CPRD vrea reverificarea certificatelor asociaţiei lui George Costin

Actualizare: Înregistrare video cu declaraţiile lui Raymond Luca şi Ivan Lincu puteţi vedea la http://www.privesc.eu/widget/live/9174

După arestarea fostului secretar de stat al SSPR George Costin (linc), pe saitul Camerei Deputaţilor domnul senator Raymond Luca, a publicat următoarea adresă (linc) în numele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor pe care o conduce:

Parlamentul României
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Cabinet Preşedinte

Secretariatul General al Guvernului
Spre ştiinţă: Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989

Avînd în vedere ancheta declanşată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Piteşti, în legătură cu faptele săvîrşite de către George Costin în calitate de preşedinte al unei asociaţii de revoluţionari, împreună cu alţi membri ai acestei asociaţii, vă adresăm rugămintea ca, în conformitate cu prevederile art. 49 din normele pentru aplicare a Legii 341/2004, adoptate prin HG nr. 1412/2004 cu modificările şi completările ulterioare, să solicitaţi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 să se sesizeze şi să treacă de urgenţă la reverificarea tuturor dosarelor care au primit avizul asociaţiei condusă de George Costin.

În acest sens menţionăm prevederile art. 49 din HG nr. 1412/2004, astfel:
„(1) în cazul în care, pe baza unor elemente de noutate, constatate din oficiu sau la sesizarea oricărei persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, reiese faptul că noile tipuri de certificate au fost eliberate unor persoane care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 341/2004 sau de normele metodologice, SSPR procedează la anularea certificatelor respective şi propune Preşedintelui României retragerea titlurilor atribuite în baza acestora.
(2) Analiza elementelor de noutate şi decizia cu privire la anularea certificatelor sînt de competenţa Comisiei prevăzute la art. 13.
(3) Anularea certificatelor şi înaintarea propunerii de retragere a titlurilor se face de către SSPR, cu avizul Comisiei Parlamentare”
.

În acest sens vă asigurăm de toată colaborarea şi sprijinul Comisiei parlamentare.

Cu stimă,
Preşedinte
Senator Raymond Luca

E o schimbare de atitudine a domnului Raymond Luca faţă de George Costin. La numirea lui Costin în fruntea SSPR domnul Luca îşi manifestase aprecierea faţă de calităţile de lider al acestuia (linc): „În fruntea acestui, acestei instituţii vine un om de-al dumneavoastră, un lider incontestabil. Este un lider nu numai pentru că a avut sau are cea mai numeroasă organizaţie de revoluţionari, şi asta spune multe. De ce o are pe cea mai mare organizaţie? E un lider în primul rînd pentru că n-am întîlnit o persoană mai agasantă decît domnul George Costin (rîsete). Mă sună tot timpul, şi niciodată pentru el, ci pentru oamenii lui. Ce se întîmplă cu dosarele X, Y, Z? Şi aşa mai departe. E un om care ţine cu dinţii de dreptatea lui, şi tre’ să vă mărturisesc că de cele mai multe ori are dreptate. Sau trebuie să-i dai dreptate. Sigur, e un lider controversat. Un om care îşi creează o organizaţie atît de numeroasă nu se poate să nu trezească invidie şi, cine ştie, supărări din partea altor şefi de organizaţii, de asociaţii de revoluţionari. Multe asemenea reclamaţii le-am primit în acest an şi jumătate de cînd sînt preşedintele comisiei parlamentare. Dar şi asta spune… Dacă eşti un lider controversat înseamnă că totuşi eşti în primul rînd un lider. Se vorbeşte de tine. Pentru că ce poa’ să fie mai rău despre unii aşa zişi şefi de (neînţelegibil) să nu se vorbească nimic despre ei. Eu şi astăzi, cu toate că ştiu cîte asociaţii de revoluţionari sînt în această ţară, nu cred că îi ştiu decît pe cîţiva dintre liderii acestor asociaţii. De ce oare? Pentru că foarte mulţi dintre liderii dumneavoastră au uitat că sînt lideri. Au uitat că au o responsabilitate faţă de oamenii pe care trebuiau să-i reprezinte. Foarte multe plîngeri primesc la comisie din partea revoluţionarilor abandonaţi de şefii lor. Oameni care nu şi-au preschimbat, nu şi-au alcătuit dosarul. Au fost pur şi simplu uitaţi. De lideri! Oamenii lui Costin n-au fost. Şi iată, din cauza lui Costin, şi acesta este un merit extraordinar pe care îl are Costin. Sînt convins că talentul său organizatoric va fi pus în valoare în această instituţie publică” (vezi cuvîntarea lui Luca în înregistrarea video de mai jos, de la minutul 3:17).

