Cererea de înscriere în fals depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Deasemeni, respinsă cererea mea pentru prezentarea restului filelor de la dosarul lui Gelu Voican

Marţi 22 noiembrie 2011 la Curtea de Apel Bucureşti a avut loc o nouă înfăţişare în procesul deschis de mine şi de Gregorian Bivolaru împotriva CNSAS şi a lui Gelu Voican Voiculescu, legat de colaborarea cu securitatea a fostului viceprimministru fesenist.

S-a luat în discuţie cererea lui Gelu Voican Voiculescu de înscriere în fals a contractului avocaţial făcut de Gregorian Bivolaru cu avocata Mihaela Mîţu, cît şi a cererii de chemare în judecată făcută de Gregorian Bivolaru. Am prezentat deja într-un articol anterior (linc) argumentaţia lui Gelu Voiculescu.

Am cerut respingerea cererii pe motiv că argumentele invocate de pîrît sînt nerelevante, deoarece eventuala completare a întregului contract, inclusiv a CNP-ului lui Bivolaru, de către avocată, înainte ca contractul să fie trimis prin poştă pentru semnare, nu poate constitui infracţiune de fals. Deasemeni este nerelevantă eventuala expirare a actului de identitate românesc a lui Gregorian Bivolaru, CNP-ul său rămînînd valabil indiferent ce alt număr de identificare ar fi primit de la autorităţile suedeze. Chiar şi eventuala atribuire a unui alt nume pentru Gregorian Bivolaru de către autorităţile suedeze este nerelevantă, acesta păstrîndu-şi identitatea de Gregorian Bivolaru faţă de autorităţile române. Am exemplificat cu cazul vicepreşedintelui parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, care şi-a luat cetăţenie română sub numele de Vlad Ulinici (linc). Quod licet Jovi est licet bovi, „ceea ce este îngăduit lui Jupiter este îngăduit şi bivolilor”, zice un dicton latin revizuit conform normelor de nediscriminare din Constituţia României, aşadar, chiar presupunînd adevărată susţinerea despre schimbarea numelui lui Bivolaru, aceasta nu înseamnă infracţiune de fals la contractul respectiv, o persoană putînd avea nume diferite în ţări diferite.

Avocata Mîţu depusese la dosar şi o copie după o declaraţie de învinuit dată într-un alt dosar de către Bivolaru, unde se vedea CNP-ul acestuia (scrierea CNP-ului de către avocata Mîţu fiind unul din indiciile arătate de Voican Voiculescu ca dovadă pentru falsificarea contractului avocaţial). Doamna avocată a mai arătat că a folosit o cale legală de comunicare cu clientul ei, anume poşta (plicul poştal aflîndu-se la dosar).

Judecătorul Ionel Radu a respins cererea de înscriere în fals, pe considerentul că deja s-a pronunţat cu privire la eventuala nouă identitate a lui Gregorian Bivolaru (linc) şi nu mai poate reveni asupra acestui aspect, arătînd că pîrîtul poate să depună o plîngere penală separată legată de presupusa falsificare a contractului avocaţial sau să se folosească în acest proces de calea recursului.

S-au luat apoi în discuţie cererile de suplimentare a probatoriului. Judecătorul a aprobat pretenţia de a fi obligat CNSAS să prezinte avizul departamentului juridic al instituţiei în cazul Gelu Voican Voiculescu cît şi procesul verbal al şedinţei colegiului CNSAS în care s-a hotărît despre acest caz. A respins însă cererea de înfăţişare a hotărîrii penale prin care Gelu Voican Voiculescu a fost osîndit în regimul comunist, spunînd că nu vede relevanţa acestei hotărîri în acest caz şi că e treaba pîrîtului dacă doreşte să depună această hotărîre din proprie iniţiativă. Eu cerusem respectiva hotărîre pentru că Voican afirmase că a fost prigonit de regimul comunist, amintind şi trimiterea sa la închisoare. Verbal, în faţa instanţei, Voiculescu a declarat că hotărîrea respectivă e de drept comun fiindcă era indicaţie să nu existe deţinuţi politici şi a preferat şi el să primească 1,5 ani închisoare pe drept comun decît 7 ani închisoare politică, motiv pentru care a recunoscut faptele de drept comun de care era învinuit.

