Un nou apel pentru cenzurarea internetului

Actualizare 19 noiembrie: Ovidiu Alexandru Raeţchi e candidat USL pentru alegerile din decembrie, pentru colegiul de diasporă care include Israelul.

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului – FACIAS – publică, sub semnătura preşedintelui Ovidiu Alexandru Raeţchi, un apel (linc) adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului, preşedintelui Senatului României, preşedintelui Camerei Deputaţilor, procurorului general, şefului poliţiei române şi Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului prin care cere suspendarea mai multor saituri considerate antisemite. Reproduc acest apel:

În atenţia Consiliului Naţional al Audio-Vizualului,
În atenţia Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Anti-Semitismului,
În atenţia Preşedintelui Senatului României,
În atenţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor,
În atenţia Şefului Poliţiei Române,
În atenţia Procurorului General al României

În cursul săptămînii trecute opinia publică din România a urmărit implicarea CNA şi a Poliţiei Române într-un domeniu cu legislaţie încă ambiguă, vizînd site-urile care distribuie filme fără drepturi de proprietate.

Există, cu alte cuvinte, premise pentru a ridica o problemă care – deşi lipsită de un conţinut comercial semnificativ – are o valoare simbolică şi morală majoră.

După cum ştiţi, România are o legislaţie explicită privind manifestările fasciste, naziste şi anti-semite, precum şi privind negarea Holocaustului. Această legislatie are la bază OUG nr. 31 din 13 martie 2002 privind Interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvîrşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, confirmată prin Legea 107/2006.

Acest edificiu legislativ este incompatibil cu acceptarea senină, fără reacţie, a unor publicaţii şi publicaţii on-line de propagandă legionară, nazistă şi anti-semită explicită, în care negarea Holocaustului este o regulă ce poate merge chiar pînă la promovarea acestuia. Acest conţinut este considerat insultător atît de cetăţenii evrei din România, cît şi de românii care trăiesc astăzi în Ierusalim, Tel Aviv sau Haifa.

Aveţi mai jos o listă elementară a acestor canale de propagandă legionară şi antisemită:

http://www.horiasima.ro
http://www.codreanu.ro
deveghepatriei.wordpress.com
ioncoja.ro
listanationala.ro
frontpress.ro
blog.nouadreapta.org
stefanbolocan.wordpress.com
iudaismul.blogspot.ro – Cu ochii pe evreii din Romania
ortodoxiesaumoarte.wordpress.com
bisericasecreta.wordpress.com
miscarea.net
anti-sionism.blogspot.ro
cahalul.wordpress.com
apologeticum.wordpress.com
Conturile Youtube:
Fan Ion Antonescu si Corneliu Zelea Codreanu
Vesnic Ordodox111

Vă ataşez doar cîteva citate relevante:
“Singurul Holocaust din istoria omenirii a fost făcut de ruşii bolsevici, sub conducere sionistă. La Piteşti mare majoritate a ofiţerilor au fost evrei. Înainte de a trece la Domnul, d-l Iulian Constantin a dezvăluit cîtorva zeci de persoane că deţine documente care atestă originea jidăneasca a majorităţii din conducerea reeducării de la Piteşti. Toţi au părăsit teritoriul României! Acelaşi lucru trebuie să facă şi jidovii ce cotropesc această ţară!”

“Noi, tineri naţionalişti ortodocşi români, NU VOM TREMURA NICIODATĂ DE FRICĂ ÎN FAŢA JIDĂNIMII SATANICE! Pentru ţara noastră şi neamul românesc, dacă este nevoie, NE VOM LUPTA CU TOŢI JIDANII DE PE PĂMÎNT !”

“Radu ”Cap de Porc” Ioanid, să-i fie blestemat numele de jidan îndrăcit… Vedeţi cum ne UMILESC jidanii în propria noastră ţară?

“Ce să ceri unui jidan spurcat şi infect. Jidanii ne pot învăţa cum să devenim hoţi, tîlhari, criminali, etc.”