Totodată este o schimbare a atitudinii domnului Raymond Luca faţă de guvernul României, căruia i se adresează acum peste Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari (care este doar înştiinţat despre această adresă). În februarie 2010 domnul Luca era deranjat de ideea că corpul de control al guvernului s-ar amesteca în problema certificatelor de revoluţionar (vezi: Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar – linc).

Asociaţia „Metrou” a lui George Costin a fost marginalizată la preschimbarea certificatelor în primii ani de după apariţia Legii 341/2004. Nu fără motiv, mai mulţi secretari de stat consecutivi au considerat această asociaţie dubioasă şi au refuzat să preschimbe certificatele multor membri ai ei. Abia în 2008, la congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor, secretarul de stat Puiu Nicolae Fesan a dat primele semne că cedează la presiuni. Imediat, pe acest blog, am luat atitudine împotriva acestei tendinţe (linc; înregistrarea video nu mai e disponibilă pe internet). Inutil, căci tendinţa a continuat, mai ales în guvernarea lui Emil Boc membrii asociaţiei „Metrou” izbutind în mare majoritate să realizeze preschimbarea certificatelor anterior refuzată, profitînd şi de prorogarea termenelor pînă la care se puteau depune completări la dosare.

O altă adresă a CPRD (linc) a fost trimisă către Direcţia Naţională Anticorupţie Piteşti. O reproduc şi pe aceasta:

Parlamentul României
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Cabinet Preşedinte

Direcţia Naţională Anticorupţie Piteşti

Prin prezenta vă aducem la cunoştiinţă faptul că, în data de 27.02.2012 s-a prezentat la sediul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, domnul Ivan Lincu din Teleorman, Alexandria, însoţit de avocatul acestuia, doamna Angela Drăgan.

Acesta a declarat preşedintelui CPRD’89, senator Raymond Luca faptul că, în cadrul filialei „23 Decembrie 1989 – Metrou” – Alexandria, condusă de Ioaniţoiu Adrian, timp de ani de zile, începînd din anul 2007, conform declaraţiilor acestuia, se strîng bani de la membrii asociaţiei pentru un aşa-zis protocol. Conform spuselor acestuia, aceşti bani ar ajunge, prin intermediul domnilor Ioaniţoiu Adrian / Costin George la membri comisiei parlamentare.

Din discuţiile purtate cu domnul Ivan Lincu a rezultat că, în realitate, acesta ca şi alţi colegi au devenit autodenunţători, datorită faptului că, în pofida frecventelor contribuţii către domnii Ioaniţoiu Adrian / Costin George, atît domnul Ivan cît şi alţii, nu au obţinut avizul pentru preschimbarea certificatelor de revoluţionar din partea comisiei parlamentare.

Considerăm că implicarea membrilor comisiei parlamentare prin astfel de acuzaţii false reprezintă o gravă atingere a imaginii instituţiei Parlamentului României, astfel că vă adresăm rugămintea de a întreprinde toate diligenţele necesare în soluţionarea cauzei, solicitîndu-vă, totodată, să ne comunicaţi rezultatele anchetei.

Cu stimă

Preşedinte
Senator Raymond Luca

Trăim vremuri interesante.

Mai citeşte pe acest blog:
Secretarul de stat pentru revoluţionari George Costin a fost arestat
Comunicatul parchetului despre arestarea lui George Costin
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
Dumitru Dincă îl acuză pe George Costin
Fesan: Hrebenciuc şi Sechelariu au primit certificate de revoluţionar fără să ceară
Fesan: În jurul meu sînt numai falsuri, falsuri şi falsuri. Ţi-e groază să mai deschizi un dosar
450 luptători în Timişoara şi 12000 la Bucureşti
4 asociaţii de revoluţionari din vestul ţării cer destituirea lui Costin
Asociaţia 17 decembrie a răniţilor şi familiilor îndoliate din Timişoara refuză să participe la sesiunea solemnă a parlamentului consacrată revoluţiei din 1989
Florian Mihalcea, Octavian Bjoza şi Mirko Atanaţcovici, băgaţi de George Costin în „oala cu tărîţe” a revoluţionarilor
Istoria asociaţiei de revoluţionari „Metrou” – cea mai mare asociaţie de revoluţionari existentă azi
Lista cu membrii conducerii BNR – Costin
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Mărieş: „Avem echipă, avem valoare”
Mărieş: „Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în 5 ani”
George Costin, noul secretar de stat al SSPR
1997: Organizaţia „Radio Libertatea 22” se retrage din comisia pentru cinstirea eroilor revoluţiei
Emil Boc îl destituie pe Cutean de la şefia SSPR. Cine vine în loc?
Secretarul de stat pentru revoluţionari, Puiu Fesan, la congresul BNR
Şmecherii cu certificatele de revoluţionar ieşite la iveală cu prilejul preschimbării
Emisiune TVR din 1997 despre certificatele de revoluţionar: S-au tipărit 53765 de certificate şi nu s-a predat nici un certificat alb (video)
1997: Dificila predare a arhivei despre revoluţionari
Problema certificatelor duplicat, discutată în Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor
Raymond Luca, deranjat de controalele făcute de alţii în problema certificatelor de revoluţionar
Adrian Viorel Nicolaescu, noul şef al SSPR, are dosar penal în lucru

