Propaganda ceauşistă reluată în forţă în mass-media dîmboviţeană

Am-gasit-banii-lui-Ceausescu

„Am găsit banii lui Ceauşescu. Wow biz rescrie istoria” este anunţul făcut de televiziunea Kanal D, pentru emisiunea Wowbiz a lui Mădălin Ionescu. Pe saitul „Starea naţiunii” (linc) se anunţă în titlul unei ştiri că s-au găsit 50 miliarde euro în contul secret al soţilor Ceauşescu, iar în textul ştirii se spune că un oarecare Ştefan Stroie a descoperit că în banca canadiană „Royal Bank” sînt 100 miliarde euro rămaşi de la Ceauşescu.

Adică: am făcut investigaţii serioase, am descoperit conturile lui Ceauşescu, dar nu ştim dacă e vorba de 50 sau 100 miliarde euro, de parcă diferenţa de 50 miliarde euro între cele 2 variante e un mizilic. Relevant, pentru nivelul jurnalismului de pe malurile Dîmboviţei, că în titlul ştirii se vorbeşte despre 50 miliarde euro, în textul ei de 100 miliarde euro, dar jurnaliştii respectivi (Ştefan Stroie şi Mădălin Ionescu) îşi păstrează credibilitatea, găsesc fraieri care să creadă că totul se bizuie pe anchete serioase, nu pe născociri scoase din burtă. Ăsta-i nivelul publicului dîmboviţean! Faptul că în 1989 moneda euro nici măcar nu exista, deci dacă Ceauşescu chiar ar fi deschis vreun cont bancar, l-ar fi făcut în dolari americani (moneda internaţională principală din acea vreme) sau eventual dolari canadieni (dat fiind că banca e din Canada), nu-l observă nimeni.

În comunicatul FSN despre procesul Ceauşescu (linc) transmis în decembrie 1989 de TVR s-a vorbit despre „fonduri de peste 1 miliard de dolari depuse la bănci străine” (deşi în cadrul procesului această sumă nu fusese pomenită). S-au făcut tot felul de anchete dar banii nu au fost găsiţi. Acum însă, aceşti 1 miliard de dolari au devenit 50 sau 100 (nu se ştie precis) miliarde euro. Minciunile de azi sînt mai mari decît cele din 1989. Totul face parte din operaţiunea de propagandă ceauşistă „imensa avere pe care patriotul Nicolae Ceauşescu a lăsat-o poporului român”.

Cîtă avere avea România în 1989 se vedea cu ochiul liber: mizeria generalizată, cozile la prăvălii pentru cele mai simple alimente. Dar acum, mai ales pentru tineretul care nu cunoaşte vremurile acelea, s-a declanşat o propagandă care vorbeşte despre imensele bogăţii de care România ar fi dispus în 1989 şi care ar fi dispărut datorită revoluţiei – motiv de învinuire a revoluţionarilor. Nu e nevoie de nici un fel de dovezi, simpla repetare a unor minciuni e destul să convingă, după cum spunea şi părintele propagandiştilor, domnul Goebbells. Jurnalişti şi instituţii mass-media din Bucureşti cîştigă audienţă, faimă şi bani colportînd minciuni şi falsificînd istoria. Se pare că, pentru publicul românesc, o minciună e cu atît mai de succes cu cît e mai gogonată. Dacă Ştefan Stroie anunţa presei că a descoperit 3 milioane dolari depuşi de Ceauşescu în vreun cont canadian nu-l băga nimeni în seamă, dar dacă a anunţat 100 miliarde euro are şanse să devină erou naţional. Şi dacă nu se vor găsi banii ăştia, o să se spună că nemernicii care vor să facă pierdută urma banilor sînt de vină, ăia mint ca să pună mîna pe bani, iar Stroie tot erou naţional va fi considerat.

Mai citeşte:
– Previziune din 1994: Dacă anumite condiţii sînt îndeplinite, calea spre reabilitarea ceauşismului e deschisă în România. Ion Cristoiu şi raportul SRI despre revoluţie
– Propagandă în ziarul “Adevărul”: eroul Ceauşescu a împiedicat alipirea Deltei la URSS
– Nou episod de propagandă ceauşistă în “Adevărul”
– Nouă aberaţie în cadrul campaniei de reabilitare a lui Ceauşescu: Acesta ar fi vrut să ridice o statuie mareşalului Antonescu
– “Să plece tăticu’, vrem să vină Nicu!”, sau noi minciuni în ziarul Adevărul
– Securitatea lui Ceauşescu şi Basarabia. Activitatea lui Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
– Din nou despre Ion Stănescu, fondatorul “unităţii anti-KGB” a securităţii
– Valentin Ceauşescu, viitorul preşedinte al României?
– Răstălmăcirile lui Larry Watts şi răstălmăcirile altora despre Larry Watts
– Mircea Munteanu: Noi dovezi despre criza din 1989 din România. Ministerul de Externe al RSR: “În cazul în care veţi fi întrebaţi (repetăm: numai în cazul în care veţi fi întrebaţi) în legătură cu aşa-zisele evenimente de la Timişoara, răspundeţi cu toată claritatea că nu aveţi cunoştiinţă despre aşa ceva”
Propaganda ceauşistă deplînge „propaganda neagră” împotriva lui Ceauşescu din 1989
Execuţia Ceauşeştilor anunţată la TVR (video)

5 gânduri despre „Propaganda ceauşistă reluată în forţă în mass-media dîmboviţeană

  1. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
    Pentru mulți dintre noi, zidul Berlinului a fost doar un monument, o reprezentare în spațiu a propriilor limite ideologice destinat nu atît protejării unei frontiere stat cît confortului intelectual al celor pentru care limita ideologică însemna și mai înseamnă incapacitatea de a gîndi dincolo de zid, de adevărata frontiera ideologică bazată pe prejudecăți. Disperarea cu care unii se agață de clișeele trecutului, care le-au fost repetate o perioadă suficient de îndelungată pentru e deveni a doua natură a acestor persoane merge mînă în mînă cu descurajarea oricărei încercări de înlocuire a clișeelor, a lozincilor prefabricate cu judecata originală, sănătoas[ a individului. Patrita te vrea prost, fiindcă proștii sunt ușor de condus, sunt obișnuiți să gîndească alții pentru ei, sunt învățați să repete ritualuri de îndobitosire colectivă, asigurați că inteligența este ceva satanic și că binele se găsește doar prin conformism.

  2. Si minciuna devine si mai gogonata: la finalul lui 2011, Emil Boc a anunțat cu tristețe ca datoriile companiilor de stat au crescut in 2011, fata de 2010, cu 132%. (vezi știrea ). Adică au ajuns la…2,2 miliarde de euro. Pai stai, bre: adică in 2010 datoriile companiilor de stat erau de 6 miliarde de euro, iar in 2011, după ce au crescut cu 132%, au ajuns la…2,2 miliarde? Ba, voi va încurcați in minciuni! Nici aritmetica nu mai știți? Ați șters la datorii la greu, nenorociților!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.