A 2-a cerere de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Ce alte procese a mai avut GVV

În cadrul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti referitor la legăturile cu securitatea ale lui Gelu Voican Voiculescu, fost viceprimministru în guvernul FSN-ist instalat în 22 decembrie 1989, cea de-a doua cerere de recuzare depusă de pîrîtul Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă, se poate vedea pe portalul instanţelor (linc). Următorul soroc de judecată e în 8 mai.

Eram convins că se va întîmpla aşa, fiindcă cererea lui Gelu Voican Voiculescu a fost depusă doar pentru tragere de timp, nu fiindcă avea motive serioase, mai ales că mai depusese anterior o cerere de recuzare împotriva aceluiaşi judecător (Ionel Radu), care fusese respinsă. Oricum, domnul Voiculescu a obţinut prin cererea sa ceea ce şi-a propus: amînarea cu încă peste 2 luni a procesului, deci a lămuririi colaborării dumisale cu securitatea.

De menţionat că domnul Gelu Voican Voiculescu este un client fidel al Curţii de Apel Bucureşti, figurînd pe portalul instanţelor cu mai multe procese la această instituţie. Dacă în procesul acesta are calitatea de pîrît, adică nu a fost dorinţa sa să ajungă în faţa judecătorilor, o serie de alte procese dumnealui le-a iniţiat. De pildă, a dat în judecată Casa de Pensii nefiind mulţumit de decizia de pensionare (dosar 39583/3/2007). A pierdut procesul în 2008 (linc). A dat în judecată Guvernul României, prin Secretariatul General al Guvernului (dosar 43277/3/2008). A pierdut procesul în 2009 (linc). A dat în judecată Regia Autonomă a Protocolului de Stat (dosar 4985/299/2009 – aici cred că e vorba de vila de protocol pe care o ocupă deşi nu mai are calitatea de demnitar al statului, problemă relatată într-un articol din „Adevărul” – linc). A pierdut în primă instanţă în 2011 (linc), iar anul ăsta a pierdut şi recursul (linc). Pe 7 mai 2012 va avea termen de judecată la Curtea de Apel Bucureşti şi recursul la procesul în care domnul Voiculescu a cerut despăgubiri de la stat pentru pretinsa prigoană suferită în timpul comunismului, despre care am scris pe blog cînd era la primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti (linc), unde am făcut şi eu o cerere de intervenţie, care a fost respinsă (linc). Interesant că la acel proces eu n-am primit hotărîrea Tribunalului Bucureşti, pentru a putea să cuget dacă nu declar şi eu recurs, dat fiind că cererea mea de intervenţie a fost respinsă. O concluzie însă se impune: domnul Voican Voiculescu este un om cu experienţă în probleme legate de justiţie.

Vezi evoluţiile anterioare în acest proces:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu
Apărarea lui Gelu Voican (1). Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc
Apărarea lui Gelu Voican (2). Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican
Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru a avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru
Apărarea lui Gelu Voican (4). Fondul chestiunii
Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţii
Instanţa a respins excepţiile şi se va trece la judecarea fondului
Gelu Voican Voiculescu recuză judecătorul la procesul cu CNSAS. Procesul celor 748000 euro – amînat pe 21 noiembrie
Scor 6-0. Cererea de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă
Motivarea respingerii excepţiilor ridicate de Voican Voiculescu
Cererea de recuzare şi respingerea ei
Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său
Cererea de înscriere în fals depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Deasemeni, respinsă cererea mea pentru prezentarea restului filelor de la dosarul lui Gelu Voican
Gelu Voican Voiculescu cere suspendarea procesului legat de colaborarea cu securitatea. CNSAS refuză să-mi dea acces la dosarul original a lui GVV
Cererea de suspendare respinsă. Voican Voiculescu a depus o nouă cerere de recuzare

Mai citeşte, din dosarul de la CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu:
Gelu “748000 de euro” Voican: “Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
“Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”
Analiză a Securităţii: “Voiculescu Gelu solicită sarcini pe linie SLOMR, menţionînd pe un ton de reproş că dacă nu-l folosim cîndva se va retrage undeva la ţară şi va creşte păsări”
Gelu Voican Voiculescu, chemat la securitate pentru un presupus plan de părăsire a ţării: “Contactul avut m-a îmbogăţit în viziunea mea asupra unor realităţi sociale, resimţind că realmente există preocuparea de a se veghea asupra destinelor oamenilor”
Gelu Voican Voiculescu, amintiri despre un cetăţean dominican
Securitatea, bănuitoare faţă de Gelu Voican Voiculescu
Istoria lui Gregorian Bivolaru “în toată intimitatea devenirii sale existenţiale”, scrisă pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican explică securităţii: Gregorian Bivolaru e greu recuperabil prin reeducare. Numai un stagiu militar dur, făcut anume pentru a-l frînge, cu toate asprimile cîmpului de instrucţie la infanterie, l-ar putea lecui
Gelu Voican despre persoana care i-a adăpostit cărţi şi xeroxuri: “Discutînd pe marginea unor aspecte social-economice din ţară sau de ordin cultural, am reţinut că făcea unele aprecieri care puteau fi interpretate ca negative”
Paul Goma, în dosarul CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu
Securitatea despre Gelu Voican Voiculescu: “Se confirmă pe a treia linie că a deconspirat legătura cu organele de securitate”
Departamentul juridic al CNSAS a cerut declararea lui Gelu Voican Voiculescu drept colaborator al securităţii
Nota de constatare a CNSAS în cazul Gelu Voican Voiculescu

Alte articole despre Gelu Voican Voiculescu:
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
Gelu Voican Voiculescu: Gîndul meu se îndreaptă spre cei disimulaţi sub infracţiuni de drept comun. Să se revizuiască situaţiile judiciare! TVR decembrie 1989 (video)
Tribunalul Bucureşti confirmă că Gelu Voican Voiculescu a fost un borfaş de drept comun. Noi aberaţii conspiraţioniste în “Adevărul”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.