Teodor Mărieş, probabil candidat la Timişoara pentru alegerile parlamentare din decembrie

În februarie 1992 revista „Europa” condusă de Ilie Neacşu îi făcea reclamă domnului Teodor Mărieş

Filiala Forţa Civică din judeţul Timiş, componentă a Alianţei România Dreaptă, îl propune pe Teodor Mărieş, preşedintele asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti, candidat pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012, se anuţă într-un comunicat pe saitul filialei (linc).

Domnul Mărieş are calitatea de vicepreşedinte pe plan naţional al partidului Forţa Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Ştirea este prezentată şi pe saitul asociaţiei „21 Decembrie”, unde este dat şi un comunicat al societăţii Timişoara de susţinere a candidaturii lui Mărieş (linc). Deduc de aici că e aproape sigur că în decembrie domnul Mărieş va figura pe listele de candidaţi din judeţul Timiş ale Alianţei România Dreaptă (unde Forţa Civică va avea doi reprezentanţi). Rămîne de văzut dacă la deputaţi sau la senatori.

Domnul Mărieş nu este nou în politică. În 1992 dînsul a candidat pentru funcţia de primar al sectorului 6 Bucureşti din partea alianţei „Opoziţia Democratică Unită”, fără să obţină însă rezultate notabile. De pe saitul domnului Richard Andrew Hall (linc) am preluat facsimilul articolului „Flash electoral” din revista „Europa” nr. 61 din februarie 1992, în care este prezentată candidatura lui Teodor Mărieş. Revista „Europa”, condusă de Ilie Neacşu (devenit apoi parlamentar PRM, ulterior s-a certat cu Vadim Tudor) şi avînd ca principală investigatoare a revoluţiei din decembrie 1989 pe Angela Băcescu, era de orientare comunistă, luînd apărarea tuturor demnitarilor comunişti arestaţi pentru implicare în reprimarea revoluţiei. În mod ciudat această revistă l-a simpatizat totuşi pe domnul Mărieş, căruia cu alt prilej i-a luat şi un interviu (linc). Reproduc acel articol:

Flash electoral

Multă gălăgie au făcut unii revoluţionari cum că au fost marginalizaţi şi că „neocomuniştii” au preluat puterea. Totuşi, nici acum formaţiunile ne-neocomuniste nu prea s-au grăbit să-i propună. Cu o excepţie! Pe lista de candidaţi la postul de primar al sectorului 6 întîlnim mai vechea cunoştiinţă a gazetei noastre DORU MĂRIEŞ, propus de Opoziţia Democratică Unită. Născut la 28 august 1962 în comuna Valea Chioarului, jud. Maramureş, inima românismului transilvănean, de profesie – constructor, Doru Mărieş a participat activ la demonstraţia din 21 decembrie 1989, în grupul de 60 de tineri din faţa „Intercontinentalului”. A fost primul cetăţean care a pus piciorul în biroul de la etajul VI al fostului CC al PCR în care a fost împuşcat generalul Milea. Nu a dorit sau cerut putere, avantaje, privilegii. Principiile sale politice sînt cele enunţate în Proclamaţia difuzată la TV în seara zilei de 22 decembrie 1989.

Considerînd că ele nu au fost îndeplinite se opune puterii, motiv pentru care ajunge unul din primii deţinuţi politici „sprijinit” de aripa din FSN care a uitat promisiunile făcute în 22 decembrie. Cu largul concurs al ex-procurorului general Gheorghe Robu i se întocmeşte un dosar fantomă (mai cunoaştem şi alte astfel de „opere” ale domnului Robu) cu acuzaţii care n-au stat în picioare la confruntarea cu instanţa de judecată. Şi acum procesul se prelungeşte din termen în termen, din fază în fază (mai ştim noi nişte cazuri!). Vorba ardeleanului: „unde robu meştereşte, nici dracu’ nu mai domneşte”.

