Ofensiva ideologiei Statului Maximal continuă: legea picnicului

S-a aprobat legea picnicului, anunţă „Jurnalul Naţional” (linc), explicînd o nouă lege căzută pe capul românilor prin grija parlamentarilor. Cetăţenii vor avea parte de o nouă restrîngere a libertăţii individuale: „Orice activitate de recreere desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea sau nu a focului” se va pedepsi cu amenzi între 100 şi 5000 de lei, dacă nu e desfăşurată strict în locurile special amenajate în acest scop.

Locurile special amenajate urmează a fi stabilite de autorităţi. Aceste locuri vor fi probabil concesionate unor băieţi deştepţi şi va trebui plătită o taxă de acces. Iată aşa dispare ideea că oamenii au dreptul să se bucure gratuit de natură, dar unii vor avea o sursă de venit din asta.

Din ce în ce mai multe interdicţii, este deviza adepţilor Statului Maximal. Iniţial existau cîteva infracţiuni: să nu furi, să nu ucizi… Acum, în numele democraţiei, s-au adăugat o mulţime de alte interdicţii: să nu faci picnic în loc neamenajat, să nu fumezi în loc neamenajat, să nu desfăşori o activitate economică fără să ai aprobare, să nu îţi laşi nesupravegheat animalul de casă, să nu asculţi muzică pentru care nu ai plătit etc. Inventivitatea birocraţilor în născocirea de interdicţii nu are margini, iar în parlament avem politicieni care să le aprobe iniţiativele. Pînă la urmă orice cetăţean va ajunge, într-un fel sau altul, infractor. Atunci poate fi mai bine controlat de Stat, căci poate fi şantajat cu eventuala începere a procedurilor legale contra sa.

Un drumeţ singuratic care cutreierînd pădurile (cum îi plăcea şi lui Eminescu să facă – linc) mai mîncă cîte un sendvici sau un măr, poate fi amendat conform noii legi, căci se precizează că picnicul neautorizat poate fi făcut chiar şi de o singură persoană.

În locurile special amenajate se vor înghesui toţi amatori de picnic legalişti. Unora le place să asculte manele, altora Beethoven. Vor trebui să stea alături unii de alţii şi să asculte reciproc preferinţele muzicale ale vecinilor. Asta doar pînă la viitoarea lege, care va interzice ascultarea de muzică în spaţii neautorizate. Pînă cînd să fie lăsaţi cetăţenii să se distreze după pofta inimii, fără intervenţia Statului?

Dar se găsesc soluţii şi la asta. Poate se vor amenaja locuri de picnic separate pentru manelişti şi pentru amatorii de muzică simfonică. Sau cel mai bine – se va interzice ca fiecare venit la picnic să aducă muzica sa iar organizatorii locurilor de picnic vor difuza pentru toţi muzica stabilită prin votul democratic al comisiei de cultură a consiliului local. Astfel se va putea rezolva şi problema plăţii drepturilor de autor ale compozitorilor şi interpreţilor. Se ştie că în acest domeniu se săvîrşesc acum crunte ilegalităţi, rareori amatorii de picnic plătind artiştilor drepturile cuvenite. Deşi muzica pusă la casetofoane e auzită de mai multe persoane! Înfiorător!

O problemă va fi implementarea legii, căci cetăţeni fără simţ civic, care vor merge la picnic ilegal, încă vor exista. Instalarea de camere video prin păduri şi fîneţe, care să depisteze încălcătorii de lege, şi angajarea de agenţi constatatori care să dea amenzi, va fi necesară. Las’ că are bugetul bani pentru asemenea scopuri nobile!