12 gânduri despre „CPRD vrea reverificarea certificatelor asociaţiei lui George Costin

 1. Interesant ar fi cati membri erau la METROU cu certificate in baza legii 42 si cati au aparut dupa eliberarea certificatelor pe Legea 341 . Si cu asta s-a rezolvat problema. Nu cred ca reverificarea a mii de dosare este solutia cea mai buna. Este simplu 100 +1000=1100 . Daca au fost 100 si au aparut 1000 … raman 100. care-i filozofia?

  1. Mai bine mai tirziu ,decit niciodata.Sint informatii foarte utile in acest blog,datorita muncii d-lui Mariu Mioc,
   si pot fi utilizate ca sa se faca curatenie la SSPR.,daca va fi aplecare din partea CPRD.

 2. Si liderii precum si intre membrii asociatiilor si organizatiilor care au facut PACT cu SSPR-ul lui Costin & Maries/Banutoiu/Turcu in TRADAREA celor multi , nu trebuiesc facute VERIFICARI ?! NU au fost toti IN ACEIASI BARCA si manati de acelasi INTERES COMUN ?! NU SUNT si in acele grupari FARISEI, FACATURI, fosti securisti si militieni in travesti ? ( Vezi Asociatia 22 Decembrie89′ Ploiesti – al carui Presedinte minte cu aroganta si tupeu un Ploiesti intreg privind faptele sale de vitejie din „vestiarul Uzinei 1 Mai !…- cu multi membrii dubiosi cu certificate fabricate…si care ptr o „GARANTATA cu succes RECERTIFICARE „planuita , suporta cu stoicism lipsa indemnizatiilor , chiar cu pretul de a fi evacuati din casele lor ?!…) SAU …aidoma AMENDAMENTELOR PROPUSE DE „GASCA COSTIN” care doresc eliminarea ECHITATII ART.2 lit ( f )din viitoarea lege „portocalie” a Recunostintei CARE S-A DORIT NEDEMOCRATIC ABROGATA , si sa-i lasam si pe COMPLOTISTII INTERESELOR CELOR MULTI COMUNE In PACE ???!… Nu mai vorbim cat rau au putut face acesti BRAVI REVOLUTIONARI ??! cand au fost de acord cu imprimarea caracterului ANTI-COMUNIST eliminand din lege termenul cel mai REALISTIC ,adica acela de ANTI-TOTALITAR !… DE CE VOR SA II ARONDEZE LEGII NOASTRE PE ACTIVISTII ANTICOMUNISTI ?! CE „VANATOARE de VRAJITOARE” intentioneaza „GOLANUL” Pietei Universitatii Maries cu modificarea asta ??!

 3. Da pentru o se face lumina in toate asociatiile din tara ,sa se verifice dosarele si se va constata ca 60% din revolutionari ,vor perde certificatele ,numai acesti 60% sunt :fosti militieni ,procurori,activisti de partid , informatori ai securitati ,securisti .acesti revolutionari ,erau in timpul serviciului ,ne filmau pe noi la preluarea armamentului ,si daca nu murea ceausescu acesti informatori ,nu mai erau revolutionari ,ci aveau grade multe ,si noi cei ce eram filmati eram sub,pamant la 100 m,si nimeni nu mai stiau de noi ,sunt uni militieni care nu au nimic si sunt raniti ,unde ,ei spun ca in tevolutia ,de acasa din pat ca nu aveau curaj sa mai iasa nici pe strada ,de frica ,asa sa scris revolutia ,in 90 eram 12 revolutionari ,acum suntem peste 100 facuti la apelul de ….. pachet …pe 25 decembrie 1989 am fost arestat de maiorul iorga si maiorul balean ,pentru ca au inceput de pe 23 dec. sa vina cei enumerati mai sus sa intre in organizatie .si eu ma opuneam ,atunci mau arestat pe mine ,pe 26 m-ia dat drumul ,iar cand am facut dosarele de revolutionari dupa circa 3 ani am vazut ca au certificate si cei ce mau arestat si cei ce i-am enumerat mai sus ,asta nui nimic ,dar si-au adus si rudele prin alianta sa se faca revolutionari . ferice de presedinti de asociatii ,ca acum trebuie sa dea socoteala cum ….eistiu ia fata legi .

