Victor Ponta despre revoluţionari: „Domnule primministru, vă rog să nu le daţi înapoi banii pe care i-au obţinut necinstit. Dacă-i daţi dv., o să-i tai eu”

În plenul parlamentului, domnul Victor Ponta, deranjat de faptul că la balconul sălii erau nişte revoluţionari susţinători PDL care îl huiduiau, s-a pronunţat împotriva reacordării indemnizaţiilor de revoluţionar.
Vezi înregistrarea video

Transcriere înregistrare:
0:01 Bărbat: Procedură, domnul Ponta.
0:11 Victor Ponta: Domnule preşedinte al senatului, e o rugăminte de procedură. Fac un apel la dumneavoastră, un adversar politic care totuşi a respectat totdeauna regulile competiţiei politice şi ale bunului simţ. Cred că este împotriva ideii de dialog, de seriozitate, pe care oamenii o aşteaptă de la noi, să admiteţi ca oameni [arată spre balcon], înţeleg că e vorba de organizaţia de revoluţionari, să vină aici, să huiduie opoziţia, şi fac un apel la domnul primministru Boc: Domnule primministru, vă rog să nu le daţi înapoi banii pe care i-au obţinut necinstit. Dacă-i daţi dumneavoastră, o să-i tai eu. Mulţumesc.

Pe blogul propriu, Victor Ponta face următoarea precizare (linc): „Azi, în Parlament, Roberta [Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor] a încercat o diversiune. A adus revoluţionari fabricaţi, puşi să huiduie, ca să mimeze sprijin pentru PDL. Nu-i bai dacă ei se păcălesc singuri că lumea încă îi iubeşte.
Voiam doar să fie clar, pentru cei care n-au văzut atent la tv, că mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postaţi la balcoane pentru a striga împotriva Opoziţiei.
Cum au fost ei convinşi ca ”trăiesc bine”? Răspunsul e simplu şi îl aveţi în documentul de mai jos. Pur şi simplu, oamenii au fost cumpăraţi cu bani publici”.

Documentul prezentat este protocolul dintre asociaţia „21 decembrie” a lui Mărieş şi PDL, postat şi pe acest blog (linc). Eu am bănuiala că domnul Ponta exact de pe blogul meu a preluat acest protocol, din următoarele motive: Documentul a fost prezentat şi pe saitul asociaţiei „21 decembrie” (linc), dar acolo foaia de hîrtie era scanată în întregime. Pentru ca textul protocolului să apară mai mare şi mai lesne de citit, eu am editat documentul, eliminînd parţial marginile albe ale foii, cît se putea ca să se lase totuşi să se vadă în întregime semnăturile şi ştampilele. Pe blogul domnului Ponta documentul apare exact cum l-am înfăţişat eu, cu marginile albe ale foii micşorate. Ori domnul Ponta a făcut ce am făcut şi eu, adică a pierdut timp editînd documentul şi tăindu-l la strictul necesar, ori a preluat documentul exact de pe acest blog.

„Mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postaţi la balcoane pentru a striga împotriva opoziţiei”, spune acum domnul Ponta, căruia probabil i s-a reamintit protocolul din 2 septembrie 2011 (linc) semnat de el însuşi cu Dorin Lazăr Maior, liderul Blocului Naţional al Revoluţionarilor, în care făgăduia exact ce a făgăduit acum şi PDL: păstrarea indemnizaţiilor revoluţionarilor. „PSD sprijină organizaţiile revoluţionarilor în demersurile acestora pentru aplicarea şi respectarea legilor privitoare la revoluţionari” se scria în mesajul preşedintelui PSD Victor Ponta în vremea în care erau doar nişte vorbe că PDL intenţionează suspendarea indemnizaţiei. „PSD va sprijini BNR’89 în demersurile privind menţinerea, respectarea şi aplicarea aplicarea reglementărilor legale privind recunoaşterea aportului adevăraţilor participanţi la revoluţia din 1989” era scris în protocol, la vremea respectivă reglementările legale incluzînd indemnizaţia.

Deci pînă la urmă ce va face PSD-ul dacă va veni la putere? Va reacorda indemnizaţia pentru revoluţionari, conform protocolului semnat cu BNR-Maior, o va anula, sau o va anula selectiv, doar pentru cei care au huiduit PSD de la balconul Camerei Deputaţilor, cum ar reieşi din postarea domnului Ponta de pe blogul propriu? Cum poate fi o lege care să spună „revoluţionarii au drept la indemnizaţie cu excepţia celor care au huiduit PSD de la balconul parlamentului în ianuarie 2012”? E o tendinţă a politicienilor, nu numai la Ponta, şi nu are nimic comun cu respectul care eventual s-ar cuveni celor care şi-au riscat viaţa în decembrie 1989: revoluţionarii nu mai sînt judecaţi după faptele lor din 1989 ci după simpatiile politice de acum. Aici este una din primejdiile unor noi comisii de verificare a certificatelor, după cei 7 ani jumate în care certificatele au tot fost verificate: dacă e la putere PDL, se anulează certificatele revoluţionarilor care au huiduit PDL-ul, dacă e la putere PSD se anulează certificatele revoluţionarilor care au huiduit PSD-ul. Nu curăţenie doresc politicienii printre revoluţionari, ci subordonarea acestora intereselor propriilor partide, inclusiv prin ameninţări cu anularea selectivă a indemnizaţiilor pentru opinii „incorecte politic” („mesajul meu s-a referit exclusiv la cei postaţi la balcoane pentru a striga împotriva Opoziţiei”, cum se exprimă domnul Ponta). Cum ziceam mai demult, acum nu mai au valoare revoluţionarii ci „organizatorii de revoluţionari”.

