Idei „liberale”: sterilizarea ţigăncilor şi dreapta etatistă

Luna trecută parchetul din Timişoara a declanşat percheziţii la membri ai organizaţiei „naţionaliştii autonomi” care, într-un anunţ pe saitul organizaţiei, au oferit cîte 300 lei recompensă acelor ţigăncilor care acceptă să treacă printr-o operaţie de sterilizare (linc). Este o temă care a fost deja discutată pe acest blog (linc).

Un alt susţinător al sterilizării ţigăncilor este şi Rareş Buglea, preşedintele organizaţiei judeţene Alba a Tineretului Naţional Liberal (între timp demisionat) şi consilier local în Alba Iulia. Acesta a declarat (linc) pe contul său de facebook că susţine sterilizarea „femeii rrome” dacă, după prima naştere, o anchetă socială va dovedi că aceasta nu are condiţii si nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cît de cît umane!.

Spre deosebire de cazul din Timişoara care a atras intervenţia Parchetului, unde „naţionaliştii autonomi” susţineau sterilizarea ţigăncilor care ele însele doresc sterilizarea, oferind bani în acest scop din fonduri proprii, domnul „liberal” vrea sterilizarea ţigăncilor cu forţa, pe banii Statului şi prin hotărîrea unor birocraţi care fac anchete sociale. Dumnealui consideră că Statului trebuie să i se ofere dreptul de a hotărî cine are voie şi cine nu să facă copii. Concepţia asta „liberală” mi se pare mult mai primejdioasă decît cea „naţionalistă” care a determinat intervenţia parchetului.

Mediafax anunţă (linc) că ulterior Rareş Buglea şi-a nuanţat declaraţiile: „Îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită, fie pe reţeaua de socializare sau în declaraţiile ulterioare, am lăsat impresia că mă refer doar la o anumită etnie, şi nu aşa cum am vrut şi vreau să susţin, mă refer la toate mamele iresponsabile din România”. E limpede, nu numai ţigăncile ci şi româncele sînt primejduite de concepţii precum cea a lui Rareş Buglea.

Rareş Buglea este emblematic pentru o orientare politică foarte răspîndită la noi: dreapta etatistă. Adică o dreaptă care doreşte intervenţia puternică a Statului în societate. Spre deosebire de stînga care vrea ca statul să intervină în favoarea marginalilor societăţii, dreapta etatistă îi dispreţuieşte pe marginali şi doreşte ca Statul să intervină în favoarea „elitelor” (e vorba de acele elite care nu se pot impune singure şi au nevoie de ajutorul statului pentru asta). Birocraţii statului trebuie să aibă putere de decizie în cît mai multe aspecte (inclusiv, în exemplul de faţă, în felul cum părinţii îşi educă copiii), numai criteriile acestor decizii ale statului sînt diferite.

„De ce o mai lăsam să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea… să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poartă????”, mai comenta Rareş Buglea, dar dînsul nu cere eliminarea legislaţiei prin care se acordă ajutoare sociale (dacă într-adevăr crede că cei 42 lei/lună/copil alocaţie sînt problema importantă a bugetului) fiindcă asta ar însemna micşorarea rolului statului. Dumnealui cere creşterea rolului Statului, trimiterea de anchete sociale în fiecare familie (a explicat ulterior că nu face deosebiri de etnie) prin care birocraţii să evalueze dacă copiii sînt crescuţi cum trebuie şi sterilizarea mamelor care ar fi declarate necorespunzătoare. Parcă asta n-ar costa bani de la buget.

„Naţionaliştii autonomi” din Timişoara, asupra cărora s-a năpustit Parchetul, care voiau să finanţeze sterilizarea ţigăncilor cu bani proprii, nu cu banii Statului, şi care se adresau numai acelor ţigănci care singure au ajuns la concluzia că nu mai vor copii, nu celor care au fost substituite în luarea hotărîrii de vreo comisie de birocraţi, sînt un model de decenţă comparativ cu „liberalul” Rareş Buglea, după părerea mea.

Ştirea Mediafax menţionată ne mai spune că Rareş Buglea „a fost angajat al Prefecturii Alba şi a lucrat pe mai multe proiecte europene în cadrul Asociaţiei Pakiv România, organizaţie care se implică în rezolvarea problemelor persoanelor de etnie romă”. Am impresia că domnul respectiv a costat contribuabilii mai mulţi bani decît o familie obişnuită de ţigani.

Mai citeşte:
Studiu american: Familiile acuzate de neglijenţă nsau abuz faţă de copii îşi cresc totuşi mai bine copiii decît dacă aceştia ar ajunge în grija statului
Bill Gates, teme-te de Timişoara!

4 gânduri despre „Idei „liberale”: sterilizarea ţigăncilor şi dreapta etatistă

  1. Nationalistii Autonomi sunt probabil singura grupare care mereu a venit cu ceva nou si interesant in zona de actiune identitara. Ii urmaresc de multa vreme si trebuie sa marturisesc ca desi nu impartasesc in totalitate national socialismul lor (pe care il consider cam depasit), ca grup este singurul care ma atrage. Felicitari si sper ca nu vor reusi sa ii condamne.

  2. mi se pare absolut normal ca tigancile sa fie sterilizate, iar tiganii si tigancile care fac rele, eutanasiati…….ei nu aduc nici un beneficiu…….doar consuma si fac rele!…….daca ucidem cainii si patram tiganii, vom trai in civilizatie???????…….eu cred totusi, ca imaginea sumbra a Romaniei, sunt tiganii!!!……nu ai ce sa le faci……din mosi stramosi sunt rai si profitori!!……s-au inmultit……sunt prea multi……..in Constanta este un dezastru cu tiganii…….fac prea multi copii!!!!!!!!!!!!……..le place cotaiala?!!!!…..oooo bun……..la munca se duce bunicu, asa e??!!!………sa-i vezi cu tigarile si cafelele, iar tigancile pline de aur……..mai sa fie???…….de unde bani, daca nu au munca??…….si mai sunt si vreo 20 de persoane, tigani, intr-o singura casa!!!!!

  3. si culmea,au case mari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………cine le da lor case si terenuri????………..ciudat!!!………astia traiesc fara munca si au pus stapanire pe tot……….au devenit majoritari la noi in tara si cu mai multe drepturi decat noi!!!!!!!!………ar trebui sa se faca un protest impotriva tiganilor!!………nu este vorba de rasism……rasisti sunt cei ce ucid animale nevinovate!!!………..tiganii, ar trebui pusi un pic la punct si nu laolalta cu noi, pt ca ei nu se vor educa niciodata………lor le place sa fie tigani: fura, isi fac nevoile pe unde apuca, fac zgomote, dau in cap, ucid etc etc……..pana cand sa-i mai suportam?????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.