„Cea mai mare parte din elementele teroriste s-au predat, au fost nimicite ori capturate”

„Luptătorul Bănăţean” din 30 decembrie 1989 a publicat un interesant comunicat al Consiliului Militar Superior, acel organism subordonat CFSN care conducea lupta cu teroriştii. Se poate vedea că, în ciuda afirmaţiilor mai recente că prin executarea soţilor Ceauşescu lupta cu teroriştii a încetat (inclusiv prin legea 341/2004 s-a încercat să se întărească această idee declarîndu-se data de 25 decembrie 1989 ca zi a sfîrşitului revoluţiei), în 30 decembrie 1989 încă se mai vorbea în comunicate oficiale de faptul că există terorişti care mai opun rezistenţă. Populaţiei i se explică că s-au înfiinţat tribunale militare extraordinare care lucrează la judecarea teroriştilor.

Reproduc mai jos comunicatul respectiv:

Din partea Consiliului Militar Superior

Din împuternicirea Consiliului Frontului Salvării Naţionale, Consiliul Militar Superior aduce la cunoştiinţă întregului nostru popor următoarele: armata, împreună cu gărzile patriotice şi forţele de ordine, cu muncitorii din întreprinderi şi instituţii, cu eroicul nostru tineret stăpîneşte pe deplin situaţia în toate zonele şi localităţile ţării. În Bucureşti şi în celelalte municipii, oraşe şi comune situaţie s-a normalizat. Cu totul izolat au mai avut loc unele manifestări ostile datorate ultimelor elemente teroriste, iresponsabile care încă nu au înţeles să se conformeze întocmai şi în termenul stabilit prevederilor comunicatului Consiliului Frontului Salvării Naţionale din 26 decembrie a.c. Deşi cea mai mare parte din elementele teroriste s-au predat, au fost nimicite ori capturate, unii indivizi fanatici continuă să se dedea la acte criminale împotriva oamenilor paşnici, a obiectivelor militare şi economice. Tribunalele militare extraordinare din Capitală şi din judeţele ţării şi-au desfăşurat activitatea potrivit atribuţiunilor stabilite şi vor continua să judece toate cazurile de acte teroriste.

Facem un ultim apel: toţi cei care nu s-au conformat pînă la această oră Comunicatului Consiliului Frontului Salvării Naţionale din 26 decembrie să înţeleagă că predîndu-se de bună voie vor avea încă circumstanţe atenuante prevăzute de lege, în timp ce aceia ce vor continua nesăbuit, iraţional să comită astfel de acte criminale vor fi judecaţi şi condamnaţi potrivit procedurii de urgenţă.

Cetăţeni ai României, aveţi deplină încredere în capacitatea şi forţa armatei. Armata a fost şi rămîne a poporului, alături de popor şi, împreună cu acesta, participă şi va participa nemijlocit la stabilirea liniştii şi calmului, la normalizarea întregii vieţi economice şi sociale a ţării.

Trăiască România liberă şi democrată!

Mai citeşte:
Ion Iliescu explică componenţa nominală a Comandamentului Militar Unic al FSN
– Alte articole din presa românească din perioada imediat următoare revoluţiei în pagina Presa românească 1989-1990

5 gânduri despre „„Cea mai mare parte din elementele teroriste s-au predat, au fost nimicite ori capturate”

  1. Daca s-au predat, unde sunt teroristii respectivi? Cine le-a dat drumul? Din ordinul cui? Oare nu exista cu adevarat raspunsuri in acest sens, sau mai degraba sunt, dar nimeni nu vrea, sau nu are curajul, sa dea la iveala adevarul: nici sub Iliescu, nici sub Constantinescu si nici sub Basescu…

  2. nici acum nu va-ti prins ??? e iliescu gorbacev bus(INTENTIONAT) si cretini ce credeau ca vor ramane tot ei la putere (si au ramas ; fii de fosti) tot ei conduc AM ANCERCAT SA SCAMBAM :::SI PRIVITI CE AM REUSIT????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.