Propaganda antibisericească, aproape la fel de mincinoasă ca şi propaganda împotriva revoluţiei din 1989!

„Cum pune biserica cruce pe o treime din bugetul României” este un articol (linc) de pe blogul ziaristei Dollores Benezic, care conform propriei prezentări se ocupă de relaţii publice la organizaţia APADOR-CH (linc).

„România cheltuiește anual aproape 35% din bugetul de stat pe asistență socială” se spune în articol, iar conform unei noi legi statul ar urma să dea „80% din cheltuielile pe care le face cu protecția socială, bisericilor”. 80% din 35% ar însemna 28%, rotunjit la „o treime” de către ziaristă.

Complet mincinoase sînt aceste calcule. Grosul cheltuielilor pentru protecţie socială prevăzute la buget, care ar reprezenta 35% din cheltuielile statului, îl reprezintă pensiile. Acestea nu sînt o pomană pe care statul o dă beneficiarilor, ci un drept cîştigat de oameni ca urmare a vechimii în muncă acumulate, perioadă în care au plătit statului diferite contribuţii, inclusiv o contribuţie prevăzută expres în legislaţie că are ca scop asigurarea pentru pensie. Nu s-a pus nici o clipă problema ca statul să desfiinţeze casele de pensii şi să împuternicească biserica cu plata acestor „prestaţii sociale”.

Alte cheltuieli sociale făcute de stat sînt ajutoarele de şomaj, alocaţiile pentru copii, pensiile de boală. Nici acestea nu s-a prevăzut vreodată să fie plătite de biserică în loc de stat.

Singurul lucru despre care a fost vorba este crearea unui cadru legislativ prin care unele proiecte sociale ale bisericilor, cum ar fi cămine de bătrîni sau de copii abandonaţi, să primească finanţare şi de la bugetul statului. O asemenea finanţare nu ar ajunge nici pe departe la „o treime din bugetul României”, cum a pretins doamna ziaristă fostă la „Evenimentul Zilei”, în prezent la APADOR-CH.

În fapt, bisericile primesc de la stat o finanţare egală cu 0,4% din PIB-ul României (linc), adică aproximativ 1% din bugetul statului. Dacă e bine sau nu ca bisericile să fie finanţate de stat e un lucru de discutat într-o societate democratică, în care orice se poate discuta, dar a exagera această finanţare, a transforma propagandistic 1% în 33%, înseamnă manipulare şi minciună sfruntată, care ar trebui să compromită pe ziariştii care se pretează la aşa ceva. Chiar şi cei care nu agrează finanţarea de către stat a bisericilor ar trebui să respingă minciuna şi manipularea.

Mă întreb dacă ziariştii şi ONG-iştii care-şi manifestă indignarea faţă de legea care îngăduie ca un cămin de bătrîni aflat sub oblăduirea bisericii să primească finanţare de la stat, ar avea aceeaşi poziţie faţă de finanţarea de către stat a unor cămine de bătrîni conduse de ONG-uri laice. Căci statul finanţează şi destule ONG-uri laice care se pare că sînt nemulţumite de „concurenţă”.

Mai citeşte:
Biserica mucenicilor arşi de la Timişoara, sfinţită la Popeşti-Leordeni
TVR 22 decembrie. Biserica este cu noi! (video)
Dezbateri despre căsătorie în 1894: “În luptă pentru sfîntă legea noastră nici morţi noi nu ne dăm!”

3 gânduri despre „Propaganda antibisericească, aproape la fel de mincinoasă ca şi propaganda împotriva revoluţiei din 1989!

  1. Parerea mea : biserica desfiintata, spus adevarul (nu lalalielile alea „sfinte” din carti de kkt) si poponarii la munca cimpului ! Ca nu am vazut ca biserica sa acorde ajutoare saracilor (poate vre’un popa mai omenos mai da cite ceva) in rest … BOR SRL . Iar revolutie … ma lasi !? A fost lovitura de stat in toata regula ! Nu ca asta din vara cind au venit adevaratii conducatori ai rromaniei si au spus : basinescu STA ! Hai …. pa !

  2. Hristos a Inviat domnule Mioc!

    Doamna Dollores este o anti-crestina ferventa, care nu oboseste a minti cu nerusinare de cativa ani incoace pe acest subiect. Mai grav este ca e preluata, fara rezerve, de catre hotnews si ca mai are tupeul sa se auto-intituleze drept jurnalista.

    Foarte bune precizarile pe care le-ati facut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.