“RUŞINE celor din fruntea Ministerului Apărării Naţionale (v-aţi transformat în SLUGILE umile ale Washingtonului şi Ierusalimului, ŢARA NOASTRĂ NU ESTE VINOVATĂ DE HOLOCAUST). La fel de SLUGI sînt şi ostaşii români care îi susţin pe SIONIŞTII CRIMINALI DIN ISRAEL! Ruşine dle Tătaru, RUŞINE, îţi acuzi propriul popor de nişte crime inventate, batjocoreşti numele ostaşilor români morţi cu arma în mînă pentru apărarea neamului românesc, dumneata eşti stigmatizat pe viaţă: TRĂDĂTOR AL NEAMULUI ROMANESC ŞI SLUGOI UMIL AL INTERESELOR ISRAELULUI !”

Lista cu personalităţi de origine evreiască / jidănească ale vieţii publice din România. Site-ul de stiri ronatvan.com publică o listă largă de figuri publice de origine evreiască din România din mai toate domeniile de activitate. Potrivit sursei citate, persoana care a contribuit la întocmirea acestei liste “este anonimă din motive lesne de înţeles”

“O nouă prigonire a Sfîntului martir Corneliu Zelea Codreanu de către jidovime. Cum se leapădă unii români de istoria şi eroii lor”.

Avînd în vedere elementele prezentate, vă solicit implicarea, domnilor, pentru suspendarea mediilor on-line în discuţie.
Precizez faptul ca nu sînt adeptul unor pedepse disproporţionate, cu caracter penal, pentru persoane care pot greşi uneori din ignoranţă, imaturitate ş.a. Asta nu înseamnă totuşi absenţa oricărei reacţii a forurilor abilitate pentru blocarea unor forme agresive de propagandă şovină şi anti-semită.

Ovidiu Alexandru Raeţchi
Preşedinte FACIAS

E ciudat că preşedintele unei fundaţii care declară că urmăreşte apărarea cetăţenilor împotriva instituţiilor statului se adresează unor instituţii ale statului pentru a le cere să ia măsuri împotriva unor cetăţeni. Niciunul din saiturile demascate nu aparţine vreunei instituţii a statului. Se crează impresia că „Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului” (FACIAS), în ciuda numelui, nu se ocupă de abuzurile instituţiilor statului, ci ale unor simpli cetăţeni.

Saiturile denunţate conţin destule aberaţii, dar nu cred că aceasta este relevant. Ceea ce este relevant e faptul că se atacă unul din principalele idealuri ale revoluţiei – libertatea de exprimare. Aceasta nu înseamnă a spune numai lucruri înţelepte şi corecte. Libertatea de exprimare înseamnă în primul rînd dreptul de a face afirmaţii care să deranjeze, chiar şi afirmaţii greşite, căci numai într-o dictatură există un „Minister al Adevărului” (cum îl închipuia Orwell în romanul „1984”) care să stabilească ce e adevărat şi ce e greşit. A spune lucruri care nu deranjează pe nimeni e voie şi în cea mai crîncenă dictatură. “Dacă nu credem în libertatea de expresie a oamenilor pe care îi dispreţuim, nu credem deloc în libertatea de expresie”, spunea jidanul Noam Chomsky.

Domnul Raeţchi vrea să interzică orice sait în care au apărut opinii negative despre poporul evreu. În nici un caz nu îi ajută pe evrei cu asta, ci doar va stîrni mai mult antisemitism, fiindcă se va răspîndi ideea că „evreii” sînt cei care vor să cenzureze internetul. Or, Ovidiu Raeţchi nu reprezintă poporul evreu, el este doar un preşedinte de ONG disperat că a rămas fără fonduri şi care face zgomot pentru a atrage atenţia asupra ONG-ului său, în nădejdea că astfel va primi şi niscaiva sponsorizări.

Într-o ţară democratică, opiniile negative despre anumite popoare trebuie să aibe cîmp liber de exprimare. Domnul Horia Roman Patapievici, pînă nu demult preşedintele Institutului Cultural Român, scria despre români: „un popor cu substanţa tarată. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”. Este dreptul domnului Patapievici să se exprime astfel, mi s-ar părea un grav abuz dacă cineva ar încerca să-i interzică să-şi exprime părerile, şi nu cred că aceste păreri înseamnă neapărat „antiromânism”. Exact cum are domnul Patapievici păreri critice despre români, alţii au păreri critice despre evrei, şi şi aceştia trebuie să beneficieze de libertate de exprimare. Părerile pot fi criticare, dar organizaţia FACIAS nu a criticat acele păreri ci a cerut intervenţia statului pentru a interzice saiturile cu păreri neagreate. A cerut chiar interzicerea unor saituri care nu sînt găzduite pe servere din România şi care nu au deci nici o obligaţie de a se supune legilor româneşti.

