Secretarul de stat pentru revoluţionari George Costin a fost arestat

Procurorii DNA Piteşti au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru secretarul de stat de la SSPR George Costin, bănuit de a fi organizat o reţea de traficare a certificatelor de revoluţionar, anunţă ziarul „Gîndul” (linc).

Costin a fost numit secretar de stat în octombrie 2010 de către fostul primministru Emil Boc, în ciuda multor semnale (inclusiv de pe acest blog) că nu este potrivit pentru această funcţie. Scriam în momentul numirii sale (linc)“În sicriul ideii de verificare a certificatelor de revoluţionar şi de eliminare a impostorilor, de la care a pornit Legea 341/2004, a fost bătut un nou cui”. Culmea e că lui Emil Boc, cel care l-a numit în funcţie pe Costin, i s-a făcut propagandă ca fiind cel care „strînge laţul în jurul revoluţionarilor impostori” (titlul unui articol din „Adevărul” – linc).

Anterior, în guvernarea PSD (2000 – 2003) Costin a fost subsecretar de stat la SSPR. A fost destituit din funcţie de Emilian Cutean, cel care a fost recent condamnat la 5 ani de închisoare (linc) pentru un matrapazlîc care a fost reclamat chiar de Costin.

În ultima vreme George Costin se implicase, alături de Mărieş, în alcătuirea unor propuneri de modificare a legii 341/2004 (linc). Printre altele, se propunea ca luptătorii remarcaţi cu merite deosebite să nu fie doar cei care „au cucerit, ocupat şi apărat obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar”, aşa cum scrie în varianta actuală a legii, ci şi cei care au cucerit sau apărat „obiective de importanţă strategică pentru economia naţională”. Bănuiala mea e că astfel se dorea legalizarea retroactivă a situaţiei multor persoane din asociaţia sa, care în timpul revoluţiei n-au fost la „obiective de importanţă vitală pentru rezistenţa regimului totalitar” ci au apărat de „terorişti” întreprinderile din platforma IMGB sau gurile de metrou din Bucureşti. Această bănuială, pe care am exprimat-o pe blog în 2 februarie, este preluată într-un articol de Mihai Voinea de pe saitul „Adevărul” din 26 februarie (linc), bineînţeles fără să se spună cine a făcut observaţia. Altă modificare legislativă propusă de Costin era instituirea unei noi comisii de verificare a certificatelor, care să mai lucreze 7 ani şi jumătate, adică să se dea timp pentru prescrierea infracţiunilor legate de acest subiect.

Costin a fost şeful celei mai mari (ca număr de membri) asociaţii de revoluţionari din ţară, „23 decembrie 1989 metrou”, redenumită mai recent „asociaţia revoluţionarilor anticomunişti”.

Reamintesc, pentru cititorii mai noi ai acestui blog, o serie de articole în care m-am referit la fostul secretar de stat George Costin:

Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
Dumitru Dincă îl acuză pe George Costin
Fesan: Hrebenciuc şi Sechelariu au primit certificate de revoluţionar fără să ceară
Fesan: În jurul meu sînt numai falsuri, falsuri şi falsuri. Ţi-e groază să mai deschizi un dosar
450 luptători în Timişoara şi 12000 la Bucureşti
4 asociaţii de revoluţionari din vestul ţării cer destituirea lui Costin
Asociaţia 17 decembrie a răniţilor şi familiilor îndoliate din Timişoara refuză să participe la sesiunea solemnă a parlamentului consacrată revoluţiei din 1989
Florian Mihalcea, Octavian Bjoza şi Mirko Atanaţcovici, băgaţi de George Costin în „oala cu tărîţe” a revoluţionarilor
Istoria asociaţiei de revoluţionari „Metrou” – cea mai mare asociaţie de revoluţionari existentă azi
Lista cu membrii conducerii BNR – Costin
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Mărieş: „Avem echipă, avem valoare”
Mărieş: „Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în 5 ani” (George Costin la sediul asociaţiei 21 decembrie)
George Costin, noul secretar de stat al SSPR
1997: Organizaţia „Radio Libertatea 22” se retrage din comisia pentru cinstirea eroilor revoluţiei
Emil Boc îl destituie pe Cutean de la şefia SSPR. Cine vine în loc?

3 gânduri despre „Secretarul de stat pentru revoluţionari George Costin a fost arestat

  1. domnu Mirica de ce nu angajati dv detectivi pe urmele sefilor de asociatii ,de dupa 1992?veti avea mari revelatii!Cum sa se faca curatenie in toate asociatiile,cand tocmai acolo este ascuns gunoiul sub pres?Va rog sa fiti de acord cu mine ca in cadrul asociatiilor pe langa putinii autentici,sunt si multi impostori care au avut la cine cotiza.Intre timp dupa atatia ani ,impostorii s-au albit,nu sunt dovezi ale coruptiei,cine ii poate deosebi pe autentici de impostori?Se vor face mari nedreptati,cei exclusi vor deveni in mod automat cei mai inversunati adversari ai drepturilor celor ramasi!Va fi un razboi fraticid,total,va curge multa ura,care va avea ca epilog anularea tuturor drepturilor!Pe cine nu lasi sa moara ,nu te lasa sa traiesti! sau Nici o fapta buna ,nu ramane nepedepsita!Apropo domnu Mirica,sunt de acord ca in afara de mine ,sunteti singurul revolutionar autentic!

  2. pentru ionel autenticu, perju daniel a spus ca a auzit ceva de FRONTUL DEMOCRAT ROMAN in 1989 la pus sa stearga comentariul lui vezi un adevar iar detectivi particulari ce sa detecte ca de erau intradevar revolutionari ar fi trebuit ei sa ia o decizie sa vada adevarul dar nu o face stiu eu se face ca nu stie . cei ce vor democratie trebuie sa lupte continu pentriu ia acum la 60 de anii lupt cum pot ..??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.