Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Iulian Vlad, fostul şef al securităţii, îşi elogiază colegii şi informatorii (video) decembrie 13, 2011

Filed under: Securitatea — mariusmioc @ 8:01 am
Tags: ,

Fostul şef al Securităţii, Iulian Vlad, care a ispăşit cîţiva ani de închisoare după 1989 pentru încercarea sa de a reprima revoluţia, prezent la Cluj pentru a participa la lansarea cărţii lui Aurel Rogojan, fostul său şef de cabinet, a adus un cald omagiu foştilor securişti cît şi informatorilor securităţii, pentru patriotismul de care au dat dovadă în activitatea lor.

Citez din discursul lui Iulian Vlad:
de la minutul 3:19: „Sînt aici de faţă foşti combatanţi pe fronturile nevăzute ale apărării României, ale căror merite, ce nu pot fi specificate public, au fost de importanţă hotărîtoare pentru păstrarea unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. Privesc în sală şi nu pot să nu reconstitui în memorie şi să nu dau o înaltă apreciere pentru dăruire şi abnegaţie ale unor ofiţeri, camarazi ai mei, astăzi în rezervă sau în retragere, care vor face întotdeauna cinste tradiţiilor tagmei informaţiilor şi contrainformaţiilor. În acelaşi timp doresc să elogiez contribuţia la fel de preţioasă a combatanţilor indirecţi, cetăţeni demni şi mîndri ai acestor locuri, fără ale căror acte patriotice benevole nici un serviciu de informaţii naţionale nu şi-ar fi putut duce la îndeplinire misiunea sa”.

 

6 Responses to “Iulian Vlad, fostul şef al securităţii, îşi elogiază colegii şi informatorii (video)”

 1. Gogu G. Says:

  Cred ca se refera la cei care dadeau informatii despre activitatile straine de pe teritoriul romanesc. Mai ales ca era vorba despre o carte care trateaza acest subiect.

  Acest om e prea inteligent pentru a se referi la delatiunile despre vecinul de palier.

 2. PUSCASU VLAD IRIMIE Says:

  Inteligenta nu tine locul demnitatii umane.

  Mai demult chiar il apreciasem pe acest tovaras,chiar si pe Facebook si alte conturi.

  Insa in cele din urma tot la opinia domnului Marius Mioc ajung.Pentru ca are dreptate! securistii vor ramane securisti pana la moarte! chiar daca in 1989 au trecut de partea ,,revolutiei,, de frica poporului,sa nu ajunga la pluton.

 3. numele de cod IULIAN VLAD vorbeste de patriotism,de spirit national. Istoria sa-l judece! securistii vor ramane securisti.

  ,,sentimentele national-patriotice,, tovarasu asta are limbaj de lemn.Comunismul diabolic al lui Ceausescu a intinat conceptul de NATIONALISM si NATIE!

  http://www.europalibera.org/content/article/24422652.html

 4. ar trebui interzisi astfel de oameni ,nu ar trebui sa fie lasati sa se mai adreseze vreodata poporului roman,,,,,,cum este interzis nazismul,asa ar trebui interzis comunismul,national -socialismul.

 5. COLORADO Says:

  Mai marius mioc,te mananca rau sub limba sa manipulezi lumea din nou,sa arunci cu noroi in oameni nevinovati,nu-i asa?ai tu dovada ca Iulian Vlad a reprimat vreo persoana la revolutie?!?!? vorbesti sa te afli in treaba,ca multi altii!fara iulian vlad,azi tu cantai prohodul la cimitir,mai nesimtitule!

  http://ronkuk.blogspot.ro/

  • mariusmioc Says:

   Implicarea lui Iulian Vlad in reprimarea revolutiei e dovedita prin hotarire judecatoreasca definitiva. De altfel, individul a stat citiva ani la inchisoare pe acest motiv.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.