Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Astăzi la ÎCCJ se judecă procesul inculpatului Dan Voiculescu aprilie 30, 2012


A căzul guvernul Ungureanu, iar Victor Ponta va fi noul prim-ministru. La Ministerul Agriculturii a fost propus Daniel Constantin (linc), reprezentant al Partidului Consevator fondat de Dan Voiculescu, cel care a înfiinţat şi trustul de presă al Jurnalului Naţional şi al Antenelor.

Interesant este că Ministerul Agriculturii figurează ca parte civilă în dosarul penal 7546/1/2009 de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (linc), dosar în care Dan Voiculescu are calitatea de inculpat. Obiectul procesului este „infracţiunea de spălare de bani (Legea 656/2002, art. 23)”, iar ceilalţi inculpaţi sînt: Constantin Baciu, Gheorghe Marian Domnişoru, Vica Ene (fostă Udrea), Grigore Marinescu, Gheorghe Menciniposchi, Sorin Pantiş, Alexandru Petre, Flavius Adrian Pop, Corneliu Popa, Jean Cătălin Sandu, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Sin.

Cauza este deja la a 32-a înfăţişare şi este încă la judecata de fond.

Nu cunosc ce conţine dosarul şi cît de întemeiate sînt acuzaţiile aduse inculpaţilor, dar deduc din datele afişate pe saitul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că Ministerul Agriculturii se pretinde păgubit de presupusele fapte infracţionale ale inculpaţilor, printre care şi Dan Voiculescu. Dacă Partidul Conservator va prelua Ministerul Agriculturii nu m-aş mira să aud că această instituţie va înceta să se mai considere păgubită şi va cere în procesul respectiv achitarea inculpaţilor.

O asemenea poziţie procesuală a instituţiei de stat constituită ca parte civilă nu este însă o chezăşie a achitării inculpaţilor. O dovedeşte cazul lui Emilian Cutean, condamnat la închisoare deşi se afla în fruntea SSPR în momentul condamnării la judecata de fond, adică în fruntea exact a instituţiei care era parte civilă în procesul său, şi care instituţie a susţinut în proces achitarea sa (linc).

Că veni vorba de cazul Cutean: Daniela Sbârcea, coinculpată cu acesta şi condamnată şi ea la închisoare în acelaşi proces, dar cu suspendare, continuă să lucreze nestingherită la SSPR.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.