O nouă propunere legislativă, care repetă prevederile Legii 410/2011, e dezbătută în parlament

Anticipînd probabil anularea de către Curtea Constituţională a Legii 410/2011 de aprobare (cu amendamente) a OUG 80/2010, care prevede mai multe măsuri de economii bugetare, inclusiv suspendarea indemnizaţiilor luptătorilor în revoluţie remarcaţi prin fapte deosebite, guvernul a introdus respectivele prevederi legislative într-un alt proiect de lege aflat acum în dezbatere parlamentară.

Legea 410/2011 a fost contestată la Curtea Constituţională şi această contestaţie are multe şanse să fie acceptată, ca urmare a modului nu tocmai firesc prin care legea a fost adoptată. Anume, la aprobarea unei ordonanţe de urgenţă neimportante, în camera deputaţilor – camera decizională, s-a venit în ultimul moment cu un amendament prin care s-au introdus în lege o mulţime de prevederi despre care nu fusese vorba în ordonanţa iniţială şi care nu fuseseră discutate deloc pînă atunci, nici în comisiile parlamentare şi nici la senat. Ţinînd seama de deciziile precedente ale Curţii Constituţionale, mai ales faptul că senatul nu a avut posibilitatea să-şi spună părerea despre prevederile nou introduse în lege este motiv pentru declararea acesteia ca neconstituţională. Vezi textul sesizării depuse la Curtea Constituţională (linc).

Dar, după cum spune Traian Băsescu, guvernul nu are bani (linc), aşa că indiferent ce ar spune Curtea Constituţională reducerile bugetare plănuite prin Legea 410/2011 trebuie făcute. În şedinţa CPRD din 15 noiembrie 2011 (linc) domnul Raymond Luca dezvăluie manevrele în acest scop ale guvernanţilor:

În data de 07 noiembrie 2011 la senat, a fost dezbătut în plenul Senatului, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor 1 specificaţi în cadrul fiscal bugetar şi a unor măsuri financiar bugetare aplicabile pînă la data de 01 ianuarie 2014.
Cu această ocazie, în proiectul de lege la senat, sub semnătura preşedintelui comisiei de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital din cadrul senatului, au fost introduse toate amendamentele care iniţial au fost introduse de către ministrul finanţelor, domnul Ialomiţianu Gheorghe în Ordonanţa de Urgență nr. 80/2010.
Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a precizat faptul că, aceasta este tactica guvernului de a-şi impune punctul de vedere pe numeroase chestiuni legate de reglementările economice necesare guvernului pentru alcătuirea bugetului inclusiv cea privitoare la eliminarea/suspendarea plății indemnizaţiilor revoluţionarilor, aşa cum sînt prevăzute la art.4 alin.4 din Legea nr.341/2004.
Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a specificat faptul că, dacă în săptămîna 07.11.2011 – 11.11.2011, au fost introduse aceste amendamente în cadrul unei Ordonanţe care a fost dezbătută în plenul senatului şi face posibilă ca sesizarea Curții Constituționale să fie favorabilă celor care au sesizat‐o, acum aceste amendamente au apărut în corpul unui proiect de lege introdus la Senat.
Acest proiect de lege a fost respins de plenul Senatului, în data de 14.11.2011, la intervenția preşedintelui comisiei, domnul senator Raymond Luca, şi a altor reprezentanți ai opoziției, dar care nu mai poate fi atacată la curtea constituțională pe aceleaşi considerente atunci cînd va fi transmisă de la senat la camera deputaților.

Prin introducerea prevederilor Legii 410/2011 într-un alt proiect legislativ aflat în dezbatere, guvernul arată că-şi dă seama că contestaţia de la Curtea Constituţională are şanse mari să fie aprobată. Acum doreşte să repare principala hibă constituţională a legii 410/2011, anume faptul că o mulţime de prevederi ale acesteia (de fapt, majoritatea) n-au fost dezbătute şi de senat. Aşadar, a băgat prevederile respective într-o altă lege aflată acum la senat. La noua lege care urmează să fie adoptată nu se va mai putea invoca neconstituţionalitatea cu argumentul că nu s-a dat senatului posibilitatea să-şi spună părerea. Senatul a respins noua lege, dar asta n-are importanţă, căci camera decizională e camera deputaţilor. Constituţia cere ca senatul să aibă posibilitatea să dezbată prevederile unei legi şi nu neapărat să se ţină seama de votul din senat.

21 de gânduri despre „O nouă propunere legislativă, care repetă prevederile Legii 410/2011, e dezbătută în parlament

 1. Din pacate cei care ne conduc nu cunosc notiunea de ‘respect’! Este grav ceea ce se intampla. Chiar avem de a face cu un nou tip de dictatura! Oamenii astia incearca sa isi impuna vointa cu orice pret. Mi se pare ingrijorator. Ce va mai urma? Nu stiu ce este de facut dar poate ca o noua dictatura impune o noua revolutie!

