Mircea Dogaru: „Regret că la ordinul partidului armata n-a tras în decembrie 1989!” (video)

Emisiune la România TV din 11 martie 2013 despre revoluţie, cu Mircea Dogaru, preşedintele sindicatului cadrelor militare în rezervă şi retragere, Teodor Mărieş, preşedintele asociaţiei „21 Decembrie” Bucureşti şi Mircea Chivu, sociolog. O mare parte din emisiune e consacrată prezentării unui interviu mai vechi cu fostul general Victor Atanasie Stănculescu, care a fost deja comentat pe acest blog (linc). În spiritul mass-mediei bucureştene, Stănculescu e înfăţişat ca dezvăluitor al adevărului despre revoluţie. Pe burtiera ecranului se perindă permanent lozinci precum: „Generalul Stănculescu, dezvăluiri din puşcărie”, „Stănculescu şi enigmele revoluţiei”, „Stănculescu spulberă enigmele revoluţiei din puşcărie”, „Ce secrete ascunde generalul Stănculescu”.

Într-un alt articol îl numeam pe Mircea Dogaru apărător al criminalilor din decembrie 1989 (linc). Spusele sale din această emisiune confirmă că omul e dispus la orice minciuni în slujba criminalilor din 1989 (printre care şi Stănculescu, a cărui trimitere în închisoare domnul Dogaru „nu o înţelege”).

Din afirmaţiile lui Mircea Dogaru:
13:26 „Viceamiralul Dinu a spus 57000 de luptători speţnaz şi OMON pe teritoriul României. Eu spun: aduşi din iunie la recunoaştere obiectiv. 300 de cadavre n-au putut să le recupereze. Unde sînt? A spus-o Nicolaescu: în cimitirele eroilor”.
(Nicolaescu a spus că morţii revoluţiei sînt îngropaţi în cimitirele eroilor, dar nu cunosc vreo precizare a acestuia despre 300 de morţi agenţi sovietici)
13:50 „Este limpede pentru toată lumea că s-a vrut ce s-a vrut cu ţara asta, că lucrurile au fost date peste cap de un entuziasm popular la care nimeni nu se aştepta. Probabil că se aşteptau să ne omorîm între noi. Faptul că toată lumea a ieşit în stradă a dat orice plan peste cap. Şi pînă la urmă tocmai mulţimea care a ieşit în stradă a produs o revoluţie pe nişte evenimente pregătite de 30 de ani de marii profesionişti ai lumii”
(deci nu numai Gorbaciov ar fi plănuit revoluţia română, ci planul ar fi început mult înaintea sa)
14:12 „Ce să ne mai… încolo şi încoace, România trebuia desfiinţată în 1989. Se fac eforturi disperate acum. Ceauşescu a fost lichidat pentru genocid şi i se pun în cîrcă crimele Patapievicilor şi Tismănenilor din anii ’50”.
15:13 „Ca să rezum evenimentele, şi după: pregătire 30 de ani în toate ţările din Est, pentru că asta era. România trebuia să fie iniţial, era iniţial vizată, a fost lăsată la urmă pentru că în nebunia lui ăsta a visat bancă a lumii a treia, a ameninţat cu arma atomică (…) Am fost lăsaţi la coadă şi a trebuit să plătim cu sînge. De ce?”
19:48 „Partidul Comunist Român s-a înfiinţat după scoaterea agenţilor KGB-ului din ţară. Şi nu i-au scos pe toţi. S-au retras la Academia Română, la Uniunea Scriitorilor, în presă, radio, televiziune”
22:11 [Revoluţionarii de la Timişoara] „au fost instruiţi în cîteva lagăre în ţări vecine şi prietene. C-au tras dar habar n-aveau. Ce-au căutat pe Calea Girocului, unde nu erau decît unităţi militare şi pomi? În centru strigau trăiască tovarăşul Bălan şi s-au dus pe Calea Girocului să atace unităţile militare. Başca faptul că nu ştiau bine româneşte”.
(E cartier de locuinţe în zona unde au fost împuşcaţi timişorenii. Unitatea militară e la vreo 2 km distanţă, spre satul Giroc. Nici un martor ocular n-a observat prezenţa vreunor persoane care să nu ştie bine româneşte. Dogaru mai amestecă evenimente din 22 decembrie – cînd s-a scandat în centrul Timişorii numele primsecretarului Bălan – linc, cu evenimentele din 17 cînd s-a deschis focul în Calea Girocului)
22:55 „Regret că la ordinul partidului armata n-a tras în decembrie 1989!”
(n-are de ce să regrete, armata chiar a tras)
23:52 „Lansaţi nişte acuzaţii aiurea-n tramvai, domnule. Armata n-a tras. N-a tras nimeni! În sensul de structuri organizate. Că o fi fost ici-colo vreun dement, ăla trebe să răspundă personal”
24:27 „Nici o structură a statului român n-a tras”
25:35 „Un regim criminal unde n-a murit nimeni sub Ceauşescu”
33:06 „Asta este o altă mare minciună a istoriei – războiul rece. N-a existat niciodată. O mare frăţietate Est-Vest”
34:05 „Toată lumea spunea: a fost un general care a venit de la Bucureşti şi a intrat şi a dat ordin exprese să nu se tragă. Să nu se ia nici o măsură, pentru că aceştia nu sînt, nu mai sînt teroriştii, şi e vorba de 17, nu mai sînt teroriştii, e poporul. Şi să nu se tragă. Nimeni nu i-a spus numele acelui general venit de la Bucureşti. Care a fost şi la Timişoara, şi la Cluj şi aşa mai departe. Care a dus ordinul de la Bucureşti pe 17 să nu se tragă nicăieri. Se numea Ilie Ceauşescu”
(Din cîte am auzit, Dogaru făcea parte din grupul de istorici militari de sub oblăduirea lui Ilie Ceauşescu)

