SSPR renunţă la planurile de schimbare a Legii 341/2004

Anunţam în 8 iulie despre planurile SSPR de a introduce unele schimbări în Legea 341/2004 (linc), prin care se propunea reluarea plăţilor indemnizaţiilor luptătorilor remarcaţi în revoluţie, la o valoare mai mică, şi micşorarea indemnizaţiilor reţinuţilor din revoluţie şi noiembriştilor braşoveni din 1987.

Un comunicat nou de pe saitul SSPR (linc) arată că ideea a fost abandonată. Redau respectivul comunicat al domnului secretar de stat Victor Socaciu:

COMUNICAT

În urma consultărilor, dezbaterilor, discuţiilor, etc., atît cu reprezentantii asociaţiilor de revoluţionari, cît şi cu revoluţionari care nu fac parte din asociaţii de revoluţionari, precum şi a adreselor primite la Secretariatul de Stat Pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, am constatat că într-un procent semnificativ a fost exprimată opinia de respingere a propunerii de ordonanţă de urgenţă prin care se instituia, pentru o perioadă de 5 luni, acordarea unui coeficient de 0,6 din cîştigul salarial mediu brut pe economie şi pentru persoanele cărora de mai mult de un an şi jumătate nu li se acordă indemnizaţia reparatorie lunară.

În condiţiile în care nu există resurse financiare suficiente la buget, am considerat că, pentru o perioadă scurtă de timp, am putea susţine banii necesari din cîştigurile celor care beneficiază de toate drepturile băneşti conferite de Legea nr. 341 din 2004 şi care nu au fost afectaţi deloc ca urmare a adoptării Legii nr. 283 din 2011.

Acest exerciţiu de solidaritate pe care, pe fond, vi l-am propus, s-a lovit de un refuz categoric din partea unei majorităţi care s-a exprimat.

Nu vă ascund faptul că simt o dezamăgire personală, iar, acum sînt nevoit să procedez la stoparea proiectului  propus. În perioada următoare mă voi concentra pentru  introducerea sumelor necesare pentru plata indemnizaţiilor în proiectul de buget pentru anul 2014, proiect care va fi demarat în luna august 2013.

Cu siguranţă, dacă se va ivi un context favorabil, voi propune intrarea în plată a indemnizaţiei reparatorii lunare pentru toţi revoluţionarii, mai devreme de 01.01.2014.

Vă mai informez că procedura de anulare a certificatelor, care nu îndeplinesc condiţiile cerute de lege pentru preschimbare, continuă.

Doresc o vară fericită celor care sînt în plata indemnizaţiei reparatorii lunare şi o vară suportabilă celorlalţi.

Doamne ajută!

Secretar de Stat
Victor SOCACIU

Interesant că revoluţionarilor care nu primesc indemnizaţii domnul secretar de stat nu le doreşte vară fericită ci „suportabilă”.

Mai citeşte:
SSPR doreşte schimbarea Legii 341/2004. Propune să se ia de la reţinuţi şi noiembrişti braşoveni din 1987 ca să se dea la remarcaţi şi participanţi

3 gânduri despre „SSPR renunţă la planurile de schimbare a Legii 341/2004

  1. Rasu-plansu! Vechea manipulare dobitoceasca si mentinerea unei forme de tocat banii, fara a munci, SSPR. Hoti si parshivi , fara minte, fara scrupule, fara Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.