Adresa CNSAS confirmă că doar 4 din cele 7 dosare despre Gelu Voican Voiculescu au fost depuse integral la dosarul cauzei, iar primele 3 dosare s-au depus doar parţial. Am cerut înfăţişarea părţilor lipsă dar cererea a fost respinsă

O altă cerere pe care o făcusem a fost prezentarea integrală a dosarului domnului Voiculescu. Din 7 volume, numai 4 au fost trimise integral instanţei, iar 3 au fost trimise doar parţial, cum însuşi CNSAS-ul a precizat. În părţile lipsă ar putea fi lucruri relevante, consider. Cel mai important lucru pe care îl aşteptam de la aceste file lipsă este completarea unei declaraţii legate de Paul Goma. În ceea ce s-a trimis instanţei, dar şi mie (unde numele Paul Goma e anonimizat, dar în dosarul instanţei apare în clar) există o declaraţie olografă despre Paul Goma, care însă nu este completă (de aceea nici n-am prezentat-o pînă acum pe blog, deşi o cred interesantă pentru cititori). Declaraţia de la dosar se termină la mijlocul unei propoziţii, dovadă clară că lipsesc ultimele pagini din ea. E posibil, dar nu chiar aşa de clar, să lipsească şi prima parte a declaraţiei, căci aceasta nu are un titlu. Declaraţia respectivă se coroborează cu o analiză a securităţii care afirmă că Gelu Voiculescu cere sarcini pe linie SLOMR (linc). În adeverinţa CNSAS nu se vorbeşte deloc de această declaraţie, ceea ce îmi întăreşte impresia că anumite aspecte ale activităţii domnului Voiculescu au fost ascunse de CNSAS, fapt pe care voiam să-l dovedesc cu paginile lipsă din dosar.

Reprezentantul CNSAS a spus că paginile lipsă ar conţine date despre alte persoane, iar conform legii eu pot consulta dosarul original la sediul CNSAS. Eu fusesem însă la CNSAS şi chiar de acolo mi se spusese că ei nu pot să îmi arate dosarul lui Gelu Voican Voiculescu şi nu am decît să îl solicit prin instanţă! Cred că o să merg iar la CNSAS să încerc să văd paginile lipsă din dosarul lui Gelu, pe baza argumentelor juridice pe care mi le-a dat chiar reprezentantul CNSAS la proces. Judecătorul a respins cererea mea de a se depune şi aceste pagini la dosarul cauzei.

Procesul a fost amînat pentru 31 ianuarie 2012.

Mai citeşte despre evoluţia acestui proces:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu
Apărarea lui Gelu Voican (1). Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc
Apărarea lui Gelu Voican (2). Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican
Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru a avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru
Apărarea lui Gelu Voican (4). Fondul chestiunii
Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţii
Instanţa a respins excepţiile şi se va trece la judecarea fondului
Gelu Voican Voiculescu recuză judecătorul la procesul cu CNSAS. Procesul celor 748000 euro – amînat pe 21 noiembrie
Scor 6-0. Cererea de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă
Motivarea respingerii excepţiilor ridicate de Voican Voiculescu
Cererea de recuzare şi respingerea ei
Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său

Vezi documente din dosarul CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu publicate pe acest blog:
Gelu “748000 de euro” Voican: “Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
“Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”
Analiză a Securităţii: “Voiculescu Gelu solicită sarcini pe linie SLOMR, menţionînd pe un ton de reproş că dacă nu-l folosim cîndva se va retrage undeva la ţară şi va creşte păsări”
Gelu Voican Voiculescu, chemat la securitate pentru un presupus plan de părăsire a ţării: “Contactul avut m-a îmbogăţit în viziunea mea asupra unor realităţi sociale, resimţind că realmente există preocuparea de a se veghea asupra destinelor oamenilor”
Gelu Voican Voiculescu, amintiri despre un cetăţean dominican
Securitatea, bănuitoare faţă de Gelu Voican Voiculescu
Istoria lui Gregorian Bivolaru “în toată intimitatea devenirii sale existenţiale”, scrisă pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican explică securităţii: Gregorian Bivolaru e greu recuperabil prin reeducare. Numai un stagiu militar dur, făcut anume pentru a-l frînge, cu toate asprimile cîmpului de instrucţie la infanterie, l-ar putea lecui
Gelu Voican despre persoana care i-a adăpostit cărţi şi xeroxuri: „Discutînd pe marginea unor aspecte social-economice din ţară sau de ordin cultural, am reţinut că făcea unele aprecieri care puteau fi interpretate ca negative”

Alte articole despre Gelu Voican Voiculescu:
Gelu Voican cere 748000 de euro despăgubiri de la statul român
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
Gelu Voican Voiculescu: Gîndul meu se îndreaptă spre cei disimulaţi sub infracţiuni de drept comun. Să se revizuiască situaţiile judiciare! TVR decembrie 1989 (video)
Procesul despăgubirilor lui Gelu Voican Voiculescu. Procurorul se opune cererii mele de intervenţie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.