Victor Ponta: „O să vedem care-i mai încăpăţînat” (video)

În 20 martie 2013, la România TV, primministrul Victor Ponta a avut următoarea remarcă despre revoluţionari:

Transcriere:
0:00 Reporter: Revoluţionarii sînt foarte…
0:02 Victor Ponta: La revoluţionari, păi nu, că sînt în fiecare zi în faţa ferestrei mele.
0:06 Reporter: Deci îi auziţi.
0:07 Victor Ponta: Sigur că-i aud. Ideea e următoarea, şi acolo o să fiu foarte încăpăţînat: Pînă nu ajung la o cifră rezonabilă, adică, mă rog, cei care vor fi fost, chiar au fost în…
0:22 Reporter: Eu pot să spun, că dumneavoastră nu vă permiteţi. Sînt 10000 de inşi care şi-au amintit la 10 ani de la revoluţie că au luptat la revoluţie.
0:30 Victor Ponta: Nu, spun şi eu exact ca dumneavoastră. Nu-s 10000, sînt mai mulţi. Şi-am zis: Oameni buni, înţelegeţi. Pînă nu vă faceţi voi curat… Că eu n-am fost, adică am fost, probabil au fost şi alţii pe stradă, dar nu m-am gîndit să-mi iau certificat de revoluţionar, să primesc bani la 23 de ani după. Eu mi-am zis să cadă Ceauşescu.
0:45 Reporter: Le-aţi spus clar „ajungeţi la un număr rezonabil”?
0:48 Victor Ponta: Le-am spus clar, pînă nu ajungeţi, pînă nu faceţi curăţenie şi nu rămîn decît cei care merită, nu primeşte nimeni nimic. Şi ei mă ceartă în fiecare zi, eu le spun în fiecare zi. O să vedem care-i mai încăpăţînat.

Observaţie: Domnul primministru vorbeşte de parcă „a face curăţenie” în rîndul revoluţionarilor, adică a-i elimina pe impostori din rîndul celor care au certificate de revoluţionar, e o treabă care depinde de revoluţionari. Dar aceste certificate au fost date de nişte instituţii ale statului – Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari (SSPR) şi Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor (CPRD). Personal am susţinut eliminarea impostorilor dintre cei cu certificate de revoluţionar, nu doar prin enunţarea de generalităţi ci prin acţiuni concrete cu asumarea răspunderii personale. Am depus mai multe contestaţii la Comisia Parlamentară (CPRD), conform prevederilor legii 341/2004, dar asemenea contestaţii mi-au fost respinse sau nici măcar nu mi s-a dat răspuns la ele (contrar prevederilor exprese din lege). Încă de la începuturile acestui blog am atras atenţia asupra activităţii nefaste a lui George Costin, actualul puşcăriaş învinuit că primea bani ca să aranjeze dobîndirea de certificate de revoluţionar (linc). Un efort zadarnic, căci ulterior George Costin a fost numit secretar de stat la SSPR (de Emil Boc). Am întocmit plîngere penală împotriva şefului SSPR Adrian Viorel Nicolaescu (linc), care a publicat lista revoluţionarilor din Monitorul Oficial, dar plîngerea a fost respinsă de procurori (linc) şi am avut surpriza să văd că primministrul Victor Ponta l-a menţinut pe Adrian Viorel Nicolaescu în fruntea SSPR pînă în ianuarie 2013, mult după schimbarea guvernării. Şi în prezent A. V. Nicolaescu avînd statut de înalt funcţionar public în guvernul Ponta. Am atras atenţia asupra faptului că prorogarea repetată a termenelor pînă la care se pot completa dosarele pentru certificate de revoluţionar va duce la înmulţirea impostorilor – ceea ce spunea şi un comunicat al asociaţiilor de revoluţionari din Timişoara publicat pe acest blog (linc). Degeaba, căci parlamentarii au votat prorogarea termenelor, şi cred că domnul Ponta era printre cei care au votat prorogarea. Iar după ce ani de zile eliminarea impostorilor a fost sabotată de autorităţile statului (SSPR, CPRD, parlament, parchet), acum apar acuzaţii demagogice că revoluţionarii sînt vinovaţi că n-au făcut curăţenie.