Cităm cîteva din principiile alianţei politice sub a cărei egidă candidează Doru Mărieş: conservarea ideii de revoluţie cu ideea de schimbare, de trecere de la o formă de guvernare totalitară la un regim democratic; este moral şi în interesul ţării ca privatizarea să se facă în interesul tuturor cetăţenilor îndreptăţiţi, care au contribuit la sporirea averii ţării şi nu al celor care au păgubit-o şi ar trebui puşi să plătească; sindicaliştii, salariaţii nu trebuie să rămînă slugile de mîine ale patronilor veniţi de aiurea; să nu avem ţărani fără pămînt; specialiştii români să aibă motivaţia muncii în România şi pentru România; capitalul străin să fie atras în principal de proprietarii particulari din România; primarul, funcţionarul public în general, să fie administrator şi nu stăpîn.

Mai citeşte:
Teodor Mărieş în dialog cu Angela Băcescu (iunie 1991)
Europa: cu Doru Teodor Mărieş! Adevărul despre decembrie 1989 e greu… (pe saitul domnului Richard Andrew Hall)
Discuţii la CPRD despre impostori, şedinţa Colegiului Revoluţionarilor, Teodor Mărieş, procesul SSPR cu preşedinţia şi „activitatea criminală” a lui Marin Oană
Teodor Mărieş semnează un protocol cu PDL. Raymond Luca se opune oricăror schimbări în legea 341/2004
Cuvîntarea lui Teodor Mărieş la congresul BNR din Bucureşti, 3 septembrie 2011 (video)
Teodor Mărieş, reales preşedinte al asociaţiei „21 Decembrie”
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi a lui Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în cinci ani (video)
Mărieş: „Avem echipă, avem valoare” (video)
Mărieş: Dictatura Iliescu din SSPR a picat. Aici a fost un perpetuu focar penal. Trebuie să plece din rîndul revoluţionarilor cel puţin 5000 (video)
O dezvăluire dubioasă: Pretinsa anulare a condamnării la moarte a soţilor Ceauşescu. Explicaţii pe care asociaţia „21 Decembrie” le datorează
Teodor Mărieş, găsind explicaţii pentru ce realitatea nu coincide cu hîrtiile sale (video)
Teodor Mărieş refuză să divulge sursa de la care a aflat de decretul despre comutarea pedepsei soţilor Ceauşescu
Ce a făcut Mărieş la revoluţie?
Calomniază, calomniază, că tot rămîne ceva sau bîrfele care circulă despre Teodor Mărieş
Teodor Mărieş îi cere 1 milion de ruble despăgubire lui Ion Iliescu
Teodor Mărieş îl acuză pe generalul Petre Teacă pentru moartea jurnalistului belgian Danny Huwe (video)
Mărieş: Cînd echipa lui Voinea a predat dosarul mineriada, au plîns acei copii după munca lor (video)
Mărieş: Am căzut de acord cu parchetul să ne dea opisurile dosarului revoluţiei şi azi primim răspuns “nu se poate” (video)
Mărieş: Mă interesează decizia CEDO. Nu mă interesează nici un cod din România! (video)
Voinea: Polonezii au trimis în judecată peste o sută de procurori şi jdecători care au făcut arestări ilegale în vremea lui Jaruzelsky (video)
Voinea: În Braşov, doar 4 victime au rămas nerezolvate. Procentul de identificare al autorilor la victimele de la revoluţie este de 80% (video)
Voinea: Nu 800 au fost identificaţi ca autori ai crimelor. Cel care a condus operaţiunile militare în Bucureşti şi în ţară este unul singur, nu sînt 800 (video)
Voinea: Am făcut rezoluţia care a întrerupt cursul prescripţiei. S-a reluat ancheta în dosarele deja arhivate, soluţionate (video)
Mărieş: Băsescu să spună cine e de vină. Cel care a instrumentat pînă acum dosarul sau ceu care vor să le ardă? (video)
Mărieş: Nu mă interesează soluţia pe care Curtea Europeană trebuie s-o dea. Nu mă interesează banii. Ne interesează istoria României aflată în aceste documente (video)
CEDO condamnă statul român pentru tărăgănarea dosarelor revoluţiei şi pentru încălcarea vieţii private a domnului Mărieş
Dorin Tudoran şi Liviu Antonesei şi-au dat demisia din calitatea de membri de onoare ai asociaţiei 21 Decembrie
Cererile de comisii rogatorii pentru ziariştii străini ucişi la revoluţie s-au blocat la secţia de relaţii internaţionale a parchetului
Armata şi-a falsificat jurnalele de luptă. Vorbesc de “clanul Ceauşescu” încă din 18
Sediul Comitetului Central trebuia evacuat pentru că îi deranjam acolo. Acesta e motivul pentru care s-a deschis focul. Există indicii că unul dintre cei care au tras în sediul CC se numeşte Iosif Dan (video)

