Congresul BNR de la Bucureşti: Ion Iliescu, iarăşi preşedinte de onoare, Dorin Lazăr Maior – preşedinte

Azi a avut loc la Bucureşti, la palatul parlamentului, congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor.

După cum anunţă Agerpres (linc), cei aproximativ 1200 de participanţi l-au ales pe Ion Iliescu preşedinte de onoare şi pe Dorin Lazăr Maior (fost deputat PRM şi PSD) preşedinte. Secretar general a fost ales Codrin Ştefănescu, deasemeni fost deputat PRM şi PSD, trecut şi prin Partidul Conservator, revenit la PRM în 2009, de unde şi-a dat demisia în aprilie 2011 pentru a reveni la PSD în iunie 2011, unde a primit funcţia de secretar al Consiliului Naţional (linc).

La congres au fost propuşi pentru funcţia de secretar de stat la SSPR domnii Puiu Nicolae Fesan (liberal, care a mai ocupat acest post pînă în 2008) şi Dorin Lazăr Maior. Hotărîrea în această privinţă îi va aparţine noului prim-ministru Victor Ponta.

Anul trecut Blocul Naţional al Revoluţionarilor se împărţise în 2 facţiuni rivale, care au ţinut congrese în aceeaşi zi – 3 septembrie 2011 (linc) – în localităţi diferite. Cea mai mare participare a avut-o atunci congresul organizat de aripa George Costin (linc), care era pe atunci conducătorul SSPR, numit de guvernarea PDL. În paralel, la Timişoara, a organizat şi Dorin Lazăr Maior un congres, despre care am relatat (linc).

Arestarea lui Costin şi căderea guvernului PDL, care devenise oricum nepopular printre revoluţionari ca urmare a suspendării plăţii indemnizaţiilor pentru luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite (linc), a făcut ca mulţi şefi de organizaţii revoluţionare care se manifestau de partea lui Costin (implicit a PDL) în 2011 să devină acum susţinători ai grupului lui Dorin Lazăr Maior.

Precizez că congresul organizat de George Costin nu a fost recunoscut în instanţă.

Există destui revoluţionari care nu sînt membri în Blocul Naţional al Revoluţionarilor. De pildă, asociaţia „17 Decembrie” a răniţilor şi familiilor îndoliate din revoluţie Timişoara a publicat încă de ieri pe saitul propriu un comunicat (linc) în care afirmă:

Asociaţia “17 Decembrie a Răniţilor şi Familiior Îndoliate din Revoluţia1989” Timişoara nu va participa la Congresul BNR1989 – D.L. Maior din data de 4 mai 2012 la Palatul Parlamentului din aceleaşi motive pentru care nu am participat nici la Congresul BNR1989 – G.Costin.

Considerăm că răniţii şi urmaşii Eroilor-Martiri din decembrie 1989 nu pot, nu vor şi nu trebuie să fie masă de manevră pentru lideri ai revoluţionarilor la nivel naţional sub o culoare politică sau alta. Toţi revoluţionarii trebuie să fie reprezentaţi la nivelul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR) de oameni corecţi, iar drepturile să fie respectate indiferent de ce partid se află la guvernare.

Ultimii 2 ani de guvernare PDL + UDMR + UNPR au mutilat valorile Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Am făcut numeroase demersuri către instituţiile statutului pentru repararea acestor nedreptăţi. Am apelat şi la sprijinul opoziţiei – ştiind că nu aveau pîrghiile necesare pentru a ne ajuta, dar sperînd că vor face tot ceea ce este posibil pentru a păstra respectul şi recunoştinţa faţă de cei ce au avut merite incontestabile pentru Victoria Revoluţiei Române din 1989. NU AM PRIMIT NICI UN RĂSPUNS!

