Asociaţia „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din Timişoara refuză să participe la sesiunea solemnă a parlamentului consacrată revoluţiei din 1989

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, Traian Băsescu, primministrului Emil Boc, parlamentului României şi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, asociaţia „17 Decembrie” Timişoara a răniţilor şi familiilor îndoliate din revoluţie anunţă că nu va participa la sesiunea solemnă a parlamentului consacrată revoluţiei din 1989. Gestul se doreşte un protest faţă de campania prin care eroii din 1989 „sînt huliţi şi supuşi oprobiului public fără nici un discernămînt”, dar şi faţă de activitatea secretarului de stat la SSPR George Costin care „a făcut pe bandă cîteva mii de revoluţionari falşi care au întinat jertfa şi curajul din Decembrie 1989”. Reproduc mai jos respectiva scrisoare (linc) semnată de preşedinta asociaţiei, Corina Untilă. Cu litere cursive între paranteze drepte e un comentariu al meu.

CĂTRE
PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, DOMNUL TRAIAN BĂSESCU
PRIMUL-MINISTRU, DOMNUL EMIL BOC
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUŢIONARILOR

Este Decembrie, este luna în care ne comemorăm Eroii-Martiri din Decembrie 1989. Au trecut 22 de ani de cînd România se bucură de libertate şi alegeri libere. 22 de ani de cînd a fost înlăturat comunismul şi Ceauşescu. Unii încă spun că soarta lui Ceauşescu era pecetluită cu mult înainte de a izbucni Revoluţia dela Timişoara. Poate că e adevărat, DAR oamenii care au ieşit în stradă au reuşit să înlăture comunismul, fără ei, probabil, şi acum am fi avut un partid comunist la putere cu un alt conducător. În 1989 s-a schimbat un regim totalitar cu Democraţia, adică a fost Revoluţie!!!

În această lună ne arătăm, cu mic cu mare, Recunoştinţa faţă de cei ce s-au jertfit în acel Decembrie sîngeros. De ce e atît de greu să arătăm această Recunoştiţa în fiecare zi în care deschidem televizorul, ziarele sau internetul? De ce ne e atît de greu să ne exprimăm votul la alegerile locale, legislative sau prezindenţiale? Şi pentru asta am luptat în Decembrie, strigînd: “VREM ALEGERI LIBERE!” E păcat de jertfa eroilor noştri!

De ce în restul zilelor Eroii sînt huliţi şi supuşi oprobiului public fără nici un discernămînt? Din cauza unor profitori neruşinaţi Revoluţionarii adevăraţi şi Eroii sînt denigraţi, urmaşii Martirilor plîng singuri în casă şi le e ruşine sau chiar frică să mai spună că sînt urmaşi de Eroi-Martiri. În loc să fie priviţi cu respect şi să le li se mulţumească pentru ceea s-a întîmplat în 1989. Istoria este călcată în picioare, iar demnitatea acestui popor este terfelită. În Decembrie 1989, zeci de mii de oameni din Timişoara am strigat către cer “EXISTĂ DUMNEZEU!” şi cerul s-a deschis, Dumnezeu a fost alături de noi, iar apoi am rostit rugăciuni, în genunchi, în Piaţa Victoriei.

Constituţia României spune că “România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sînt garantate”.

Sîntem foarte mîhniţi şi profund jigniţi de atitudinea guvernului, a SSPR, a presei şi a multor cetăţeni, o atitudine ce denotă lipsă de respect faţă de istoria noastră, faţă de Martiri, faţă de luptătorii răniţi şi cei cu merite deosebite pentru Victoria Revoluţiei, faţă de arestaţi, faţă de TIMIŞOARA – oraşul care a fost sub asediu timp de 6 zile, zile în care răniţi ajunşi în spital au fost executaţi, apoi morţii noştri au fost furaţi din spitalul judeţean şi arşi la crematoriu, iar cenuşa lor aruncată într-un canal la Popeşti-Leordeni pentru a şterge orice urmă a evenimentelor din Timişoara. Răniţii erau anchetaţi şi intimidaţi în spitale, arestaţii în penitenciare, Luptătorii cu merite deosebite au fost cei care au continuat lupta împotriva acelui regim inuman şi care au reuşit să elibereze arestaţii în data de 20.12.1989, dată la care Timişoara a devenit PRIMUL ORAŞ LIBER DE COMUNISM. [despre cît de liberă a fost Timişoara în 20 decembrie 1989, a se vedea articolul meu „Timişoara – oraş liber în 20 decembrie 1989. Mit sau realitate?” (linc)]