5 gânduri despre „Teodor Mărieş, probabil candidat la Timişoara pentru alegerile parlamentare din decembrie

  1. Sai dea si inregistrarile de la ploiestii si va veti convinge ca acum aveti vata in urechi si alti la moda antifoane , numai adevarul nul vreti adevarul adevarat FRONTUL DEMOCRAT ROMAN am spus si am sa repet mereu eu sint initiatorul revolutilor ca aveti de spus spuneti nu tacetii ca deaceuia neam rasculat , a sinteti multii si nu stirti ce sa mai mintitii adevarul este unul singur caseta de la revolutie din ploiesti placa de marmura din balconul operei din timisoara cartea de onoare din muzeul uniri alba iulia anul 1974 febroarie standurii de proba pompe de injectie mircov star 12 si cele produse de imi timisoara martorii care nu doresc sa fie martorii dar vor banii, si bineteles si manifestul ascuns in soba manifeste si multe altele dar am enumerat o parte din ele , ce face ungureanu , o sa avem doua romani una ungara si una romaneasca ce o sa facem cu presedintii ca va trebui doii RAZVAN UNGUREANU SASI REVIZUIASCA CE A SPUS CELOR DIN COVASNA SI HARGHITA MA STIE RESTUL CA PROGRAM DE GUVERNARE ESTE ACCEPTABIL ATINGE SI PUNCTUL 8 DIN PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA , , vreau sa fiu ajutat ca singur nu pot repunerea FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN la locul de onoare si nu de uitare , Si ca veni vorba la ploiesti oare nu puteam sa fiu propus crezi oare ca nu se stie de mine oare … sa fie cum trebuie democratie si fara pistoale eu as fi dorit sa fiu undeva prin educatie sau probleme de sanatate protectie a munci, , cum muncesc romanii nu or sa ajunga la pensi iar daca ajung ajung schilozii psihic si fizic , a obliga sa lucreze sub indemnul daca vorbesti te dau afara , risca nu vorbeste si moartea il ia in administrare . multe sint dar atit .FRONTUL DEMOCRAT ROMAN ORBILOR CE AVETII semneaza mirica a gheorghe telf. 0720175140

  2. TEODOR MARIES ESTE TRADATORUL REVOLUTIONARILOR ROMANI,AL ACUZ INTRUCAT PE 29-11-2011 IN FATA A 3500 ADUNATI IN FATA GUVERNULUI,EL ALATURI DE COSTIN SUSTINEA IN DISCURSUL SAU SUS SI TARE CA MINISTRUL IALOMITEANU ,VA DEBLOCA FONDURI PENTRU PLATA INDEMNIZATIILOR REVOLUTIONARILOR ROMANI, PE ANUL 2012, CA DUPA 5 ZILE TEODOR MARIES S-A SCHIMBAT CU 360 DE GRADE IMPOTRIVA REVOLUTIONARILOR ROMANI,AZI SE VREA PARLAMENTAR ALATURI DE MRU -PDL, DOAR PDL-UL ,NE-A TAIAT INDEMNIZATIILE, SI ASTA NU SE POATE UITA,RUSINE,RUSINE RUSINE,TEODOR MARIES SABOTORUL REVOLUTIEI ROMANE.

  3. AZI TEODOR MARIES SE VREA PARLAMENTAR,DUPA CE A SABOTAT PE TOTI REVOLUTIONARII ROMANI,ALATURI DE COSTIN,CRED CU SIGURANTA CA LOCUL LUI VA FI , UNDE SE AFLA COSTIN , IN PREZENT, LA INCHISOARE,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.