Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Procesul cu Gelu Voican Voiculescu şi CNSAS: Instanţa a amînat pronunţarea pe 11 septembrie septembrie 4, 2012


Azi am venit în Bucureşti pentru procesul cu Gelu Voican Voiculescu şi CNSAS, despre care cititorii acestui blog au mai fost informaţi. O primă surpriză: în şedinţă intră alt judecător decît cel care a judecat timp de 2 ani acest dosar. Din motive pe care nu le cunosc, judecătorul Radu Ionel a fost înlocuit, deşi fusese respinsă şi cea de-a 3-a cerere de recuzare împotriva sa, depusă de Gelu Voican Voiculescu. Pîrîtul Voican primise şi o amendă de 700 de lei (linc), pentru formularea cu rea credinţă a unei cereri de recuzare. Am aflat că între timp mai făcuse o altă cerere de recuzare (a 4-a), de astă dată împotriva judecătorului care-l amendase după cea de-a 3-a cerere de recuzare. I-a fost respinsă şi asta şi a mai primit o amendă de 500 lei (vezi pe portalul instanţelor – linc). Pînă la urmă iată că Gelu a obţinut ce a poftit: schimbarea judecătorului care se pronunţă asupra pricinii.

Pîrîtul a încercat o nouă amînare, invocînd ceea ce mai invocase şi altă dată – lipsa calităţii de reprezentant a lui Gregorian Bivolaru a avocatei Mihaela Mîţu. I s-a respins cererea pe motiv că instanţa deja se pronunţase asupra acestui aspect, pe care dacă consideră necesar îl poate invoca la recurs.

Am putut astfel susţine pledoariile pe fondul cauzei. Eu aveam concluziile scrise pregătite cu mai multe luni înainte, cînd credeam că se va termina procesul, ceea ce nu s-a întîmplat datorită tertipurilor lui Voican Voiculescu de a obţine repetate amînări. Poate voi publica pe blog aceste concluzii scrise.

Atît eu cît şi avocata lui Bivolaru am susţinut anularea adeverinţei CNSAS şi declararea lui Gelu Voican Voiculescu drept colaborator al securităţii, iar Gelu Voican şi reprezentantul CNSAS s-au opus. Eu am arătat că din datele de la dosar rezultă că pîrîtul a furnizat informaţii despre mai multe persoane, printre care Gregorian Bivolaru, M.S.V. (caracterizat ca persoană aflată în relaţii de animozitate cu Bivolaru) şi cetăţeni străini, vizînd îngrădirea unor drepturi ale acestora precum cel de liberă întrunire şi exprimare, de afirmare profesională. Totodată, am arătat că o parte din informaţii nu au fost date în propria sa anchetă, avînd notate însemnări ale ofiţerilor de securitate de tipul „sursa a furnizat informaţii conform sarcinilor trasate”, dar chiar şi informaţiile furnizate în propria sa anchetă pot fi luate în considerare, acea anchetă avînd caracter de drept comun (condamnarea din timpul comunismului suferită de Voiculescu fiind pentru înşelăciune în paguba avutului obştesc, fals şi uz de fals), nu caracter politic.

În cuvîntul său, domnul Voiculescu a afirmat că prin notele date securităţii despre Gregorian Bivolaru a încercat de fapt să-l ajute pe acesta, prezentîndu-l ca un tip cam dereglat dar în esenţă inofensiv, în contextul în care securitatea dorea să-l învinuiască de neonazism. Informaţiile date despre Bivolaru nu conţineau de fapt nimic nou pentru Securitate, şi pentru a nu bătea la ochi că îl sprijină pe acesta a făcut şi nişte aprecieri defavorabile despre acesta. A mai susţinut că a fost în relaţii apropiate cu Gregorian Bivolaru pînă la nu ştiu care emisiune în care a criticat ceva despre mişcarea MISA, motiv pentru care Bivolaru s-ar fi supărat. Totodată, a arătat că a fost el însuşi urmărit de securitate, iar pseudonimul „Călugărul” cu care apare în documentele securităţii l-a primit în calitate de urmărit, nu de informator, el niciodată neiscălind cu acel pseudonim şi neavînd vreun angajament de colaborare cu securitatea. Legat de celelalte persoane despre care a furnizat informaţii securităţii, pîrîtul nu a spus nimic.

Reprezentantul CNSAS a susţinut punctul de vedere a lui Gelu Voican Voiculescu.

Instanţa a amînat pronunţarea pînă la 11 septembrie, pentru a da timp pîrîtului G.V. Voiculescu să depună concluzii scrise.