 4. Domnule Mioc,

  In primul rind va multumesc ca faceti publice adresele CPRD’89. Faceti in felul asta un serviciu in slujba celor interesati.

  Apoi, in legatura cu comentariul dvs in privinta relatiei mele cu George Costin, doresc sa va spun urmatoarele:

  1. George Costin a fost numit secretar de stat in octombrie 2010, deci dupa finalizarea listei „finale”, publicate in MO in 07/07/2010. Am considerat atunci, la numire si imediat dupa, ca G.Costin nu mai are cum sa influenteze decizia SSPR in privinta avizarilor. Acum stiu ca a reusit sa influenteze mult timp inainte – voi explica mai jos.
  2. Relatia mea a fost una institutionala, politicoasa si cooperanta atunci cind am considerat ca nu fac nimic ilegal, imoral, etc. Nu am cedat in fata nici unei presiuni, sau „influente”, si au fost destule pe parcurs. Nu doar din partea lui G. Costin.
  3. Discursul meu cu ocazia numirii sale este unul de curtoazie, nimic mai mult. Trebuie sa va spun sincer ca politicienii sunt de multe ori pusi in astfel de situatii.
  4. In perioada cind avizam listele transmise de SSPR am decis sa stabilim o procedura de verificare a dosarelor revolutionarilor. Astfel, am hotarit sa amanam de la avizare si sa cercetam toate dosarele celor care erau minori in decembrie ’89, celor care nu apareau in M.O. („bonulete”, adeverinte), celor care apareau doar in erate la M.O. (duplicate) si celor impotriva carora aveam inregistrate contestatii depuse la comisie. In felul asta am verificat cca. 2000 de dosare in perioada februarie 2009 – 30 aprilie 2010. Numai 2000 din 21000! Atita s-a putut. Nu uitati ca la vremea respectiva erau presiuni, inclusiv din partea dvs, pentru o incheiere cit mai grabnica a acestui proces. Am avut incredere intr-o institutie a statului, respectiv SSPR si comisia tehnica constituita in SSPR si am avizat restul numelor care apareau pe liste. Ne-a scapat un element care azi are o semnificatie importanta: asociatia care a dat avizul. Asa cum remarcati si dvs, liste cu revolutionari de la „Metrou” au trecut in mandatul Fesan, ceva mai timid, apoi in mandatul Corut si foarte masiv in mandatul Nicolaescu. Au fost avizati in acest mod 3.500 de membri ai asovciatiei „Metrou” din Bucuresti si din tara, inclusiv din Timisoara (!!!). Astazi vad cu alti ochi insistentele lui Nicolaescu vis-a-vis de unele liste, tiparirea fara avizul nostru de certificate, aparitia in M.O-ul din iulie a unor persoane care nu fusesera avizate de comisie, ba unele nici macar de SSPR! Ati comentat la vremea respectiva nemultumirile mele fata de multitudinea de erori din M.O. Ele capata acum un alt inteles. Din aceasta cauza, la sedintele coalitiei de guvernamint, dl. deputat Mircovici, membru in coalitie, dar cu asentimentul meu, insista pentru numirea grabnica a unui secretar de stat, o persoana in care sa avem incredere.
  5. Nu intimplator, intre amendamentele propuse de cuplul santajist Maries & Costin, se regaseste si cel prin care avizul asociatiei de revolutionari nu mai este necesar in procesul (noii) avizari. Este o manevra prin care se doreste ascunderea unor faradelegi trecute si initierea unora noi.