Cred că este o ruşine faptul că unii revoluţionari – pe care numai presa îi consideră reprezentativi pentru revoluţia din 1989 – au acceptat să se alieze cu mincinoşi ceauşişti de felul acestui Mircea Dogaru (este cazul proaspătului condamnat la 7 ani închisoare – în primă instanţă – Dorin Lazăr Maior, care în 2012, în numele Blocului Naţional al Revoluţionarilor adera la aşa-numitul Consiliu al Societăţii Civile din care făcea parte şi sindicatul lui Dogaru – linc)

Mai citeşte:
Mircea Dogariu, apărător al criminalilor din 1989
Victor Stănculescu reia minciuna cu misterul celor 40 de cadavre (video)

21 de gânduri despre „Mircea Dogaru: „Regret că la ordinul partidului armata n-a tras în decembrie 1989!” (video)

 1. Nu stiu de ce te miri de mircea dogaru ca el sint multii si au fost si inainte de 1989 respectiv 1987 cind ceausedcu facea reducerea cheltuielilor militare iar acesti membri activi in armata romana au semnat acel protocol a lui ceausescu eu , ne fiind militar dar ineresat de viata armatei de apararea teritoriului romaniei am spus nu reduceri cheltuielilor militare si am semnat peste semnatura lui ceausescu ca nu sint deacord , dat afara din inteprindere lupta mea cu cetateni care erau deacord explicindule ce se va intimpla , procurorul bunescu nicolaie ajutat de altii precum olteanul, DINU MARIN acum mare revolutionar cu patarama la mina si pensie de circa 300 milioane lei , am platit scump foarte scump , dar sindicatele armatei sint tot vechi cadre care vad ce vor eii numai atit , TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN , MOARTE TIRANILOR . SEMNEAZA MIRICA A GHEORGHE . VA ROG SA MA IERTATII DAR POATE AM OMIS CEVA DIN GRESEALA MULTUMESC

  1. am inplinit 60 de anii conform legi 341 trebuiau sa ma scoata la pensie casa de pensi ploiesti nu vor pentru ca nu am stagiu de cotizare de 35 de ani si am doar 21 de anii cum se respecta legea 341 /2004. , si culmea spune ca ma scoate la pensie in 2016 septembrie , pai nici atunci nu fac 35 de anii , , in loc sa spuie ca trebuie sa aiba minimul de 15 anii ca sa iasa la pensie limita de virsta face pe invers , comunisti se razbuna mioc scrie cartii anii au trecut sanatatea sa dus pop cei de facut . nu stiu unde sa mai scriu , cine sa auda , sa desfinteze si casa de pensii poate mai inputinam din spagarii, eu spaga nu dau . se minte in stil groasnic

 2. Acest comunistoid ceausist nu ar mai trebui sa fie invitat de nici o televiziune sa-si spuna parerea . Indivizii de teapa lui si-au spus parerea si au pus in aplicare cu mult sarg in apararea sistemului comunis-ceausist tot ce au invatat in vechiul sistem , locul lor este la lada de gunoi al istoriei !

