Teodor Mărieş semnează un protocol cu PDL. Raymond Luca se opune oricăror schimbări în legea 341/2004

Domnul Teodor Mărieş, preşedintele asociaţiei „21 Decembrie” bucureşti, aflat în cea de-a 61 zi de grevă a foamei (linc) (îl sfătuiesc să renunţe) a iscălit un protocol cu PDL cu privire la schimbări care ar trebui făcute în Legea 341/2004. Acest protocol (semnat de Ioan Oltean şi Mircea Toader din partea PDL, George Costin de la SSPR, Teodor Mărieş, Nicolae Bănuţoiu şi Victor Grigorescu în calitate de revoluţionari) a fost subiectul unor mesaje de poştă electronică schimbate de domnul secretar de stat George Costin cu Raymond Luca, preşedintele CPRD. Reproduc mai jos fragmente din această corespondenţă, cum mi-au fost aduse la cunoştiinţă de domnul Luca. Scurte explicaţii introduse de mine au fost scrise cu litere cursive, între paranteze drepte.

George Costin către Raymond Luca, 20 ianuarie 12:44 PM

ASTAZI a fost semnat un PROTOCOL cu PDL.
ATASEZ acest document precum si amendamentele si propunerile pe care le voi sustine.
Daca aveti propuneri, va rog sa mi le transmiteti, sau sa fiti prezent luni, 23 ianuarie 2012 orele 19.00, la Grupul Parlamentar PDL din Camera Deputatilor pentru a le sustine.
Vă doresc un concediu placut in continuare!

Raymond Luca către George Costin, 20 ianuarie 2:37 PM

Stimate domnule secretar de stat,
Am primit materialele si iata care este opinia mea:
1. Propunerea legislativa a deputatului PDL Balcan a fost respinsa de Senat (la interventia mea) cu 0 voturi pentru si 113 impotriva. A resuscita o initiativa care a avut un astfel de „succes” intr-o camera in camera decizionala mi se pare cel putin deplasat. Pe fond obiectiile mele le gasesti pe site-ul comisiei in documentul cu titlul „Un punct de vedere”. [vezi aici – linc]
2. Calendarul propus si agreat de interlocutorii de la PDL nu are nici o legatura cu procedurile parlamentare. Doar BP [biroul permanent] al fiecarei camere in parte stabileste programul de dezbateri in comisii pentru avize, respectiv raport final si apoi dezbaterea in plen. (…)
4. Punctul meu de vedere este acela ca legea 341 / 2004 trebuie respectata asa cum este ea din momentul promulgarii si pina in prezent. Nu vad nici un motiv pentru care sa fie modificata dupa cca. 7 ani de cind isi produce efecte. Faza in care ne aflam noi acum, cea de solutionare a contestatiilor este suficienta pentru a curata ce mai trebuie curatat din miscarea revolutionara. Orice alta interventie asupra legii, repet dupa 7 ani de aplicare, mi se pare total inoportuna si menita sa creeze doar confuzie, suferinta si eventual cistiguri politice de dispretuit (pe baza de santaj). A-mi cere sa fiu prezent la o sedinta a grupului PDL din Camera, unde sa sustin niste amendamente cu care nici nu am fost consultat si pe care nu mi le insusesc din motivele aratate mai sus, mi se pare cel putin comic, daca nu chiar o obraznicie.
6. O intrebare si pentru amicul Teodor Maries: cind are de gand sa faca publice numele criminalilor din armata care au omorit in decembrie ’89? Au trecut mai bine de doi ani de cind a primit dosarele descretizate si nu am aflat nici un nume!
Cu stima,
Raymond Luca
Senator