Sînt demascate 15 saituri şi 2 conturi youtube şi se dau 7 „citate relevante”. Nu se spune fiecare din aceste citate de unde a fost luat, cu o singură excepţie. Aşadar, sînt cerute cel puţin 10 interdicţii care nu sînt sprijinite de nici un citat. Se doreşte crearea unui climat în care e destul ca cineva să afirme că un sait e antisemit pentru interzicerea acelui sait, chiar fără vreo dovadă.

Nu am studiat în amănunt saiturile incriminate, că am lucruri mai bune de făcut. Din singurul exemplu în care se dă un linc care îngăduie depistarea exactă a sursei – lista de personalităţi de origine evreiască / jidănească ale vieţii publice din România (linc) constat că e într-adevăr un articol tîmpit, ceea ce din punctul meu de vedere nu e motiv de a cere interzicerea saitului. Se spune că toţi cei 3 preşedinţi ai României de după 1989 – Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu – ar fi evrei, iar în ceea ce priveşte revoluţia română din 1989 se dă următoarea listă de evrei responsabili: Iulian Vlad, Silviu Brucan, Victor Stănculescu, Teodor Brateş, Cazimir Ionescu, Cico Dumitrescu, Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Mihai Drăgănescu, Mugur Isărescu, Ioan Aurel Stoica, Nicolae Militaru, Sergiu Celac, Mihai Chiţac, Moldoveanu Ioan Jean, Dan Marţian, Alexandru Bârlădeanu, Adrian Severin, Corneliu Bogdan, Teodor Stolojan, Eugen Dijmărescu, Mihai Şora, Victor Babiuc; separat mai fiind declaraţi şi Răzvan Theodorescu şi Dumitru Mazilu ca evrei. Doar o mică parte din cei enumeraţi sînt realmente evrei, iar o parte însemnată n-au avut nici o legătură cu revoluţia din 1989, ci doar au ocupat funcţii publice după revoluţie.

Mai citeşte:
Proiect de lege pentru cenzurarea internetului
Adrian Năstase vrea “reglementarea” prin lege a discuţiilor pe internet
După Adrian Năstase şi Lia Olguţa Vasilescu, un nou fan al cenzurii: Silviu Prigoană
Vechiul duşman al libertăţii de exprimare Ioan Ghişe revine cu idei noi
Limitarea libertăţii prin creşterea drepturilor cetăţeneşti, sau proiectul legislativ al deputatului Mihail Boldea
Ministerul de Interne vrea limitarea libertăţii de manifestare, cucerită cu sînge în decembrie 1989
Dreptul de a manifesta liber, cucerit în 1989, încălcat în 2011
România semnează tratatul ACTA, acceptînd astfel ideea de cenzurare a internetului
CNA – o instituţie pentru limitarea democraţiei

