Comunicatul Parchetului despre arestarea lui George Costin

Parchetul Naţional Anticorupţie a dat publicităţii următorul comunicat (linc) cu privire la arestarea secretarului de stat pentru revoluţionari George Costin:

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti efectuează acte de urmărire penală faţă de următorii inculpaţi:
COSTIN GEORGE, preşedinte al ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA la momentul producerii faptelor, ulterior secretar de stat la Secretariatul de stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat
BOLOCAN MIHAI, membru al ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat
COTENESCU SERAFIM, membru al ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine de bani sau de foloase necuvenite, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
Inculpatul Costin George, în calitate de preşedinte al ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA împreună cu mai multe persoane între care inculpaţii Bolocan Mihai şi Cotenescu Serafim, au constituit şi condus în perioada 2009 – 2011 un grup infracţional organizat care viza obţinerea de beneficii financiare. Grupul infracţional a fost organizat în perioada în care, persoanele deţinătoare de certificat de revoluţionar în baza Legii nr.42/1990 au formulat cereri pentru preschimbarea acestui act şi pentru obţinerea adeverinţei în baza căreia urmau să beneficieze de indemnizaţiile conferite de Legea nr.341/2004.
În calitate de preşedinte al ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA, inculpatul Costin George şi-a exercitat influenţa şi autoritatea asupra persoanelor îndreptăţite să preschimbe certificatele de revoluţionar, pentru a obţine pentru sine ori pentru altul sume de bani şi foloase necuvenite. Astfel, inculpatul Costin George, în calitatea sa de preşedinte al asociaţiei, le-a impus membrilor să facă demersurile de preschimbare numai prin asociaţie şi nu în nume personal, prin Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, avertizându-i că, în caz contrar, vor fi excluşi din asociaţie. În acest fel, persoanele îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţii au fost determinate să încheie contracte de reprezentare prin care erau obligate, după obţinerea drepturilor legale, să plătească asociaţiei anumite sume de bani şi anume: 12.000 lei şi 5 % din suma totală încasată sau 15% din suma totală încasată cu titlu de indemnizaţie reparatorie începând cu anul 2004. În baza contractelor de reprezentare s-a constatat că a fost obţinută suma totală de 9.453.390 lei, din care 2.470.000 lei, au fost viraţi în conturile personale ale inculpatului Costin George.
Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei sumelor de bani, au fost încheiate un număr de 54 contracte de împrumut fictive semnate de inculpatul George Costin, ca reprezentant al ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA, prin care ar fi fost dată cu împrumut suma totală de 5.500.000 lei unor membri revoluţionari, clauzele din contractele de împrumut fiind vădit neconforme cu realitatea, întrucât majoritatea persoanelor care au semnat contractele îşi primiseră deja drepturile în baza Legii nr.341/2004.
Printre beneficiarii contractelor de împrumut au fost persoane din conducerea ASOCIAŢIEI DECEMBRIE 1989 METROU ROMÂNIA, printre a aceştia aflându-se şi inculpatul Bolocan Mihai.
Inculpatului Costin George i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 27 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Actualizare – 28.02.2012: La data de 27 februarie 2012, după aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea şi a inculpaţilor BOLOCAN MIHAI şi COTENESCU SERAFIM, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai citeşte:
Secretarul de stat pentru revoluţionari George Costin a fost arestat
SSPR a dat în judecată Administraţia Prezidenţială

11 gânduri despre „Comunicatul Parchetului despre arestarea lui George Costin

 1. falsi revolutionarii siau luat toate drepturile si toti presedinti de asociati siau luat drepturile integrale undei dreptatea ////////////??????????????????? SA INCEPUT ACUM CA PRIMARIA DIN COMUNA BRAZI JUDETUL PRAHOVA SA MA CHEME ORE CEOR DORI SAI AJUT IN MOD VOLUNTAR AJUT PE TOTI DIN ROMINIA DACA POT CU VORBE DE DUH SAU CU DESCHIDEREA ADEVARULUI SI SPRIJINIREA LOR SINT CURIOS VEZI TU MIOC CE FACE PRIMARIA TIMISOARA PRIMARUL DE CE NUMI RASPUNDE LA MEIL FRONTUL DEMOCRAT ROMIN LEGEA LUSTRATIEI APROBATA DUPA CE LUPI SAU INVATAT ODRASLELE CUM SA FURE O PRADA USOARA PLEBEA SOCIETATI ASTAI ADEVARUL FOSTI DEMNITARI COMUNISTI CU PENSI MARI REPUTATIE SAU FACUT CINEI DE VINA TOT PLEBEA EU UNUL MAM OPUS SI AM SUPORTAT COSECINTELE SECHELELE LE SIMPT SI ACUM ,

 2. Domnule Mirica, dumneata chiar nu stii sa scrii gramatical, sau doar faci pe-a prostul? Pentru ca evident, chiar si cel mai ignorant analfabet tot stie ca dupa o propozitie trebuie sa pui punct…