George Costin către Raymond Luca, 20 ianuarie 3:43 PM

Am onoarea domnule Presedinte,
NU STIU SI NICI NU INTELEG MOTIVUL SUPARARII, DAR NICI NU INSIST PENTRU A IL AFLA .
1. PROIECTUL BALCAN : Eu am crezut si inca mai cred ca interesul este pentru solutionarea situatiei, iar in conditiile in care suspendarea platilor a fost motivata de „curatenie” am cautat cea mai scurta cale.
Asa am identificat calea aceasta prin acest proiect, sau poate este mai scurta prin altul initiat in data de 14 decembrie de Teodor Atanasiu (dar eu nu vreau sa fiu rautacios!).
Stiu ca a fost respins la Senat, dar oare daca exista o cale si aceasta este cea mai scurta nu trebuie sa incercam sa o folosim?
2. Termenul de discutare si adoptare in comisii a amendamentelor depuse, este 23 – 26 ianuarie (Comisia juridica) si 30 – 31 ianuarie (Comisia buget finante) (…)
Nu spun eu ca problemele sunt rezolvate, dar macar stau cu constiinta impacata ca incerc sa deblochez pentru acesti amarati situatia existenta.
4. Eu nu plec de la premisa ca viitoarea comisie va constata nereguli, dar sunt convins ca daca nu acceptam aceasta, va fi foarte greu de deblocat restul problemelor revolutionarilor.
5. Faptul ca in mesaj am facut invitatia de a participa la … este dat de faptul ca mesajul a fost transmis si domnilor deputati Mircovici, Firczac si Hogea.
Daca aveti cumva vreun repros, spuneti fara ocolisuri, pentru ca eu nu am incercat si nici nu imi sta in caracter sa ascund daca am ceva de spus.
6. Referitor la Maries, cred ca lui trebuie sa va adresati, eu nu il coordonez si nici nu il dirijez, asa ca imi este greu sa cred ca va accepta „sfaturi” de la mine.
Cu stima,
George COSTIN

12 gânduri despre „Teodor Mărieş semnează un protocol cu PDL. Raymond Luca se opune oricăror schimbări în legea 341/2004

 1. Cand v- a modifica Camera Deputatilor art 5 al legii 221/2009 ( Legea pentru despagubiri pentru detinuti si persecutati politici ) care a fost declarat neconstitutional de catre Curtea Constitutionala cu aproape 2 ani in urma ?????????

  • Niciodata Dl Tapus, niciodata. Noi nu vom priimi astfel de legi precum cea emisa de Iliescu, in 1990 votantilor si sustinatorilor lui. Ce sa-i faci. Asta-i Romania lui Ceausescu si Dej inca. Se mai dau insa si astazi, pensiile de ilegalist, botezate precum cele ale „revolutionarilor”, actuali. Fiecare si-a dat sangele, altfel, dar pentru toti, recunoscator a fost PCR-ul.

   • Eu nu-i înţeleg pe cei care se împotrivesc legii prin care statul oferă drepturi materiale revoluţionarilor dar consideră necesară o lege care să dea drepturi materiale persecutaţilor politici.

 2. Domnule Marius Mioc cu tot respectul va spun ca poate intelegeti gresit lucrurile , eu personal cred ca nu se opune nimeni sa se dea drepturi revolutionarilor dar care se opun sunt impotriva celor care si-au dobandit aceste drepturi prin frauda si sunt destul de multi dupa cum arata lucrurile . Adevaratii revolutionari nu au facut nimic pentru lamurirea lucrurilor si sa numai vorbim de acceia care au iesit in strada dupa fuga lui ceausescu multi dintre ei fosti comunisti din esaloanele 2 si 3 ale pcr ului sau lucratori ai militei si securitatii impreuna cu informatorii lor care i-au prins evenimentele in cladirile si sedile institutilor de stat si cu aceasta ocazie au sarit in barca noii puteri ca mai apoi sa se declare revolutionari .

  • Adevăraţii revoluţionari au luat deseori atitudine publică demascînd pe cei care au primit titluri de revoluţionar prin fraudă, dar instituţile statului au rămas surde şi chiar au încurajat fenomenul imposturii, cu scopul compromiterii acestei tagme care deranjează – revoluţionarii din 1989. Chiar pe acest blog puteţi vedea, de exemplu, la pagina „Filme documentare” emisiunea „Căpuşele revoluţiei” în care unul din principalii revoluţionari bucureşteni din 1989, Dumitru Dincă, aduce grave acuzaţii lui George Costin. Dar apoi guvernul exact pe Costin la numit în fruntea SSPR.
   Eu însumi am depus mai multe contestaţii la CPRD, în termenul legal, la care nu mi s-a răspuns.
   În contrast, foştii deţinuţi politici nu s-au interesat aproape deloc de prezenţa impostorilor în rîndul lor şi nici de foştii informatori ai securităţii care se află printre ei. Nu au cerut publicarea în Monitorul Oficial a listei tuturor deţinuţilor politici, cu drept pentru orice cetăţean de a depune contestaţie. Nu s-au făcut în cazul lor nu ştiu cîte comisii de analiză a dosarelor. Au fost cuminţi, n-au deranjat pe nimeni, şi de aia împotriva lor nu s-au dezlănţuit campanii mediatice.

