De-ale referendumului

În preziua referendumului, pe trotuar, în zona unde locuiesc, erau răspîndiţi fluturaşi care chemau lumea la vot. Erau 3 tipuri de fluturaşi, dar răspîndiţi în aceeaşi zonă, de parcă ar fi fost aruncaţi de aceeaşi persoană.

„Poporul iese la vot. Poporul ia puterea. Jos Băsescu, Dan Diaconescu poate candida la preşedinţie”, spunea unul din fluturaşi.

„Nu stinge flacăra democraţiei. Apără democraţia pe 29 iulie. Vino la referendum” zicea al doilea fluturaş, avînd pe el poza preşedintelui Băsescu ţinînd o torţă – probabil aia era flacăra democraţiei. Pe verso, acelaşi fluturaş avea scris: „Nu uita! Dacă nu eşti în oraşul tău în ziua referendumului, poţi vota la orice secţie de votare din ţară sau străinătate”.

Al treilea fluturaş era mai tehnic, doar informa că „pe 29 iulie are loc referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu”, iar pe verso scria: „conform legii, dacă pe 29 iulie te afli în oraşul tău, vei vota în secţia de votare de care aparţii. În cazul în care eşti în alt oraş, poţi vota la orice secţie de votare deschisă între orele 07:00-23:00”.

Pe nici unul din fluturaşi nu scria cine i-a tipărit. Am îndoieli că fluturaşul cu Dan Diaconescu a fost tipărit de partidul acestuia sau că fluturaşul cu Băsescu a fost tipărit de susţinătorii preşedintelui (care ceruse boicotarea alegerilor, nu prezenţa la vot pentru a apăra „flacăra democraţiei”). Probabil campania fluturaşilor a fost făcută de cei care şi-au dat seama că problema principală a referendumului e prezenţa la vot pentru validarea acestuia, fiind destul de limpede că între cei care se vor prezenta susţinătorii demiterii vor fi majoritari.

Mai citeşte:
Rezultate referendum, secţia 211 Timişoara
Din nou preşedinte la secţie de votare

3 gânduri despre „De-ale referendumului

  1. Domnule Marius Mioc,

    Invalidarea referendumului cu 5 voturi contra 4 este constitutionala si legitima.
    In cazul invalidarii, Parlamentul poate adopta procedura de urmat cu votul a cel putin 3/4 din numarul deputatilor si senatorlor.
    Al dvs., Valeriu Mangu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.