  1. Alaturi de G.Costin et Co (Maries, Banutoiu ) care se fac vinovati de savarsirea de fapte indreptate contra intereselor persoanelor (revolutionarilor) prin modificarea si completarea unei legi echitabile,bine ticluita si pusa la punct (legea 341/2004) sa fie sanctionati si COMPLICII LOR ( Vasile Turcu, Stan Vasile -contestat in calitatea de revolutionar-Sorin Nicolescu, Tiganescu Emil, Ionita Catalin si altii..)care au conlucrat premeditat si abuziv stand la dispozitia „puterii” ,…cu excluderea din rolul reprezentativ la nivelul „Colegiului Revolutionarilor”,al BNR-ului „de Bucuresti” si la nivelul forurilor superioare ! De asemenea este moral si IMPERIOS NECESARA sanctionarea cu excluderea din calitatea de revolutionar si posesor de drepturi conferite de legea 341/2004 ptr grave deservicii aduse „miscarii revolutionare ” cat si fata de interesele comune ale majoritatii revolutionarilor ! Nu poti COMPLOTA contra celor multi si sa te bucuri de drepturile pe care tu ti le-ai dorit suprimate ! Judecata JUSTA este in fond ECHITATEA SOCIALA !..

   1. Sînt împotriva ideii ca fapte ulterioare revoluţiei să fie luate în seamă în atribuirea sau neatribuirea calităţii de revoluţionar conform legii 341/2004. Cineva merită sau nu titlul de revoluţionar strict pe baza faptelor din decembrie 1989. M-am pronunţat chiar şi împotriva anulării titlului de revoluţionar pentru cei care au săvîrşit infracţiuni dovedite.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2012/01/05/o-propunere-neavenita-a-domnului-raymond-luca/
    Aşa numita „mişcare revoluţionară” nu trebuie să aibă cuvînt de spus cu privire la cei care primesc titluri de revoluţionar, acolo doar legea trebuie să conteze.

  2. cind scri dupa o tastatura proasta facuta din bucatii mie imi place ca reusesc sa scriu daca internetul nu era nimic nu sar fi aflat de FRONTUL DEMOCRAT ROMIN, nu stiu cum esti dumneata faci gramatica foarte bine poate mai tirziu o sa fac rost de banii si daca pot voi mai scrie daca nu pace nu de semne de punctuatie ducem lipsa acum ducem lipsa de oameni cinstiti si cu adevarat luptatori imi pare rau gramatical vorbind ce ai facut tu in revolutie inainte si dupa ???. sau ai fost mic si acum ai crescut mare poate imi spui si mie cum ai crescut in libertate ne inpins de la spate cu respect FRONTUL DEMOCRAT ROMIN MIRICA A GHEORGHE. as fi vrut sa inchei dar inca nu pot pina nuti spun sint cetateni ai rominiei care datorita faptului ca democratia este o lupta continua sa nu inteleaga dupa ce a trecut la libera initiativa pe care inca nu o dovedeste decit foarte putinii, dar se uita chioris la cel ce face astai ce sai faci poate vitorul generatiei va reusi sa schimbam o mentalitate inpusa de multi anii. noroc bun ROMINIE SI CETATENILOR EI .

 3. ce spui tu ar fi fost bine mai inainte cu ce te incalzeste lista la ploiesti am fost singurul ranit de un betiv asa il consider eu restul sint revolutionari ca au certificate recunoasterea FRONTULUI DEMOCRAT ROMIN scopate ROMINIA DIN INPAS IN CAZ CONTRAR ARE TOATE SANSELE SA AJUNGA LA LUPII ,INAINTE DE A SE DESTEPTA AI AUZIT CU LISTELE .

 4. catre marius mioc sintFRONTUL DEMOCRAT ROMIN vad ca o ti sus si tare ca esti inpotriva legi care a facut ceva unainte de 1989 ,tu ce ai facut? ai scris carti bravo daca si eu plateam eram in cartii pe care le-ati scris mai multi asfel de scritorii ati luat bani ca sa ii scrieti in cartii uite ce domnule mioc hai sa terminam cu asfel de propaganda dreptate si adevar daca erai interesat faceai un comentariu sau ii dadeai in judecata cum te lauzi pe guvernanti cind a unit legea 118 220 cu legea 341 domnule mioc scrie incontinuare poate se gaseste cineva si le cumpara le da ca premi in invatamint fi sigur ca nu o sati mearga opreste cit mai este timp, ru imi fac datoria de un adevarat revolutionar , tu ce faci afaceri bravoo fiecare cum se descurca astai democratie , gresestii mioc marius treba ta . nu esti singur si reporteri televiziunilor au cerut banii pentru diverse interviuri televizate spun ca sint democrati otv ce faci.?.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.