Refuzăm să participăm la “şedinţa solemnă din Parlament” din data de 20.12.2011. Această şedinţă nu este, de fapt, decît făţărnicie, o IPOCRIZIE, în loc să fie într-adevăr încărcată de respect şi recunoştinţă. Această şedinţă este organizată “prin grija SSPR” condus de George Costin. George Costin NU are nici o fărîmă de respect pentru Eroii-Martiri şi urmaşii acestora, considerăm că NU este reprezentantul Revoluţionarilor adevăraţi, nu apără şi nu reprezintă drepturile noastre. George Costin a făcut pe bandă cateva mii de Revoluţionari falşi care au întinat jertfa şi curajul din Decembrie 1989. Mai mult decît atît, după 22 de ani, anul acesta George Costin a decis să înceapă comemorările în data de 14 decembriela Iaşi. De ce?

ASOCIAŢIA 17 DECEMBRIE A RĂNIŢILOR ŞI A FAMILIILOR ÎNDOLIATE DIN REVOLUŢIA 1989, TIMIŞOARA

Preşedinte Corina Untilă

5 gânduri despre „Asociaţia „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din Timişoara refuză să participe la sesiunea solemnă a parlamentului consacrată revoluţiei din 1989

 1. As dori sa stiu george costin din secretariatul de stat cu probleme revolutionare precum si ceilanti membri revolutionarii sau luat toate drepturile pe care lea oferit legea 42 si dupa ia 341 o intrebare si vreau un raspuns ?????. trebuie sa dea bine in afara ca asa este rominul cei mai bun da la altul ce ramine maninca el si uite asa la -la la -si tot asa pa. catre TIMISOARA SI TOATA TARA CE ATI VRUT AIA AVETI DEMOCRATIE PE HIRTIE nuati vrut sa recunoasteti FRONTUL DEMOCRAT ROMIN datorita reputatiei pe care ia facuto indivizii care a descreditat aceasta formatiune politica anticomunista nu conteaza de unde incepe comemorarea daca incepe fiecare este liber sa inceapa cind vrea si sa termine cind se poate ca vor sa puna o anumita zi cei rau in asta fiecare oras in care sa desfasurat revolutia in decembrie 1989 sasi comemoreze eroii in functie de cum a inceput evenimentele in momentul in care aceste organizati de revolutionari se vor uni si nu vor mai fi cu sutele atunci se va stabili o zi in care sa se manifeste coomemorarea revoluti din 1989 astai parerea mea sint FRONTULDEMOCRAT ROMIN pe care voi nu vreti al recunoaste dar morti stiu si au murit pentru dreptate si libertate voi urmasi ce facetii ???? lasati macar un minut de reculegere pentru eroi asa cum a inceput revolutia , nu conteaza de unde a inceput si unde sa terminat conteaza ca am rasturnat un regim comunist o dictatura prost facuta LA MULTI ANII SI SANATOSI SA FIM CA BELELELE TREBUIE SA TREACA , SINGURUL CARE POATE SCOATE ROMINIA DIN CRIZA ESTE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN SI POLITICA LUI ALFEL VOM FI SLUGI LA NOI ACASA ATI AUZIT DOMNILOR PARLAMENTARI DOMNILOR CARE ZICETI CA CONDUCETI ROMINIA VA PACALITI PE VOI SI POPORUL DIN ROMINIA CU RESPECT PENTRU TARA LA MULTI ANII ROMINIE ,. contactati frontul democrat romin 0720175140.

