Guvernul se opune reluării plăţii indemnizaţiei revoluţionarilor cu merite deosebite

sspr422_1Pe saitul SSPR (linc) a fost publicată corespondenţa dintre SSPR şi Guvernul României referitoare la propunerea SSPR de a se relua plata indemnizaţiei revoluţionarilor remarcaţi prin fapte deosebite (indemnizaţie care nu se mai plăteşte din ianuarie 2012) în condiţiile în care ar fi înfiinţată o nouă comisie de verificare a felului cum s-au atribuit certificatele de revoluţionar. Este vorba de o propunere la care secretarul de stat Victor Socaciu s-a referit într-un interviu prezentat şi pe acest blog (linc): „Cred că urgent este să punem lumea în plată, deci acei revoluţionari care merită, subliniez acest lucru, după ce vom face această curăţenie”.

Propunerea SSPR a fost înaintată ca un amendament la legea de aprobare a OUG 84/2012, care urmează să se discute în parlament, adică acea ordonanţă de urgenţă prin care guvernul Ponta a oprit şi în anul 2013 plata indemnizaţiilor revoluţionarilor.

„În şedinţa din data de 12.06.2013, Guvernul a aprobat poziţia exprimată de MFP [Ministerul Finanţelor Publice] asupra amendamentelor în discuţie”, e informat secretarul de stat Socaciu. Poziţia Ministerului Finanţelor e de respingere a propunerii SSPR.

„Vă rugăm ca pe parcursul dezbaterilor parlamentare viitoare asupra proiectului de lege să ţineţi cont de punctul de vedere al Guvernului”, e scris în adresa semnată de domnul Mihai Alexandru Voicu, iar domnul Socaciu, fiind subordonat Guvernului, desigur se va conforma (dacă va expune vreun punct de vedere în parlament).

sspr422_3Este de remarcat că legea revoluţionarilor 341/2004 nu a fost abrogată, ci, întîi guvernul Boc şi apoi guvernul Ponta, au dat ordonanţe de urgenţă care opresc vremelnic (pe cîte un an) aplicarea ei (în partea legată de indemnizaţiile revoluţionarilor cu merite deosebite). Acest lucru asigură ca mereu problema indemnizaţiilor de revoluţionar să fie în atenţia opiniei publice. Ba se dă o ordonanţă de urgenţă, ba trebuie adoptată legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă, ba apar inevitabile proteste (cred că la orice grup de vreo 15000 de persoane care ar fi lovit financiar semnificativ de vreo măsură guvernamentală e inevitabil să apară proteste). În mass-media, cînd e vorba de revoluţionari, aproape mereu se discută problema indemnizaţiilor, ceea ce e o cale eficace de compromitere a acestora. În conştiinţa colectivă revoluţionarii sînt „ăia preocupaţi să ia bani de la stat” şi „arhetipul profitorului statului” (linc). Alte categorii – sportivi de performanţă, academicieni, deţinuţi politici, noiembrişti braşoveni din 1987, refugiaţi, veterani de război, prigoniţi pe motive etnice – îşi încasează indemnizaţiile prevăzute de lege în linişte. Nu vom vedea la televizor emisiuni cu sportivi medaliaţi olimpic consacrate indemnizaţiilor încasate de aceştia de la stat. La emisiunile cu sportivi subiectul e performanţele deosebite ale acestora. La emisiunile cu deţinuţi politici subiectul e suferinţa îndurată în temniţele comuniste. Numai la emisiunile cu revoluţionari subiectul principal e indemnizaţia pe care o primesc (chiar dacă majoritatea nu o mai primesc), eventual impostorii (care de ani de zile sînt verificaţi şi se plănuiesc alte verificări; trebuie să se vorbească mult şi să nu se facă nimic în această problemă, astfel încît pînă la adînci bătrîneţe revoluţionarii să aibă ataşată tinicheaua impostorilor). Dacă se mai face totuşi vreo emisiune despre faptele din decembrie 1989, atunci principalii dezvăluitori ai adevărului sînt consideraţi securiştii, informatorii securităţii, nomenclaturiştii PCR şi criminalii dovediţi, iar dintre istorici, neapărat foşti colaboratori ai Centrului de Istorie Militară condus de Ilie Ceauşescu.

Public mai jos şi poziţia Ministerului Finanţelor în această problemă, iscălită de miniştrii Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea. Fragmentul relevant este:

„Referitor la adresa SSPR nr. 18/3619/2013 precizăm că propunerea de acordare a indemnizaţiilor lunare reparatorii, după verificarea de către comisia propusă a fi înfiinţată şi după atribuirea titlurilor de către Preşedintele României, crează posibilitatea acordării, în cursul anului 2013 a indemnizaţiilor care au fost suspendate, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 (…), aşa cum a fost aceasta aprobată prin Legea nr. 283/2011, şi care, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 84/2012, nu se acordă în anul 2013.
Precizăm că această propunere determină influenţe financiare suplimentare în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vîrstnice, întrucît la elaborarea bugetului pe anul 2013 nu s-au avut în vedere aceste drepturi.