 2. Inteleg ca pensiile totusi au ramas indexate cu 60% din salariul mediu brut?Deci se taie preferential?oare de ce?Astia chiar nu mai stiu ce vreau…dati un premiu Nobel in nume colectiv la TORTIONARUL SECURISTO-COMUNIST.Nebunilor,loviti tocmai in aceia care mai au coloana vertebrala,care mai cer aflarea adevarului,de care ar trebui sa fiti toti mandri.Dar daca sinteti niste securisti,asta e pozitia voastra!

 3. Revoluţionarii ăştia sunt nişte profitori neruşinaţi şi în mare parte sunt impostori. Bine a procedat guvernul ! Dacă a tăiat îndemnizaţiile mămicilor atunci să ” radă”
  privilegiile impostorilor şi profitorilor . Stimaţi guvernanţi , nu cedaţi la presiunile profitorilor aşa cum aţi făcut în cazul pensionarilor militari. În mod nemeritat aţi dat foştilor securişti şi poliţiştilor corupţi pensii de peste 3000 lei faţă de alţi intelectuali care au în jur de 1500 lei.

 4. informati-ne ce contine initiativa legislativa a dl.deputat de Braila-BALCAN ??….ce are in comun cu legea 410?…si ce amendamente in completare sau adus in urma colaborari cu secretarul de stat GEORGE COSTIN de la SSPR ?…CARE ESTE FORMA FINALA ?…COMENTATI VA ROG DACA SI DE CE ?…ERA NEVOIE DE APARITIA UNEI NOI LEGII CARE SA ,,INGRADEASCA,, DREPTURI STABILITE DEJA PRINTR-O ALTA LEGE SPECIALA-ORGANICA 341/2004 ?????…cum trebuieste procedat pe viitor ?- ne judecam cu statul roman ?…

 5. avem colegi in greva foamei !!…in bucuresti-timisoara-brasov…iar miine pe 29.11.2011-miting in ,, piata victoriei .. la ora 10…protestele au inceput !….intrebare ? ,,legea 341/2004 a garantat cu indemnizatia pe care a stabilit-o !!…iar noi am facut credite bancare !…cine va plati dupa 1 ian.2012 ?????…cum credeti ca vor proceta bancile ???…se vor indrepta impotriva ,,GARANTULUI,, ??…pt. ca de la noi putine sanse de recuperare a sumelor deja umflate de dobinzi ?…..cei patiti stiu deja ce sa intimplat pe linia dobinzilor decind cu ,,CRIZA,, ?!??…..IAR ,,NOI,, PLATEAM-PLATEAM..ca in reclama !!!….

 6. La munca, nu la intins mana. Le ajunge 20 de ani in care au sutinut pe Iliescu cu securistii si comunistii lui. Voi vota pardidul care va reusi sa le ia si terenurile,magazinele si casele date pe pile si relatii.

  • ……si multi dintre voi l-a pus mana pe carte daca vreti sa scrieti corect “l-a intins mana” de exemplu.
   Nu-ti mai da cu parerea, care oricum nu conteaza, atata timp cat nu stii sa scrii corect romaneste. Toata stima pentru cei care si-au riscat viata si libertatea in acele zile cand unii priveau comod la televizor sau erau deja cu rulmentii, lenjeriile si altele in masini sa dea navala la turci. vedeti-va fiecare de magariile voastre ca sunteti de tot plansul daca asta v-a mai ramas sa comentati. Si inca o data, mai cititi tovarasi!

   esti „un Pic” si la minte, mai straduieste-te „un Pic mai mult” dar nu cred ca ai sanse.

  • Asa este, sunt vinovati si de faptul ca dupa ’89, sunt f. multi semianalfabeti, asa ca tine, „care l-au sustinut”, etc, sa fim seriosi, daca ai ceva pertinent sa spui, spune, daca nu, lasa prostiile, ca de prosti e’ tara plina. In
   loc sa-i respectam, ca sa nu spun, cinstim, asa cum se cuvine, pentru ca daca nu erau acesti oameni, nu mai erai tu pe internet, la ora asta, sa debitezi prostii. Sa-ti fie rusine.

 7. Domnilor cititori aveti dreptate”sunt si multi impostori printe revolutionari”, dar nu trebuie sa suferim toti. In guvernul romaniei s-a demonstrat ca sunt si impostori, dar nu sufera mici un guvernant de pe urma acestor demonstratii. Acum stati putin si ganditi care din aceste grupuri (revolutionari si guvernanti) sunt mai profitori sau cum vreti sa ii numiti……………….

