intrun mod tare greu , exemplu eu am fost mai multe zile la rind protestind politica comunista dar am comentat politica comunista ne corespunzator nu eram deacord cu ia , in fata consiliului am fost mai multe zile la rind ,daca unul zice ca ma vazut in 23 este si normal daca el nu a fost nici in 21 nici in 22 si abia in 23 cind ma perindam prin fata statui libertati din ploiesti INSOTIT deci evenimente mari nu au fost deci el ce a vazut un om in fata statui care il intreaba sti ceva de frontul democrat roman se intoarce si pleaca nu zice nimic , iar acum este revolutionar , poate o avea ceva merite pe care eu personal nu le cunosc ca nu ma interesat ,dar pe el la interesat persoana mea si a vazut ca am dreptate nu numai in in ziua in care ma vazut el, eu scriu dar tu tarus nu intelegi sau stiu eu … te-am rugat sa stringi semnaturi stringele si lasa inginfarea o simt nu marginaliza pe nimeni lasai eu vad si prin fibra optica din cuvinte nu te supara , sint FRONTUL DEMOCRAT ROMAN si incearca sa intelegi ca nu ma intereseaza laurii ca chear daca ar fi sai culeg nu as avea loc de inpostorii, uite un comenteriu al frontului democrat roman SI CA O MICA PARANTEZA VEZI CE FACE CEI CE AU VORBIT IN TIMPUL REVOLUTI DIN 1989 , CITI MAI SINT IN VIATA SI CEI RAMASI CE FUNCTII AU , NOROC BUN ROMANIE SEMNEAZA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MIRICA A GHEORGHE TEL 0720175140.NU TE SUPARA FRATE JOC POPULAR ROMANESC.

 46. atat as vrea sa le transmit asa numitilor periodisti sau anailsti sau ce dracu se cred cartianu pora turcescu daca nu era revolutia acuma scriau la arici pogonici sau informatia caipitalei si apareau la televizor dupa inchiderea programului .meritele castigarii unui razboi este doar al mortilor si ranitilor domnilor critici

  1. domnule ion se pare ca nu cunosti mersul politic , acesti oamenii care sint mai multii decit ai spus dumneata , si inainte de 1989 au duso bine sint in general copii de judecatori avocati directori si politicienii care nu ia intersat cum o duc ceilanti cetatenii ai romaniei, au mintit parinti lor mint si ei acum si o duc bine mersi eu FRONTUL DEMOCRAT ROMAN AM LUPTAT PENTRU ROMANIA NU PENTRU MINE CA DACA ROMANII TRAIESC BINE TRAIES SI EU CA TOT IN TARA ASTA LOCUIESC , CU EXCEPTIE PENTR CEI CE NUI DUC CAPUL DECIT LA ALCOL NUI CONDAMN DAR EII NU FAC PARTE DIN GINDIREA MEA DE A TRAI BINE , EI CE BANII FA II DA PE BAUTURA DECI ….

 47. Domnule MIOC ,DE CE ASOCIATIILE CU DREPT DE AVIZ NU SUSTIN URMASII EROILOR MARTIRI A REV ROM DIN DEC 89 PRIN A MODIFICA TEXTUL DE LEGE PENTRU A BENEFICIA CA LUPTATORII?
  SUNT DUSMANII EROILOR?
  DATI INFORMATII MAI SINCERE CELOR CARE VA CER AJUTORUL.

 48. Cel ce a sters caseta de la ploiesti a FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN este generalul popa dumitrescu , care a dus in eroare revolutionari la ploiesti si tot el se pare a marit numarul revolutionarilor acum este la brasov atentie sspr bucuresti atentie mioc marius dati multiplicati inainte sa aratam falsi revolutionari din ploiesti si din tara faceti in asa fel ca acesata comentariu al meu sa ajunga atit pe masa sspr bucuresti in justitie in parlament eu nu mai pot am nevoie de ajutor de aici din ploiesti mi sa spus sa ma ajut singur cum , miau blocat calculatorul mau blocat pe mine descreditinduma lucru ne adevarat ca sint pesionar pe caz de boala SCUZATIMI SCRISUL inseamna ca sint si nebun sau dement asa cum vor sa ma scoata sa ajunga peste tot va multumesc anticipat dati mai departe ROMANIA ESTE O TARA SCUMPA MULTI RIFNESC LA IA , SA NU NE BATEM JOC DE CE A MAI RAMAS DIN IA SEMNEAZA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MIRICA A GHEORGHE TEL 0720175140.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.