Mai citeşte:
Isteria suprareglementărilor: Senatul a aprobat o lege care interzice fumatul în spaţiile publice
O problemă neglijată de Traian Băsescu: Schimbarea legislaţiei pentru reducerea “necesarului de birocraţie”
Nou atac al ideologiei Statului Maximal la Timişoara: obligaţia de a împrejmui orice teren particular
Ideologia Statului Maximal, triumfătoare în Timişoara: pentru orice copac sădit trebuie autorizaţie
Primăria Timişoara îndeplineşte planul cincinal european la spaţii verzi
Manipulare lingvistică: echivalarea copierii neautorizate a operelor artistice cu furtul sau pirateria
Statul Maximal se opune liberei concurenţe în domeniul transporturilor
Libertate economică, dar nu pentru căţei (2)
Ronald Reagan, citate
Limitarea libertăţii prin creşterea drepturilor cetăţeneşti, sau proiectul legislativ al deputatului PDL Mihail Boldea

3 gânduri despre „Ofensiva ideologiei Statului Maximal continuă: legea picnicului

  1. Am scris despre aberatia asta in septembrie cand a fost aprobata tacit de senat, am scris si in 21 februarie, dupa ce legea picnicului a fost aprobata de camera si am constatat (din comentariile la aceste articole) ca nu prea inteleg multi ca e doar o alta lege generatoare de abuzuri.
    Cine a impiedicat, pana acum, autoritatile locale sa amenajeze zone de picnic ? ? ?
    http://www.d-petre.ro/bombaneala/legea-picnicului-aprobata-si-de-camera/#comments

    • Lipsa legii a împiedicat autorităţile locale să amenajeze zone de picnic. Degeaba amenajează ele dacă omul are voie să meargă la picnic unde are chef. Întîi trebuie interzis mersul la picnic în zone neamenajate şi abia apoi zonele alea amenajate vor avea muşterii.

  2. cred ca o sa faca o lege de picnic organizat pai alfel cum poti face doi crestini unul musulman si altul catolic sa se inteleaga ce cintece asculta ce asculta fiecare sau le face boxe de audio individuale in felul acesta poate invata o limba straina roomani vezi ce destepti sint de maninci pe strada sau arunci hirti la cos ca cosui departe si nu are fund arunci hirtia ca nu te vede nimeni de ce nu o baga in buzunar iar la primul cos cu fund sal introduca la hirti nu la sticle , cred ca in felul acesta ii invatam pe cetateni cos de gunoi sticle cos de gunoi hirti etc dar culmea ca o sa arunce hirtile talvemes valmes ca carete sa invete nu are masa bani sai duca la scoala si uite asa se scrie istoria picnicului la noi toate ca toate astai nimic pe linga ce se va intimpla cu agricultura cu noua inventie a subventiei o sa se inmulteasca locuri de picnic ciinestii mai multe poate aude si ministrul agriculturi de FRONTUL DEMOCRAT ROMIN si las ruga sasi dea dimisia sau sa schimbe tot personalul apia dar nu dupa culoare politica si ce are in cap daca are tot picnic sa dimisioneze toti in grup sa faca picnic in camera 42 de pe vasile lupu ii astept la intrare sai felicit ca insfirsit au ajuns unde trebuia sa ajunga mai demult sinteti niste criminali ai agriculturi rominesti si va ginditi la picnicuri si nu la legi gare sa aduca si ceva bani la bugetul rominiei si nu numai la bugetul comunitati europene nu ma injurati ca daca vreti intelegeti ce spun eu educatia se face din familie si nu cu picnicuri locuri autorizate ati auzit ati citit bine daca voi nu aveti educatie oare credeti ca toata suflarea aceasta care traieste in rominia este facuta dupa chipul si asemanarea voastra profitatori comunisti duceti ROMINIA DE RIPA ministrule care esti in agricultura dimisioneaza lasa locul liber mai repede sint multe de spus sariti dintro greseala in alta greseala mai rau ca nicodata ce vreti a spune ca era mai bine pe timpul comunistilor hotilor voi aveti timp si de picnic dar pe tractor in cimp unde fac picnicul cred ca aveti nevoie de educatie familiala cine sa vio faca apel la parlamentari si guvernati care ma cunosc inclusiv premierului ai grija de tractoare este nevoie domnul razvan ungureanu sa nu accepte legea apiasa dea telefon 0720175140

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.