 8. constat ca chiar si aici .. unde de bine de rau se mai intilnesc si oameni care au facut ceva pentru tarisoara asta !…sau fac in continuare ceva !?!..se strecoara cite un individ ,,UN PIC,,mai inteligent decit ..si va las pe dv. sa alegeti pasarea pentru comparatie…..care vine si face un comentariu de valoare ,,ZERO,, asa cum probabil a fost instruit de ,,STAPINUL,, SAU !!… FARA SA REALIZEZE CA JIGNESTE OAMENI CARE SI-AU RISCAT VIATA PENTRU SCHIMBAREA UNUI REGIM TOTALITAR-DICTATURA LUI CIAUSESCU …si astfel ,,MICIMI,, CA DUMNEALUI SA POATE PRINTRE ALTELE SA BENEFICIEZE SI DE INTERNET !…unde sa-si arate ,, UN PIC.. din cultura bogata dobindita dealungul timpului !…..

 9. ….sa acordam respect celor 28 de ,,REVOLUTIONARI IN GREVA FOAMEI ,,aflati de trei zile pe trotuar linga Palatul Parlamentului ! pentru anularea legi 410…..nu doreste nimeni inghetarea salarilor sau micsorarea lor pt. anul viitor….a pensiilor…a indemnizatiilor sportivilor..disparitia ajutorului social pt. handicapati sau/si insotiitori acestora ,,a ajutorului de caldura pt. pensionari,,a indemnizatiilor pt. revi (care sa dau de doi ani )SI CARE SINT STIPULATE IN LEGEA RECUNOSTINTEI !…. etc…..si ca o informare pentru toti cei ,,UN PIC,, mai cu gura mare !! : cei ce nu-si cunosc istoria si nu-si respecta eroi sint oameni fara patrie !……..ori cum ar fi :EROI NU MOR NICIODATA !…..

 10. Cum de reusec guvernantii de azi sa dezbine societatea civila, amintiti/va ca in decembrie 89 toata societatea civila romaneasca avea acelasi tel, bravo celor care au si facut ceva, haideti sa/i sustinem daca altceva nu stim sa facem, nu cred ca vor o noua revolutie doar ptr. ei asa cum nu au vrut/o nici in 89. Mai bine stati cu urechile ciulite si sa fim gata toti pentru a face ceva pentru tara asta macar acum in ultimul moment, cred ca pe ei i/am asteptet ptr. ca alti mai curajosi nu avem Deci haideti sa/i respectam si sa/i sprijinim la momentul oportun.

 11. ..stiti ce ma uimeste ?…unde este ,,OPOZITIA,, ???…unde este ,,PRESA LIBERA,, ?…ce fel de DEMOCRATIE este in tara asta daca colegi nostri din greva foamei intimpina fiecare dimineata cu bruma de 3 degete pe caciuli (de 7 zile )..iar presa scrisa si televiziunile ,,LIBERE,, (OARE) ???..NU TRANSMIT NIMIC POPORULUI ?????…veniti cu toti miine !..revi !..neamurii !..prieteni !…la mitingul dureri din PIATA VICTORIEI !!!..POATE -POATE se vor gindi si guvernanti ca fara noi cei din 89 ! acum nu ar fi fost aici pe,, scaunele puterii,,!! si nici nu ar mai fi avut averile ,,uriase..! de care se bucura !!…..cerem : RESPECT/RESPECTARE LEIGII RECUNOSTINTEI/PENSII OMENESTI/SALARII DECENTE PENTRU BUGETARI/BURSE PENTRU STUDENTI/FONDURI PENTRU SANATATE , si nu in ultimul rind ,,RESPECTAREA CONSTITUTIEI ROMANE !….

 12. Nu inteleg de ce tace presa,dupa ce ne-a facut varza Cartianu care nu pricepe contextul general in care au avut loc evenimentele din 89,e usor dupa 20 ani sa-ti dai cu presupusul,si sa construesti scenarii,daca nu ai fost in focul evenimentelor.Presa ar trebui sa sprijine revolutionarii (nu vorbesc de impostori)ci de cei adevarati.Sa se faca curatenie,sa se stopeze fabrica de certificate care a fost creata tot cu girul politicienilor tocmai ca sa fie compromisa miscarea revolutionara.

