Film conspiraţionist despre evenimentele din aprilie 2009 care face furori la Chişinău (video)

Pe acest blog am discutat mult, la timpul respectiv, despre evenimentele din aprilie 2009 de la Chişinău (vezi o listă cu lincuri la mai multe articole pe acest subiect).

Despre aceste evenimente există sute de ore de înregistrări video, inclusiv pe internet. Asta nu împiedică babele plîngăcioase şi ziariştii care vor să facă pe interesanţii să afirme că nu se cunoaşte adevărul şi să se tot întrebe despre „misterele evenimentelor din aprilie 2009”.

Mai nou a apărut un film anonim care face furori la Chişinău cu pretinse “dezvăluiri” despre aprilie 2009 (îl vedeţi mai sus; a fost pus pe youtube de cineva care se identifică „petr petrov”, şi care alte filme n-a mai pus pe youtube). Faptul că producătorul filmului e anonim şi comentatorul din film are glasul distorsionat prin mijloace tehnice ca să nu fie recunoscut nu împiedică anumite cercuri de la Chişinău să ia filmul în serios. Deja filmul anonim e un subiect comentat de mare parte din mass-media de la Chişinău.

Regimul Voronin, după investigaţii intense, a izbutit să identifice printre miile de participanţi la evenimentele din aprilie 2009, una bucată cetăţean român – un oarecare Nethanyahu (linc). Repet că a existat puzderie de filmări, nu e vorba că n-ar fi date suficiente.

Acum e prezentat ca mare descoperire faptul că printre miile de participanţi la evenimente a fost identificat una bucată cetăţean rus – un oarecare Baghirov. Acest Baghirov a fost de altfel şi inculpat de procuratura moldovenească (după căderea comuniştilor) dar a fugit în Rusia. De acolo, se pare că îi place să facă pe grozavul, pozînd în om care răstoarnă guverne şi învîrte sute de mii de dolari (zic se pare fiindcă nu pot verifica declaraţiile care îi sînt atribuite).

Cine exagerează importanţa prezenţei lui Baghirov în evenimentele din aprilie 2009 face acelaşi gen de manipulare cu cei care exagerau importanţa prezenţei lui Nethanyahu.

Faptul trist, remarcat de mine acum 3 ani chiar în focul evenimentelor, e că frumosul gest al arborării drapelului românesc la Chişinău a ajuns să fie ponegrit ca… diversiune rusească (linc).

Iar acum e declanşată la Chişinău o campanie de ponegrire a unor lideri ai mişcării din aprilie 2009 care chipurile ar fi fost în slujba ruşilor. Modus operandi cunoscut (nu şi de către idioţii folositori). Vezi de pildă cum Securitatea română, ca s-o compromită pe Herta Muller, lansa zvonuri că Herta e agenta … Securităţii române (linc).

Săracul Voronin, cît s-a chinuit să compromită liderii mişcării din aprilie 2009 (mişcare care, orice s-ar spune, chiar a dus la sfîrşitul guvernării PCRM)! N-a izbutit. O să izbutească asta “presa anticomunistă”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.