2 membri ai CPRD, Marius Dugulescu şi Gheorghe Hogea, au părăsit PDL în favoarea PNL

2 deputaţi membri ai Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor, Marius Dugulescu (Timişoara) şi Gheorghe Hogea (Caraş Severin) au anunţat că părăsesc PDL în favoarea PNL.

Gheorghe Hogea, care e şi vicepreşedinte al Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor (din care face parte începînd din 20 aprilie 2010, cînd l-a înlocuit pe deputatul Mihail Boldea), a anunţat că trece la PNL în 18 aprilie (linc), relativ scurt timp după trecerea la PNL a lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin. Alţi doi parlamentari PDL de Caraş Severin au mai trecut în ultima lună la PNL – deputatul Valentin Rusu şi senatorul Iosif Secăşan. Gheorghe Hogea s-a remarcat prin susţinerea propunerii legislative prin care Caransebeşul a fost declarat oraş-martir al revoluţiei din 1989 (linc).

Marius Dugulescu, care este fiul răposatului pastor baptist Petre Dugulescu de la a cărui biserică au sosit în 16 decembrie 1989 „întăriri” pentru mulţimea adunată lîngă casa preotului Laszlo Tokes, este deputat de Timişoara. A fost membru CPRD chiar de la începutul reconstituirii comisiei în actuala legislatură, dar în ultima vreme, după cum se vede din procesele verbale ale şedinţelor CPRD postate pe saitul Camerei Deputaţilor, nu s-a mai prezentat la şedinţe. Tatăl său Petre Dugulescu avea certificat de revoluţionar şi a fost parlamentar PNŢCD. Cu prilejul părăsirii PDL, Marius Dugulescu a declarat că „dreapta în România poate fi clădită doar în PNL” (linc).

Cu Marius Dugulescu, care este deputat chiar în colegiul în care domiciliez, am luat de cîteva ori legătura pentru a-i comunica nemulţumiri ale mele legate de politica PDL legată de revoluţie şi revoluţionari. I-am explicat de pildă indignarea mea despre intenţia primarului PDL din Tîrgu Mureş, Dorin Florea, de a amplasa în oraş un bust al generalului-criminal Ştefan Guşă (linc). Domnul Dugulescu a spus că e de acord cu mine, că va lua atitudine, dar după ce am făcut greşeala să-i amintesc că primarul PDL-ist Dorin Florea era printre susţinătorii bustului generalului Guşă, a renunţat la atitudine publică şi a spus că va vorbi doar în particular cu prim-ministrul de atunci Emil Boc. Între timp justiţia a anulat decizia de amplasare a bustului generalului Guşă, ca urmare a unei acţiuni în instanţă iniţiată de europarlamentarul Laszlo Tokes (linc), deci nu ca urmare a unei schimbări de atitudine a PDL sau a lui Dorin Florea.

Un alt caz în care l-am contactat pe domnul Dugulescu a fost cînd am auzit zvonurile că George Costin (actualmente arestat sub acuzaţia de trafic cu certificate de revoluţionar) ar putea fi numit secretar de stat la SSPR. I-am cerut să se opună unei asemenea numiri, cu argumentele pe care la momentul respectiv le-am prezentat şi pe acest blog, iar după numire i-am cerut să ceară destituirea acestuia. Nu ştiu ce a făcut domnul Dugulescu, că nu mi-a răspuns la e-mailurile mele pe acest subiect, dar ştiu că anume George Costin a fost cel numit în fruntea SSPR de guvernarea PDL, iar destituirea acestuia a venit doar ca urmare a arestării sale de către parchet (linc).

Mai citeşte:
Interzicerea migraţiei politice, un lucru antidemocratic
Marius Dugulescu, 5 coaste rupte şi picior în ghips
Libertate economică, dar nu pentru căţei (2) (comentariu la o iniţiativă legislativă susţinută şi de Marius Dugulescu)
Raportul Securităţii despre filajul făcut la locuinţa lui Tokes (este pomenit acolo Petre Dugulescu, tatăl lui Marius Dugulescu)
Timişoara, 21 decembrie 1989: Copilul libertăţii. Avram Iancu sîntem toţi! (înregistrare audio din timpul revoluţiei din Timişoara unde este pomenit Petre Dugulescu, tatăl actualului deputat)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.