Procesul SSPR cu Preşedinţia – termen 29 mai

În procesul în care SSPR a dat în judecată Preşedinţia (linc) pentru a obţine anularea decretului 1168/2004 al fostului preşedinte Ion Iliescu, prin care s-au atribuit titluri titluri de revoluţionari pentru 1266 de persoane, termenul de judecată e în 29 mai 2012.

Argumentaţia folosită de SSPR la acest proces am prezentat-o pe acest blog (linc).

Procesul a fost început de fostul secretar de stat George Costin, care a fost arestat (linc). Actualul conducător al SSPR Adrian Viorel Nicolaescu, provine tot din guvernarea PDL şi e ciudat că noul guvern Victor Ponta nu l-a schimbat încă din funcţie. E interesant de văzut care va fi poziţia SSPR în acest proces în noile condiţii politice.

De pe portalul instanţelor (linc) observ că în urma şedinţei de judecată din 20 martie 2012 instanţa a dispus:

Pentru a da posibilitate reclamantului să ia cunoştinţă de conţinutul cererii prin care Administraţia Prezidenţială solicită precizarea cererii de chemare în judecată şi pentru a se comunica reclamantului şi pîrîtei cererile de intervenţie formulate în cauză, în vederea discutării admisibilităţii în principiu a acestora, D I S P U N E : Pune în vedere reclamantului să precizeze cererea de chemare în judecată, în scris, în sensul solicitat de pîrîtă, pînă la următorul termen de judecată, respectiv, dacă înţelege să se judece atît cu Administraţia Prezidenţială, cît şi cu instituţia constituţională Preşedintele României şi dacă înţelege să invoce nulitatea totală sau nulitatea parţială a actului administrativ cu caracter individual, respectiv, dacă are în vedere doar persoanele care nu îndeplineau cerinţele legale de preschimbare sau nulitatea ar trebui să se extindă cu privire la toate persoanele beneficiare ale actului administrativ. Pune în vedere reclamantului să certifice pentru conformitate cu originalul toate înscrisurile depuse la dosar, conform disp. art.112 pct.5 C.pr.civ. Pune în vedere reclamantului să depună cererea precizatoare şi copii ale tuturor înscrisurilor menţionate în cererea de chemare în judecată, certificate pentru conformitate, în suficiente exemplare pentru a fi comunicate tuturor părţilor. Pune în vedere persoanelor care au formulat cereri de intervenţie să timbreze aceste cereri cu taxă judiciară de timbru în cuantum de 4 lei şi timbru judiciar în valoare de 0.30 lei şi să precizeze dacă acestea sînt cereri de intervenţie în interes propriu sau cereri de intervenţie accesorie, avînd în vedere solicitările din cererile de intervenţie.

O serie de revoluţionari cuprinşi în acel decret au depus cereeri de intervenţie cerînd respingerea acţiunii. Totodată, într-un comentariu din 25 aprilie de pe acest blog, domnul Leon Nica a anunţat că a depus şi dînsul o cerere de intervenţie. Domnul Nica nu explică limpede conţinutul acesteia, dar bănuiesc, cunoscîndu-i şi acţiunile anterioare, că e vorba de o cerere în care pretinde anularea decretului prezidenţial.

4 gânduri despre „Procesul SSPR cu Preşedinţia – termen 29 mai

  1. Cred ca sau incurcat itele, iliescu a acordat titluri de revolutionarii in decret normal intrucit presedinti de asociati au prezentat liste cu revolutionarii si poate chiar autenticii ,vinovati sint cei ce l-au dat certificate ,motiv care nu cred ca aceasta plingere va fi solutionata iar certificatele anulate ,deci prin urmare sspr bucuresti , trebuia sa faca , trebuia inca de la legea 42 sa respinga dosarele necorspunzatoare EU FRONTUL DEMOCRAT ROMAN IN CAPUL CARUIA VA CACATI TOTI SINTETI OAMENII DE NIMIC NISTE LEPRE NU MA VRETI A RECUNOASTE NICI EU frontul democrat romin nu va recunosc ca nu ati auzit de mine in evenimente de ce poate spune marius mioc si respectiv cel ce a deturnat revolutia romina ion iliescu ajutat de petrisor morar si lorin furtuna asa cred eu daca nui adevarat sa mi se comunice de ce nu este adevarat , cititorule in stele ai auzit ce am spus eu ?. mioc marius nuti dau nimic sa publici in cartile tale CEVA ai ocolit si nu ai spus adevarul complet, vinde carti inainte la nestiuitori de carte, nu fiti suparati pentru ca spun un adevar adevar pe care eu l-am spus cu multi ani inaintea voastra dati afara falsi si hotii si vom avea respect ,cel putin asa cred eu FRONTUL DEMOCRAT ROMAN, SI TERMINATI CU ACESTE LUCRURI JURIDICE FARA TEMEI LEGAL, INCA O DATA ILIESCU A DAT UN DECRET CA URMARE A UNEI SOLICITARI DIN PARTEA UNOR PRESEDINTI DE ASOCIATI SI NU DE CAPUL LUI ACUM TOT ACEI PRESEDINTI ARUNCA GAINA MOARTA FOSTULUI PRESEDINTE ION ILIESCU , NICI EU NU SINT DEACORD CU CE A FACUT EL DAR AICI NU AVETI DREPTATE ai auzit mioc marius , asa vreau eu esti mic si vrei sa fi auzit cei mari cu un adevarat istoric revolutionar te caci inpreuna cu alti asa zisi revolutionari in capul lor de dragul banilor pe lumea cealanta nui nevoie de nimic deci toti plecam fara nimic din lumea asta dar cum am mai spus si in alte comentari ,,lasa ceva in urma ta sa stie ca ai fost pe aici si ai facut ceva pentru tara . MIOC MARIUS LUCREZI LA DOUA CAPETE AJUTAT DE CINE FALSI REVOLUTIONARII ASTAI PAREREA DE GRESESC ARATAMI CA GRESESC LAPTELE SA ACRIT SA STRICAT ,POATE CEI CE STIU CEVA ADEVAR DESPRE MARIUS MIOC MA VA CONTACTA II ASTEPT ,FITI FARA GRIJA STIU CA VATI LUAT SI CERTIFICATE DE REVOLUTIONARI LE DATI INAPOI BASCA DOBINDA SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ,NU SPALATURII .TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ,MOARTE TIRANILOR .MIRICA A GHEORGHE TEL 0720175140 MIOC NU STERGE DE NUTI PLACE ASA CUM AI ZIS IN ALTE COMENTARII.

  2. Normal! Eu am cerut originalei justiţii româneşti anularea acelui decret ilegal şi pedepsirea vinovaţilor, pentru pagubele create bugetului de stat, imaginii şi credibilităţii României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.