  Cu consideratie,
  Raymond Luca

  1. Mulţumesc pentru precizări. Pe acest blog, mult înainte de numirea domnului Costin, puteaţi găsi elemente care să pună la îndoială oportunitatea numirii acestuia la şefia SSPR. Nu ştiu dacă citeaţi pe atunci acest sait.
   Nu cunosc ultimele variante de amendamente propuse de Mărieş şi Costin, dar trebuie să vă spun că personal am considerat totdeauna o greşeală implicarea asociaţiilor de revoluţionari, prin aviz, la obţinerea certificatelor de revoluţionar. Totul trebuia să rămînă, după părerea mea, o relaţie strict între cetăţeanul care pretinde că se încadrează în prevederile legii pentru a primi un certificat şi instituţiile statului care analizează cererea respectivului cetăţean. Avizul este calea prin care au căpătat putere şefii de asociaţii. În condiţiile în care o asociaţie din Bucureşti a putut da aviz pentru un revoluţionar din Timişoara, de pildă, e limpede că avizul ăla nu poate reprezenta o verificare a activităţii din revoluţie a persoanei respective. S-a dus repede vestea că la asociaţia „Metrou” (dar şi la altele, într-o măsură mai mică) se obţin avize uşor şi persoane din toată ţara refuzaţi de asociaţiile din localităţile lor au cerut aviz acolo unde au aflat că pot obţine. De aia eu sînt de acord cu eliminarea avizelor asociaţiilor.
   Am văzut însă în nişte propuneri de amendamente la lege care nu ştiu dacă mai sînt încă valabile că şi declaraţia pe proprie răspundere prin care un revoluţionar spune că are venit mai mic decît salarul mediu pe economie se doreşte a fi vizată de asociaţiile de revoluţionari. Iarăşi, asociaţiile n-au cum să verifice corectitudinea acestei declaraţii, dacă cineva va da declaraţii false (din 15000 de revoluţionari, vor fi şi cazuri din astea) va fi tîrîtă în noroi şi asociaţia, iar în plus revoluţionarii sînt „legaţi de glie”, adică de asociaţie. Li se dă asociaţiilor de lucru cu vizarea declaraţiilor periodice legate de obţinerea indemnizaţiilor, prilej pentru şefii de asociaţii de a cere cotizaţia de la membrii, şi prilej pentru opinia publică de a trage concluzia că principala preocupare a asociaţiilor de revoluţionari este legată doar de drepturile materiale ale membrilor. Aşa va fi dacă legea stabileşte sarcini de acest fel asociaţiilor de revoluţionari, dar acestea trebuie lăsate să rămînă organizaţii NEguvernamentale, nu simple curele de transmisie ale SSPR.

 5. Dle Raimond Luca,ce se întâmpla cu celelalte multe dosare aflate la diverse procuraturi din tara si care implica si alte nume ,cum ar fi ilustrul Maior din Brasov si pe care se pare ca-l sprijiniți…ori pt.ca susține opoziția și pe tătucul Iliescu…va gândiți la viitoarele alegeri…dar Ponta parca ce zicea de lege,pt. ca pana la urma,cei multi sunt interesați de partea materiala…Tactica învăluirii,a distorsionării adevărului,a distragerii atenției…parca ne sunt cunoscute…DEZIDERATELE REVOLUȚIEI abia au început sa se contureze. Legile Lustrației,a Imprescriptibilității crimelor au fost abia acum ,după 22 de ani,timid conturate..și votate.Manualele de istorie așteaptă încă… ADEVĂRUL despre REVOLUȚIE…și indiferent de rezultatul cercetărilor Costin,Mărieș și încă putini alții, au avut un rol hotărâtor și indiscutabil în votarea acestor legi .Nimeni pana acum,aflat într-o funcție ministeriala ,nu și-a riscat nici măcar fotoliul dar…libertatea..Apropos,ce s-a mai întâmplat cu termenul de judecata din 20 parca ,în legătura cu acțiunea deschisa de SSPR prin Costin ? Saracul …idealist…si Mărieș un adevărat erou,cadavrul viu în slujba ADEVĂRULUI…ramas acum aproape singur..Am văzut un alt comentariu care-i face securiști,polițiști…etc Știi ceva, draga Conationalule,deși nu este adevărat,mai bine cu ăștia decât cu gașca iliesciana,care ne-a distrus și anulat ca nație„vezi tezaurul„ne-a sărăcit,ne-a omorât copiii ,frații și părintii.., Ei sunt mai vinovați decât…împuscatul ,iar ceilalți au răspundere individuala,pentru ca eu,spre exemplu,sunt în viata,pt ca un ofițer,care avea ordin sa tragă,nu a tras,iar un securist,care ma cunoștea,nu m-a demascat,deși conform ordinului ar fi trebuit sa o facă Așadar nu pot fi trași la răspundere decât …INDIVIDUAL..Si cata nevoie avem încă de ei…altfel…POTOPUL…davai ceas, davai palton…Si încă ceva…îmi place MRU..este inteligent și deștept foc. Aveți ceva împotriva ?Sa auzim de bine și sa ajute DUMNEZEU pe toți cei care s-au gândit și se gândesc încă și la cei care se sacrifica în numele lor.