 3. ok….Ceasca se face vimovat de 200 de morti….restul?de frate,acu avem democratie,ce armata,criminali si are pensii nesimtite fostii….frateeeeee,pune o manea ca eu am vazut destul

  1. Regret situatiile limita in care militarii au tras asupra propriilor compatrioti,nu pot sa cred ca un colonel face asemenea declaratii dupa 24 de ani,oricum d-lui nu a fost promovat pentru calitati militare,ci pentru lucrari stiintifice,personal nu cred ca avea abilitatea de a folosi o arma,d-lui era cu scrisul,cu arma s-ar fi automutilat.Majoritatea militarilor suntem cu sufletul alaturi de familiile celor care si-au pierdut pe cei mai dragi in revolutie,fie ca erau civili sau militari.

 4. @Marius Mioc

  Aceşti soldaţi răniţi cu foc de armă in 17 decembrie 1989 dimineaţa de care pomeneşte Mircea Dogaru reprezintă un element foarte important in inţelegerea filmului evenimentelor de la Timişoara. Ei au fost repede ‘uitaţi’ prin maşinaţiile trădătorilor din nomenclatură, Armată şi Securitate care au instrumentat impreuna cu stăpinii şi complicii lor străini evenimentele din decembrie 1989 din Romania.

  Dumneavoastră Marius Mioc, care vă pretindeţi inainte de toate in căutarea adevărului, aţi putea demara o investigaţie şi-aţi putea incerca să aflaţi identitatea acestor soldaţi, şi-aţi putea incerca să obţineţi de la ei mărturii cu privire la evenimente. Este posibil ca aceşti soldaţi sa fi fost intimidaţi, cumpăraţi sau poate chiar lichidaţi pentru a se păstra tăcerea. Puteţi totuşi să vă faceţi datoria de a incerca să aflaţi adevarul.

  1. Mircea Dogaru minte, cum le stă în obicei ceauşiştilor. Nu în dimineaţa ci în după masa de 17 decembrie 1989 au fost mi se pare doi ostaşi împuşcaţi în Piaţa Libertăţii (răniţi), cînd s-a tras spre manifestanţi şi au fost nimeriţi din greşeală ostaşi aflaţi într-un cordon în cealaltă parte a pieţei, după grupul de manifestanţi. Unul din ostaşii ăştia apare printre răniţii filmaţi în decembrie 1989 la spital în Timişoara. Filmarea am dat-o pe blog: https://mariusmioc.wordpress.com/2011/06/16/pentru-tara-pe-care-o-iubesc-am-pierdut-piciorul-video/

   1. Nu ştiu daca Mircea Dogaru minte sau nu in această chestiune. Este clar insă că spune adevărul in privinţa altor chestiuni despre care dumneavoastră vă faceţi că plouă. Din păcate adevărul asupra evenimentelor nu poate fi elucidat pe bază documentară pentru că ţara a fost luată cu japca in decembrie 1989 iar isoria i-a fost şi continuă sa-i fie măsluită.

    Nicolae Ceauşescu a fost un om responsabil, onest şi-un mare patriot. Din păcate n-a fost inţeles la acea vreme. Intre timp unii am inţeles, alţii, printre care probabil şi dumneavoastră, nu vor inţelege niciodată.

   2. Încă din 1994 l-am remarcat pe Mircea Dogaru ca una din persoanele dispuse să răspîndească cele mai sfruntate minciuni în slujba criminalilor din decembrie 1989. Cu acel prilej am luat legătura cu un parlamentar de Timiş, minciunile lui Dogaru fiind şi obiect de interpelare în parlament: https://mariusmioc.wordpress.com/2011/01/27/mircea-dogariu-aparator-al-criminalilor-din-decembrie-1989/
    Nu numai în chestiunea pe care aţi pomenit-o, ci în multe alte chestiuni legate de decembrie 1989 Mircea Dogaru dezinformează. Format la şcoala istorică a lui Ilie Ceauşescu (pe care încearcă să-l reabiliteze atribuindu-i vorbe despre care nimeni altcineva n-a mai auzit), Dogaru e tipul de om care minte precum alţii respiră.
    Adevărul asupra evenimentelor din 1989 poate fi lămurit pe bază documentară, căci există multe documente. Numai falsificatorii istoriei pretind că nu există documente, pentru ca să le înlocuiască cu plăsmuiri născocite la două decenii de la revoluţie.
    Nimeni n-a luat cu japca România. După 1989 românii au avut mereu conducătorii pe care şi i-au dorit şi pe care i-au votat nesiliţi de nimeni.