 3. LASATI LEGEA NEMODIFICATA! DE PESTE 1 AN DE ZILE, SE TOT INCEARCA MODIFICAREA 341/2004, DEOARECE LACOMIA SI CORUPTIA CONDUCATORILOR ASOCIATIILOR DE REVOLUTIONARI SI-A VANDUT OAMENII :
  1. ASOCIATIILE SI SEFII ACTUALULUI BNR SA PRIMEASCA GRATIS SEDII NESIMTIT DE MARI ( VEZI IMENSA CLADIRE ULTRACENTRALA DE PATRIMONIU FOLOSITA DE ASOCIATIA 21 DECEMBRIE, MARIES – CARE NICI MACAR NU E REVOLUTIONAR , SITUATA PE STRADA BATISTEI……)
  2. CELE CATEVA ASOCIATII SPECIALIZATE IN ‘NASTEREA’ DE REVOLUTIONARI, SA ISI MAI TRAGA INTRE 2.500 SI 3.500 DE EURO, DE LA PRESUPUSII REVOLUTIONARI DE PESTE HOTARE! SE PARE CA IN CHIAR ACESTE ZILE, CAND OAMENII INGHEATA IN STRADA LA MITING, CATEVA SEFE DE ASOCIATII DE SUB OBLADUIREA LUI GEORGE COSTIN S-AU DEPLASAT PESTE HOTARE PENTRU A STRANGE OBOLUL!
  3. PRIN MODIFICAREA LEGII, ASA CUM CANTARETUL PIETEI UNIVERSITATII A FOST ILEGAL DECLARAT REVOLUTIONAR, ACUM IL FACETI REVOLUTIONAR SI PE MARIUES SI ALTI IMPOSTORI CARE AU LUCRAT SI LUCREAZA CU SECURITATEA!
  4. DESCHIDETI USA PENTRU SI MAI MULTI REVOLUTIONARI GRADATI, PLATITI DIN BUGETUL TARII!

  DOMNULE BOC, DACA ESTI ARDELEAN CORECT, NORMAL ESTE CA LEGEA 341/2004 SA RAMANA NEMODIFICATA SI SA REIEI PLATA INDEMNIZATIILOR CATRE REVOLUTIONARII ADEVARATI. STOPATI JOCURILOR MAFIOTE SI AVIDE DIN SSPR SI ASOCIATIILE DE REVOLUTIONARI DIN COLEGIUL BNR! FII INTELIGENT DOMNULE BOC!
  A) SA-I FACI SA MEARGA LA NOTAR SI SA DECLARE SUB PEDEAPSA PENALA, DACA SUNT ADEVARATI SAU NU! ORI,
  B) INFIINTEAZA UN O SECTIE PROVIZORIE DE TRIBUNAL, CU 3 – 5 JUDECATORI NUMAI PENTRU REVOLUTIONARI, UNDE SA SE PREZINTE TOTI REVOLUTIONARII RECUNOSCUTI, SA DEA DECLARATIE!
  C) DEMITE-L IMEDIAT PE GEORGE COSTIN SI PUNE UN SECRETAR DE STAT PE CINEVA CARE NU ESTE REVOLUTIONAR! PUTREGAIUL SI MAFIA DIN SSPR ESTE PREA ADANCA, TREBUIESC SCHIMBATI IMEDIAT ABSOLUT TOTI ANGAJATII!
  D) A FACE O NOUA COMISIE, INSEAMNA A PERPETUA VOIT MAFIA COMUNISTA SI CORUPTIA DIN RANDUL ASOCIATIILOR SI SSPR!
  E) VREM SA FIE FACUTE PUBLICE IMEDIAT, TOATE FONDURILE PUBLICE ALOCATE ASOCIATIILOR DE REVOLUTIONARI – CAND, CUI SI CAT !
  F) VREM LISTE SEPARATE DE REVOLUTIONARI CIVILI SI REVOLUTIONARI GRADATI SI ACTIVISTI DE PARTID, DE TINERET, SECURITATE, ARMATA, SOLDATI, GARZI PATRIOTICE. VOM AVEA SURPRIZA SA DESCOPERIM CA SUB UN SFERT SUNT CIVILI!
  ESTE DREPTUL ACESTEI TARI SA STIM ADEVARUL, CATI CIVILI SI-AU RISCAT VIATA IN ACELE ZILE SI CATI AU REUSIT SA FIE RECUNOSCUTI! AJUNGE CU MANIPULAREA SI TEROAREA POLITICA ASUPRA REVOLUTIONARILOR!
  ACEASTA LEGE LE-A FOST DATA PENTRU A-I ONORA PE CIVILII CARE AU INDRAZNIT SI AU AVUT CURAJUL SA SCHIMBE REGIMUL CEAUSESCU! DIN NEFERICIRE, ILIESCU A INTINAT REVOLUTIA SI FSN ( PSD, PD, PNL, PDL) A JEFUIT ROMANIA, CULMINAND CU MAFIA ELENEI UDREA, COCOS, BITTNER SI CEI CARE AU STRANS BANI PENTRU PARTIDE!