 13. felicitarii !!…iata ca sint si persoane care mai gindesc !!…..despre : PRESA LIBER ASERVITA !!??…nu mai este nimic de spus…si-au ales ,, S T A P I N I ,,!!!!!!!!!!!!…cei ce ar putea avea o parere pertinenta desptre ,, revolutia Romana din 1989,,! -Istorici !?!…nu au acces la presa scrisa -audio sau tv !!..noi cei ce am trait acele momente pe ,, viu,,!?!…sintem tinuti la distanta !…despre ,,asa zisa fabrica,, ???..nu noi sintem vinovati !!!!!!!!!….nu trebuie condamnata miscarea revolutionara pentru ca de-a lungul timpului fiecare ministru secretar de stat pus in functie //POLITIC !…A SERVIT CLIENTELA POLITICA IMPUSA DE PARTIDUL AFLAT LA PUTERE !…..cei vinovati vor fi judecati de istorie !…un lucru trebuie spus : Revolutiile !..nu se fac dupa un manual anume !…au loc spontan….si in totdeauna va exista o jertfa de singe !..profitorii si cei ce denatureaza adevarul ?..apar ,,DUPA,,!…si sa nu uitam ca : E R O I N U M O R N I C I O D A T A !…

 14. PROCLAMATIA DIN 14 DECEMBRIE 2011 DE LA IASI

  R O M A N I ! A SUNAT CEASUL INVIERII NOASTRE!

  Este 14 decembrie ! Este ziua in care ne-am trezit ! ESTE TIMPUL NOII REVOLUTII ! REVOLUTIA SPIRITUALA A SUFLETELOR NOASTRE ! Avem nevoie sa ne recuperam trecutul, traditiile, valorile dar mai ales SPERANTA !

  ROMANI ! NIMIC NU-I PIERDUT NICIODATA !

  NE-AM NASCUT LIBERI DAR EI NE-AU FURAT LIBERTATEA DANDU-NE NUMAI CREDITE SI BATAIE DE JOC !

  Am scapat de ocupatia straina cu arme si suntem ocupati si asupriti de straini, prin banci !

  POLITICIENII SI TRADATORII NE VAND, NE CONDUC SI NE MAI IAU SI BIRURI PENTRU ASTA!

  Romani ! Sa nu uitam ! Au asfaltat mormintele eroilor neamului si ne construiesc SUPERMARKET-uri peste ele ! Sa nu ne uitam istoria ! UNITATE SI ONOARE !

  Astazi, la Iasi, ROMANII care NU VOR SCLAVIE, REDESCHID POARTA LIBERTATII si fac urmatoarea proclamatie:

  1. Poporul roman nu este la cheremul unor slugi platite cu argintii neamului !
  2. Le cerem sa impoziteze SUPLIMENTAR PROFITURILE BANCILOR STRAINE si sa revina la TVA-ul decent si asistenta sociala minima civilizatiei europene !
  3. Le cerem SLUGILOR ce ne conduc, banii inapoi pentru copiii, pensionarii, medicii, profesorii, militarii si eroii neamului !
  4. Sa incepem DERATIZAREA clasei politice romanesti de securisti, militieni, activisti PCR, turnatori si “persoane de sprijin”;
  5. Sa facem CONTROLUL PRIVATIZARILOR AVERII NATIONALE !
  6. Le cerem socoteala pentru ce-au facut cu viitorul nostru si al copiilor nostri care vor plati datoriile facute DE EI PENTRU EI !
  7. Sa curatam ROMANIA de stapani si arendasi straini !

  Este 14 decembrie ! Este ziua INVIERII NATIONALE ! Sa pornim cruciada pentru DEMNITATEA NATIONALA ! Dumnezeu este cu noi si in noi !

  UNITATE SI ONOARE este crezul nostru crestin!

 15. AI SCRIS MULT SI FARA INTELES , TE-AI NASCUT LIBER UNDE LA IASI SI CE AI FACUT , SAU CE FACI CUM SCRI ESTE RAU FACI CEVA UTIL PENTRU TINE SI PARINTII TAI PENTRU ROMANIA LIBERTATEA NU INSEAMNA REVOLUTIE ESTE O LUPTA PE TOATE FRONTURILE POLITIC SI FUNCTIONAL NU CU MANIFESTATI FIECARE SA GINDEASCA SA FACA CEVA DAR ATENTIE!! SA NU FURE DE LA ALTUL , CUM SIGUR SE INTIMPLA, DUMNEZEU ITI DA DAR NU-TI BAGA SIN SAC SI CUTI DE COSERVE DACA ADUNI TOT FACI CEVA UTIL SA FACI CEVA CU ELE IN CE PRIVESTE AVERILE NU ITI DA NIMENI NIMIC CHIAR CUM OI DAUO DUMNEZEU A DAT DE MICARE SI PAMINT TUTUROR DAR TOTI SAL APARAM SI SA-L MENTINEM CURAT NU TE POTI ASCUNDE DE DUMNEZEU PRINTRE CUVINTE DECIT SPUNIND ADEVARUL SI LUPTIND PENTRU EL NOROC BUN CU FRONTUL DEMOCRAT ROMAN CARE TIA ADUS LIBERTATEA DE CARE NICI NU STI TEAI TREZIT CU INTERNETU SANATATE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.