Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Ioan Savu a ieşit din greva foamei. Declaraţia sa şi a tovarăşilor săi. decembrie 17, 2011


Domnul Ioan Savu, cunoscut lider al revoluţiei din 1989 (vezi înregistrare video din 20 decembrie 1989 cînd a vorbit manifestanţilor din balconul Comitetului Judeţean PCR – linc), care se aflase în greva foamei, a anunţat că a renunţat la această formă de protest. Am primit prin e-mail, din partea dînsului, o declaraţie (semnată şi de Nicolaie Păuţ şi Ştefan Cojocnean), pe care o reproduc mai jos. Am introdus un comentariu personal, unde am considerat necesară o îndreptare, cu litere cursive între paranteze drepte.

Declaraţie

În fiecare an, de 22 de ani, începînd cu 16 Decembrie, noi timişorenii, sărbătorim Aniversarea Începutului Revoluţiei Române la Timişoara. Am sperat că şi Ţara…

În 17 şi 18 Decembrie, ne Comemorăm Morţii.

În 19 Decembrie, Aniversăm Continuarea Revoluţiei, Greva de la Elba dar şi Comemorăm  Alţi Morţi ai Noştri şi deplîngem furtul mişelesc al multora dintre ei.

În 20 Decembrie Sărbatorim Îngenunchierea Statului Comunist, prin Eliberarea Arestaţilor Revoluţiei şi Retragerea Armatei în cazărmi, precum şi declararea Timişoarei Oraş Liber. Primul Oras Liber! [Personal am îndoieli cu privire la corectitudinea considerării Timişoarei ca oraş liber din 20 decembrie 1989. Am explicat aceste îndoieli în articolul „Timişoara – oraş liber în 20 decembrie 1989. Mit sau realitate?” (linc)] Comunismul s-a născut pe Neva, şi-a murit pe Bega! Apel din Timişoara, trezeşte Doamne Ţara! Domnul ne-a auzit.

În 21 Decembrie ne-am bucurat pentru sprijinul primit prin alăturarea cu o seară înainte a Lugojului, şi apoi, joi 21, a Buziaşului, Sibiului, Aradului, Clujului, Caransebeşului, Reşiţei şi apoi a Bucureştiului…

În 22 Decembrie, la ora 12.08, a fugit Ceauşescu. Am reuşit să năruim un Sistem!

Au trecut 22 de ani! Ţara e din nou în necaz. A trebuit să ne mobilizăm din nou!

În aceste conditii, noi, cei care am mai continuat, începînd din 21 noiembrie 2011 Greva Foamei, împreună cu cei ce ne-au fost alături, dar au intrat în spital, am hotarît să ne oprim şi să ne alăturăm Timişoarei în trăirea şi simţirea ei.

Protestul nostru, jertfa noastră, aşa cum am declarat la început, a fost un Imbold de Curăţire Morală a Poporului Român, a Clasei Politice nepăsătoare la Suferinţele Oamenilor, şi de Curăţire a rîndurilor Revoluţionarilor, infestate cu ajutorul Autorităţilor Statului, de către impostori. Vrem Curăţire, Adevăr şi Dreptate!

Statul Român ne datorează asta, împreună cu scuzele şi reparaţiile aferente!

Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Timisoara, la 15 decembrie 2011
Ioan Savu
Nicolaie Păuţ
Ştefan Cojocnean

Mai citeşte:
Un grup de revoluţionari timişoreni a intrat în greva foamei
SSPR consideră începutul revoluţiei ca fiind la Iaşi în 14 decembrie 1989. Grevistul foamei Ioan Savu protestează
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică
Nuanţare la Cartianu: “Cazuri speciale legate de traseul Ceauşeştilor spre Tîrgoviştea morţii” să rămînă cu certificat de revoluţionar
Nevoia de onestitate şi decenţă în discuţiile despre revoluţionari
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în cinci ani. Luca: Am avut cu domnul Nicolaescu o colaborare foarte fructuoasă (video)
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
Emilian Cutean, contestaţie adresată CPRD
„Oameni care de 21 de ani nu fac nimic”

 

3 Responses to “Ioan Savu a ieşit din greva foamei. Declaraţia sa şi a tovarăşilor săi.”

  1. Ioan savu a fost de fata asa am inteles cind sa votat legea 410 atunci de ce a intrat in greva foamei as dori si eu sa stiu o intrebare si un raspuns, .FRONTUL DEMOCRAT ROMIN tel 0720175140 .nu a stiut ce semneaza.