 4. DACA INDEMNIZATIA O IAU DOAR CEI CU VENIT MAI MIC DECIT SALARIUL MEDIU BRUT PE ECONOMIE DE CE SA NU FIE VALABIL SI LA CEI CU PENSII ? ? ?
  MARIES SI BANUTOIU…..IA CAUTATII SA VEDETI DACA NU SUNT ACUM COLABORATORI AI SECURITATII …..O SA AVETI O MARE SURPRIZA…………………..

 5. Nu inteleg pasivitatea asociatiilor de revolutionari. Singurul motiv plauzibil ar fi acela ca sefii respectivelor asociatii si-au facut plinul si sunt multumiti, iar implicarea lor in lupta pentru drepturile revolutionarilor nu isi mai are nici un fundament in interesul personal, Iar despre criterii morale altruiste nu poate fi vorba.Domnul Maries in schimb vad ca este foarte activ…Care sunt motivele dansului nu le cunosc si nici nu ma intereseaza…Trist e ca dansul sustine promovarea unei modificari a legii 341/2004 (si se pare ca o va obtine) in care evenimentele din decembrie ’89 sunt impartite in doua perioade distincte : 16-21 decembrie (considerata adevarata revolutie) si evenimentele dupa 22 decembrie, numita, am inteles, miscarea antitotalitara. Ori, o asemenea impartire a evenimentelor este ilara dpdv al istoriei si consider tragica dpdv al celor care au participat la acele evenimente.Ce s-ar fi intamplat cu evenimentele din 16-21 decembrie fara cele de dupa 22 decembrie? Cum vor fi denumiti cei care au pierit dupa 22 decembrie? Accidente nefericite? Sau crime? Oare nu prezenta oamenilor, a civililor , in zilele de dupa 22 decembrie, au dus la fuga cuplului Ceausescu in data de 22?Nu 16, nu 18 nu 21…22 decembrie. Oare nu manifestarea oamenilor din 22 a dus la importantele decizii politice si militare din acea zi si cele care au urmat? Oare nu prezenta revolutionarilor in principalele puncte a sustinut conducerea militara a acelor zile sa trimita trupele in strada? Oare nu prezenta revolutionarilor a dus la judecarea si executarea cuplului dictatorial? Nu neg importanta evenimentelor din 16021 dcembrie…dar revolutia nu s-a terminat in noaptea din 21 spre 22 decembrie. In plus de asta, eu de exemplu…am plecat din 21 de acasa si m-am intors in 31…pot demonstra cu acte ca in perioada 22-31 am fost in fostul CC… dar nu am cum sa demonstrez in nici un fel ca in seara de 21 am fost in Piata Universitatii…cat despre martori, au trecut totusi peste 20 de ani…Si ar mai fi multe de spus…sigur ca trebuie sa se faca curatenie…dar cu inteligenta, onestitatea, fermitate, ceea ce intr-adevar e greu de gasit zilele astea…

 6. nu de modificari se duce acum lipsa aceste modificari nu sint deacord nu faceti discriminari in rindul revolutionarilor adevarati sau o faceti o diversiune ca in 1989 cind in loc de FRONTUL DEMOCRAT ROMIN sa modificat si i sa spus FRONTUL DEMOCRATIC ROMIN si deaici confuzi domnului costin va rog lasati legea asa

 7. TEODOR MARIES ATI PREVAD SOARTA LUI GEORGE COSTIN, AZI CU ILIESCU,MAINE CU BASESCU,POIMAINE……………………………………………………………………………………………………………………………

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.