Domnul Victor Ponta, premierul desemnat, are acum posibilitatea de a numi un Secretar de Stat la SSPR care să poată face curăţenia morală necesară, să elimine impostorii aplicînd Legea 341/2004. Prin mass-media aservită politic s-a implementat cu rea voinţă în mintea românilor că revoluţionar = impostor, neluîndu-se în considerare de fapt şi de drept că instituţiile statului, respectiv SSPR şi Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, sînt cele mai importante filtre care trebuiau să avizeze sau să respingă dosarele necesare pentru obţinerea certificatelor de revoluţionar conform Legii 341/2004. Au fost la conducerea SSPR unii infractori (cu susţinere politică) care, din cauza activităţilor lor ilegale, au generat o impresie greşită faţă de toţi revoluţionarii.

Cei ce îşi uită istoria riscă să o repete.

ASOCIAŢIA 17 DECEMBRIE A RĂNIŢILOR ŞI A FAMILIILOR ÎNDOLIATE DIN REVOLUŢIA 1989, TIMIŞOARA

Corina Untilă
Preşedinte

De amintit că Ion Iliescu a mai fost ales preşedinte de onoare al BNR şi în 2008 (linc), tot cu susţinerea lui Dorin Lazăr Maior. Comparativ cu rivalul său George Costin (care după ce fusese demnitar PSD în timpul preşedinţiei lui Iliescu a trecut la PDL manifestîndu-se anti-Iliescu), Maior se arată cel puţin consecvent.

Între timp, procesul de la Judecătoria Tîrgu Mureş în care Dorin Lazăr Maior şi secretara sa Florina Aprofirei au calitatea de inculpaţi, a fost amînat pentru 9 mai (linc). Instanţa a luat hotărîrea să amendeze doi martori care nu se prezentaseră la judecată (dosar 108.1/234/2009 al Judecătoriei Tîrgu Mureş, ajuns aici la a 2-a strămutare).

Mai citeşte:
Mîine, 3 septembrie [2011], 2 congrese ale asociaţiilor de revoluţionari: la Timişoara şi Bucureşti
Congresul BNR de la Timişoara
Lista cu membrii conducerii BNR – Costin
Dorin Lazăr Maior semnează protocol de colaborare cu PSD şi vrea să organizeze un nou congres BNR la Bucureşti
Ion Iliescu cere reanimarea spiritului din decembrie 1989
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică
Blocul Naţional al Revoluţionarilor: Iliescu reales la al enşpelea congres
Prezidiul Congresului BNR din 5 septembrie 2008
Secretarul de stat pentru revoluţionari, Puiu Fesan, la congresul BNR (video nu mai funcţionează, a fost şters de pe saitul trilulilu.ro între timp)
Vasile Duţă, preşedintele Consiliului Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, osîndit la 5 ani închisoare
Situaţia preschimbării certificatelor de revoluţionar, raportată de Fesan

9 gânduri despre „Congresul BNR de la Bucureşti: Ion Iliescu, iarăşi preşedinte de onoare, Dorin Lazăr Maior – preşedinte

  1. Este o mare rusine ca o asociatie care se peretinde ca a dat jos dictatura comunista sa numeasca un presedinte de onoare un fost inalt activist comunist cum este Ion Iliescu . Situatia ar fi similara daca AFDPR ar numi presedinte de onoare al organizatiei pe Iulian Vlad sau Tudor Postelnicu .

  2. ESTE MANA LUI MAIOR CARE S-A ALES SINGUR, S-A CITIT LISTA SI CEI CARE AU VRUT SA VORBEASCA AU FOST INTRERUPTI IAR IN SALA AU FOST CATEVA MAINI RIDICATE,LA SECRETARIAT ESTE BINE CA PONTA SA NUMEASCA PE CINEVA CARE NU A FOST IN FUNCTII

