CNSAS a renunţat la procesul cu revoluţionarul Neculae Bădilescu

Procesul deschis de CNSAS pentru constatarea calităţii de colaborator al securităţii a revoluţionarului timişorean Neculae Bădilescu, răposat în 2010, s-a sfîrşit prin renunţarea la proces de către CNSAS, se poate afla de pe portalul instanţelor (linc).

Procesul a început în 2009, şi iniţial CNSAS a cîştigat la Curtea de Apel, în 14 iunie 2010 (linc). Prin recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sentinţa a fost casată şi cauza trimisă spre rejudecare (linc). Asta se întîmpla în 19 mai 2011, deci după moartea domnului Bădilescu.

La rejudecare, în 2 aprilie 2012 instanţa ia act de faptul că CNSAS renunţă la judecată (linc). Pîrîtul fiind mort şi nemaiputînd să-şi exercite dreptul la apărare, pare o soluţie firească. Practica judecătorească a fost de respingere a acţiunilor CNSAS în cazurile cînd pîrîţii erau morţi, sub motivul excepţiei lipsei calităţii procesuale pasive.

Neculae Bădilescu este unul din revoluţionarii care au format Frontul Democratic Român de la Timişoara, în 20 decembrie 1989, şi au fost prezenţi la discuţiile cu primul ministru ceauşist Constantin Dăscălescu. Îi puteţi asculta glasul cînd vorbea mulţimii în timpul revoluţiei de la balconul Operei într-una din înregistrările audio de pe acest sait (linc). Conform propriei declaraţii, este unul din primii care au răspîndit în timpul revoluţiei, în cadrul Frontului Democratic Român din Timişoara, numele lui Ion Iliescu ca posibilă alternativă la Ceauşescu.

Vezi şi:
Timişoara, 20 decembrie 1989: Ţara are la putere filozofi, dar ce folos? Că-n piaţă nu se găsesc cartofi!
Lista comitetului FDR comunicată manifestanţilor din Piaţa Operei, printre numele amintite fiind şi cel al domnului Bădilescu
A murit Nicolae Bădilescu
Nicolae Bădilescu: Recunosc, şi nu sînt mîndru deloc, că am fost unul dintre cei care au rostit pentru prima oară numele lui Iliescu
Situaţie a proceselor dintre CNSAS şi revoluţionari
Sait personal Neculae Bădilescu

Un gând despre „CNSAS a renunţat la procesul cu revoluţionarul Neculae Bădilescu

  1. Doresc AMENDAMENTE pentru Legea 341 /2004 . 1)- Vaduvele Veteranilor Luptatori ai Revolutiei din 1989 sa fie recompensate cu 0,50 din salariul mediu brut pe economie dupa decesul sotului = Posesorului de certificat . 2 )- Colaboratorii si informatorii care ” NU ” au fost implicati in timpul Revolutiei de la 1989 ,sa fie absolviti de orice vina de a fi colaborat in trecut , prin simplul fapt ca au luptat alaturi de ceilalti impotriva Dictaturii . 3)-Revolta populara a fost pana pe data de 22 Decembrie 1989 ,iar” REVOLUTIA A FOST INTRE 17 si 25 Decembrie 1989 !” 4)- Mormintele Revolutionarilor sa fie in CIMITIRE CENTRALE ,nu in cele Municipale -(de tipul mormant comun, sau cetateni fara adapost asa cum s-au dat in Braila la marginea orasului din ordinul primariei „.Pacat de sangele Varsat !” Va multumim pentru acceptarea Amendamentelor mele .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.