 6. SIGUR OMUL ERA NICOLAIE MIRCOVICI DAR DE CE A SPUS CA ARE ATELIER DE ELECTRONICA IN TIMISOARA DOAR EL SIE ATUNCI IOAM SCAPAT DE UNDE SINT IN CONVORBIREA AVUTA M-A INTREBAT ACELAS LUCRU AM EZITAT DAR I-LAM SPUS BRAZI , SPUN SI CUVINTUL URMATOR CE I-AM SPUS ..;ACUM STI SI DE UNDE SINT SI NE-AM DESPARTIT NU PRICEP CAM MULTE DAR POATE DEPUTATUL MIRCOVICI MI LE VA SPUNE TOTUSI BANUIESC. FRONTUL DEMOCRAT ROMAN , MIRICA ATENTIE CELOR CARE AU TAINUIT NU SINT REVOLUTIONARII. SI MAI ALES DE LA PLOIESTI AUZI FURTUNA AUZI PETRISOR MORAR , AUZI COSTIN AUZI STANCIULE CU ASOCIATIA MUNTENIA LA PLOIESTI.

 7. domnule mioc,nu stiu cine se ascunde sub acest nume si nici nu ma intereseaza,tot ce stiu ca atunci cand se desfasura revolutia in bucuresti nu am vazut nici o persoana mai deosebita pe strazi,erau numai muncitori,nici un guler apretat eram mult prea tanara 28 ani doi copii mici si eram la revolutie ,nu am stiut ce reprezinta puterea glontului se gaurea asfaltul pe langa mine am fugit spre ateneu si am facut pe mine de FRICA vazand oameni raniti si mult sange,acum ce vad multi profitori care au vazut revolutia din fotoliu si cum se invarte politica ies ca hienele si ataca, esti cu basescu ,esti cu iliescu ????? sa se revizuiasca toate dosarele si atunci sa vezi hora , in structurile statului roman institutii sant angajati copii de nomenclaturisti revolutionari multi securisti politisti.REVOLUTIA A FOST DOAR PENTRU BINELE UNOR ANUMITE CATEGORII DE PROFITORI,iar pentru muncitorii care au infaptuit revolutia se solicita revizuirea dosarelor, rusine profitorilor ,dar…dupa revolutie noi muncitorii am invatat sa ne luptam pentru drepturi si la alte organisme internationale un drept castigat nu ni-l poate lua NIMENI.

 8. am mai fc o sesizare dar nu se vede nici o masura luata in leg cu o cunostinta care are carnet de revolutionar primeste si acea pensie insa el e foarte bine nu se vede nici o problema ca ar fi fost ranit atat fizic cat si psihic in timpul revolutiei in schimb omul are 2-3 masini bune 2 apartamente ocasa la 45km de bucuresti(loc Movilita ) va rog din suflet faceti ceva cu acesti oameni ptr care platim noi oamenii de rand taxe si impozite ca sa o duca ei bine iar cei care cu adevarat au percursiuni de la revolutie nu si-au gasit nici acuma dreptatea de ce? ptr ca nu au avut bani sa dea ca :smecherii: acest cetatean cinstit se numeste BOGACIU CORNEL B-DUL BASARABIA NR 242 BL MY 7 AP 16. Nu cumva si sotia are acest carnet si primeste niste bani? va rog verificati se numeste BOGACIU MARIA.DANSUL STIU CA ARE CONT BANCAR UNDE I SE VIREZA BANII.

  1. Domnule Anonim, dacă aveţi bănuieli despre vreo ilegalitate trebuie să sesizaţi instituţiile statului, nu să scrieţi pe acest blog. Constat că numele Bogaciu nu se găseşte pe listele revoluţionarilor care au fost publicate în Monitorul Oficial, încît nu ştiu pe ce vă bizuiţi cînd pretindeţi că vecinul dv. ar avea carnet de revoluţionar.
   https://mariusmioc.wordpress.com/2010/07/09/lista-revolutionarilor-publicata-in-monitorul-oficial/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.