Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

De la 7,4 milioane voturi anti-Băsescu la referendum, la 4,4 milioane voturi pro-USL acum decembrie 11, 2012


Rezultatele alegerilor parlamentare sînt cunoscute, toată presa vorbeşte despre marea izbîndă a USL. Într-adevăr, cu peste 50% din voturi cîştigate şi cu majoritatea absolută în parlament asigurată, USL a înregistrat o izbîndă.

O nuanţă pare însă să scape comentatorilor din mass-media: numai cu cîteva luni în urmă, la referendum, 7,4 milioane români votau propunerea USL de suspendare a preşedintelui Băsescu. Acum, doar 4,4 milioane români (linc) au votat USL.

Există 3 milioane de români care-l voiau destuit pe preşedintele Băsescu, nu sînt indiferenţi politic (au dovedit-o participînd la referendum) dar totuşi n-au votat USL. 3 milioane de cetăţeni ar fi o forţă deloc de neglijat în politica românească.

Îmi exprim părerea că, pe lîngă cele 3 milioane de români furioşi pe Băsescu dar care n-au votat USL mai există destui care nu erau atît de supăraţi pe preşedinte încît să-i dorească destituirea, dar nici foarte încîntaţi de el nu sînt.

Împărţirea făcută în unele cercuri între „băsişti” şi „uslamişti” nu e chiar aşa de clară cum se pretinde. 40% din cei care-l voiau pe Băsescu înlăturat de la Cotroceni nu sînt simpatizanţi USL, ne spun datele alegerilor, şi asta ar trebui luat în seamă atît de simpatizanţii cît şi de adversarii preşedintelui.

Mai citeşte:
Traian Băsescu, duşman al suveranităţii naţionale a României
O problemă neglijată de Traian Băsescu: schimbarea legislaţiei pentru reducerea „necesarului de birocraţie”
Preşedintele Băsescu minte cu privire la procesele revoluţiei, în timp ce analizează cererea de graţiere a lui Stănculescu

 

8 Responses to “De la 7,4 milioane voturi anti-Băsescu la referendum, la 4,4 milioane voturi pro-USL acum”

 1. amaranta Says:

  Daca USL a pierdut 3 milioane de voturi si a suferit o infrangere , pretentia pdleprelor ca 10 milioane de oameni care nu au votat la referendum sunt probasisti ne lasa sa intelegem ca PDL a pierdut 9 milioane de sustinatori. Mai bine taci!

 2. razvanrc Says:

  Deci USL a pierdut 3 milioane de voturi in mai putin de 6 luni. Este enorm. Din pacate voturile astea au ajuns pe la PP-DD, altfel puteau ajunge la ARD si Parlamentul arata altfel.

 3. Maris, daca nici acum nu stii ca la referendum au fost fraudate aproape 3 milioane de voturi ( uite o parte dintre el http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/dna-a-descoperit-1-500-000-de-voturi-falsificate-la-referendum-cititi-mai-mult-dna-a-descoperit-1-500-000-de-voturi-falsificate-la-referendum/ ) atunci serios vorbesc, nu stiu de ce mai simti nevoia sa deschizi gura? doar ca sa te faci de ris? –costin

  • mariusmioc Says:

   Nici saitul „În linie Dreaptă”, nici ziarul „Evenimentul Zilei” a lui Cristoiu nu sînt surse credibile de informare. Ce a descoperit DNA trebuie să rezulte din comunicate oficiale ale DNA sau din rechizitoriile procurorilor. Au fost vreo cîteva mii de voturi false descoperite de DNA, „Evenimentul Zilei” a scris de 1500000, iar acum se vorbeşte deja de 3000000.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.