 5. Indiferent dacă este adevarat sau nu ce spune Mircea Dogaru, in esenţă evenimentele din decembrie 1989 n-ar fi avut niciodată loc daca n-ar fi fost inscenate şi demarate cu metode de război psihologic. Şi chiar şi aşa fară trădarea şi aportul Armatei şi Securitaţii ar fi fost reprimate in faşă fără probleme. Deci cei mai mari ‘eroi’ ai aşa-zisei dumneavoastră ‘revoluţii’ sint serviciile secrete străine implicate in demararea evenimentelor plus Armata şi Securitatea fără a caror trădare n-ar fi existat niciodata catastrofa in care a păşit Romania incepind din decembrie 1989.

  In perspectivă istorică putem vedea cu ochiul liber că acele evenimente au avut consecinţe extrem de nefaste asupra ţării. Deci evenimentele au adus indobitocire, delapidare, devastaţie şi ruină pentru ţară fiind de facto o crima impotriva poporului roman. In investigarea unei crime se pleaca de la intrebarea `CUI BONO?`. Deci răspunzind la intrebarea ‘Cui foloseşte ceea ce s-a intimplat in decembrie 1989 in Romania?’ putem identifica autorii crimei. Autorii crimei sunt trădătorii din fosta URSS şi Occidentul alături de trădătorii din nomenclatura, Armata şi Securitatea Romaniei de la acea dată.

  Intrebaţi un roman de pe stradă pe ce bază votează şi ce cultură politică şi economică are? Oamenii sint manipulaţi şi li se spală creierii cu subcultură, minciuni şi demagogie prin intermediul televizorului. Cei mai deştepţi dintre romani şi-au dat seama că pe oricine votează tot escrocii ajung la putere, au inţeles că aşa-zisele alegeri sint o farsă şi au renunţat cu totul să mai voteze.

  Nu doar ca ţara a fost luată cu japca in decembrie 1989, dar este şi ţinută ostatecă incepind de atunci. Aşa că acum ar fi timpul cel mai potrivit pentru o adevarată revoluţie. Din păcate ne lipsesc insa adevăraţi revoluţionari!

  1. Domnule involutia1989, observ că vă manifestaţi ca un duşman al poporului român, care nu acceptaţi ca acest popor să-şi aleagă singur conducătorii prin alegeri libere. Oamenii n-au cultură politică, sînt manipulaţi, deci n-ar trebui să fie lăsaţi să voteze, susţineţi dv. Eu cred totuşi în democraţie şi alegeri libere, una din revendicările românilor din decembrie 1989, revendicare care nu le-a fost impusă de nici o agentură străină.

 6. Duşmani ai poporului roman sint cei care au distrus şi escrocheaza ţara!

  Sloganele demagogice cu ‘democraţia’ le-au fost sugerate şi puse pe buze romanilor de propaganda făcută de CIA prin postul de radio ‘Europa Liberă’. Este uşor să lansezi un slogan demagogic intr-o mulţime isterizata. Dai tonul şi ei vor repeta fără discernămint precum maimuţele. Ce ştiam noi romanii in decembrie 1989 cum stau lucrurile cu capitalismul şi ‘democraţia’?

  In sondaje un procent insemnat al populaţiei recunoaşte astăzi că situaţia era mai bună in regimul comunist. In acelaşi timp incercări repetate de a redemara partidul comunist au fost blocate de aşa-zisa ‘justiţie’ capitalistă din Romania. Jăpcaşii şi impostorii care au pus laba pe ţară se tem ca dacu’ de tămiie de deşteptarea poporului roman şi revenirea ţării pe coordonate de raţionalitate şi bun simţ.