Mai citeşte:
– Un Bebe Ivanovici liberal: Raymond Luca (partea întîi şi partea a 2-a) – Raymond Luca şi-a corectat parţial poziţiile după apariţia acestui articol
Asociaţiile revoluţionare din Timişoara protestează împotriva prorogării termenelor legii 341
Efectul Adrian Viorel Nicolaescu + Raymond Luca asupra preschimbării certificatelor
Mărieş: Munca lui Raymond Luca şi Adrian Viorel Nicolaescu într-un an o depăşeşte pe a celorlalţi în 5 ani
Adrian Viorel Nicolaescu, noul şef al SSPR, are dosar penal în lucru
NUP al Parchetului pentru şeful SSPR Adrian Viorel Nicolaescu. Lista finală a revoluţionarilor din Monitorul Oficial „nu a produs consecinţe juridice”
Parchetul respinge plîngerea mea împotriva rezoluţiei de NUP din cazul listei revoluţionarilor din Monitorul Oficial
CPRD respinge contestaţia împotriva soacrei lui Mircea Geoană
Contestaţia mea cu privire la certificatul de revoluţionar al deputatului Victor Socaciu a fost respinsă
Contestaţia împotriva certificatului de revoluţionar al procurorului Tiberiu Niţu, reanalizată deşi fusese respinsă în 2010
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică
Nevoia de onestitate şi decenţă în discuţiile despre revoluţionari
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari

2 gânduri despre „Victor Ponta: „O să vedem care-i mai încăpăţînat” (video)

 1. andafir Costica · Nu
  OARE , CAND VOR VERIFICA DOSARELE , REVOLUTIONARILOR , CA SE STIE , CIRCA 70 % DIN REVOLUTIONARI , AU LUCRAT IN SISTEM(MILITIENI, PROCURORI, ACTIVISTI DE PARTID , ACESTIA AVEAU DOCUMENTE , ERAU MEMBRI IN SISTEM CU DIPLOMA , DAR ACUM AU SOCIETATI COMERCIALE , DE PE URMA REVOLUTIONARILOR , TRAIESC BINE , AU PENSII DE PESTE 10000 RONI, SI NIMENI NU LE FACE NIMIC, IAR REVOLUTIONARI , PUTINI LA NUMAR , RABDA DE FOAME , SI ACEI CARE AU SOCIETATI SI AU FAST IN SISTEM , NUI ANGAJEAZA PE REVOLUTIONARI, DE CA SUNT REVOLTATORI, OARE CAND SE VA FACE LUMINA IN DOSARELE REVOLUTIEI , MILITARILOR LI SAU DAT BANI (AU REPREZENTANT)LA REVOLUTIONARI……. IAR CEI DE MAI SUS , PAREREA MEA E CA, CADCOLABORATORI NU SI SECURISTI , DE CA EI SUNT LA PUTERE.

 2. domnule Marius Mioc transmite acest mesaj pentru toata tara sa protestam in toata tara in data de 23 august 2013ionpe 30 Jun 2013 la 12:41 pm

  23 AUGUSt 1944 ziua eliberării României de sub jugul fascist

  23 AUGUST 2013 ziua eliberării Romaniei de sub jugul communist.

  Să ieşim în stradă să protestăm, să sărbatorim acest eveniment.

  DOMNULE POPOR ROMAN TREZEŞTETE ŞI APLICă PRIMELE VERSURI

  DIN IMNUL ROMĂNIEI, DEŞTEAPTĂTE ROMÂNE.

  7000 de ani acest popor a rezistat tuturor încercărilor de ocupaţie fiind asuprit şi împărţit în mai multe imperii.

  Astăzi cei care ne conduc ca şi fanarioţi, nu au nici o legătură cu ţara, să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.

  Bogăţiile tării, mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor.

  Ca pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.

  De ziua nationala a româniei etnici maghiari se bucura cântând imnul ungariei si a tinutului secoieac iar instituţiile statului nu iau nici-o poziţie.

  Copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, din M. Ciuc pentru că e român , chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic, autorităţile tac.

  Românii pleacă din ţară, să muncească sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei.

  Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală.

  Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi ţară

  Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, arendează pământurile şi întreprinderile “nerentabile “ la indicaţiile unor străini de neam.

  Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare.
  Şpaga sa privatizat în această ţară.

  Dacă te îmbolnăveşti , nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele , s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat dacă nu dai şpagă. Intri în spital pentru o boala şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.

  Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii pentru că eşti prea bogat în viziunea lor.

  Parlamentarii şi guvrrnanti acestei ţări sunt duşmani noşrtri trădătorii din fruntea ţării, care aplică legile in favoarea lor ce te duc la pieire,

  Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul.

  Acstea sunt puţinele dintre nelegiuirile ce se întâmplă în această ţară

  Aşa nu se mai poate trăii în această ţară, o ţară bogată şi jefuită ca România.

  MULTIPLICĂ ŞI DĂ MAI DEPARTE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.