În aceste condiţii, Ministerul Finanţelor Publice nu susţine propunerea formulată de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989”.

sspr422_4Mai citeşte:
Indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi în revoluţie – suspendate în anul 2012
Luptătorii remarcaţi în revoluţie rămîn fără indemnizaţii şi în 2013
Victor Ponta: „O să vedem care-i mai încăpăţînat” (video)
Campania împotriva revoluţionarilor şi făţărnicia politicienilor
Scurt istoric al revoluţionarilor şi al compromiterii lor în opinia publică
Nevoia de onestitate şi decenţă în discuţiile despre revoluţionari
Cazul George Costin. Transferarea propagandistică a răspunderii de la politicieni la revoluţionari
sspr422_5“Oameni care de 21 de ani nu fac nimic”
Făcătură la Antena 1 despre revoluţionari
Politicieni, facem licitaţie! Cine dă mai multe drepturi materiale pentru anticomunişti şi recunoaşte merite anticomuniste la mai multe persoane, va cîştiga concursul de anticomunism!
Revoluţionarul, arhetip al profitorului?

3 gânduri despre „Guvernul se opune reluării plăţii indemnizaţiei revoluţionarilor cu merite deosebite

  1. unitiva cu toti sup programul FRONTUL DEMOCRAT ROMAN desfintind ligi si fundatii vom aduce recunoasterea meritelor revolutionare , in cazul ca fiecare cu liga lui sau fundatia lui nu facetii mai nimic , redati caseta FRONTUL DEMOCRAT ROMAN din ploiesti in original eu sint autorul deci si dreptul de autor deaceia televiziunea ROMANA nu doreste ca aceasta caseta sa ajunga pe internet dar si revolutionarii sint de vina ca nu stiu piata la ploiesti era plina deci cine a auzit in ziua de 22 noiembrie 1989 in piata si a strigat alaturi de mine ,, TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR SA IASA LA LIMAN CHEAR DE NU AU CERTIFICATE DE REVOLUTIONARII POSIBIL SI ACEST LUCRU DEASEMENI CEI CARE AU FOST IN BALCONUL CASEI ALBE DIN PLOIESTI SI CARE A TRASMIS MULTIMI SA NU SE MAI STRIGE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN CA A FRATERNIZAT CU FSN LUCRU NEADEVARAT , IESITI FRATILOR SI VORBITI DACA INTRADEVAR SINTETII REVOLUIONARII.

  2. CURATENIA DE CARE SE FACE VORBIRE SE PUTEA FACE F USOR IN PRIMUL RAND PUTEAU FI DEPISTATI PRIN PROFESIA LOR APOI FUNCTIILE IN PARTIDUL COMUNIST SI SERVICI POLITIE JUSTITIE.ALT CRITERIU ERA IMPLICARE IN COFRUNTARILE CU CEI CARE OPUNEAU REZISTENTA LA SCHIMBARE.SSPR-LUI PUTATEA SA FACA TOATE ASTEA AVAND LA DIPOZITIE SI CONCLUZIILE PROCURATURI MILITARE.SUNT MULTI CARE NU VOR ACESTE CLRIFICARI S-AU INVRATIT BANI MULTI NICI DE ACEASTA DATA JUSTITIA NU A FACUT LUMINA.MIRAREA SI INDIGNAREA NOASTRA ESTE JUSTIFICATA DEOARECE S-AU ALOCAT MULTI BANI PT PENSIILE ACELORA CARE NE-AU ARESTAT NE-AU LOVIT NE-AU URMARIT.AM CREZUT CA SE VA SCHIMBA CEVA DAR INCA O DATA M-AM INSELAT. SE INVART IN PAMANT CEI UCISI PENTRU CA AU CREZUT IN LIBERTATE .CE A-TI FACUT CU EA SUNT ATAT DE MARI DIFERENTELE INTRE BOGATI SI SARACI. PENTRU ASTA S-A MURIT ATUNCI. SA VA FIE FRICA DE RABDAREA ROMANILOR

  3. Haideti sa lasam in urma indemnizatiile alea si sa ne unim si sa mai iesim o data sa le amintim conducatoriilor despre urmasii nostri revolutionari si sa facem un pic de dreptate tot noi in rindul guvernantilor hoti si impostor. Va multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.