Poate şi ca reacţie la afirmaţiile lui Ponta, guvernul României anunţă pe saitul său (linc): „În legătură cu propunerea de politică publică de modificare a legislaţiei privind drepturile revoluţionarilor, Primul-ministru Emil Boc precizează faptul că Guvernul nu va modifica legislaţia cu privire la drepturile revoluţionarilor pentru a se reveni la situaţia anterioară”. Teodor Mărieş consideră nerelevant acest comunicat, fiindcă el a semnat protocolul cu parlamentari PDL, care reprezintă puterea legislativă, în timp ce guvernul reprezintă executivul. Nici n-aş fi bănuit ce fin constituţionalist este domnul Mărieş!Mai citeşte:
Teodor Mărieş: Dictatura Iliescu din SSPR a picat. Aici a fost un perpetuu focar penal. 90% din angajaţii acestei instituţii trebuie să plece. Trebuie să plece din rîndurile revoluţionarilor cel puţin 5000
Cauza privind lista revoluţionarilor din Monitorul Oficial 467 bis a fost declinată către Parchetul de pe lîngă Judecătoria sector 1 Bucureşti
Emilian Cutean, contestaţie adresată CPRD
Deşi contestaţiile împotriva impostorilor n-au fost analizate, SSPR vrea să înainteze Preşedinţiei listele cu persoanele propuse pentru titlurile de revoluţionar
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică
Nevoia de onestitate şi decenţă în discuţiile despre revoluţionari
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în cinci ani. Luca: Am avut cu domnul Nicolaescu o colaborare foarte fructuoasă (video)
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
Teodor Mărieş semnează un protocol cu PDL. Raymond luca se opune oricăror schimbări în legea 341/2004
Dorin Lazăr Maior semnează protocol de colaborare cu PSD şi vrea să organizeze un nou congres BNR la Bucureşti, în 29-30 septembrie. Conducerea PSD şi-a anunţat participarea
Victor Ponta şi Emil Boc cer tăierea indemnizaţiilor de revoluţionar

18 gânduri despre „Victor Ponta despre revoluţionari: „Domnule primministru, vă rog să nu le daţi înapoi banii pe care i-au obţinut necinstit. Dacă-i daţi dv., o să-i tai eu”

 1. NECINSTIT ?! Unde ai invatat tu Dreptul draga Victoras ? N-ai invatat la Dreptul Umanitar , Cultul si Cinstirea Eroilor Neamului ? N-ai invatat din Dreptul International rentele viagere acordate eroilor si luptatorilor pentru Libertate si Democratie din diferite legislatii internationale ? Citeste te rog -ca un mic exemplu-Codul Civil „napoleonian” Francez de la 1804 si vezi cum sunt cinstiti eroii „Revolutiei Franceze de la 1789 si pana in prezent urmasii lor ! Oare nu esti constient ca si tu te-ai facut mediatizat si cu ceva notorietate datorita luptei si sacrificiului Eroilor Revolutiei din 89′ ? Ai fi mai putut tu sa te adresezi de la tribuna Parlamentului daca n-am fi fost noi ? Asa cum PSD -ul asta a inceput sa se discrediteze in ochii populatiei Romaniei datorita gafelor unui Nastase, Bivolaru, Tender sau Gioana , asa continui tu acum Ponta sa-l aduci DEFINITIV la TACERE !

 2. Nu stiu cum isi permite o persoana (Ponta sau Boc, sau oricine altcineva) sa spuna ca EA da sau taie. E vorba de o lege data de Parlament, asupra careia numai Parlamentul poate reveni; nu o persoana, de capul ei. Cine foloseste „Eu va dau” sau „Eu va tai” este un dictator, nu respecta statul de drept.