  2. tinnyturner Says:

    Nu stiu cine este acest Domn Mirica, dar imi miroase a vopsea portocalie. Nici o problema, sunt usor alergica, dar nu intoleranta. V-as sfatui ca atunci cand vorbiti despre Revolutia din 1989 sa va spalati (decapati)vopseaua, sa incercati sa fiti cel din 1989( banuiesc ca daca faceti parte dintr-un Front Democratic Roman, o-ti fi si participat la Revolutie), sa va alaturati tuturor revolutionarilor adevarati si sa continuati lupta inceputa in 1989. Cat priveste remarca la adresa D.lui Sava nu cred ca era momentul ! Atat cat l-am cunoscut eu si altii ca mine nu pot crede ca a semnat pentru promulgarea L.410, iar de-o fi fost de fata, probabil ca inconjurat de haita de la putere n-a putut deschide gura, iar de semnat, nici vorba. A acordat vreodata puterea(nu numai actuala!)vre-un credit si vre-un respect reprezentantilor Revolutiei din 1989? Raspicat:NU!!! De aceea trebuie sa fiti uniti( sa nu va lasati prada jocurilor murdare pe care le fac colorati politic) si sa nu va mai lasati umiliti, terfeliti….Daca ei n-au bunul simt sa va recunoasca meritele si sa va respecte cum se cuvine este in primul rand vina voastra, a noastra, a societatii civile, care am tolerat o astfel de atitudine. Trebuie scuipati in fata, demascati pentru furturi, abuzuri, nepotisme, crime, s.m.a. marsavii. Impuneti-le respectul!!! Obligati-i sa va respecte, sa ne respecte!!! Ati reusit sa-l doborati pe Ceausescu si acum va impiedicati de niste relicve ale comunismului, niste ruginituri, putregaiuri?! Cred in luptatori adevarati si in puterea lor de a se uni si a continua ce au inceput in ’89 si nu s-a finalizat pana azi. Si cred, si-mi place sa vad in strada noua generatie(probabil urmasi genetici ai luptatorilor din ’89, caci multi din tinerii „scolati” nu prea au auzit la studii de Istoria Romaniei, pe cand celor amintiti anterior le-a povestit parinti luptatori, iar o parte i-am vazut eu, in strada, si atunci ). Un val de puternica solidaritate intre toati membri, societati romane, curati, animati de dorinte si infaptuiri curate ar putea conduce la o curatire globala, ne-ar putea reda o cura de aer curat , un nou suflu si o noua traire. O meritam numai daca ne mobilizam si o infaptuim cu crezurile, nazuintele si vointa noasta.

  3. cioturi comuniste sint la tot pasul nu ai cu cine sa vorbesti practic nu sti de unde vine tradarea in ce priveste halatul pe care il port eu FRONTUL DEMOCRAT ROMIN este inca alb asa cum este si purtatorul lui intradevar daca erai o revolutionara poate spuneai un nume rominesc si nu o inbirligatura asa cum dovedesti spune concret cine esti !!!, nu te supara dar acestai o parte a democratiei poate fi de or ce culoare nu conteaza numai culoarea si conteaza idealurile si ideile revolutionare in interesul maselor de cetateni din ROMINIA nu sti cine sint iti reamintesc din nou ai tradat idealurile revolutionare crezind in frontul democratic rominesc care practic nici nu a existat doar pe hirtie in realitate creinduse FSN ai auzit daca nui adevarat spunemi poate gresesc dar nu cred morti nu ma lasa au murit pentru dreptate si libertate acum la 22 de ani lasa un minut de reculegere si indeamna si pe ceilanti sa o faca in amintirea eroilor neamului rominesc cu respect FRONTUL DEMOCRAT ROMIN poate cu timpul o sa ma cunosti si rau iti va parea ca nu ati vrut a ma cunoaste si fizic mai mult la multi anii ROMINIE sa ne vedem cu economia la progrese dar fara a face contracte de indobitocire , sa facem ca in ROMINIA SA infloreasca agricultura RAMURA DE BAZA . contactati FRONTUL DEMOCRAT ROMIN 0720175140.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.