  3. D-le TAPUS CONSTANTIN…ESTE UN MARE NEADEVAR faptul ca cineva a adaugat premedit in prevederile Legii 341/2004 avand un „leit-motiv politic” caracterul ANTI-COMUNIST al Revolutiei Romane din Decembrie 1989 ! SUNA A DIVERSIUNE facuta de asa zisul” GOLAN al LUSTRATIEI” securistul Doru Maries, si de acolitii lui portocalii N.Banutoiu, V.Turcu, Stan Vasile ,infractorul securist Costin George etc ADEVARATUL CARACTER al REVOLUTIEI din 89′ este..ANTI-TOTALITAR si apoi…ANTI-COMUNIST ! Un lucru este stiut… POPORUL era INDOBITOCIT dupa 45 de ani de COMUNISM si DICTATURA si nu cred ca ar fi fost adecvata si acceptata de popor dintr-o data o TERAPIE DEMOCRATICA in care sa nu existe o perioada de TRANZITIE .Aceasta TRANZITIE trebuia facuta de un DISCIPOL al TRANZITIEI (cum a fost ptr rusi M.Gorbatchow) si acela era in masura s-o faca la acel moment doar ION ILIESCU si adeptii lui ! Si mai TOLERAT ceva D-le TAPUS…NIci in acel moment si nici dupa 22 de ani NU SE CADE SA FACEM VANATOARE DE VRAJITOARE fiindca ura ne-a incetosat ratiunea ! Au fost NOMENCLATURISTI, ACTIVISTI de PARTID, SECURISTI care din primele zile ale Revolutiei au fost ALATURI DE POPOR si de MANIFESTANTI si nu se cade ptr pozitia avuta sub PCR sa fie ulterior pusi la zid DACA NU AU FACUT NICIODATA RAU POPORULUI ROMAN si implicit cetateniloe ei !

    • Sunteti de acord ca dupa 22 de ani de la caderea regimului comunist Romania sa fie condusa tot de fostii securisti sau comunisti sau de odraslele acestora ??? Credeti ca e normal ca fostii securisti care au slujit cu devotament si mult zel regimul criminal comunist sa fie rasplatiti pentru aceasta cu pensii de lux in zilele noastre in timp ce victimele lor traiesc in saracie si sunt ignorati de autoritati ??!

      • SUNT INTRU CU TOTUL DE ACORD CU MAHNIREA DIN RASPUNSUL D-VOASTRA si sunt partizan la opinie, dar INTR-O SOCIETATE ,NOSTALGICA”,”PSEUDO-CONSERVATOARE”,”SARACA cu DUHUL ” si construita pe un sistem afino-clientelar , nu putem avea pretentia ca se pot infiltra in treptele de conducere persoane cu PROBITATE MORALA,CORECTE, INTUITIVE, CUNOSCATOARE PROFESIONAL , EDUCATE sau RAFINATE venite de ” NICAIERI ” ! Normal ca acele persoane pregatite in „politruchie” stiu sa manipuleze si sa dezinformeze cu argumente ieftine populatia dezorientata si „saracita” ! Daca stiam ca poporul roman prin Revolutia din Decembrie 89′ s-a dezrobit de comunism si s-a inrobit cu INECHITATEA sociala si legislativa , nu mai ieseam sa-mi risc libertatea si viata ! Sa ajungem …ca un militar MApN cu functii politice in vechiul regim comunist sa ia si cate 100 de milioane de lei /luna pensie , sau o tarfa care se „tragea” pe cate 300 de dollari sa ajunga a IV-a persoana in stat si cu miliarde din banii visteriei tarii pe mana , inseamna ca AM LUPTAT DEGEABA !