 3. AVETI PERFECTA DREPTATE ! Domnilor ! Maries uita ca Tudor Vladimirescu a facut REVOLUTIE ;ceea-ce dumnealui ,domnul Maries ,NU A FACUT ! Dupa Revolutia lui Tudor Vladimirescu au disparut FANARIOTII ,desi unele influente au mai avut o perioada buna in Tara Romaneasca ! In Decembrie 1989 in Romania ,au disparut : PCR-ul , UTC-ul,pionierii ,soimuletii ;Iliescu fiind fortat de Revolutionari sa scoata PCR-ul in afara legii,( Cel putin verbal).DECI TARA A INTRAT IN DEMOCRATIE ODATA CU MOARTEA DICTATORULUI ! Armata care a depus juramant pe viata comandantului suprem ,a incetat ostilitatile in data de 25 Decembrie 1989 ! Luptatorii au dus ranitii la spitale ,salvandu-le vietile pana cand armata a incetat tirul ! Sunt orase ca Braila in care ,brusc, pe 25 Decembrie s-a incetat focul ! Nu din ordinul lui Iliescu s-a tras in noi ! Iliescu nu era comandantul suprem al niciunei armate !Ne-ai facut destul de mult rau Domnule Maries ,te rugam lasa-ne fiindca dumneata esti un infiltrat al Revolutiei ,si nu ne reprezinti .Dimpotriva ai reusit sa distrugi legea Revolutiei din Decembrie 1989 ,.leg. 341/2004 . Daca ai ceva cu Iliescu ,da-l personal in judecata ,nuchinui copii luptatorilor ,si familiile acestora ,fiindca ,ESTI BLESTEMAT CATE ZILE VEI MAI AVEA de toata lumea care a iesit in Revolutie in *89. ! Ponta este exemplul viu si elocvent al scurtei memorii pe care o are romanul , care se APRINDE GREU cand este vorba despre EROII NEAMULUI ,si se stinge foarte repede !

 4. Se pare ca sspr isi face de lucru cu ce nu trebuie plastificarea nui obligatorie iar daca cineva isi protejeaza certificatul si legitimatia astai nu are legatura sspr bucuresti sa caute sa faca alceva util , a dat certificate originale figureaza in evidente cu certificat ce sau cine isi face de lucru nui nevoie de acest cetatean la sspr bucuresti ce se intimpla cu indemnizatia restanta care a spus ca nu are legatura cu indemnizatia curenta cind se da sau daca se mai da astai un adevar si nu plastificarii interesativa si vorbiti si fara spaga ca eu nu dau spaga sper ca in decursul anilor sa vedeti daca acum ati orbit de furie SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ati auzit locul meu era in guvern si atunci vedeati adevarata lupta pentru adevarati revolutionarii din romia astept sa fiu contactat 0720175140 noroc bun.

 5. VICTOR PONTA SA NU MAI ZICA NIMIC DE REVOLUTIONARII DACA ERA UN PROCUROR BUN NU SE AMESTECA IN POLITICA DEFAVORIZEAZA ADEVARATI PROCURORII ATI AUZIT DOMNULE PONTA SA TE MAI INPIEDICI O DATA IN TRIBUNALUL DIN PLOIESTI SA VEDEM ITI DA MINA CAREVA SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN DOMNULE PONTA SI ZIC CONFORM PROVERBELOR ROMINESTI DOMNULE

 6. La munca,nu la intins mana!Altii muncesc din greu pentru jumatate din cat primiti voi.Cinstirea voastra consta doar in bani.Mai si munciti, ca-i sanatos!

 7. de vorbit nici dracu nu va intrece de gindit nici atit, ai grija multi nu mai au miini la fost mutilate alti pe parcurs le-au paralizat si multe alte asfel de incidente pe care medicina munci le baga la boala obisnuita oare citi prosti are romania cind scri ceva pe internet sa te dai mare cu ce te dai mare vorbind prosti si scrind prostii comentariu aterior ,

  1. Evident,cei cu urmari e normal sa primeasca ce li se cuvine.Nu lua apararea tuturor.Stii prea bine ca grosul lor ar putea munci.Dar probabil asta e slujba ta ,sa-i aperi.Toti avem printre noi astfel de oameni,unii chiar ne sfideaza prin aroganta lor.Asta e parerea mea.Respect parerea ta,a celor decenti.

  1. Scuza-ma ORFAN ,dar ai pus cea mai penibila intrebare din Istoria recenta a Romaniei ! Tu ai fost in Revolutia de la 1989 ,ai trait momente shocante ,ai dus raniti si eroii impuscati la spitale printre gloante,ai plans cand ne-am ingropat prietenii impuscati ? Sau ai fost doar un ORFAN al unui Erou National care nu-l duce nici acum capul, ca dupa o viata de chin si umilinte,Veteranii Revolutiei de la 1989 ,MERITA UN MINIM DE RESPECT ,SI ANUME : 0,6 %! Cred ca esti in stare sa-l sustii si pe Basescu pe 29 Iulie la mintea ta !? Scuze ,este parerea mea individuala, pana-n prezent .

   1. Am vrut doar un raspuns .
    La fel si cu art.5,lit.c pentru uni muma si pentru altii ciuma.
    Sunt rev. care nu si-au primit toate drepturile si se lupta cu morile de vant.
    Cum comentati?
    Respect!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.