Procesul SSPR cu Preşedinţia, suspendat din vina SSPR

În 29 mai, în procesul deschis de SSPR împotriva preşedinţiei (dosar 470/2/2012 la Curtea de Apel Bucureşti), care urmărea anularea decretului 1168/2004 prin care fostul preşedinte Ion Iliescu a consfiinţit preschimbarea a 1266 certificate de revoluţionar conform Legii 341/2004, a fost suspendat în temeiul art. 155 indice 1 cod procedură civilă.

La sorocul anterior instanţa dispusese:

Pentru a da posibilitate reclamantului să ia cunoştinţă de conţinutul cererii prin care Administraţia Prezidenţială solicită precizarea cererii de chemare în judecată şi pentru a se comunica reclamantului şi pîrîtei cererile de intervenţie formulate în cauză, în vederea discutării admisibilităţii în principiu a acestora, D I S P U N E : Pune în vedere reclamantului să precizeze cererea de chemare în judecată, în scris, în sensul solicitat de pîrîtă, pînă la următorul termen de judecată, respectiv, dacă înţelege să se judece atît cu Administraţia Prezidenţială, cît şi cu instituţia constituţională Preşedintele României şi dacă înţelege să invoce nulitatea totală sau nulitatea parţială a actului administrativ cu caracter individual, respectiv, dacă are în vedere doar persoanele care nu îndeplineau cerinţele legale de preschimbare sau nulitatea ar trebui să se extindă cu privire la toate persoanele beneficiare ale actului administrativ. Pune în vedere reclamantului să certifice pentru conformitate cu originalul toate înscrisurile depuse la dosar, conform disp. art.112 pct.5 C.pr.civ. Pune în vedere reclamantului să depună cererea precizatoare şi copii ale tuturor înscrisurilor menţionate în cererea de chemare în judecată, certificate pentru conformitate, în suficiente exemplare pentru a fi comunicate tuturor părţilor. Pune în vedere persoanelor care au formulat cereri de intervenţie să timbreze aceste cereri cu taxă judiciară de timbru în cuantum de 4 lei şi timbru judiciar în valoare de 0.30 lei şi să precizeze dacă acestea sînt cereri de intervenţie în interes propriu sau cereri de intervenţie accesorie, avînd în vedere solicitările din cererile de intervenţie.

Art. 155 indice 1 cod procedură civilă dă dreptul instanţei să suspende judecata cînd se constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina părţii reclamante prin neîndeplinirea obligaţiei prevăzute de lege ori stabilite în cursul judecăţii.

Deduc aşadar că SSPR nu a binevoit să-şi precizeze acţiunea în sensul cerut de instanţă sau/şi nu a certificat pentru conformitate cu originalul înscrisurile depuse la dosar. În acelaşi timp SSPR nici nu a renunţat la proces, deci procesul ar putea fi reluat dacă reclamanta SSPR va îndeplini cererile instanţei. Eram curios dacă în urma schimbării de guvern SSPR va renunţa sau nu la acest proces (care se referă la un decret emis de preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu). Deocamdată la conducerea SSPR a rămas domnul Adrian Viorel Nicolaescu, numit de fostul primministru Mihai Răzvan Ungureanu. Ciudat că noul prim-ministru Victor Ponta nu a găsit de cuviinţă să schimbe conducerea SSPR.

Mai citeşte:
SSPR a dat în judecată Administraţia Prezidenţială
Anularea decretului 1168/2004: Acţiune în justiţie a SSPR împotriva Preşedinţiei
Procesul SSPR cu Preşedinţia – termen 29 mai

4 gânduri despre „Procesul SSPR cu Preşedinţia, suspendat din vina SSPR

  1. totii luptati oare pentru putere , dar nu va intrebati oare meritati ca cetatenii ROMANIEI SA VA VOTEZE prin promisiuni mioc inca o data SINT FRONTUL DEMOCRAT ROMAN PLACUTA CARE A MONTATO IN BALCONUL OPEREI DIN TIMISOARA CINE A PUSO ,INTREB PENTRU CA ASA VORBISEM INCA DIN 1987 TARE CURIOS SINT OARE SA FIE ELECTRONISTUL O AVEA RUDE IN PRAHOVA HAI SA MA POTI AJUTA DACA FAMILIA LUI MAI LOCUIESTE IN TIMISOARA A INTREB POATE GASESC UN ADEVAR INMORMINTAT DE FSN SI ION ILIESCU URMAT DE UN IMENS CORTEGIU al minciunilor cu care mau defaimat, stiu de ce spun acest lucru si minciuna omoara oamenii . cine stie ceva sami telefoneze , 0720175140. adevarati revolutionari vor tot minciuna ?. placuta cine a montato inca o data intreb repet .de sinteti revolutionarii raspundetimi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.