 7. Parerea majoritatii din sondaje,nu valoreaza cat o ceapa degerata,din contra,ne afunda in trecut,devenim nostalgici si ne facem rai,ce tineri eram si ce frumosi!Toata viata am luptat sa ies din TURMA nefasta,majoritatea gandeste si actioneaza PROST,urmarea suntem ultimii in toate statisticile,ma iertati,suntem primii in furturi,coruptie,excrocherii,infractionalitate etc.Din pacate,nu sunteti singurul nemultumit-din statistici se pare ca ar fi aprox. 7,4 mil- vechiul sistem de valori s-a rasturnat dramatic,multe mizerii au iesit la suprafata,manipulatorii si desteptii s-au inmultit ca mustele,bunul simt a fost aruncat la gunoi !Romania reala merge mai departe,cu bune si cu rele,pe un drum cu sens unic -INAINTE- ,libertatea ne permite sa dialogam civilizat,desi avem conceptii diferite.Macar si pentru asta,multumesc tradatorilor lui C.-mai nou li se pune in carca vina pentru toate frustrarile,scaderea dramatica a nivelului de trai,lipsa oricarei perspective,scumpirile in lant,chiar subtierea stratului de ozon !

 8. http://www.gandul.info/stiri/webcam-piata-universitatii-ce-se-intampla-acum-9165923/galerie?p=1

  „Cine este acest Marius Mioc:

  Individul este homosexual, evreu, antiroman, proamerican, procapitalist, anticomunist, aparator fanatic al statului Israel, dupa cum singur marturiseste sub numele de „]tomaso” pe situl Softpedia.

  Acest tomaso este persoana care a plecat la discoteca si s-a trezit strigind lozinci, anti comuniste si anti Ceausescu, cu un bat in mina, in prima zi a evenimentelor de la Timisoara, fiind arestat in aceeasi seara.

  Oricine care a citit mesajele sale pe Softpedia stie cit venin varsa si cita ura are acest individ pe romani. Este din ce in ce mai clar cine au fost revolutionarii „romani”.

  Problema principala cu Marius Mioc rezida in faptul ca nu este reprezentativ deloc pentru romani, din nici un punct de vedere, dar cu toate astea face un zgomot nemaipomenit si scrie atit de mult sub diverse nume incluzind cel real, Marius Mioc, incit ai crede ca majoritatea compatriotilor nostri gindesc ca el.

  Individul este un formator de opinie periculos si rau intentionat care a reusit sa pacaleasca multa lume.
  Sub masca unui mare revolutionar autohton se ascunde un dusman al Poporului Roman.

  Are doua mari fete: (1) Marius Mioc – marele revolutionar si (2) tomaso, un individ care scuipa pe romani si tot ce tine de Romania.”

  http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t779747-25.html
  „Fredy2007, Mattachine, Thomas-, MihaiTJ, Owidiu, clarity, sunt de fapt tomaso adica evreul revolutionar Marius Mioc crunt batut de politia romana in decembrie 1989.

  Maestre, schimbă tactica, că acuma toată lumea ghiceşte că eşti din Canada. Şi chiar aşa mulţi musulmani români nu sunt acolo nu?
  Deşi prima intervenţie a fost bună, eu mai că te-am crezut. Totuşi trebuie lucrat mai finuţ.”
  E BINE DE STIUT SI ASTA! marius mioc e PUROI pentru Romania!!!

  1. N-am nici o legatura cu userul „tomaso” de pe forumul softpedia, dar nu ma mira ca apar asemenea ponegriri la adresa mea. Stiu ca prin activitatea mea deranjez multa lume, si m-am asteptat sa apara calomnii la adresa mea. E un risc asumat. Calomniaza, calomniaza, ca tot ramine ceva, zic falsificatorii istoriei. Asta cu „tomaso” de pe softpedia remarc ca e veche din 2011, si acum e scoasa iar la circulatie. Stiu ca aceasta calomnie despre mine s-a raspindit si pe blogul lui Ion Iliescu, unde am dat dezmintire http://ioniliescu.wordpress.com/2011/12/22/comentarii-12/#comment-15700

 9. Se pare ca cel care administreaza site-ul sau blog ce este el, spune si posteaza ce vrea el, pentru dezinformare. De ce nu a postat toata emisiunea care este si pe yotube. Si este in 2 parti. Sau probabil e fan a actualei puteri care poate are niste favoruri facut de partid. Nu mai dezinformati, Vai de cei ce nu stiu istoria ca risca sa se repete.

 10. Dl. Dogaru era șeful secției politice și propaganda a Armatei . Clar el are minciuni pe care le promovează . Vechi propagandist comunist el acum declara și denigrează memoria revoluționarilor eroi .ăsta este rezultatul dacă nu am putut impune legea lustratiei și punctul 8 de la Timisora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.