  4. Si vis-a -vis de …CURATENIA MORALA ce trebuie facuta intre revolutionari si despre ‘MASA de MANEVRA” pe care tot o aminteste D-na Corina Untila… Curatenia MORALA privind ADEVARATUL REVOLUTIONAR poate fi infaptuita prin doua modalitati : 1-prin cercetarea si analiza in AMANUNT al primului MEMORIU depus la dosarul prin care acel individ a obtinut certificatul de revolutionar prin care sa se discearna daca intr-adevar este indreptatit sa fie titularul vreunui certificat de REMARCAT ptr. MERITE DEOSEBITE sau ptr. un simplu PARTICIPANT in conformitate cu prevederile legii 341/2004 si 2-ANULAREA tuturor certificatelor care s-au eliberat fie prin lipsa existentei vreunei comisii de analizare, verificare si promovare, fie prin eliberare abuziva neindeplinind formele si procedura legala de certificare (ex.eliberarea ceretificatelor faca avizul CPRD) sau fie prin eliberarea certificatului netinand cont de prevederile legale prin care se cerea in fond PRESCHIMBAREA vechiului certificat conferit de Legea 42/90 !!!… In ceeace priveste MASA de MANEVRA…VOM FI INTOTDEAUNA ( chiar si sub o forma „discretionala” ) MASA de MANEVRA atata timp cat SSPR-ul face parte din Secretariatul de Stat al Guvernului ,este condus de un reprezentant POLITIC investit de Guvern , chiar fiind el si revolutionar, si atata timp cat legile care ne coordoneaza si ne „guverneaza” (legea 341/2004) prevad DREPTURI si OBLIGATII !…Asa ca CEL MAI BINE, D-na UNTILA , ptr BINELE membrilor asociatiei DUMNEAVOASTRA ..ALINIATI-VA macar sub spectrul SOCIAL ,daca nu va convine sa va implicati POLITIC !.. Nu trebuie sa fi-ti sceptica si DEZAMAGITA ci mai degraba trebuie sa fi-ti manata de spiritul de LUPTA !

  5. va rugam frumos daca ne puteti ajuta cu problema urmatoare bunica mea mihailescu constanta este mama eroului martir mihailescu petre care a decedat la varsta de 22 de ani la revolutia din data de 23-12-1989 nu am primit niciodata certificat de urmas de erou martir pentru ca la liga luptatorilor din decembrie 1989 la presedintele Smutar al asociatiei sa facut o procura falsa pe numele lui Costef Florian si sa mandatat singur si sa dus si nea ridicat certificatul dupa legea 42 am mers in nenumarate randuri la institutia SSPR sa ne interesam despre certificatul de pe legea 42 persoanele de la conducere neau spus ca sa asteptam am facut ancheta personala la familia lui mihailescu petre si am descoperit ca certificatul lui mihailescu petre cu nr 1274 inregistrat sub nr.U1753 ridicat de Costef Florian am depus contestatie de preschimbare a certificatului de urmas de erou martir si pe data de 04-04-2011 am primit avizul favorabil pentru prescimbarea certificatului pe legea 341 am primit certificatu de urmas de erou martir cu seria UEM-MNR.00271 eliberat la data de 28-02-2012 de atunci am facut nenumarate memori si cereri pentru eliberarea adeverinei pentru casa de pensi singurul raspuns care mi sa dat de la domnul Nicolaescu nea spus ca nu poate sa ne elibereze adeverinta pentru casa de pensi pentru ca ii este frica ca il aresteaza tinand cont ca certificatul cu nr 00271 a fost tinut abuziv de domnul George Costin un an pana in data de 28-02-2012 cand domnulGeorge Costin a fost arestat am fost chemati sa ni se dea certificatul cu nr 00271 din data de 28-02-2012 ne tine abuziv adeverinta pe motive care nu se cunosc de cand a venit domnul Sorin Vintila Mesteru nea sus ca o sa ne elibereze adeverinta acum domnu Vintila ne tine adeverinta abuziv pe motive care nu se cunosc va rugam frumos daca cineva sesizeaza acest mesaj si poate sa ne ajute sau sa ne indrume ca sa putem lua adeverinta nu stim la cine sa mai apelam ne minte in continuare ca o sa ne dea adeverinta dar nu stim ce urmareste . CINE POATE SA NE AJUTE SA LASE UN COMENTARIU VA MULTUMIM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.