Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Gelu Voican Voiculescu cere suspendarea procesului legat de colaborarea cu securitatea. CNSAS refuză să-mi dea acces la dosarul original a lui GVV februarie 1, 2012


În procesul legat de colaborarea sa cu securitatea, domnul Gelu Voican Voiculescu a adoptat tactica tragerii de timp cu orice preţ. După ce i-a fost respinsă recuzarea judecătorului şi excepţia prin care pretindea că avocata lui Gregorian Bivolaru nu a avut mandat corespunzător din partea acestuia, la ultimul termen de judecată, în 31 ianuarie, a anunţat că a depus o plîngere penală legată de presupusa falsificare a – n-am înţeles bine, contractul avocaţial sau mandatul iniţial al celui care a semnat contractul avocaţial (fiindcă ulterior avocata Mîţu a depus un contract avocaţial care a fost trimis prin poştă din Suedia). Sub acest pretext a cerut suspendarea procesului.

Eu mă aşteptam ca procesul să se termine azi, fiind deja administrate toate probele importante.

Între timp, trimisesem la CNSAS o cerere de consultare, la arhiva instituţiei, a dosarelor legate de Gelu Voican Voiculescu, dat fiind bănuiala mea că instituţia nu a prezentat în întregime instanţei documentele din acest dosar (după cum am explicat deja pe acest blog – linc). Faptul că sînt file care nu s-au prezentat instanţei rezultă chiar din adresa cu care CNSAS a înaintat dosarul către instanţă. Ideea de a cere consultarea dosarului la sediul CNSAS mi-o dăduse chiar juristul acestei instituţii,  care la termenul trecut se împotrivise cererii mele de a se înfăţişa şi părţile lipsă din dosarul CNSAS, cu argumentul că pot citi dosarul la sediul instituţiei, în temeiul art. 11 din OUG 24/2008 (linc). Acum respectivul jurist învederează instanţei că am cerut consultarea dosarului la sediul CNSAS şi cere judecătorului să respingă această pretenţie a mea, pe motiv că deja a trecut vremea cînd se pot propune dovezi şi prin cererea mea aş tinde să vin cu dovezi noi (adică: el ştie că în filele lipsă se pot găsi dovezi noi relevante pentru pricină?). Judecătorul îi acceptă cererea deşi n-am înţeles de ce trebuia el să se pronunţe faţă de o cerere care n-a fost depusă în faţa instanţei ci direct la CNSAS. Eu totuşi m-am dus la CNSAS după şedinţa de judecată şi le-am cerut dosarul, dar am fost refuzat. Le-am cerut să-mi dea în scris faptul că refuză să-mi ofere accesul la dosarul domnului Voican Voiculescu. A rămas vorbă că urmează să-mi trimită refuzul scris prin poştă, şi o să văd eu ce fac atunci (poate deschid un nou proces de contencios administrativ, ca să-i oblig să mă lase să văd dosarul).

Cererea lui Gelu Voican Voiculescu de suspendare a procesului (care a fost susţinută şi de CNSAS) a rămas să fie analizată de instanţă la sorocul următor, stabilit pentru 28 februarie. Pînă atunci, judecătorul a spus că va face o adresă către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a vedea stadiul soluţionării plîngerii penale depuse de domnul Voican Voiculescu.

Mai citeşte, din dosarul de la CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu:
Gelu “748000 de euro” Voican: “Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
“Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”
Analiză a Securităţii: “Voiculescu Gelu solicită sarcini pe linie SLOMR, menţionînd pe un ton de reproş că dacă nu-l folosim cîndva se va retrage undeva la ţară şi va creşte păsări”
Gelu Voican Voiculescu, chemat la securitate pentru un presupus plan de părăsire a ţării: “Contactul avut m-a îmbogăţit în viziunea mea asupra unor realităţi sociale, resimţind că realmente există preocuparea de a se veghea asupra destinelor oamenilor”
Gelu Voican Voiculescu, amintiri despre un cetăţean dominican
Securitatea, bănuitoare faţă de Gelu Voican Voiculescu
Istoria lui Gregorian Bivolaru “în toată intimitatea devenirii sale existenţiale”, scrisă pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican explică securităţii: Gregorian Bivolaru e greu recuperabil prin reeducare. Numai un stagiu militar dur, făcut anume pentru a-l frînge, cu toate asprimile cîmpului de instrucţie la infanterie, l-ar putea lecui
Gelu Voican despre persoana care i-a adăpostit cărţi şi xeroxuri: “Discutînd pe marginea unor aspecte social-economice din ţară sau de ordin cultural, am reţinut că făcea unele aprecieri care puteau fi interpretate ca negative”
Paul Goma, în dosarul CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu
Securitatea despre Gelu Voican Voiculescu: „Se confirmă pe a treia linie că a deconspirat legătura cu organele de securitate”

Despre procesul de la Curtea de Apel prin care se urmăreşte lămurirea colaborării sale cu securitatea, citeşte:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu
Apărarea lui Gelu Voican (1). Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc
Apărarea lui Gelu Voican (2). Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican
Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru a avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru
Apărarea lui Gelu Voican (4). Fondul chestiunii
Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţii
Instanţa a respins excepţiile şi se va trece la judecarea fondului
Gelu Voican Voiculescu recuză judecătorul la procesul cu CNSAS. Procesul celor 748000 euro – amînat pe 21 noiembrie
Scor 6-0. Cererea de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă
Motivarea respingerii excepţiilor ridicate de Voican Voiculescu
Cererea de recuzare şi respingerea ei
Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său
Cererea de înscriere în fals depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Deasemeni, respinsă cererea mea pentru prezentarea restului filelor de la dosarul lui Gelu Voican

Alte articole despre Gelu Voican Voiculescu:
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
Gelu Voican Voiculescu: Gîndul meu se îndreaptă spre cei disimulaţi sub infracţiuni de drept comun. Să se revizuiască situaţiile judiciare! TVR decembrie 1989 (video)
Tribunalul Bucureşti confirmă că Gelu Voican Voiculescu a fost un borfaş de drept comun. Noi aberaţii conspiraţioniste în “Adevărul”

 

One Response to “Gelu Voican Voiculescu cere suspendarea procesului legat de colaborarea cu securitatea. CNSAS refuză să-mi dea acces la dosarul original a lui GVV”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.