Vezi evoluţiile anterioare în procesul cu Gelu Voican Voiculescu şi CNSAS:
Yoghinul Gregorian Bivolaru, descris pentru Securitate de Gelu Voican Voiculescu
Decizia CNSAS legată de Gelu Voican Voiculescu, atacată în instanţă din 2 părţi diferite
Evenimentul Zilei relatează despre contestarea în justiţie a adeverinţei CNSAS despre Gelu Voican Voiculescu
Urmările pe care le-au avut turnătoriile lui Gelu Voican Voiculescu
Procesul cu CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu – amînat pentru 1 martie
Dosarul Gregorian Bivolaru contra CNSAS a fost conexat la dosarul Marius Mioc contra CNSAS şi Gelu Voican Voiculescu
Apărarea lui Gelu Voican (1). Lipsa calităţii procesuale active a lui Marius Mioc
Apărarea lui Gelu Voican (2). Lipsa calităţii procesuale pasive a lui Gelu Voican
Apărarea lui Gelu Voican (3). Lipsa calităţii de reprezentant a lui Bivolaru a avocatei Mîţu şi lipsa discernămîntului lui Gregorian Bivolaru
Apărarea lui Gelu Voican (4). Fondul chestiunii
Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţii
Instanţa a respins excepţiile şi se va trece la judecarea fondului
Gelu Voican Voiculescu recuză judecătorul la procesul cu CNSAS. Procesul celor 748000 euro – amînat pe 21 noiembrie
Scor 6-0. Cererea de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu a fost respinsă
Motivarea respingerii excepţiilor ridicate de Voican Voiculescu
Cererea de recuzare şi respingerea ei
Gelu Voican declară fals contractul avocaţial a lui Gregorian Bivolaru, obţinînd astfel o nouă amînare a procesului său
Cererea de înscriere în fals depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Deasemeni, respinsă cererea mea pentru prezentarea restului filelor de la dosarul lui Gelu Voican
Gelu Voican Voiculescu cere suspendarea procesului legat de colaborarea cu securitatea. CNSAS refuză să-mi dea acces la dosarul original a lui GVV
Cererea de suspendare respinsă. Voican Voiculescu a depus o nouă cerere de recuzare
A 2-a cerere de recuzare depusă de Gelu Voican Voiculescu – respinsă. Ce alte procese a mai avut GVV
A 3-a cerere de recuzare a judecătorului Ionel Radu
Gelu Voican Voiculescu, amendat cu 700 lei. Cererea de recuzare – respinsă
Motivele amendării lui Gelu Voican Voiculescu, cel care era cît p-aci să ajungă secretar de stat la SSPR

Mai citeşte, din dosarul de la CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu:
Gelu “748000 de euro” Voican: “Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
“Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”
Analiză a Securităţii: “Voiculescu Gelu solicită sarcini pe linie SLOMR, menţionînd pe un ton de reproş că dacă nu-l folosim cîndva se va retrage undeva la ţară şi va creşte păsări”
Gelu Voican Voiculescu, chemat la securitate pentru un presupus plan de părăsire a ţării: “Contactul avut m-a îmbogăţit în viziunea mea asupra unor realităţi sociale, resimţind că realmente există preocuparea de a se veghea asupra destinelor oamenilor”
Gelu Voican Voiculescu, amintiri despre un cetăţean dominican
Securitatea, bănuitoare faţă de Gelu Voican Voiculescu
Istoria lui Gregorian Bivolaru “în toată intimitatea devenirii sale existenţiale”, scrisă pentru securitate de Gelu Voican Voiculescu
Gelu Voican explică securităţii: Gregorian Bivolaru e greu recuperabil prin reeducare. Numai un stagiu militar dur, făcut anume pentru a-l frînge, cu toate asprimile cîmpului de instrucţie la infanterie, l-ar putea lecui
Gelu Voican despre persoana care i-a adăpostit cărţi şi xeroxuri: “Discutînd pe marginea unor aspecte social-economice din ţară sau de ordin cultural, am reţinut că făcea unele aprecieri care puteau fi interpretate ca negative”
Paul Goma, în dosarul CNSAS a lui Gelu Voican Voiculescu
Securitatea despre Gelu Voican Voiculescu: “Se confirmă pe a treia linie că a deconspirat legătura cu organele de securitate”
Departamentul juridic al CNSAS a cerut declararea lui Gelu Voican Voiculescu drept colaborator al securităţii
Nota de constatare a CNSAS în cazul Gelu Voican Voiculescu
Raport al securităţii despre Gregorian Bivolaru

Alte articole despre Gelu Voican Voiculescu:
De aniversarea revoluţiei, Gelu Voican ne serveşte minciuni proaspete
Agenda Zilei: Un ziar care refuză să dea dezminţiri (între timp ziarul respectiv a dispărut de pe piaţă)
Gelu Voican Voiculescu: Gîndul meu se îndreaptă spre cei disimulaţi sub infracţiuni de drept comun. Să se revizuiască situaţiile judiciare! TVR decembrie 1989 (video)
Tribunalul Bucureşti confirmă că Gelu Voican Voiculescu a fost un borfaş de drept comun. Noi aberaţii conspiraţioniste în “Adevărul”
CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu

 

One Response to “Procesul cu Gelu Voican Voiculescu şi CNSAS: Instanţa a amînat pronunţarea pe 11 septembrie”

  1. standolariu valentin radu Says:

    Atita timp cit „tata”neocomunistilor(psd) traieste,nu vom obtine nici un rezultat favorabil revolutionarilor, in disputele cu cei care iau ucis pe ceausesti.Am citit ca este trimis (GVV) la Costanta ,la scoala de vara a revolutionarilor.Ma intreb ce le va mintii elevilor participanti, am inteles ca vor fi si din LUGOJ si TIMISOARA.Cu stima,valentin radu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.