4 asociaţii de revoluţionari din Vestul ţării cer destituirea lui George Costin

Asociaţia „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din revoluţie – Timişoara şi alte 3 asociaţii de revoluţionari din Vestul ţării (asociaţia 21 decembrie a răniţilor şi urmaşilor eroilor martir Reşiţa; F.E.C.C. Timişoara şi Asociaţia 16 Decembrie Timişoara) au trimis o scrisoare către prim-ministrul Emil Boc, preşedintele senatului Vasile Blaga, preşedinta camerei deputaţilor Roberta Anastase şi vicepreşedintele camerei deputaţilor Ioan Olteanu, în care se cere demiterea domnului George Costin, secretarul de stat la SSPR, se anunţă pe saitul asociaţiei (linc). Este amintit acolo că s-a cerut demisia lui Costin încă din noiembrie 2011.

În articolul care însoţeşte prezentarea respectivei petiţii se protestează „împotriva atentatului la democraţie şi împotriva libertăţii mimate (alegeri comasate, legi asumate, vot prin corespondenţă, reorgarnizare teritorială – fără consultarea populaţiei) de către întreaga coaliţie a puterii (PDL, UNPR, UDMR)”, iar pactul semnat de Teodor Mărieş şi George Costin cu reprezentanţii PDL (linc) este denumit „pact cu diavolul”. Amendamentele propuse de SSPR la legea 341/2004 se consideră că „nu vor avea rezultatul scontat – adică marea curăţenie în rîndul revoluţionarilor, pentru că se păstrează perioada 14-25 decembrie, noi cerînd să fie numai pînă la 22 decembrie, data la care a fugit Ceauşescu” (acest punct de vedere asociaţia „17 Decembrie” fiind în concordanţă cu propunerea Atanasiu-Potor-Coclici, pe care am prezentat-o deja – linc).

Petiţia pentru destituirea lui George Costin e iscălită de Corina Untilă – preşedinta asociaţiei „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate Timişoara, Gheorghe Borcean, preşedintele asociaţiei „21 Decembrie” a răniţilor şi urmaşilor eroilor martir Reşiţa, Tudorin Burlacu, preşedintele FECC Timişoara şi Liviu Băcană, preşedintele asociaţiei „16 Decembrie” Timişoara.

2 gânduri despre „4 asociaţii de revoluţionari din Vestul ţării cer destituirea lui George Costin

  1. Daca de primele trei asociatii am auzit,de asociatia 16 Decembrie din Timisoara,sincer nu…Cand,cum si in ce scop apar aceste asa zise asociatii(ele cuprind aproximativ 3 membrii)?…Oare prin aceasta eruptie necontrolata nu se urmareste satisfacerea orgoliilor „presedintilor”…sau niscaiva interese imobiliare?..Parerea mea este ca se decredibilizeaza pana la refuz notiunea de asociere,de reprezentare,de societate civila,pana la urma.Unde mai pui ca pana mai ieri 16 Decembrie avea un presedinte din Bucuresti,pe Dan Pavel,asa cum rezulta din convocarea de pe situl SSPR…sau aia inca n-au auzit de rotirea presedintilor…iar Pavel asta nu stiu cum poate sa ceara demisia bunului sau prieten,Costin…Totul e o lupta pentru propriile interese si buzunare.
    Cu asa presedinti,soarta ne este asigurata.

  2. Numele mi-e cunoscut, dar calitatea de presedinte al acestei asociatii(care nu stiu de exista ori ba)va indreptatesc nedumeririle. Aprecierea ca totul sfideaza bunul simt si ca totul este o lupta pentru propriile buzunare este cat se poate de justa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.