6 gânduri despre „Un nou apel pentru cenzurarea internetului

 1. au fost multii au alergat dupa colan adevarati patrioti au fost si sint indepartati facindui nebunii acum vor sa fie realesi multi dintre ei nu stiu nimic economic vorbind doar taxe si inpozite dar cum se face un loc de munca si cine face acel loc de munca nici nu stie dar ia banii poporului FRONTUL DEMOCRAT ROMAN NUL BAGATI IN SEAMA DE CE ???. AVETI CARUTA PLINA CU CE CU SPARTURI DEMOCRATICE DAR PARTEA CU INTREGUL ESTE FRONTUL DEMOCRAT RIOMAN ceilanti sparturi de toate neamurile adunate la un loc sa faca o oala mare democrata dar sasi aduca aminte de mesterul manole , astea sint si pe linga acestea si turnul babel este de actualitate deci mioc da tu un telefon la 0755019030 si adui aminte de FRONTUL DEMOCRAT ROMAN, EU NU CERSESC FUNCTI NICI SPAGA NU DAU DAR IUBIREA DE TARA MA OBLIGA SA VA REAMINTESC LUPTA NU A LUAT SFIRSIT dupa pnl democratia se fura . deupa mircea ionescu qintus ce democrat mai este el invata pe altii cea ce el nu stie . daca internetul nu era de mine nu se stia nimic si nici de FRONTUL DEMOCRAT ROMAN de vina cei ce nu au vorbit si au tacut din gura pentru o palma de pamint si ceva praf in ochii in ce consta cenzura sa se ascunda niste adevarurii ,astai cenzura nus deacord cu cenzura . DE CE OARE NU AM FOST PROPUS DE NICI UN PARTID SAU ASOCIATIE , NU DAU SPAGA ASTA ESTE MAI BINE VORBESC SA NU RAMIN IN ANONIMAT CELORA CARORA L-AM CERUT SPRIJINUL AU SPUS CA SA LUPT SINGUR SA ARAT REALITATEA OARE ASA SA FIE !!!!!. ASTAI DEMOCRATIA INTELASA . TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR . SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE 0720175140 ASTEPT TELEFOANE.

 2. Pingback: Dacă în politică totul este permis, de ce nu ar fi la fel şi în viaţă. Cazul candidatului USL Raetchi | NapocaNews

 3. Pingback: Prietenii de la NapocaNews solidari cu FrontPress: Cazul candidatului USL Raetchi | FrontPress

 4. Pingback: Prietenii de la NapocaNews solidari cu FrontPress: Cazul candidatului USL Raetchi « absurdistan sub tricolor

 5. Dar de cînd este raeţki ăsta preşedintele FACIAS? PÎnă acum cîteva săptămîni preşedintă esta o fătucă, Oana Florea. Au înlocuit-o ca să-i dea şi jidanului ăstuia o funcţie de şef ong-ist, pentru imagine?

 6. D-l Coja a exagerat, într-adevăr, cu înjurăturile, fiindcă a aplicat varianta cea mai slabă dintre cele două: 1) „Ce dai, bă, nu poţi să înjuri?” şi 2) „Ce înjuri, bă, nu poţi să dai?”
  Adică unul pe care-l loveşti se roagă de tine, agresor, să-l înjuri, fiindcă el preferă să-l „înjuri” cu vorbe, mai puţin contondente. Desigur, d-l Coja nu ar putea să-l lovească, fizic, chiar dacă ar dori – mai ales că, vorba aia, „merită o bătaie soră cu moartea” -, fiindcă nu are ocazia. Dar, oricum, ar fi o întîmplare izolată, de care nu ar afla mulţi.
  Or, cel mai bine era să-l lovească mai dur cu trimiteri la studii şi cărţi care demonstrează inexistenţa holocaustului în România şi demonstrează existenţa holocash-ului internaţional, manipulat de escroci de talie internaţională. De ex., despre escrocul Elie Wiesel chiar Jurnalul Naţional a publicat articolul „«Un supravieţuitor al Holocaustului: „Elie Wiesel nu este deţinutul A-7713“», pe http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/un-supravietuitor-al-holocaustului-elie-wiesel-nu-este-detinutul-a-7713-590048.html”, sau studiul al cărui ultim episod „ Elie Wiesel impostorul sau Pseudo-Wiesel (3)”, este aici http://ro.altermedia.info/politica/elie-wiesel-impostorul-sau-pseudowiesel-3_23018.html ; despre escrocul Simon Wiesenthal este studiul IMPOSTURA UNUI „VÂNĂTOR DE NAZISTI” (I), pe http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/impostura-unui-vntor-de-nazisti-ii_1474.html; despre escrocul Radu Ioanid, aici: http://ro.altermedia.info/general/radu-ioanid-sperjurul-persona-non-grata_23987.html; despre escrocul Marco K. Katz ş.a. căutaţi pe vărul Google. Iar pentru bomboana pe coliva holocau$tului, vedeţi aici: http://www.amazon.com/Holocaust-Jewish-Raising-Campaigns-Holocaust/dp/0984631259/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1338897069&sr=1-3.
  Să vedem dacă ignobilul O. A. Raeţki mai deschide gura sau dacă FACIAS publică acest comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.