  • Domnu George Costin a luat toate drepturile atat pe legea 42 cat si pe legea 341.,
   Pe 20 ianuarie, la sediul PDL , Teodor Mărieş, Nicolae Bănuţoiu, Victor Grigorescu, reprezentând Blocul Naţional al Revoluţionarilor, Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi CNS Cartel Alfa, au semna protocolul cu cei doi lideri ai partidului, Ioan Oltean şi Mircea Toader, În urma negocierilor, ministrul Finanţelor împreună cu revoluţionarul-secretar de stat George Costin au fost desemnaţi să găsească o soluţie pentru a fi plătite indemnizaţiile revoluţionarilor.
   Totodată, va fi modificată şi completată Legea 341 din 2004, prin care li se aduce recunoştinţă eroilor martiri şi luptătorilor care au contribuit la Revoluţia din 1989. În schimbul tăcerii, George Costin vrea să transforme nemulţumirea revoluţionarilor într-o megaafacere imobiliară, prin care să îmbogăţească rapid peste noapte pe spatele oamenilor care au de primit indemnizaţiile de revoluţionari. Practic, el vrea ca toate sediile revoluţionarilor să treacă gratis în proprietatea asociaţiilor de revoluţionari, plus multe alte drepturi băneşti. Toate aceste amendamente şi modificări vor fi prezentate astăzi grupului PDL din Camera Deputaţilor, cu condiţia ca: „Până la realizarea celor înscrise în prezentul protocol se suspendă orice activitate publică şi stradală a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, de la sediile PDL”.
   Cine este revoluţionarul George Costin, care, pe lângă funcţia de secretar de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, figurează şi ca preşedinte al Asociaţiei „Decembrie 1989-Metrou”. Înainte de Revoluţie, activistul de partid Costin lucra la IMGB, fiind desemnat şef al gărzilor patriotice din fabrică. Pe 17 decembrie 1989, gărzile patriotice au fost înarmate şi scoase în stradă să asigure liniştea. După fuga lui Ceauşescu de pe 22 decembrie, Costin a schimbat macazul, transformându-se în revoluţionar. Potrivit declaraţiei de avere, la 22 de ani de la Revoluţie, Costin a primit de la Casa Naţională de Pensii o indemnizaţie de peste un miliard de lei vechi, iar soţia sa, doar vreo 100 de milioane. Prin conturi mai deţine aproximativ trei miliarde de lei. O altă afacere dubioasă în care a fost implicat a fost cea legată de terenul ANL din Băneasa, când a încercat să pună mâna pe un teren de 100 de hectare aflate în domeniul public al statului. Dar în ultimii ani a câştigat mult mai mult, pentru că revoluţionarii din organizaţia sa au fost puşi să-i cedeze prin acte notariale un procent din indemnizaţia primită retroactiv, din 2004 până în prezent. Practic, fiecare revoluţionar i-a cedat o sumă cuprinsă între 100 şi 300 de milioane de lei vechi, bani publici. George Costin a refuzat să comenteze.
   Dar secretarul de stat al revoluţionarilor a „confiscat” prin asociaţia sa spaţiul destinat mitingurilor din Cotroceni. La fel a procedat şi în perioada protestelor la care au participat poliţiştii şi profesorii. Potrivit unor surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, pentru aceste servicii, George Costin ar urma să fie răsplătit cu fotoliul de consul general al României în Italia.
   A fost mandatar al peste 2000 de persoane care si-au preschimbat certrificatul de revolutionat din noembrie 2010 -2011 si in acelas timp a fost si secretaul de stat al institutiei care preschimba certificate, adica SSPR.
   S – a adus la cunostiinta guvenului toate aceste nelegiuiri ale lui G costin, dar degeaba.
   Verificati pe portalul instatelor, la CAB. Ds.4458/2/2010, si apoi cautati in baza de date a SSPR, pentru a verifica veridcitatea.
   La DNA vezi ds 8/P/2011

 2. Robert Turcescu ,Cartianu,Radu Morar impreuna cu Trupa de Antirevolutionari condusa de Cristoiu ar fi de dorit sa plateasca denigrarea inselatoare ,umilirea si expunerea oprobriului public a EROILOR REVOLUTIEI fie ei vii sau morti , cat si dezorientarea opiniei publice de la dezastrul Romaniei provocat de Guvernele pastorite de catre Basescu ! Trebuie sa existe o cale legala de a-i opri pe acesti Farisei Neocomunisti !

 3. uitativa la un lucru nu vreau sa credeti ca ma dau eu mare ca nici nu pot nici nu am loc de falsi revolutionarii priveste si vezi ce a facut ceoslovacia cu revolutionarul anticomunist acum decedat din cauza boli si tratamentelor comuniste si vezi de ce nu ati vrut ca rominia sa fie cindusa pe moment si mati dat afara din guvern de ce ati vrut ca FSN sa conduca ROMINIA va placut dalmatienii ati dat dovada de lasitate de egoism … de cei mai rau in felul acesta ati facut loc copilor de comunisti si urmasilor comunisti sa se integreze in programul revoluti romine care a denaturat si descreditat REVOLUTIA romina in felul acesta legea lustratiei de care ati vorbit ca nu va doare gura nici nu a putut fi pusa in aplicare dearece nu sa recunoscut FRONTUL DEMOCRAT ROMIN al carui initiator am fost eu mirica a gheorghe si sa mai stiti un amanunt ramuri am si in afara care au fost cu aceleasi idealuri si multi au platit scump ne supunerea unui regim comunist vorbesc mult dar si fac in acelas timp atit cit se poate ca respunsuri din partea unor cetateni din ROMINIA nu le vad totusi urez la multii ani ROMINIEI si desteptarea ca nu vine altul sa te destepTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.