Pronunţarea în procesul lui Dorin Lazăr Maior – amînată pentru 28 februarie

Judecătoria Tîrgu Mureş a amînat pentru 28 februarie pronunţarea în procesul preşedintelui Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior, aflu de pe portalul instanţelor (linc).

În acest proces, Dorin Lazăr Maior a fost acuzat de şantaj, alături de prietena sa (la rîndul ei revoluţionară) Florina Aprofirei şi de Ovidiu Tiţion. Procesul durează de 6 ani, cauza fiind strămutată de 2 ori (de la Braşov la Judecătoria Gheorgheni şi apoi la Judecătoria Tîrgu Mureş). Printre acuzatori se numără revoluţionarul şi omul de afaceri braşovean Iulian Doftoreanu. Sentinţa care se va da este de primă instanţă.

Desfăşurarea procesului şi o parte din susţinerile domnului Maior le-am prezentat la articolul „Procesul şefului Blocului Naţional al Revoluţionarilor a rămas în pronunţare pentru 14 februarie” (linc). Apărarea lui Maior a fost prezentată la discuţia „Dorin Lazăr Maior – infractor sau victimă” deschisă pe portalul revoluţiei (linc) de către Dorel Haraga (fost angajat al SSPR), persoană care l-a cunoscut mai îndeaproape pe Maior. Mi s-a părut interesantă următoarea frază din concluziile scrise care, conform portalului revoluţiei, au fost depuse de Maior în proces: „În cazul înlăturării tuturor argumentelor şi probelor prezentate în apărare şi dacă veţi respinge schimbarea încadrării juridice din 3 infracţiuni de şantaj în 3 infracţiuni de ameninţare şi veţi decide condamnarea inculpaţilor, vă solicităm ca la individualizarea pedepselor, să aveţi în vedere faptul că la data de 19.01.2007 inculpatului Maior Lazăr Dorin i-au fost aduse la cunoştinţă prevederile art. 19 din OUG  Nr. 43/2002  privind  DNA cu modificările şi completările ulterioare, context în care a formulat denunț prin care a adus la cunoştinţa organului de urmărire penală săvîrşirea unor infracţiuni pentru a beneficia de posibilitatea de reducere la jumătate a pedepsei în prezenta cauză (denunțul formulat privește faptele săvîrşite de Secretarul de Stat SSPR George Costin şi s-au confirmat) – împrejurare pe care procurorul DNA – Viorica Oltean, a omis cu rea credință să o aibă în vedere atunci cînd la termenul din 18.01.2013, în concluziile sale finale, a cerut aplicarea pedepsei maxime, fără a cere şi să se facă aplicarea înjumătățirii pedepsei în conformitate cu art. 19 din OUG  Nr. 43/2002”. E interesant de aflat că încă din ianuarie 2007 existau sesizări oficiale la DNA despre infracţiuni care ar fi fost săvîrşite de George Costin, dar asta n-a împiedicat numirea respectivului în funcţia de secretar de stat la SSPR în octombrie 2010 (linc) – deci mult după ce DNA aflase despre presupusele infracţiuni ale acestuia, arestarea lui George Costin petrecîndu-se abia în februarie 2012 (peste 5 ani după denunţul lui Maior). Nu cunosc în ce măsură arestarea lui Costin în 2012 are legătură cu denunţul lui Maior din 2007, dar dacă faptul e adevărat, înseamnă fie că procurorii DNA sînt puturoşi, au nevoie de 5 ani să finalizeze nişte cercetări, fie că, din motive obscure, dosarul lui George Costin a fost amînat intenţionat timp de cîţiva ani.

Mai citeşte:
Mîine, 3 septembrie [2011], 2 congrese ale asociaţiilor de revoluţionari: la Timişoara şi Bucureşti
Congresul BNR de la Timişoara
Dorin Lazăr Maior semnează protocol de colaborare cu PSD şi vrea să organizeze un nou congres BNR la Bucureşti
Congresul BNR de la Bucureşti: Ion Iliescu, iarăşi preşedinte de onoare, Dorin Lazăr Maior – preşedinte
Blocul Naţional al Revoluţionarilor: Iliescu reales la al enşpelea congres (despre congresul din 2008)
Prezidiul Congresului BNR din 5 septembrie 2008
Dorin Lazăr Maior, ales secretar executiv al PSD însărcinat pe probleme ale revoluţionarilor

9 gânduri despre „Pronunţarea în procesul lui Dorin Lazăr Maior – amînată pentru 28 februarie

    1. Acest interlop a fost pus de fosta Securitate la conducerea asociatiei Brasov 21 Decembrie 1989 , in iulie 1992 fara a avea vreo legatura cu Revolutia din Decembrie 1989.Un impostor.

      1. Nu cunosc faptele concrete din decembrie 1989 ale domnului Maior, deci nu mă pot pronunţa pe acest subiect. Dacă dv. cunoaşteţi mai multe, vă invit să scrieţi.

      2. Nu sint cunoscute faptele concrete ale acestuia, cei care au fost in Consiliul Judetean PCR Brasov, nu -l recunosc.Nu este pe lista celor care au fost acolo in decembrie 1989.Mai tirziu , in iulie 1992 , cind s-a aflat ca si luptatorii vor beneficia de drepturile cuprinse in legea 42/1990 a venit in Asociatia Brasov 21 Decembrie 1989 (actuala ALRUE) si s-au gasit 2-3 participanti dintre cei care au fost in Judeteana PCR sa sustina ( neadevarat ) ca ar fi trecut pe acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.